פורום ניתוחי לב וחזה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה

20/02/2021 | 07:32 | מאת: רון

אהלן ד״ר עברתי ניתוח לפני שנה של החלפת שני מסתמים 1.החלפת מסתם טריקוספידלי לתותב ביולוגי 2.והחלפת מסתם אאורטלי לתותב מכאני. האם תקין שאני שומע קולות מהם תמיד כמו קול של שעון שזז. תודה רבה רון

שלום רון, התקתוקים שאתה שומע קרוב לוודאי מגיעים מפתיחתו וסגירתו של המסתם המכני שהושתל בעמדה האאורטלית. הדיווחים הם שלרוב, עם הזמן המודעות, או לפחות הטירדה לרעש הולך ונעלם, מאידך חייב לציין שרעש פתיחת וסיגרת המסתם מעידים על תפקוד תקין של המסתם. בברכה, ד"ר ארי ניימרק בברכה, ד"ר ארי ניימרק

19/02/2021 | 23:47 | מאת: NOT_FOUND

שלום ד״ר אימי עברה בפברואר 20 החלפת מסתם אאורטלי לתותב מכאני ומסתם טריקוספידלי לתותב ביולוגי, לאחר מכן עברה השתלת קוצב דו לשכתי, בהמשך כיס הקוצב היה מזוהם וכך גם האלקטרודות שמסביב ללב( הקוצב לא עבר דרך המסתם) ונדרשה לפתיחת בית החזה ולהוצאת הקוצב המזוהם לפני חודשיים ושמו לה קוצב חדש בשיטת מיקרה. יש לציין אימי השתחררה מביהח לפני שבועיים לאחר שהייתה שם חודשיים, במהלך השהות קיבלה כמה סוגי אנטיביוטיקה לטיפול הזיהום, ונשאר לה חיידק אחד בכיס הקוצב פסאודומונס אליו מקבלת עדיין בטיפול ביתי למשך עוד שבועיים אנטיביוטיקה פורטום-צפטזידים. ( להשלמת 6 שבועות) האם היא יכולה להתחסן? האם מומלץ לה?? האם לאור כל מה שעברה עדיף לה לא להתחסן. אשמח לכל מידע שיש לך בנושא. תודה רבה אור

שלום וברכה. ההחלטה האם להתחסן אינה תלויה בלקיחת אנטיביוטיקה כזה או אחרת אלא במצבה הקליני, אם היא סכה מרגישה טוב ויציבה, בדיקות הדם אינן מעידות על תהליך זיהומי פעיל ניתן בהחלט להתחסן מאידך, אם אימך אינה חשה בטוב ויש תהליך זיהומי/ אחר שפעיל הייתי מחכה עד שזה יטופל ויעבור ולאחר מכן פונה לקבלת החיסון. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

19/02/2021 | 23:37 | מאת: NOT_FOUND

אהלן ד״ר. אימי עברה ניתוח החלפת מסתמים וקוצב לב. כחלק מהניתוח הוחלט לחבר אותה למכונת לב ריאה מהמפשעה. כבר מעל חודש במקום שחיברו אותה למכונה איפה שהיה החתך יוצא לה נוזל שקוף. זה מתחיל בזה שנוצרת גולה גדולה ליד המפשעה ואז היא צריכה ללחוץ עליה כדי שהנוזלים יצאו וזה חוזר על עצמו וכל כמה שעות בשירותים היא מוציאה את הנוזלים. האם זה תקין? האם יש ממה לחשוש? האם יש רופא בהתמחות מסויימת שעדיף שתיבדק אצלו? תודה רבה אור.

שלום. הייתי ממליץ לפנות למחלקה שבה היא נותחה על מנת לראות את הממצא שאת מתארת, לוודא שהנוזל אינו מזוהם על ידי לקיחת תרבית ועוד. אם אימך נותחה במוסדינו ניתן לקבוע תור למרפאת פצעים של מחלקתינו המתקיימת בכל יום חמישי ניתן לקבוע תור במספר 03-9376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק

שלום רב, בן 70, לפני 16 שנים עברתי ניתוח חירום לתיקון דיסקציה סוג A . לפני 4 שנים ניתוח שני חוזר עקב התרחבות האאורטה העולה. בניתוח זה הוחלף גם השסתום האאורטלי. שאלותיי הן : א. כל כמה זמן צריך הדמיה כמו MRA ? ב. יש לי אי ספיקה כלייתית בינונית +. האם החומר שמזריקים בזמן MRA אינו מסוכן. תודה רבה ירון

שלום ירון לאחר החלפת אאורטה ומסתם אאורטלי בנסיבות שציינת ההמלצות הן להיות במעקב ולבצע הדמיה מתאימה. במקרה של דיסקציה אקוטית ההמלצות לבצע הדמיית CT או MRI לחזה ולבטן ואקו לב במרווחים- לפני שחרור, לאחר חודש לאחר חצי שנה ובהמשך בכל שנה במקרה של החלפת אאורטה לא על רקע של דיסקציה המעקב יהיה על ידי אקו לב שנתי. לגבי ביצוע MRA לחולה עם אי ספיקה כלייתית כמובן שזה תלוי ברמת האי ספיקה בחישוב ה GFR והחומר הניגודי. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

18/01/2021 | 13:21 | מאת: רון

אהלן, אימי עברה ניתוח החלפת 2 מסתמים, לאחר מכן שמו לה קוצב לב בשיטה הרגילה הקוצב היה מזוהם וגם כל האלקטרודות מסביב ללב( כי לא רצו להעביר דרך המסתם) לכן עשתה ניתוח שוב להוצאת הקוצב לאחר כמה חודשים. בשבוע שעבר ביצעה השתלת קוצב חדש בשיטה החדשנית של מיקרה. ועד אז מהוצאת הקוצב המזוהם, הייתה מחוברת לקוצב לב חיצוני במשך 3 שבועות. אמרו לנו שלהוציא את החוטים זה קל למשוך אותם, הרופא הצליח למשוך חוט אחד מתוך שלושה, ואת השניים הנוספים החליט להשאיר בפנים וגזר. האם יש סכנה לזיהום עקב גוף זר נוסף שוב בגוף או כל סכנה אחרת? האם מומלץ להשאיר במצבה? האם יש דרך נוספת למשוך אותם? כרגע יש לה מספר חיידקים גם, והיא מטופלת אנטיביוטית כבר מעל חודש בביה״ח. אשמח לסיוע שלך. תודה רבה

שלום, אכן המקרה נשמע טיפה מורכב. אענה שכל גוף זר ביחוד עם הוכח כמזוהם כדאי שלא ישאר בתוך הגוף. אמליץ להגיע למרפאת ניתוחי חזה ביום חמישי על מנת להבין לעומק את מצב אימך ולדון על הפעולה. ניתן לקבוע במספר 039376701 ל ד"ר יורי פיסחוביץ. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

17/01/2021 | 16:12 | מאת: גל

שלום רב, אילו אופציות קיימות עבור מטופל סיעודי שנוטל ליפיטור 20 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג ואין לו יותר יכולת לבלוע כדורים ?

שלום רב ותודה על שאלתך. עקרונית הפורום הזה מיועד לשאלות המתייחסות לנושאים בכירורגית לב וחזה. בכל אופן, לשאלתך, ניתן לרסק תרופות אלה ולתת אותם בג'לי או משהו דומה. בברכה רבה, ד"ר ארי ניימרק.

שלום פרופסור,אני פלורי ,הסרתי את חוטי הנירוסטה כבר מעל חודש לאחר הכאבים המתמשכים המשונים לאחר הניתוחים שהיו לפני שנתיים בעקבות החלפת המסתם המיטראלי. שמישהו יציל את נפשי ,מבקשת לדעת כמה זמן צריך להתמשך ההחלפה לאחר הניתוח הנוסף להסרת החוטים. מבקשת מזור עצה ותשובה. תודה

פלורי שלום, את מציינת שעברת ניתוח להחלפת המסתם המיטרלי לפני שנתיים ומאז סובלת מכאבים בבית החזה, המליצו לך להוציא את חוטי הנירוסטה ואת זאת עשית לפני כחודש ומאז הכאבים ממשיכים. המלצתי שתקבעי תור במרפאה לניתוחי לב וחזה ביום חמישי שנוכל לראות ולבדוק אותך ולקבל החלטה על המשך הטיפול בתלונות ובכאבים. ניתן לקבוע תור למרפאה בטלפון 039376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

שלום ד"ר ארי, אני פלורי ת.ז. 026004226,הייתי אצלך במרפאה בלב חזה בקשר לכאבים בבית החזה גם עדיין לאחר ניתוח הוצאת חוטי הנירוסטה.לאחר התיעצות הפנת אותי לבדיקת pet ct.ואכן בצעתי את הבדיקה בבלינסון(כל הנתוחים נעשו בבלינסון) הבדיקה לא יצא מעודד. היום היה לי תור במרפאה אליך עם התוצאות..אבל היות והיית בניתוח נבצר ממני להיפגש איתך. קבעו לי לשבוע הבא. הרופאת המשפחה עיינה ב-pet ct והיא טוענת וכתבה ומבקשת להקדים .שלא ניתן לדחות עוד ועוד את הטיפול! והכרחי להקדים. גם ככה היה העדר טיפול בהתאם נמשך הרבה זמן. יש תוספת עדכון ל-pet ct של הרופא המפענח! בעקבות הדיסק והבדיקה הקודמת באסותא מ-14/9/20והכל מופיע במערכת. אנא צפה בבדיקה וניתן לעיין בבדיקה מאסותא. האם אפשר לשוחח איתי בטלפון ?

12/01/2021 | 13:53 | מאת: אבנר

עברתי ניתוח מעקפים לפני 15 שנה ולא זכור לי שהוציאו את חוטי הנירוסטה. האם אני יוכל לעשות בדיקת MRI

אפשרי בהחלט בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

16/12/2020 | 15:56 | מאת: מ

שלום רב .אני מושתל מסתם אורטלי ביאולוגי לפני 13 שנה.האם אני יכול לקבל חיסון לקורונה ? תודה רבה

בוודאי אין שום מניעה לקבל חיסון לקורונה לאחר התאוששות מניתוח לב ובוודאי שאחרי 13 שנים. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

21/11/2020 | 09:19 | מאת: משה

Ava 1.0 חדר שמאלי בגודל תקין, התכווצות טובה גלובלית ואיזורית.ef מוערך ב60אחוז דפנות חדר שמאל מעובים במידה קלה, שורש האורטה והאורטה העולה מורחבים במידה קלה. קשת האורטה הרוחב תקין. חגר ימני איננו מורחב,התכווצות טובה של הדופן החופשית שלו. אליה שמאלית מורחבת במידה קלה, אליה ימנית ברוחב תקין. ivc אינו מורחב עם תמט רספירוטורי תקין. פתיחה מוגבלת של מסתם אורטלי. מסתם דו עלי. עליו מסוידים ומעובים. פתיחה טובה של מסתם מיטארלי לא ניצפה mvp. בדופלר: נמדד מפל לחצים האורטלי מקסימלי של 71 מ"מ כספית/ממוצע 46 מ"מ כספית. היצרות האורטלית קשה, אי ספיקה האורטלית קלה אי ספיקה מיטארלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית,לחץ ריאתי מוערך כ-36 ממ"כ + rap הפרעה ברלקסציה דרגה 1. מה עלי לעשות בשלב זה ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה באקו ששלחת אכן מתואר היצרות קשה של המסתם האאורטלי (שטח 1.0 ומפל ממוצע על פני המסתם של מעל 40 ממ כספית), חשוב להבין האם אתה סמפטומטי וסןבל לאחרונה מכאבים בחזה, קוצר נשימה ועייפות במאמצים, סחרחורות או אירועים של עלפון או כמעט עילפון. בכל מקרה הייתי ממליץ בחום שתגיע למחלקתינו לביקור שם נראה אותך ונדון יחד על מה ניתן לעשות והאם צריך להעשות. ניתן לקבוע תור למרפאה במספר 03-9376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

12/11/2020 | 02:04 | מאת: סאמי

שלום מה גורם לכך שלאחר תיקון מסתם מיטרלי יכולה להופיע הפרעת קצב מסוג פרפור עליות ? האם הסיבה היא בגלל שפותחים את העליה ואז נגרמת צלקת שזה מה שגורם להפרעות קצב ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פרפור עליות לאחר ניתוח לב הוא סיבוך די נפוץ וקיים אצל עד שליש מהחולים בעיקר אלו שעברו החלפה או תיקון של המסתם המיטרלי. קיימים מספר תיאוריות בנוגע לפאתופיזיולוגיה להווצרות הפרפור כגון היפרטרופיה של שריר הלב, הגדלת מימדי מדורי העליות, דלקת ובצקת של הלב לאחר הניתוח, פריקרדיטיס (דלקת של מעטפת הלב) השפעת גורמים שקשורים במכונת לב ריאה, ועוד כמו כן, ידועים מספר גורמי סיכון המעלים את שכיחות פרפור העליות לאחר ניתוח כגון גיל, מין זכר, היסטוריה של הפרעות קצב, מחלת ריאות כרונית, סכרת, אי ספיקת לב, אי ספיקה כלייתית ועוד. לאחר הניתוח, ישנם מספר דרכים למנוע או יותר נכון להוריד את שכיחות ה AF כגון איזון מלחים (מגנזיום, פוטסיו, קלציום ועוד), טיפול בחסמי ביטא כגון קרדילוק, אטנולול ודומיו. במקרה וחולה מפתח AF לאחר הניתוח חשוב להבין כי בדרך כלל הפרפור יחלוף והקצב יחזור לקצב סינוס או מעצמו או בטיפול תרופתי/ היפוך חשמלי. עקב השכיחות הגבוהה של הפרעת קצב זו הנושא מעסיק רבים ממנתחי הלב בעולם וקיימים עבודות רבות בנושא. תודה על שאלתך. ד"ר ארי ניימרק.

07/11/2020 | 19:01 | מאת: סאמי

שלום .. אני בן 25 סובל מצניחה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי ללא מחלות רקע בן אדם ספורטיבי אבל לאחרונה (מזה שנתיים שלוש שנים ) הורדתי קצב אימונים בגלל שיש לי קוצר נשימה שמפריעה לי מאוד בזמו אימונים וגם במנוחה .... השאלה שלי במידה ואעבור תיקון של המסתם האם אני יכול לעבור את התיקון בלי פתיחת חזה כלומר בשיטה זעירה פולשנית ? האם ניתוחים בשיטה זעירה פולשנית היום גם נעשים לאנשים צעירים בגיל שלי (25) ובריאים אפילו אם הם עומדים בניתוח פתיחת חזה ? - האם אחרי תיקון מסתם מיטרלי יכול לסבול מהפרעות קצב משמעותיות כמו פרפור עליות ? ומה הסיכוי להופעת הפרעות קצב יחסית לניתוח בפתיחת חזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סאמי ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי אכן יכול להתבצע בגישה זעיר פולשני (minimal invasive) ההחלטה תלויה כמובן במספר גורמים והצעתי אליך שתפנה למרפאת מסתמים זעיר פולשני ניתן לקבוע תור במספר 03-9376701 המרפאה מקבלת בימי שלישי. לגבי שאלתך השניה, לאחר כל ניתוח לב יתכנו הפרעות קצב כגון פרפור עליות ואכן פרפורים אלה יותר נפוצים לאחר פעולה המערבת את המסתם המיטרלי, יחד עם זאת בדכ הפרעות הקצב חולפות לאחר טיפול תרופתי ואינן חוזרות. קיימים מספר מחקרים בודדים המראים כי קיים איזה יתרון בשכיחות פרפרור עליות בגישה מינימלית לעומת סטרנוטומיה אך בסיכמו של דבר אין הוכחה חזקה לכך ואחוזי הפרפורים בין גישה רגילה לבין גישה זעיר פולשנית די דומים. כל טוב, ד"ר ארי ניימרק

30/10/2020 | 00:01 | מאת: מאי

שלום רב, לאחר מום מולד במסתם הריאתי הושתל לי מסתם ביולוגי בניתוח לב פתוח ולאחר מכן הוא הוחלף למסתם ביולוגי חדש בצנתור. רציתי לשאול - כאשר יצטרכו להחליף מסתם בפעם השלישית, האם הדבר יתאפשר בצנתור גם כן? לפי מה שנאמר לי כיום השתלת מסתם בשלישית נעשית רק בניתוח לב פתוח. אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מכיר את פרטי המקרה שלך אבל באופן כללי, בשנים האחרונות לאחר ניתוח מסתמים בחולים עם סיכון גבוהה בניתוח חוזר קיימת האופציה להשתיל מסתם בתוך מסתם בגישה צינתורית. הדבר כמובן תלוי בגורמים רבים ובין היתר בגודל המסתם שהשתילו בניתוח הראשון ועל כן יש נטיה כיום לבחור ולהתאמץ להשתיל מסתמים גדולים בניתוחים במיוחד בחולים צעירים שבחורים במסתם ביולוגי. ישנם כבר לא מעט מקרים אי כי עדיין לא ככ נפוץ השתלת מסתם בתוך מסתם בצינתור בפעם השניה וכאמור התכנות של פעולה כזאת תלוי במספר גורמים כמו גם בגודל המסתמים שהושתלו. כל טוב, ד"ר ארי ניימרק

פרופ. ערבות היקר. אני מבקש לשאול שתי שאלות שיעניינו מאות אלפי חולי א. ס.ל. (,מצטער שהשאלות אינן אישיות . זה נובע מתסכל רב). א. איך ייתכן שבעולם הרפואה הכל כך מתקדם ובעולם טכנולוגי מתוחכם לא נמצא כל מכשיר בטוח שיושתל במקום חדר שמאל (חדר ימין שלב ב) ויעשה עבודה טובה. אנחנו תקועים עם ה LVAD כבר 20 שנה עם המון סימני שאלה מעיקים ואחוזי תמותה גבוהים. למה אין פריצת דרך אמיתית למגזר הכי חולה בעולם והרופאים וזה לא בוער העצמות הרופאים? 2. האם מתקיים ניסוי כל שהוא ,(אפילו ראדיקאלי עם סיכונים) בתחום של שיפור ביצועי חדר שמאל באמצעים כירורגיים?

שלום חביב, נןשא החדשנות והקידמה ברפואה הוא בהחלט נושא חשוב ומעסיק חברות וחוקרים רבים בעולם כולו, אכן בדורינו אנחנו עדים לחדשנות פורצת דרך בתחומים רבים ברפואה אך כמובן שלא מספיק ויש לכולנו את המחוייבות לשאול שאלות ולנסות למצוא פתרונות לנושאים רבים כמו גם לנושא הטיפול הכירורגי באי ספיקת לב. תודה ובברכה, ד"ר ארי ניימרק.

שלום.שאלה לי בבקשה.כשעושים ניתוח להחלפת מסתם דרך בית החזה.האם מנסרים את בית החזה? אחרי כמה זמן מתחילים ללהרגיש טוב ומתי יכולים לחזור לעבודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן ברוב רובם של ניתוחי הלב מנסרים את עצם בית החזה (הסטרנום). לקראת סיום הניתוח שולי העצם מקורבים על ידי חוטי נירוסטה יעודיים. זמן ההחלמה מהכאבים הוא מאוד אינדיבידואלי אך באופן יחסי מניסיוני מכיוון שהחתך הוא דרך עצם ולא דרך שריר ישנם פחות כאבים מניתוחים שבהם עוברים דרך שריר. ברור שבמקרים של כאבים במיוחד סביב הימים הראשונים לאחר הניתוח אנו ממליצים לקחת משככי כאבים על מנת להקל באם יש כאבים. לאחר מספר חודשים מהניתוח העצם מתאחה לגמרי (כמו בכל שבר) ובזמן זה ההמלצה היא לא לבצע פעולות המאמצות או גורמות לתזוזה קיצונית או עומס על בית החזה. בחולים עם חזה גדול ניתן להשתמש בחגורת חזה העוזרת ביציבות בית החזה. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

אני עברתי ניתוח לב פתוח ואחרי חודשיים יכלתי לחזור לעבודה.

שלום במהלך הניתוח אכן פותחים את עצם בית החזה (הסטרנום) ולקראת סיום הניתוח שולי העצם מקורבים על ידי חוטי נירוסטה יעודיים. בד"כ ואם המהלך הבתר ניתוחי תקין משתחררים מהמחלקה לאחר 4 ימים הביתה או לבית החלמה (מלונית) ובמהלך השבועות לאחר הניתוח חוזרים לתפקוד החיים הרגילים כאשר המלצתינו לא לחזור לעבודה מלאה ומאומצת 6 שבועות לאחר הניתוח. ההחלמה מהכאבים מניתוח לב הוא אינדיבידואלי אך באופן יחסי מניסיוני מכיוון שהחתך הוא דרך עצם ולא דרך שריר ישנם פחות כאבים מניתוחים שבהם עוברים דרך שריר ומשככי כאבים עוזרים להקלה מאיזור החתך הניתוחי. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

שלום במהלך הניתוח אכן פותחים את עצם בית החזה (הסטרנום) ולקראת סיום הניתוח שולי העצם מקורבים על ידי חוטי נירוסטה יעודיים. בד"כ ואם המהלך הבתר ניתוחי תקין משתחררים מהמחלקה לאחר 4 ימים הביתה או לבית החלמה (מלונית) ובמהלך השבועות לאחר הניתוח חוזרים לתפקוד החיים הרגילים כאשר המלצתינו לא לחזור לעבודה מלאה ומאומצת 6 שבועות לאחר הניתוח. ההחלמה מהכאבים מניתוח לב הוא אינדיבידואלי אך באופן יחסי מניסיוני מכיוון שהחתך הוא דרך עצם ולא דרך שריר ישנם פחות כאבים מניתוחים שבהם עוברים דרך שריר ומשככי כאבים עוזרים להקלה מאיזור החתך הניתוחי.

שלום עברתי לפני חודשיים ניתוח 5 מעקפים ועדיין מרגיש חולשה כללית כאב בכתפיים ידיים ובצד הלב עושה הליכה כל יום בקושי רב האם זה תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מכיר את פרטי הניתוח שלך כמו את מצבך והממצאים (תפקוד יום יומי ותפקוד הלב) לפני הניתוח. ככלל, ישנם מטופלים שלוקח להם קצת יותר זמן לחזור לתפקוד רגיל מאשר אחרים וזה בסדר, אך אם התפקוד הכללי ותפקוד הלב היו תקינים לפני הניתוח אין סיבה ממשית לחולשה קיצונית או אי יכולת לבצע מאמצים קלים כגון הליכה ועל כן הייתי חוזר למחלקה/ לקרדיולוג המטפל להמשך בירור לתלונות הנ"ל כמו גם לשלול סיבות אחרות שאינן קרדיאליות. מאחל רפואה שלמה ד"ר ארי ניימרק

עברתי ניתוח לב להחלפת מסתם לפני כמה שנים בגיל 23.החלפת מסתם הפולמנרי עקב היווצרות מולדת. כתוב freestyle 21mm - האם זה סוג המסתם הביולוגי? אשמח לדעת מאיזה חיה המסתם הגיע? (התכוונתי לשאול את הקרדילוג שלי אך כל ביקורת שוכחת).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גרפט מסוג FREESTYLE של מטרוניק הוא Xenograft (עשוי מחיה, במקרה הזה חזיר) שנועד להחליף את שורש אבי העורקים והמסתם האאורטלי ובמקרים מסוימים כמו במומי לב במבוגרים גם את המסתם הריאתי. רק בריאות, ד"ר ארי ניימרק

תודה רבה!

ביום 15/09/20 תאונת דרכים שברתי את עצם החזה Sternum; סטרנום יש לי כאבים חזקים אני לא יכול לקחת כדורי נגד כאבים יש לי קבה רגישה. אני שסובל מבקע סרעפתי. אני אדם פעיל לא מסוגל לשבת. אני לא יכול להרים בידיים כמעת כלום . אני לא יכול להשתעל יש לי כאבים עזים בחזה. אני משתדל להיות גיבור לפני המשפחה בשביל לא להלחיץ אותם. המשפחה תומכת בי הרבה ברוך השם. בקיצור אני אומלל ולא יודע מה לעשות. הבעיה הגדולה שגם אשתי שהיא היד הימין שלי הייתה עושה בשבילי הכול גם נפגעה בתאונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית כולי תקווה שאתה ואישתך תרגישו יותר טוב. שבר של הסטרנום לרוב אינו מהווה בעיה רפואית קריטית אך ישנם סיבוכים שיכולים להגרם מהטראומה בבית החזה ויש צורך לשלול אותם על ידי ביצוע אקג ובמקרים מסויימים אקו לב. ברגע שהבדיקות הנ"ל תקינות הטיפול העיקרי הוא בהשגחה ומשככי כאבים, ישנם מספר רב של תרופות לשיכוח כאבים חלקן חזקים יותר וחלקן חזקים פחות ואני משוכנע שביעוץ עם רופאת המשפחה המכירה בוודאי את המגבלות והרגישויות שלך תוכל למצוא תרופה מתאימה שתוריד את סף הכאב, במקרים מורכבים יותר כמובן שניתן לפנות למרפאת כאב רלוונטית. רפואה שלמה, ד"ר ארי ניימרק

22/09/2020 | 22:30 | מאת: עומרי

שלום, אני בן 31 ומעוניין לבצע ניתוח ליישור פקטוס קרינטום, מכיוון שbrace כבר לא יהיה אפקטיבי. קראתי שיותר מומלץ לבצע זאת באמצעות טכניקת nuss, האם יש רופאים מומלצים בארץ שביצעו את הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן ניתוחים לתיקון פקטוס מבוצעים אצלינו והמלצתי שתקבע ביקור במרפאת ניתוחי חזה שבמוסדינו ושם יסבירו לך על האופציות הניתוחיות והפרטים הרלוונטים. 03-9376701 בברכה ד"ר ארי ניימרק

20/09/2020 | 23:49 | מאת: לבלב

בן 35 עם מום מולד בלב, עומד לפני ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי והאורטה העולה. המשקל הגבוה ביותר עבורי בהחלטה איזה סוג מסתם לבחור הוא תוחלת חיים והימנעות מניתוח לב פתוח נוסף ולכן עד כה הייתי בנטייה לבחור במסתם מכני אבל לאחרונה קורא על פרוצדורת רוס ושהתוצאות שלה טובות מאוד גם אם הניתוח מעט מסובך יותר. אשמח לשמוע דעתך בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שאלתך מצויינת וניתוח ע"ש ROSS בהחלט מהווה ניתוח מצויין עם תוצאות מצויינות במקרים מתאימים. קצרה היריעה בדף זה להסביר אודות ההבדלים ויתרונות וחסרונות של כל אחת מהאפשרויות וכמובן שכדי להגיע להחלטה צריך לדון בכל מקרה באופן פרטני. אינני מכיר לעומק את המקרה שלך ועל כן הצעתי שתגיע לביקור למרפאת אאורטה/ למחלקה להתייעצות ושם נוכל לעבור על החומר הרפואי וההדמיות שעשית ולהתייחס ברצינות רבה ולעומק לשאלותיך. מוזמן ליצור קשר ולקבוע תור 03-9376701 בברכת שנה וחתימה טובה ד"ר ארי ניימרק.

09/09/2020 | 23:06 | מאת: יצחק

עברתי לפני כשנה ניתוח לב פתוח במסגרתו הוחלף שסתום (עם פגם מלידה הידוע של 2 עלים במקום 3) והושתלו 2 מעקפים. כחדשיים אחרי הניתוח התפתח בקולי סוג של צרידות שאינה מרפה מהקול. הצרידות מטרידה מאד, קולי הפך לבלתי נעים, אני מתקשה לשיר (לפני כן הייתי בעל תפלה מצוין) היתכן שהתופעה קשורה לניתוח שעברתי? יש מידע על מקרים דומים? אני בן 72

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם מספר גורמים היכולים להסביר צרידות לאחר ניתוחי לב כגון בצקת או פגיעה במיתרי הקול בזמן האינטובציה (הכנסת צינור ההנשמה). בניתוחי לב מסויימים בעיקר אלה המערבים את אבי העורקים וקשת האאורטה תתכן פגיעה בעצב ה RECURRENT LARYNGEAL אך פגיעה זאת אינה שכיחה גם בניתוחים אלו. במקרה שלך, כמו שציינת התלונות התחילו דווקא מספר חודשים לאחר הניתוח ולא מיד אחרי הניתוח ולכן אנני חושב שמדובר באחד מהגורמים הנ"ל, בכל מקרה המלצתי היא לפנות לרופא אא"ג לבירור. בברכת שנה טובה ד"ר ארי ניימרק

אמא שלי בת 70, שבועיים לאחר ניתוח לב פתוח בו הורידו חלק משמעותי מעובי שריר הלב (ברוחב של כ 2 ס"מ), הסדירו את קצב הלב ותיקנו את השסתום. ההתאוששות עבורה קשה מאוד הנפיחות ירדה בידיים ובפנים אך לא ברגלים, שם היא רק מחמירה והיום כפות רגליה כוסו באדמומיות...אודם חזק הופיע גם מתחת לשד השמאלי... העור ברגליה מתוח עד להתפקע, ממש הכי הרבה שאפשר. זה לא כואב ככ...רק בעוד יום וחצי אמורה ללכת לקרדיולוג. האם זה יכול להיות זיהום? האם סובל דיחוי עד עוד יום וחצי ? היא נוטלת קומדין ובעברה עברה ניתוח להסרת רחם, כך שיש אפשרות להפרעה הורמונלית.....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בצקות או עודף משקל לאחר ניתוח הן תופעות מוכרות בתקופה הבתר ניתוחית והטיפול בהן הוא קודם כל לזהות מה הגורם (אי ספיקה כלייתית, אי ספיקת לב, אי ספיקה מסתמית וכדומה) לרוב גם לא קיימת בעיה רפואית כלל והצתברות הנוזלים מתרחש כתהליך טבעי שקורה כתוצאה מהסטרס שהגוף עבר. הטיפול בבצקות הוא על ידי הטיפול בגורם וכן במתן משתנים ועידוד לניוד החולה. ממה שאתה מתאר אמך עדיין מאוד בצקתית בעיקר בגפיים והבצקות בפני עצמן יכולות לגרום לשלפוחיות, לאודם, והפרעה בריפוי הפצעים עד לזיהום ברקמות הרכות- צלוליטיס במקרה זה היא תתלונן על נפיחות, אודם, חום מקומי וסימני דלקת סיסטמיים. הייתי ממליץ לקחת את אמך לקרדיולוג או למנתח המטפל שיראו את הממצאים ויבחנו מהו הגורם לבצקות והאם יש צורך בהמשך טיפול בריאות רבה ד"ר ארי ניימרק

03/09/2020 | 15:22 | מאת: ערן

מתי ניתן לחזור לגלישת רוח אחרי ניתוח מעקפים? מתי ניתן לחזור לשחייה בעצימות גבוהה? שני ענפים שעסקתי בהם קבוע לפני הניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן ותודה על שאלתך. ראשית אני שמח על שאלתך מכיוון שהיא מכוונת לכך שאתה מרגיש טוב אחרי הניתוח. ברור שבמחלת לב איסכמית קיים סיכון לפעילות מאומצת וכעת לאחר הניתוח וביצוע המעקפים הלב מוגן ומקבל אספקת דם טובה ותוכל כמובן לחזור לפעילות מלאה. לאחר ניתוח לב, הייתי ממליץ על תקופה של כ 6 שבועות של מנוחה מלאה ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות ספורטיבית, לאחר תקופה של 3-4 חודשים ניתן לחזור לפעילות יותר מאומצת. הסיבה לכך היא שלאחר הניתוח יש לתת זמן לעצם בית החזה להתאחות ובזמן הזה להמנע מתנועות שיכולות לעקב ואף להזיק לריפוי העצם. לאחר תקופה זו ולאחר שעצם בית החזה התאחה לגמרי אין כל מניעה בפעילות ספורטיבית כמו אלה שתארת. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

29/07/2020 | 16:09 | מאת: ט

שלום דר ניימרק אני בת 49 עשיתי אמאראי בית חזה עקב גוש בגב בימין בסקפולה בתחתית שריר הרמבואיד.יצא שומני.נמצא ממצא לוואי נוזל קטן ב ריאה הימנית.נמצאו מס קשריות בשחי לא מוגדלות.לפני 3 שנים חשתי בהפרעה בשחי ימין וראיתי כי רחב יותר משמאל נשלחתי לממוגרפיה היתה תקינה יצא בירדס 1 בשדיים נאמר כי חזה שומני .מדי פעם יוצא לי מעט שומן מהפטמה השמאלית.האם השומן בגב באמארי קשור לשחי הרחב להפרעה לקשריות שנמצאו ולשד?קיבלתי אמאראי נוסף לעוד חצי שנה לעקוב אחר השומן בגב שזה אכן לא ממאיר.האם עלי לראות כירורג בגלל השחי הרחב הקשריות הלא מוגדלות והבירדס 1?נמצא לי גם הומרוס מקורב האם זה אומר משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. באופן כללי ההמלצה היום שכל אישה בין גיל 30-50 תראה כירורג שד פעם בשנה ומעל גיל 40 ממוגרפיה שנתית כתלות בגורמי סיכון וכדו' (בארץ כעת ההמלצות מגיל 50 פעם בשנתיים)- ראי המלצות לגילוי מוקדם של סרטן השד. לשאלתך, בירדס 1 נחשב כתקין יחד אם זאת אני חושב שכדאי שרופא המשפחה שלך יעבור על הבדיקות הממצאים הקלינים כגון ההפרשה שאת מתארת, הממצאים ההדמיתיים ואם יחשוב שיש מקום להתייעץ עם כירורג שד או כירורג כללי יפנה אותך אליהם. בריאות, ד"ר ארי ניימרק

תודה רבה לך על המענה.דר רשמת שרופאתי תחליט אם צריך כירורג שד או כירורג כללי לפי מה שרשמתי לדעתך אני צריכה גם כללי מעבר לשד?בשל השחי הרחב יותר בימין שהבחנתי בו כבר מזמן ובשל הקשריות לא מוגדלות שנמצאו עכשיו? אני אמורה לעשות ממוגרפיה ולחזור לכירו.שד,בקהילה מתנהלים בצורה מזעזעת רופאים יועצים ,אם אפנה לביח חוץ מכירו.שד לדעתך אני צריכה גם כללי ואן כן האם בגלל השחי ? אודה לתשובותך.מודאגת עם בעיות בריאות רבות בשנתיים האחרונות.זו אני שרשמה לך לגבי הפקטוס שנמצא אצל בני בבדיקת אוטופד כאבי גב ולאחר מכן הבחנתי בזה גן אצלי.יש קשר בין פקטוס לשחי לנוזל כמו טיפות שומן קטנות לבנות?האם הטיפות האלו מעידות על משהו ממאיר?או בר טיפול או שזה כלום?תודה.

26/06/2020 | 14:05 | מאת: אבי

האם צריך פיזיוטרפיה לאחר ניתוח מעקפים, או שזה לא מחייב? תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על השאלה בהחלט יש המלצה לעשות פיזיותרפיה לאחר ניתוח מעקפים, בין אם פיזיותרפיה תנועתית או נשימתית, כמובן שצריכה התאמה אינדידואלית כתלות בסוג הניתוח, מחלות רקע, זמן מהניתוח וכדומה. המלצתינו באופן כללי לכל חולה לאחר ניתוח לב לעבור דרך מכון לשיקום קרדיולוגי. בברכה.

25/05/2020 | 17:34 | מאת: טל

דר כתבתי כי בגלל כאבי הגב בהתכופפות קיבלנו אמאראי שהראה בלטי דיסקים קלים שניים..אחד לוחץ על השק קל.ואז הבחנתי בפקטוס שהרופא רשם בבדיקה ולא אמר לי דבר.הפנה לאמאראי מותני וגבי בשל כאבי הגב.אמאראי גבי עדיין לא עשינו.הפקטוס הזה לדעתך שהאורטופד רשם באבחנה הוא הבעיה והגורם לכאבי גב בנוסף לדיסקים?בבדיקה הגופנית רשם תקין הכל.במיפוי עצמות שהיה לפני זה הופיעה הדגשה מינימלית בחוליה די 11.השאלה אם הפקטוס שנוסף כעת ולא נאמר לי עליו ורק עכשיו הבחנתי בו במכתב הוא קשור לכאב??ענית לי שהוא רק אסטתי ולא התייחסת לכאבי הגב.אכן יש כאב גב בהתכופפות.האם אומר שיצטרך ניתוח??התור לחזור לרופא בעוד חודש מאד מודאגת אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. כפי שכתבתי, בד"כ הפקטוס אינו אמור לגרום לכאבי גב שאת מציינת ועיקר הבעיה היא אסטתית. יתכן ובמקרים מסויימים כשמדובר בפקטוס ועיוות קשה יתכן ויהיו תסמינים כולל כאבים. היות ואיני מכיר את המקרה הספציפי שלך, ולא ראיתי אותך אינני יודע האם מדובר בעיוות קשה, אני יכול רק לשער שלא מדובר בעיוות קשה וזאת מכיוון שאם היה עיוות קשה היית שמה לב לכך מזמן או לפחות הרופא המטפל היה שם לב לכך ומפנה אותך לבירור. אני חוזר על הצעתי שאם את מודאגת מבחינת הפקטוס תגיעי למרפאת ניתוחי חזה כדי שיהיה אפשר להתרשם מהבעיה. בריאות שלמה, ד"ר ארי ניימרק.

קודם תודה רבה דר ניימרק על כל מענה שלך.ניכרת אדיבותך ואכפתיות שלך. שאלתי היתה מופנית בנוגע לבני בן ה 13,ולגבי שכתבת הרופא היה שם לב ומפנה,הוא זה שהבחין בזה לא ידענו על כך עד אז אך היות ולא אמשיך איתו עקב התנהלותו איתנו,רציתי לשאול אם אתה מקבל גיל 13 או רק מבוגרים?ובעקבות הגילוי אצלו שמדאיג אותי היות והכל מאד לא ברור גם במציאת בלטי דיסקים אצלו,גן בגלל התשובות הלא ברורות וחיפוש אחר אורטופדים אחרים,גיליתי שגם אצלי יש שקע בחזה.מודאגת עקב תגלית של שנינו ובראשיתם בני ,כתבת כי יש מקרים בהם משפיע על הגב ורצוי לאבחן אם המקור משם היות ולא יודעת אם זה מקרה קשה של שקע או לא..האם אתה מקבל גיל 13?ואני עצמי עם כאבי גב שנים שהחמירו בתוספת נמל בשנתיין האחרונות ברגליים אף רופא לא בדק אותי ב מקום זה רק בגב רגליים וידיים ורציתי לבדוק אם זה מגיע מנושא השקעאצלי שכעת התוודענו אליו והבחנתי בו גם אצלי.אודה לתשובתך.

שלום, אינני רואה קשר ישיר בין הפקטוס לכאב הגב ביחוד במקרה עם פקטוס קל אך שוב תשובתי נכתבת בלי לראות את החולה ובהנחה שמדובר בעיוות קל, כפי שכתבתי הדבר הכי נכון שה שתקבעו לראות כירוג חזה שהוא המומחה לעניין ויוכל לתת לכם תשובות אמיתיות לאחר בדיקתו. בברכה.

שלום דר מודאגת מאד בני בן 13 עם כאב גב בזמן התכופפות עשינו מיפוי עצמות שהראה שקיעה מינימלית בחוליה די 11.עדינו אמאראי מותני שהראה 2 בלטי דיסקים קלים אחד לוחץ מהם על השק,שזה לעצמו מדאיג מאד,גבי עדיין לא עשינו רק שהרופא לא אמר לי שאבחן פקטוס אקסבקטום קל אצלו והפנה לאמאראי גיליתי בפענוח שהסיבה להפנייה זה גם זה אך רשום שהסיבה היא כאבי גב בשורה האחרונה ולא ראיתי שרשם את הפקטוס.מאד מודאגת למה לא אמר לי ומאד מודאגת מה זה בכלל לאחר שכבר אובחנו הדיסקים ועדיין לא עשינו גבי.מה זה פקטוס מה זה אומר מה נצטרך לעשות?האם ניתוח ??הוא סובל מאסטמה כמעט מגיל שנה אך בשנים אחרונות אין התקפים רק נזלת שהיא שייכת וגורם סיכון שמטןפלת ישר כדי לא להגיע להתקף.האם הפקטוס גורם לאסטמה? כמה הוא מסוכן לכשעצמו?האם חפתח קודי נשימה או דבר אחר?מבקשת מידע כי התור רופא רחוק רק לאחר השלמת גבי ומאד לא ברור למה לא אמר לי את זה כלל,אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום PECTUS EXCAVATUM הינו הפרעה מבנית אשר מתבטאת בשקע קמור בחלקו הקדמי של עצמות בית החזה. בדרך כלל הדפורמציה קלה ואינה מהווה בעיה רפואית ולא קיימים תסמינים המלווים אותה אלה יותר בעיה אסטתית. במקרים נדירים יותר ובעיוות קשה של בית החזה יתכנו תלונות כגון כאבים בחזה או בגב, קוצר נשימה שמתגבר במאמצים ובמקרים קיצוניים אף לחץ מכני על מדורי הלב. אינני מכיר קשר ישיר בית הפקטוס לבין מחלת האסטמה אך במקרים קשים יתכנו הפרעות בתפקודי הנשימה הקשורים לעיוות המכני. על פי תיאורך לבנך קיים פקטוס קל ןעל כן אין לדעתי ממה לחשוש כעת והשיקולים הם יותר שיקולים אסטתים כפי שציינתי אך לצורך תשובה מיקצועית יותר אני מציע שתפנו בשלב הראשון לרופא המשפחה שלכם/ רופא ילדים שיבדוק את בנך ובמקרה הצורך ניתן להתייעץ עם כירורג חזה. בברכת בריאות שלמה ד"ר ארי ניימרק.

12/05/2020 | 17:03 | מאת: דוד

מעל גיל 35, ברקע עקמת ע״ש שוירמן 65 מעלות. בבגרות התפתח לי חזה חביתי/יונה משני להרמת משקולות. האם ניתן לישר את בית החזה? הסיכון גבוה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. אכן מבוצעים ניתוחים לתיקון עיוותים של בית החזה כגון PECTUS CARINATUM- חזה יונה, בלט של עצם בחית החזה או מצב הפוך של PECTUS EXCAVATUM- חזה סנדלרים, שקיעה של עצם בית החזה. ניתוחים אלה מבוצעים בדרך כלל בגילאים מעט יותר צעירים אך לדעתי אפשרי גם בגיל שלך. תוכל לקבוע תור במרפאת חזה בטלפון 03-9376701 לצורך פגישה עם אחד ממנתחי החזה המנוסים שבמחלקינו שם תקבל הסבר מפורט על הגישות הטיפוליות לרבות הסיכונים ושאר פרטים הקשורים בתיקון הפקטוס. בברכה, ובהצלחה ד"ר ארי ניימרק.

10/05/2020 | 11:46 | מאת: השתלת ריאה

מה הסיכוי לקבל ריאה להשתלה בגיל 73? אני סובל כבר מספר שנים מ פיברוזיס ריאתי ונמצא ברשימת ההמתנה להשתלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ותודה על שאלתך. לפני מספר שנים גיל 65 היווה את הגבול העליון להשתלת ריאות. כיום, על פי חוקי המרכז הלאומי להשתלות אין הגבלה בגיל. אם אתה נמצא ברשימת המועמדים להשתלה אני משער שאתה בוודאי בקשר עם מכון הריאות ונמצא במעקב סדיר. בטוחני שתקופת המתנה כזו ארוכה קשה ביותר ומאחל שימצאו ריאות שיתאימו לך בקרוב. בהזדמנות זו אני מנצל את הבמה ואת הפורום המכובד כדי לעודד את החתימה על כרטיס אדי ותרומת האיברים. במעשה אצילי, מותו של בן אנוש אחד יכול להווה הצלה של בן אנוש אחר. שתדע ושנדע כולם חיים ארוכים ובריאות שלמה. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

06/05/2020 | 15:23 | מאת: משה

בבדיקה. אקו לב שנערכה. לי נראתה. צניחה די. משמעותית שלה. העלים המסתם המיטרלי הלב.קשה בינונית הלב. תקין נאמר לי. על. ידי להגיע כל. חצי. שנה. למעקב אקו. אני חושב. שאני. מתקדם לניתוח תיקון. המסתם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, ישנם קווים מנחים לתיקון המסתם המיטרלי, האינדיקציה לניתוח תלויה במספר גורמים כגון חומרת הדלף, תפקוד הלב, סימפטומים כגון קוצר נשימה, עייפות, קצב הלב וכו. בדיקת הבחירה למצב זה הוא אקו לב כמו שביצעת. אם אתה חש החמרה במצבך בתקופה האחרונה או אם הרופא המטפל שלך ממליץ לך לשקול ניתוח אני מציע שתקבע פגישה במרפאת מסתמים שבמחלקתינו ניתן לתאם תור ב 03-9376701. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

01/05/2020 | 01:21 | מאת: אבשטיין אנומלי

שלום,רוצה לדעת אם מבצעים בארץ ניתוח חרוט לתיקון האנומליה ע"ש אבשטיין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וברכה, כן, אכן מבצעים ניתוח חרוט (Cone Procedure) לתיקון אנומליה על שם אבשטיין. בתינוקות/ ילדים הניתוח מתקיים בשניידר- ניתן ליצור קשר עם ד"ר ג'ורג'י פרנקל, ד"ר גבי אמיר או פרופ' עינת בירק במכון הלב בשניידר 03-9253675. אם מדובר במבוגר ניתן ליצור קשר עם מחלקתינו (יחידת מומי לב במבוגרים במסגרת מערך ניתוחי לב וחזה) 03-9376701 לצורך קבלת פרטים נוספים. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

18/02/2020 | 15:25 | מאת: דנה

בת 45 ,9 חודשים אחרי שרוול.ירידה של 100 אחוז מהמשקל העודף.אחרי בדיקת סיטי בשל מעקב אחר מימצא קטן בריאה שלא גדל והכל בסדר איתו. בתשובה כתוב הרחבה פוקלית של הוושט בגובה של קריינה עם תוכן מינימאלי בתוכה לא ניתן לשלול עיבוי דפנות של הוושט.קשרי לימפה מוגדלות במדיאסטינום ,קשרי לימפה קטנות בבית שחי דו צדדי. עיבוי פלאורלי בבסיס ריאה מימין. ממצא מדיאסטינלי עם ציפיפות ציסטית בחלק ימני צמוד או בלתי נפרד(הבדיקה ללא חומר ניגוד)בממדים 2.5-10 ס"מ.(המימצא ידוע אך רק הפעם רשמו את גודלו)לפני שנה הרופאת ריאות רשמה שהציסט גדלה אבל לא לוחצת על איברים ולא ניראית כמו טימיק ציסטה. מדוע בלוטות הלימפה גדלו לדעתך?האם זה מהריאות או מהקיבה? והאם יש צורך לטפל/ לגעת בזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. להערכתי יתכן ותצטרכי להשלים הדמייה נוספת כגון MRI בכדי לאפיין את הממצא ולדון על דרך הטיפול. בכל מקרה, ממליץ להמשיך בירור אצל מנתח חזה (לא לב). ניתן כמובן לקבוע תור במרפאת ניתוחי חזה במוסידנו בביח בילינסון בטלפון 03-9376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק

24/12/2019 | 20:36 | מאת: מרסלו

עברתי 4 ניתוחי לב פתוח להחלפת מסתם מיטראלי. בפעם האחרונה נתנו לי 15% הצלחה. כרגע יש לי ירידה בתיפקוד הלב ל-30%. האם ניתן לעשות ניתוח נוסף להחלפת המסתם?

לקריאה נוספת והעמקה

ברור כי ניתוח לב חמישי כרוך בסיכונים מוגברים. אינני מכיר את ההתוויות לניתוח חמישי. לשאלה האם ניתן? התשובה היא כי ניתן.אך בסיכון מוגבר

24/12/2019 | 19:40 | מאת: סאם

שלום אני בחור בן 25 לפני 3 שנים בערך באמצעות בדיקת אקו לב אובחן אצלי צניחת קלה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי אני כבר 3 שנים מרגיש קומר נשימה מרגיש שאני לא מצליח לקחת נשימה מלאה זה מאוד מפריע לחיי יום יום בעיקר בגלל שהייתי רוכב אופניים כמעט 7 שנים ברמה מקצועית והשתתפתי בתחרויות . מה האופציות שעל השולחן כדי לטפל בבעיה ? האם תיקון מסתם עדיף על החלפת מסתם במצב שלי ? והאם אחרי תיקון המסתם בצורה מוצלחת הבעיה תחזור ? והאם אני יכול לשוב לעסוק בספורט כמו פעם מבלי לדאוג . ??

12/12/2019 | 12:32 | מאת: שחר

שלום רב, בן 22 עם non compaction cardiomyopathy ברקע אך בריא בדרך כלל. יש לי שקע "מרשים" על פי הקרדיולוג שלי (לא זוכר מהו הhaller index) ולאחר המון התלבטויות החלטתי שאני מעוניין לעבור את הניתוח. רציתי לשאול מהי הפרוצדורה הנכונה (מבחינת ביורוקרטיה עד לניתוח) ואילו בתי חולים בארץ מנצחים בשיטת nuss? פניתי לביהח מסוים בארץ לכירורג בית חזה שהיה מאוד נחמד, אך סירב לנתח מאחר ואינו מאמין ביעילות של הניתוח מול החסרונות שלו, אני קצת חושש שאף כירורג לא יהיה מעוניין לנתח אותי ואשאר עם המצב הנוכחי. אודה לעזרתכם

20/11/2019 | 17:53 | מאת: דור

שלום ,רציתי לדעת אם עוד אפשרי לעבור ניתוח בגיל 28

לקריאה נוספת והעמקה

יתן עדיין לבצע תיקון הטוויות לניתוח לאחר מבדיקתך עי מנתח מתאים לסוג ניתוח זה

25/11/2019 | 14:01 | מאת: דור

אשמח בבקשה לדעת לאלו מנתחים אוכל לפנות בנוגע לניתוח זה תודה מראש

15/11/2019 | 21:23 | מאת: נילי

שלום רב, אני 9 חודשים לאחר ניתוח מעקפים. ההחלמה הייתה תקינה לחלוטין ואני השתקמתי לגמרי. אבל בשבועות האחרונים אם אני עושה תנועה חדה עם הזרוע אני מרגישה דקירה חזקה באזור של עצם החזה ליד הצלקת. יש לי הרגשה שזה באזור התפרים. זו תופעה חדשה רק של השבועות האחרונים. האם יתכן שתפר פנימי נפתח או זז?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים, מיחושים, מהסוג שתיארת, ייתכנו לאחר הניתוח יש לשלול ממצא כל שהוא בצילום חזה, והמשך פעילות גופנית ,כולל התעמלות, מודרכת או ללא .

07/11/2019 | 20:09 | מאת: אני30

שלום רב אחרי כריתה של חצי אונה עקב פפילרי לאחרונה נצפה גוש נוסף גדול פפילרי של בלוטת תריס שגלש למדיאסטינום עליון .אני נורא חוששת מניתוח נוסף עד כמה זה מסוכן ? מה ההחלמה מניתוח כזה? האם יש שיטות נוספות פרט לניתוח? תודה

שלום, ראיתי ברשת מנותחי לב שעברו החלפת מסתם אאורטלי במסתם ביולוגי של חברת אדוארד. המסתם נקרא INSPIRIS RESILIA. למיטב הבנתי הוא חדש אבל ומצויד בטכנולוגיה המאפשרת צמצום הסתיידות על המסתם. שאלתי, האם בישראל יש מנתחים המשתילים אותו. אשמח לתגובתך, תודה, אבשי (בן 48 מועמד להחלפת מסתם אורטלי ולא מתאים לי מכאני עקב בעיות קרישה)

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במסתם יחסית חדש, לגביי עמידותו לאורך שנים,הדבר עדיין לא הוכח, כידוע לי שימושו בארץ בשלב זה בבית חולים אחד.בלבד. לסיכום, אין כל הוכחה בשלב זה על עדיפותו על פני המסתמים הקיימים.

31/10/2019 | 12:35 | מאת: אמיר

יש ברשותי בדיקות של חברה מערב הסעודית, אין להם יכולת לקבל עין שניה על תוצאות בדיקה. האבחנה היא סרטן ריאות..אבל הם רוצים לראות מה הסיכויים. תודה מראש, אמיר

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לדר סאוטה בבקשה

13/10/2019 | 01:43 | מאת: אריאל

שלום עברתי פאנמוטוראקס לפני 9 חודשים ועד היום אני סובל מכאבים בצלעות ובחזה ובגב באזור של החבתה שהרגשתי בעיקר במאמץ כמו מישקלים וגם שאני נושם אני מרגיש דקירה ואז אני לא יכול לינשום לאיזה 10שניות רציתי לדעת מתי זה בערך אמור לעבור לי

07/10/2019 | 11:57 | מאת: לירן

שלום רב, בן 45 בריא בדרך כלל, ספורטאי (מרים משקולות) מעשן.. בבדיקת אקו לב שגרתית כל התוצאות יצאו תקינות מלבד פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה אי ספיקה מטרלית במידה קלה אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה. על מה מעידות החריגות? האם יש צורך במעקב? שינוי הרגלי אימון וכו? אודה לתשובתך. בברכה .

לקריאה נוספת והעמקה

אסק בדרגה כזו של מסתמים בלב,איננה דורשת כל התערבות. די במעקב שנתי עי אקו-לב בלבד

13/09/2019 | 01:27 | מאת: נטע

שלום ילד כבן 5, נולד עם מום לבבי (בין השאר ללא מסתם פולמונרי) ניתוח ראשון (שאנט) בוצע בימים שסמוך ללידה כעת מדובר על ניתוח להתקנת (לא היה מסתם) מסתם פולמונרי. שאלותיי: 1. מה ההבדלים בין המסתמים השונים, מכני, ביולוגי והומוגרפט? 2. מדוע יש העדפה להומוגרפט על פני מסתם ביולוגי? 3. האם המסתם גודל עם הילד? כלומר ילד בגיל כזה הוא ואיבריו גדלים, איך המסתם משתלב? 4. הבנתי שהמסתם לא מחזיק לאורך שנים ויהיה צורך בהחלפה, ושניתן ככל הנראה יהיה לבצע את זה דרך צנתור. מדוע בעצם בפעם הראשונה שמתקינים את המסתם לא ניתן לבצע זאת בצנתור (אולי שאולי כן?)? 5. מה הסיבה שבמסתמים מהחי או מתורם אין את הבעיה של דחיית שתל כמו במושתלי איברים שנזקקים לתרופות? 6. האם ניתן לבצע ניתוח להתקנת מסתם גם בשיטה שעיר פולשנית במקרה שכזה או רק באמצעות פתיחת בית החזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלתך 1. לא מקובל כלל להחליף מסתם פולמונלי, באם מצבו הקליני דורש זאת,אז מדובר רק במסתם מסוג הומוגפרטט שמהוא המתאים ביותר למסתם בעמדה הזו 2ץ מסתם מלאכותי אינו מתאים בדכ להשתלה שם וכמובן שדורש שליטה קפדנית על קרישת הדם- כלאמר קומדין לכל חיי ילד זה.

11/09/2019 | 14:02 | מאת: פנחס

עברתי ניתוח מעקפים לפני 8 חודשים, לוקח את התרופות באופן קבוע, מרגיש לגמרי בסדר. האם מותר לי להתרחץ במעיינות חמים כמו חמי טבריה וכדומה?

היי , קוראים לי משה גלם , אפשר גם לקרא לי מושיקו .אני גר במושב ליד אשדוד שנקרא שדה עוזיהו אם שמעתם עליו אי פעם אבל אציין אותו בכל זאת . אני הגעתי אלייכם דרך חיפוש בגוגל ואני עדיין מנסה למצא את המומחים ביותר בנושא של הבעיה שממנה אני סובל , אני פשוט סובל מזעה מפצה חמורה מאוד שקרתה לי בעקבות ניתוח שעשיתי בפברואר 2015... למעשה הייתי נורא פזיז ולא בדקתי וביררתי יותר מדי והייתי כל כך בטוח בו ולצערי לא ייחסתי חשיבות רבה לתופעות לוואי שמהן אני נורא סובל כרגע שגרועות פי כמה וכמה מהזיעה בכפות ידיים שסבלתי ממנה ואני מרגיש שעוד המון דברים נפגעו אצלי ללא קשר לזיעה המפצה שהיא החמורה מכל , התופעת לוואי הללו נורא חמורות ומקשות עלי משמעותית להתנהל בחיי היום יום. ואני מחפש בנרות קצה אור לבעיה והדברים היחידים שראיתי שכרגע אפשר לעשות זה השתלות עצב (יצא לי לדבר עם כמה רופאים מחו"ל ויש רופא שנקרא דוקטור צ'אנג שיש לו טכניקה שעובדת יש 12 מטופלים עד כה שרואים תוצאות נהדרות. באנגלית אפשר למצא אותו Tommy nai-jen Chang הטכניקה שלו כרגע טובה והכי מוצלחת בכל מה שנוגע להשתלת עצב. אבל רואים את התוצאות שלה לטווח הרחוק זאת אומרת יש רק מטופלת אחת מתוך 10 או יותר שראתה תוצאות משמעותיות בזיעה שלה אחרי שנתיים ראתה שיפור של כ70% הפחתה בזיעה וזו רק היא עם תוצאות כאלה נהדרות , המטופלים האחרים גם ראו תוצאות בסימפטומים שונים כגון:אין יותר ערפול נפשי, האנרגיה משמעותית עולה ,חשיבה צלולה יותר , יכולת הריכוז טובה יותר , התקווה חזרה וגם המוטיבציה ויש עוד .. כי אצלה עבר המון זמן ואין מטופלים אחרים שראו שיפור כזה קריטי כי לא עבר זמן כמו אצל אותה הבחורה. אבל זה נותן תקווה ויצא לי לדבר איתה והיא ממש מרוצה וכמובן שיש דברים אחרים מלבד הזיעה שחוזרים לתפעול כגון הרגשות , מוטיבציה , אנרגיה ורצון להמשיך להתקיים... מי שסובל מ ETS - Endoscopic thoracic sympathectomy כמוני אז נתקל בלא מעט ירידות מתח ואי רצון בקיום ולעשות כל מיני דברים ובעצם זה מונע ממני להמשיך לקיים את חיי כמו שקיימתי אותם לפני 4 וחצי שנים.. הרי אני יודע מה זה לקיים חיים נורמלים ואני יודע בדיוק מה אהבתי עד לפני הניתוח ואני יודע איך גוף האדם אמור להרגיש בצורה הטבעית ואיך הוא מזיע מצורה הטבעית וכן אני מוכן שוב לסבול את הזיעה בכפות ידיים זה ממש שטויות ביחס למה שאני עובר היום. אני מרגיש שנשארתי במקום ולא התקדמתי ולא הצלחתי למנף את עצמי כי זה מעסיק אותי כל פעם מחדש.. ואיבדתי המון רגשות וריגושים שהיו לי לפני ואני מתוסכל מזה ברמות שאין לתאר... אבל נכון לעכשיו בשביל להשלים את הפאזל ושהכל איכשהו יחזור למצב טוב יותר זו הדרך היחידה שאני רואה לנכון .. אני בטוח שאין 100% אבל גם אם הגוף יגיע למצב של 80% ואפילו קצת יותר שיפור בזיעה והרגשות והמוטיבציה בעצם לחיות את החיים הקצרים האלה יחזרו , אז השמיים הם הגבול אין לי בעיה כספית ואני יודע שיש מקרים גרועים יותר, אבל האי רצון הזה וחוסר מוטיבציה לעשות עם עצמי משהו .. פשוט מכניס אותי לבוץ עוד יותר והזיעה הזו שפשוט רודפת אותי בכל מקום זה ממש מוריד אותי למטה, ומבחינתי הרצון קיום שלי זה להעביר את הימים כמה שיותר מהר כדי שיגיע הסופ"ש וזהו להיות קצת על המחשב ולראת סדרות.. זה לא החיים שאני רוצה ובטוח לא החיים שהייתי חי לפני שעברתי את הניתוח הארור הזה.. אני באמת כותב מהלב ובאמת שמבחינתי תקחו את זה לאיזה כיוון שתירצו וגם אם לא תענו זה בסדר זו פריקה שלי מולכם או מולך או מי שזה לא יהיה מתוך תסכול.. אני יודע שהפתרון האמיתי אני לא אמצא אותו בארץ וזה יהיה רק בחו"ל, כי בארץ לא באמת מעניין אותם אנשים כמוני שסובלים מETS.. בגלל הביקוש הנמוך.. ואין לי באמת דרך להשמיע את קולי... ומאוד עצוב לי שאני תקוע ואני לא רואה קצה אור מלבד מה שסיפרתי על דוקטור צ'אנג... בתקווה שזה יצליח אז יכול להיות שיהיה מבחר יותר של רופאים שיבצעו את הטכניקה שלו , אני יודע שהוא לא אלוקים ולא כל יכול הוא רק מבצע את הטכניקה ומשתמש בידע שלו כדי לחבר את העצבים ואי אפשר לדעת איך הגוף יגיב אבל ברור לי כשעושים את זה מהר יותר אז ההשפעות ככול הנראה יהיו טובות יותר וכמובן בגיל צעיר יותר ואני אוטוטו יהיה בן 27 בנובמבר ואני מרגיש שכמעט הפסדתי 5 שנים מחיי... אז שוב אם ההיפוך הזה באמת יהיה המוצא של כל האנשים שסובלים מזה כמוני ועוד המון חברים מחו"ל יש לנו קבוצה בפייסבוק שנקראת ETS Endoscopic Thoracic Sympathecyomy Community ויש בה קרוב ל1000 אנשים שסובלים מאותה הבעיה ומחפשים כמוני פתרון בנרות והם מאוד מאוד פעילים ויש לכולם שם מחנה משותף לשפר את הרמת חיים ולנסות ליצור קשר עם כל מיני רופאים במדינות שונות. יש עוד קבוצות כמובן שמנוהלות על ידי סינים והם גם לא מעט אנשים מעל 1300 איש שגם שם אני פעיל ומשתמש בגוגל טרנסלייט ואגב בקבוצה הזו המטופלים שעברו את ההיפוך פעילים יותר כי רוב המטופלים שעשו היפוך הם סינים אז ככה שאני עובד מולם הרבה עם הגוגל טרנסלייט על מנת לתרגם ... להוסיף יותר מדי על זה כבר אין לי, מלבד זה שאני אמשיך לדבוק במטרה שלי ולנסות לצאת מהבוץ הזה ואני לא אוותר ותמיד זה יהיה העיסוק העיקרי שלי זו המלחמה שלי למצא לעצמי את הפתרון ולהחזיר את ההנאות שלי שזה השמש , החום , רצון להתקיים ולהבין כמה החיים האלה יקרים ויפים.. מה שכרגע קשה לי להבין ולהחזיר לעצמי כמובן את האנרגיות ולהגיע למצב ששוב הראש יהיה צלול ואצליח לחשוב ולנהל שיחות נורמליות עם אנשים וכמובן שחיי החברה שלי ישתפרו ושוב הרצון לכבוש את העולם יחזור...) .אז אחרי שסיימתי להסביר על עניין השתלת העצב ופה אני אציג בקצרה את מה שהמדינה שאני חי בה מציעה לי .. אז יש את הבוטוקס (שעליו אני לא ארחיב ולא אעמיק כי אני בכלל אבל בכלל לא בעד, כי זה יותר מתאים למקומות קטנים וגם נורא יקר וזמני. ושוב אני מדבר פה לא רק על הזיעה המפצה, שהיא הבעיה העיקרית אבל יש עוד בעיות אחרות שבטוח בוטוקס לא ירפא) , כדורים (יש להם תתופעות לוואי שלהם ואם אני אתחיל לפרט כי אני ממש לא רוצה למצא את עצמי תלוי בהם כל החיים , אני לא באמת יודע איך ההשפעות לטווח הרחוק איתם על הגוף וכנראה שאתמכר וגם תיהיה לי הוצאה כספית גדולה וגם תופעות לוואי חזקות יותר בעתיד) ..אין פתרונות כאן לבעיה הזו ואף אחד לא מנסה לתמוך ולא מנסה להתייחס לאנשים כמוני כי אנחנו אחוז נורא קטן ולא מעניין. אני מוצא את עצמי אובד עצות והתחברתי לקבוצות של אנשים בחו"ל כי אני באמת מרגיש פה אבוד ... הבעיה היא שהזעה מפצה לא נפוצה אצל כל אדם שעובר ניתוח אבל מי שמקבל את התופעות לוואי של ההזעה הזאת הוא באמת חי חיים ירודים וכל פעם מחפש ממש ככה לברוח מהשמש כי הגוף שלך לא יכול להנות מטמפרטורה חמה וזה נורא מתסכל אותי כי אני הייתי הכי הפוך דווקא אחד שכן נהנה מהשמש ומהחום.. אגב הטיפול שאני הבנתי שיכול לתת תוצאות טובות אבל נכון לעכשיו השיעורי הצלחה שלו גבוהים אבל זה לא מספק כי אנשים עדיין לא מכירים את מערכת העצבים כמו שצריך כרגע. ונראה שהכי טוב זה ההשתלות עצב ויש טכניקה מסויימת שאיתה עובד הדוקטור אבל הבחירה הכי טובה היא נכון לעכשיו זה דוקטור צ'אנג שהוא ביצע על 10 מטופלים אם לא יותר את ההיפוך ויצא לי לדבר עם כמה מהם והם ישר אמרו שהרגישו שיפור בכל המערכת. אבל בעניין הזיעה זה תהליך שיקח יותר זמן יכול לקחת אפילו 3-5 שנים עד להחלמה מלאה של העצב עד שהגוף מרפא את עצמו.. אני לא מבין בזה יותר מדי אבל יצא לי לקרא על כמה הצלחות פה ושם וגם אכזבות כמובן.. אבל זה מאוד יקר ולא בטוח ששווה לקחת את הסיכון כי תמיד יכולים לצאת פתרונות פחות מסוכנים ואולי יותר יעילים אבל מבחינת ההיגיון זה הפתרון הכי הגיוני שיפתור את הבעיות ואני לא מדבר בחיים על 100% אין 100% הגוף לא יחזור להיות רגיל לגמרי אבל אני כן הייתי מצפה לשיעור הצלחה של 80% זה בסדר אפשר לנהל אחלה חיים אם זה יהיה ככה... אני ממש לא רחוק מלקחת את עצמי ולטוס לשם כי אני באמת לא רואה המשכיות עם סבל כזה בייחוד שזאת מדינה חמה ולעבור לגור בחו"ל זאת לא אופציה מבחינתי.. למשוך את זה עוד ועוד ועוד זה לא יגמר תמיד יש את המחשבות של מה יקרה ואם ואם ואם?... זה לא יגמר החיים עפים מהר אני נושק כבר לגיל 30..ואני תמיד ידעתי שבחיים אין מה לעשות לא הכל בטוח ויפה ולפעמים צריכים לקחת סיכונים .. אני הכי הכי לא בעד סתם ניתוחים ואמרו לי תמיד ניתוח זה רק במקרה של חיים ומוות ואני הכי הכי מסכים! אבל ויש פה אבל גדול.. אני מרגיש שאני בגוף חי והנשמה שלי פשוט מתה. החוסר מוטיבציה והחשק הזה מורידים אותי למטה, ושלא נדבר על הזיעה הזו.. אין לי הנאות אין לי ריגושים ופסיכולוג ממש לא יפתור לי שום דבר. זה לא משנה כמה ניסו לדבר איתי ושוב אני חוזר לאותה נקודה. אני מקווה שזה בסדר שפניתי ככה כי סה"כ אני נורא מתוסכל מהעניין וכרגע לא מוצא פה אנשים שמתמחים בתחום הזה ... אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי במשהו .. ואבין גם לא יהיה מענה זה אני וזה התסכול שלי וזה מה שאני עובר ומקבל כל תגובה באהבה ויכול להיות שפניתי לאדם הלא נכון וגם את זה מקבל. בכל מקרה תודה רבה.

היי משה, עברתי את הניתוח המדובר לפני המון שנים והוא לגמרי החריב את חיי. הייתי פסיעה מהמוות. מצאתי הקלה משמעותית וחזרתי לחיות עם כמה וכמה תרופות טבעיות, ספורט, מדיטציה ועוד. אם אתה צריך פירוט תרגיש חופשי לשלוח לי אימייל adamgot6@gmail.com ואסביר יותר

שלום משה מבינה אותך מאוד גם הבן שלי עבר את הניתוח הזה. מאז פשוט נעצר;הזמן מזיע בכל הגוף באופן חמור מאוד מיותר לציין את הנזק הנפשי התדמיתי וחוסר הבטחון שמעתי שיש ניתוח להשתלת עצב בארצות הברית בבית חולים ברוזלווט אשמח שתיצור איתי קשר לקבל ממך מידע או בכלל לשתף פעולה

29/08/2019 | 21:05 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

שלום לפני עשרים שנה נפגעתי בריריות הנשימה בתאונת ספורט מה שהוביל ל פנאומוטורקס דו צדדי. היום בן 44 מעוניין לעשות קורס צלילה. האם יש מניעה? אני אדם בריא שעוסק קבוע בפעילות ספורטיבית. תודה, נדב

23/08/2019 | 09:10 | מאת: אבי

שלום, אני לאחר ניתוח מעקפים כ- 9 שבועות ועדיין סובל כאבי תופת בעיקר באיזור בית השחי והכתפיים, כמו כן יש לי באצבעות הידיים והרגליים הרגשה חזקה של דקירות מלווה בכאב חזק מאוד שאינו מרפה. בלילות מאוד קשה להירדם וגם טיפות ה אופטלגין והאקמול אינם משפיעים. אשמח לשמוע מכם האם זה דבר שבשגרה? האם אפשר לקחת כדור שינה או שזה ממכר? האם אפשרי לטפל בכאב עם טיפות שמן קנאביס או שזה מסוכן עבורי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ש מועקות זמן מה לאחר הניתוח. לדעתי משכחיי כאבים , כפי שחוויתה לא ממש עוזרים. הייתי כן מציע לקחת כדור לשינה, לנסות לשבור את המעגל הזה. יש חשיבות בשינה רציפה , גם עם כדור

שלום, אני בשבוע 29 להריון, וגילו לעובר מום במסתם ריאתי שלא נפתח. אנחנו מתלבטים איפה לעשות את הניתוח מייד אחרי הלידה- בשניידר או בתל השומר( אם זה לא הפורום הנכון אודה להכוונה, כי אנחנו לא יוטעם מי להתייעץ בנושא)

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ להתייעץ עם דר עינת בירק, מומחית במומיי לב מולדים

היא עובדת בשניידר?

12/08/2019 | 14:42 | מאת: דניאל

בן 30, סובל מאי ספיקה מיטרלית קשה (מום מולד שהדרדר משמעותית בשנה וחצי האחרנות). כשאני משנה תנוחה , זז או קם מרגיש גמו "גל סחרחורת" (לא תחושה של משהו שמסתובב ) האם ניתן הניח שקשור למסתם הפגום?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות קשור, יש לבצע בדיקות נוספות כדי לאמת את הקשר הזה, יש הרבה סיבות שונות ,אחרות לסחרחורת

16/08/2019 | 01:04 | מאת: אורן

שלום דניאל. אני עברתי ניתוח לב לפני שנתיים גם מפגיעה במסתם המיטרלי. ובלי קשר לסחרחורת. בשל אי ספיקת הלב אל תזניח ותעשה מעקב ובדיקות מקיפות. אולי אקו ואקו דרך הווסט. אם יש לך שאלות אתה יכול לייצור עימי קשר בטלפון 0585503109.