אוכלים תרד ואוכמניות, ומשפרים את פעילות המוח

(0)
לדרג

מחקרים הבוחנים את השפעתם הספציפית של מזונות שונים על מוחן של חיות מצאו שדיאטה עשירה בתרד ואוכמניות עשויה לסייע בבלימת הידרדרות תלוית גיל במיומנויות שכליות אצל חולדות.
חולדות שקיבלו דיאטה עשירה בתרד השיבו אבדן יכולת למידה טבעי המתרחש עם הגיל, כך עולה במחקר שנערך באוניברסיטת דרום פלורידה. חולדות שקיבלו דיאטה המכילה 2% תרד מיובש בהקפאה למדו לקשר בין הצליל המופק לפני זרימת אוויר חזקה מהר יותר מחולדות שקיבלו אוכל רגיל.
הניסוי בחן את הפער שבין הצליל, ואת המצמוץ של החולדות, ונועד לבחון את יכולתם לקשר בין שנין האירועים המופרדים אך הקשורים. מהירות התגובה הלכה וירדה ככל עם הגיל, בקרב מכרסמים, ארנבות ובני אדם.
תרד עשיר בסותרי חמצון, שהמדענים טוענים יכולים לבלום את השפעות הרעלנים החופשיים. מחקרים הראו שצבירה קבועה של רעלנים חופשים במוח קשורה להידרדרות היכולת השכלית, וגם ככל הנראה מהווה גורם אפשרי למחלות האלצהיימר והפרקינסון.
"זהו הממצא קדם קליני חשוב, וכעת יש לבחון אותו אצל בני אדם" אומרת ד"ר פאולה ביקפורד מאוניברסיטת דרום פלורידה, אחת ממחברות המחקר.
גם אוכמניות עשירות בסותרי חמצון. מחקר שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת יוסטון ומאוניברסיטת נסיונל אוטונומה במקסיקו מצאו שאוכמניות יכולות לסייע במלחמה בהידרדרות הזיכרון המגיעה עם הגיל אצל חולדות.
חולדות מזדקנות שקיבלו תוספי מזון מאוכמניות למשך ארבעה חודשים עמדו במבחנים טוב כמו חולדות צעירות יותר מבחינת היכולת לזכור חפצים לאחר שעה. חולדות מזדקנות שקיבלו מזון רגיל לא הצליחו לזהות את החפצים.
"למחקר הזה יש השפעות מעוררות תקווה לגבי מניעת הפרעות נוירולוגיות או פסיכולוגיות באוכלוסייה המזדקנת" אומר ד"ר דוד מיילין מאוניברסיטת יוסטון.
מוחן של החולדות בניסוי מנותחים על מנת לקבוע אם האוכמניות האטו את הידרדרות המוח.



יש להירשם ללא תשלום

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום