המוח מחבר בין כאב לעונג

(1)
לדרג

מדענים מצאו שאזורים במוח המגיבים לתחושת עונג, מגיבים גם לתחושת כאב.
הממצאים יכולים להביא להבנה טובה יותר של השפעת הכאב בתוך המוח, ולדרכים חדשות לאבחון וטיפול בכאב.
המחקר החדש נערך בבית החולים הכללי במסצ'וסטס.
ד"ר דייוויד מבית החולים אומר "כאב הוא חוויה מורכבת הכוללת תגובה חושית ורגשית. הבנת המרכיב הרגשי יכולה להיות המפתח לפתוח שיטות חדשות לסייע לכאב כרוני, ולחולים בסכנת חרדות, דיכאון או התאבדות".
החוקרים השתמשו בטכניקה של מיפוי מגנטי (MRI) על מנת לקבל תמונה של המוח אצל שמונה מתנדבים. למתנדבים חוברה כרית חום קטנה ליד, שהפיקה טמפרטורות פושרות או גבוהות לזמנים קצרים, לסירוגים עם טמפרטורת גוף נורמלית.
מיפוי המוח התמקד באזורים במוח שזוהו קודם לכן כקשורים לתחושות של כאב, ותחושות שזוהו במחקרים קודמים כמופעלות על ידי גרויים כמו קוקאין, מזון וכסף.

מבחני כאב אובייקטיביים
התוצאות הראו שהטמפרטורות החמות המכאיבות הביאו לפעילות לא רק באזור הכאב הקלאסי של המוח, אלא גם באזורים המוכרים כאזורים המגיבים לתחושות חיוביות.
האזורים החיוביים הגיבו מהר יותר להפסקת החימום.
לינו בצ'רה, אחד ממחברי המחקר אמר: "אלה הן שתי מערכות שלא קישרו ביניהן בעבר, וזוהי הפעם הראשונה שאנו רואים גורם שלילי שמפעיל את האזורים החיוביים."
ד"ר הנס ברייטר, שותף למחקר, אומר "נראה שהפילוסופים שפינוזה ובנתם, שאמרו שכאב ותענוג שייכים לאותו מחוז, צדקו".
המדענים ממשיכים וטוענים כי תגובה זו נובעת ממעגלים במוח שאחראים לתענוג, המנסים לנתח את הגרויים, ולקבוע עד כמה חשובה ההישרדות.
אסטרטגיה זו יכולה להוביל לטיפול בכאב שלא מגיב לתרופות מסורתיות.
המומחית הבריטית למיפויי מוח, ד"ר אירן טרייסי מאוניברסיטת אוקספורד, מאמינה שהממצאים יכולים להפיח תקווה בכל הנוגע לפיתוח תרופות אלטרנטיביות לכאב, שאינן כוללות חומרים ממכרים.
"המחקר מספק מידע חיוני למחקרים בעתיד, שיסללו את הדרך לסובלים מכאבים, ויאפשרו לתרופות אלטרנטיביות להילחם למען הסובלים" היא אומרת.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום