פורום כירורגיה של ושט-קיבה

הפורום יעסוק בהיבט הכירורגי של כל מגוון המחלות של הוושט והקיבה, בשינויים שהמטופלים עוברים לאחר ניתוחים אלה ובשאלות של הטיפול והמעקב לאחר הניתוח. כל זאת במטרה לעזור למטופלים להבין יותר את הקורה אותם ברגעים הלא קלים של המחלה ושל הניתוח

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה

27/02/2021 | 21:21 | מאת: אבי

עברתי ניסן לפני כ7 שנים אני חש לא טוב בבטן בצד ימין למטה, שזה לא קשור כביכול לאיזור הניתוח וגם קפצתי למיון, הם אמרו שאלך לביקורת כרגע קבעו לי ביקורת עוד חודש וחצי וזה לוקח זמן רב מדי.. אני רוצה לדעת האם כדאי להופיע בפתאומיות אצל רופא, כדי לא להתמהמה

שלום . אני מסכים אתך , לא נראה לי שיש קשר לניתוח שעברת לתלונות של היום . לגבי דחיפות זה תלוי בהרגשתך , מצבך . אם נבדקה אצל רופא , ונאמר שאין דחיפות וניתן לחכות , זה בסדר אך אם אתה עדיין מותרד , או יש החמרה בהרגשתך כדאי לבקר רופא יותר מוקדם בהצלחה

26/02/2021 | 15:34 | מאת: מודאג

שלום ד"ר, פניתי אלייך באתר בעבר ועזרת לי. אני בן 20, סובל מצרבות, בבדיקת אנדוסקופיה אובחן בקע סרעפתי קטן ודלקת בוושט. אני מחכה לתור לרופא גסטרו לעוד הרבה מאוד זמן ובינתיים אני מודאג ולא יודע מה קורה הייתי אמור לעבור ניתוח לתיקון בקע ופונדופליקציה. אבל בעקבות תוצאת בדיקת הPH הוחלט לבטל את הניתוח(לאחר שהיה תאריך לניתוח כבר). אשמח להבין האם זה אומר שאני מדמיין את הצרבות? בנוסף, היה לי דלקת בוושט דרגה 3 אז איך יכול להיות שאומרים שאין חומציות? מצ"ב תוצאת בדיקת PH אודה לעזרתך אני מודאג ומבולבל פורים שמח!

שלום דוקטור, אני בן 26. אני סובל מבקע סרעפתי קטן ורפלוקס כבר מגיל 21 בערך. מטופל בקונטרלוק 20 מג פעם ביום. האם אתה ממליץ על ניתוח לפתור את הבעיה? מה תופעות הלוואי של הניתוח? האם זה נכון שאי אפשר אחרי זה להקיא,לגהק,לעשות גרפס? והאם באמת הקיבה מתקצרת ומתמלאים מהר יותר? ושאלה אחרונה היא האם מותר להתאמן אחרי הניתוח הזה במשקולות כבדים? ואם כן אז כמה זמן אחרי?

לאור הגיל הצעיר , מומלץ ניתוח. תופעות לוואי במשך חודש הראשון - קושיי בבליעה מוצקים , שובע מוקדם . אבל רק ב50%. יכול להיות עדיין צרבת , לכן מומלץ תרופות סותרי חומצה בהתחלה . יכול להיות קושיי לשחרר אוויר ולהקיא , אך גם ב40-60% עילות הניתוח כמעט 90%, מומלץ לא להתאמן 6 שבועות

תודה על המענה המהיר דוקטור! מה לגבי הישנות הרפלוקס? זה נכון שאחרי 5 שנים זה חוזר?

אין מידע כזה על חזרת רפלוקס אחרי 5 שנים . תלוי בסוג הפונדופליקציה- מלאה או חלקית 5-15% יש כשלון ניתוחית לגבי רפלוקס

שלום רב, אשתי אובחנה לפני כמה חודשים בסרטן קיבה גרורתי. מטופלת בכימותרפיה ועברה גם ניתוח "הייפק" לפני חודשיים. לפי הנתונים לאשתי צביעה חיובית ל PDL 1 (המשמעות, כי יש חלבון כזה שיכול אולי להגיש לאימונטרפיה כלומר תרופה ביולוגית). התרופות המוצעות לטיפול הן Cyramza ו-Keytruda (או דומות להן) אשמח לשמוע על אנשים או קרובים שיש להם ניסיון בתרופות אלו, האם זה עזר לכם? היו תופעות לוואי חריגות? שיפר סיכויי החלמה או תוחלת ועוד? תודה, ירון

שלום . נכון , טיפול הזה חדשני ויעיל למי שמתאים . עדיין טיפול הזה במסגרת ניסוי . מי שמנהל ניסוי קליני זה אונקולוגים . אני מציע לחפש פורום אונקולוגי ולשאול שם . בהצלחה

22/02/2021 | 09:40 | מאת: גליה

עשיתי ניתוח בקע סרעפתי ב"בילינסון". אין לי אפשרות להגיע לביקורת אחרי חודש כי מרפאות החוץ עובדות רק ביום שלישי בבוקר כשאני לומדת ולא יכולה להגיע. לכן, בבילינסון אמרו לי שאני צריכה למצוא "רופא בקהילה" כדי שיעשה את הביקורת. איך ואיפה אני מוצאת רופא לבצע את הביקורת? מדוע אין אפשרות להיבדק ביום אחר, במקום אחר בבית החולים עם אחד הרופאים שניתח אותי? למה מרפאות החוץ בתחום הקיבה/ושט לא יכולות להתגמש וללכת לקראת המטופלים של בית החולים? למי אני יכולה לפנות כדי לבצע ביקורת אחרי ניתוח?

שלום צער לי לשמוע אבל אני לא כתובת לתלונות . מערכת עובדת בלי קשר רצון שלנו . מרפאה פעם בשבוע בימי שלישי . בימים אחרים , מרפאות אחרות תופסות זמן . הגדול כל כירורג של ק''ח יכול לבצע מעקב . לא צריך כירורג ספציפי אם אין בעיות . את יכולה לפנות לכירורג שניתח אותך

23/02/2021 | 17:37 | מאת: גליה

פניתי לרופאים שניתחו אותי, אף אחד לא היה יכול לקבל אותי לביקורת (הצעתי להגיע לחדרים שלהם בבית החולים, מתי שהם רוצים, חוץ מיום שלישי בבוקר). לבסוף, הייתי צריכה לחפש רופא מה"מושלם" בתשלום נוסף שלי.... אם זאת האחריות של הרופאים שניתחו אותי, לבצע ביקורת שהכל בסדר אחרי הניתוח, למה לגרום לי הוצאות נוספות ?

מצטער , אבל זה לא פורום לנושאים האלה .

היי, רציתי לשאול על תיקון הבקע הסרעפתי בלבד ללא ביצוע הפונדופליקציה (החלק השני בניתוח): האם ביצעת אי פעם ניתוח בקע סרעפתי ללא פונדופליקציה במטופלים שלך? שכן יש לי בקע סרעפתי גולש ואני מעוניין לתקן אותו ללא ביצוע פונדופליקציה ואני רוצה לדעת מידע נוסף אודות הניתוח של תיקון הבקע בלבד.

שלום בקע סרעפתי גולש בדרך כלל כולל צרבות (רפלוקס) בתסמינים. לכן תיקון רק בקע עלול להשאיר תלונות על רפלוקס. תיאורטית , אפשרי אך לא מומלץ , למטופלים שלי לא ביצעתי רק תיקון בקע ללא פונופליקציה בהצלחה

16/02/2021 | 23:20 | מאת: מודאג

שלום ד"ר, בעצם רשום בתוצאת הבדיקה שהיה רפולקס אבל רצת החומצה הייתה תקינה, מה זה אומר? ואיך מטפלים במצב כזה?

שלום צריך לבצע עוד בדיקות דרך רופא גסטרו כדי לקבוע תכנית טיפולית - גסטרוסקופיה, מנומטריה, שיקוף בליעה , אוליי גם סיטי בטן . בהצלחה

14/02/2021 | 19:38 | מאת: מודאג

שלום ד"ר, הייתי מועמד לניתוח לתיקון בקע סרעפתי בעקבות שהיו לי צרבות ודלקת בוושט בתוצאת הבדיקהPH הרופא רשם שהתוצאה מתאימה ל- hypersensitive esophagus מה זה אומר? ומה המשמעות של זה? ואיך ניתן לטפל בזה? הרופא כירורג ביטל לי את הניתוח בעקבות זה והפנה אותי לגסטרו אבל לא הבנתי כלום חשבתי שאני יעשה ניתוח ויסיים עם זה אבל אני מרגיש שזה לא נגמר אם תוכל להסביר לי יותר אודה לתשובתך

שלום רב לא ברור לי אבחנה הזאת. יכול להיות חסר כאן מידע מלא . בכול זאת עליך לפנות לרופא גסטרו , מומחה בתנועתיות של מערכת העיכול . לא רואה סיבה לא לבצע ניתוח נגד רפלוקס הוכח . בהצלחה

15/02/2021 | 11:38 | מאת: אדם

תודה רבה לך על המענה!, אכן קבעתי תור למומחה גסטרו רק שזה לעוד המון זמן ולבינתים אני לא יודע מה קורה

אחרי אכילת שוארמה כאבים

נא לפנות לאאג לבדיקה

11/02/2021 | 11:25 | מאת: גדי

שלום רב ד"ר, שנים, אני בן 53, סובל מצרבת עם כחכוך חזק, חנק וכאבי בטן. מטופל שנים בתרופות נקסיום 80 מ"ג פמוטידין 40 מ"ג. גביסקון 250 מ"ג. נסיתי גם לוסק ודקסילנט,ללא הטבה. אני מורה בעבודתי ומאוד נחנק בשיעורים. כליום קם בהרגשה לא טובה. שותה הרבה, ללא שיפור. האם כדאי לעבור את הניתוח לתיקון הוושט? קראתי מאמרים מדעיים שהבעיה חוזרת.

שלום הבעיה שלך ברורה לי ,הייתי ממליץ על בדיקות נוספות כדי להוכיח רפלוקס בודק סוגר וושטי התחתון. לדעתי מגיע לך ניתוח נגד רפלוקס

03/02/2021 | 18:05 | מאת: אדם

שלום ד"ר, רציתי לשאול: מהו זמן האשפוז? התאוששות? וההחלמה המלאה? מניתוח לתיקון בקע סרעפתי לפרוסקופי במידה ואני עושה ניתוח בשר"פ האם ישנה אפשרות שהניתוח ידחה מסיבות שונות, למשל שיש מישהו שהוא במצב יותר דחוף, או שאם נקבע אז לא יהיה ניתן לשנות את היום?(לא בטוח שהשאלה השנייה קשורה לד"ר) בתודה מראש

27/01/2021 | 13:22 | מאת: אביגדור

לאחר ביופסיה מפוליפ בקיבה בגודל 10 ממ נתקבלה התשובה הבאה: Gastric polyp : superficial foveolar mucosa with focal erosion,acute inflammotory infiltrate and lamina propria edema בצילום שצורף זה נראה כמו מסה שטוחה. מה המשמעות והאם כדאי לעשות בדיקה חוזרת ותוך כמה זמן? בנוסף, אני נוטל מיקרו פירין ופלביקס כבר שנה וחצי לאחר צינתור טיפולי, האם זה קשור? מצורפת התמונה

שלום, זו תשובת ביופיסה של פוליפ שפיר לחלוטין, אין קשר לטיפול בנגדי קרישה ניתן לעשות מעקב של גסטרוסוקפיה פעם בשנתיים כדי להתייעץ עם רופא גסטרו בעניין הזה בהצלחה

דר סלבה שלום רב, שאלתי בנוגע למנומטריה לפני פנדופליקציה קשורה למאמר שקראתי שמסכם שאין זה הכרחי לבצע את הבדיקה הזאת לפני ההליך הכירורגי. מצ"ב המאמר. תודה, אריק

אני אמור לעשות גם ניתוח לתיקון הבקע הסרעפתי ולמרות שעשיתי שתי בדיקות גסטרו שראו בקע ודלקת בוושט הרופא כירורג שאמור להיות המנתח שלי אמר לי לעשות בדיקת מנומטריה PH. האם זה הכרחי? לפי מה שהוא אמר לי כמעט ואין שום סיכוי שהתוצאות יגרמו לשקול ניתוח מחדש בנוסף, מהי בדיקת הPH האם זה כואב? כמה זמן היא אורכת? אודה לתשובתך (בעבר ענית לי תשובה ואכן גם הרופא שהלכתי אליו ענה כמעט באותם מילים ממש, תודה על הייעוץ בעבר, זה הרגיע אותי והכין אותי לקראת מה שבא)

26/01/2021 | 23:20 | מאת: אריק

https://www.youtube.com/watch?v=qRvWJENoKRA

https://www.youtube.com/watch?v=1nq-8lGfgEU זה נראה הרבה יותר סביר ולכבוד הד"ר אודה אם תוכל קצת יותר להסביר על התהליך האם הוא כואב? אני מקיא די מהר אפילו ממשטח גרון אז זה אומר שאני יסבול יותר?

הי, הלינק ששלחת מראה ניתור PH לעומת זאתהצינורית של המנומטריה שבודקת את פעילות השרירים הרבה יותר עבה כמו בלינק ששלחתי. אמורים לבצע את 2 סוגי הבדיקות לפני ניתוח. אבל לניתור PH יש היום פתרון חדש והרבה יותר נוח - כדור שיכול לנתר את הPH ומכניסים אותו לקיבה במהלך בדיקת גסטרו כך שאתה לא מרגיש כלום.

אני לא מבצע בדיקות האלה . אני מקבל מטופלים לאחר הבדיקות . מי שעושה בדיקות האלה רופאי גסטרו . כדי לשאול אותם על הפעולות וכל מה שמעניין אותך , גם על הבדיקות עדכניות בהצלחה

אני למזלי צריך לעשות רק! PH בלבד לפי ההנחיה של הרופא, אכן מה שאתה אמור לעשות נראה לא נעים בכלל(בהצלחה). לגבי מה שאמרת הבדיקה PH במהלך גסטרו זה לא מנטר את הכול אלא רק חלקי, זה דורש ממך לעשות שתי בדיקות גסטרו תחת טשטוש, וחוץ מזה זה ל72 שעות. (אינני רופא ולא מתיימר להיות, רק על סמך מה שקראתי באינטרנט). בריאות איתנה

רצוי שתפנה למי שמבצע את הבדיקות האלה - רופאי גסטרו בהצלחה

דר סלבה שלום, האם בדיקת מנומטריה של הוושת היא חיונית לאבחון בקע סרעפתי והחלשות הסוגר בין הקיבה לוושת? בשל רפלקס הקאה חזק לא תמיד הבדיקה מתאפשרת. האם בדיקת דימות בתוספת בריום יכול להחליף בדיקה זו לפני ניתוח? בתודה מראש, אריק

שלום מנומטריה היא בדיקה לא לאבחון של בקע סרעפתי.אלה לבדוק תפקוד הושט. מידע הזה חשוב לניתוח - איזה סוג של פונופליקציה לעשות וכדי לשלול מחלה אחרת של הושט זאת אומרת מנומטריה היא בדיקת עזר . לאבחון בקע סרעפתי מבצעים שיקוף בליעה , גסטרוסקופיה, סיטי חזה בטן .

26/01/2021 | 15:34 | מאת: אריק

דר' סלבה שלום ותודה על התשובה המהירה. האם ניתן לבצע טיפול פונדופילקציה דרך הפה באמצעות אנדוסקופ?

עדיין ניסיוני . לא הוכח , עדיין לא טיפול המקובל הייתי נזהר מאוד

18/01/2021 | 23:09 | מאת: טל

שלום דר האם אפשרי בכל זאת לעשות רק את ניתוח הבקע ללא מעקף? (את השרוול עשיתי לפני 13שנה) .תודה.

הכל אפשר , אבל יש סיכוי גדול של מחלת רפלוקס . צרבות קשות . אבל טכנית כמובן אפשרי

איזה ניתוח נידרש לבקע סרעפתי אם בעבר עשיתי קיצור קיבה??

שלום , איזה ניתוח בדיוק ? שרוול , מעקף?

שרוול לפני 13 שנה

בדרך כלל , אחרי ניתוח שרוול ובנוחכות תסמינים של רפלוקס עושים תיקון בקע רגיל עם המרה למעקף קיבה

שלום, יש לי אסתמה קשה ולצערי אני כבר במצב שאהיה חייבת לעשות ניתוח לבקע ורפלקוס. המצב הוא ככה כבר 17 שנים אך החמיר למרות דקסינלט. האם ניתן לעשות את הניתוח גם אם לא עשיתי גסטרוסקופיה 6 שנים? הרופא ריאות אמר שעדיף כמה שפחות הרדמה מלאה, ואני צריכה בגסטרוסקופיה הרדמה מלאה. או שאלי זה כן חשוב ויש דברים חשובים שעלולים להשפיע על הניתוח שיראו בגסטרוסקופיה? כי אם למשל הוושט הפך לבארט זה לא משנה הבנתי ואין בעיה בניתוח. אם יש דלקת בוושט פעילה האם זה משנה? ואם פתאום יש משהו סרטני אז במהלך הניתוח מחליטים מה לעשות? תודה מראש

שלום 6 שנים זה הרבה זמן . גסטרוסקופיה חשובה לשלול מחלה טרום סרטנית או סרטנית לדעתי , אין מנוס מבדיקת גסטרו עדכנית

13/01/2021 | 15:40 | מאת: דר-שקשוקה

במשך למעלה מ4 חודשים כאב באיזור הטבור וצרבת שלא עוברת בין הטבור לצלע תחתונה. בדיקת גסטרו מראה בקע סרעפתי (שלא היה בבדיקות קודמות). סובל ממעי רגיז כבר 25 שנים אבל התסמינים בחודשים האחרונים שונים ונובעים מתחושת צרבת חזקה בתחתית הוושת. כרגע ממתין לתשובה מבדיקת MRI של איזור הלבלב כדי לשלול בעיה שם. אני מתגורר באיזור הגליל ולצערי מסתבר שאיבחון הבעייה שלא לאמר הטיפול בבעייה לוקח יותר מדי זמן למרות הכאבים והקושי בתפקוד. אני חושב שהבעייה קשורה להחלשות שסתום קיבה-וושת אבל נראה לי שאאלץ להמתין חודשים לבדיקות נוספות. מה יכולות להיות הסיבות לבעייה וכיצד ניתן לזרז את האיבחון?

שלום אני מסכים אתך . תחושות שאתה חווה קשורות לבעיה השסתום בין ושט וקיבה כתוצאה מבקע סרעפתי . עליך לבצע חוץ מגסטרו pH מטריה ומנומטריה. MRI לא יקדם בבדיקה בנתיים ממליץ טיפול סימפטומטי כגון לוסק, אומפרדקס, נקסיום . יש גם טיפול כירורגי -ניתוח לתיקון בקע ופונדופליקציה.

בחורה בת 20. נולדה עם ריפלוקס ובקע שחלפו בגיל שנה. היתה אוכל הכל רגיל. הייתה אלרגיה חזקה לחלב בגיל חודשים מאז עד גיל 18 לא נגעה בחלב. גיל 18 בדיקת אלרגיה בשניידר, אישרו לצרוך חלב. כעבור חצי שנה התחילו אבני שקדים בגרון וליחה לבנה לא נעימה שגורמת למחנק. בירור בגסטרוססקופיה חשד לתיסמונת בארט. אבל נשלל התעלמו מנושא אלרגיה לחלב. שלחו הביתה עם נקסיום. הסברנו נקסיום אינו מתאים, לא עושה לה טוב. מצאנו משהו טבעי הצרבות נרגעו. כעבור שנה חזרנו על הגסטרוסקופיה הפעם היתה החמרה. לא ניתן לבצע בדיקה בגלל שאריות מזון לאחר 8 שעות. חזרנו על הבדיקה לאחר צום של יומים. אין ריפלוקס, אין בקע, יש דלקת קיבה שאיננה מוסברת דורש בירור. אין חידק הלקובקטור אבל לא נשלל סופית. הכל התחיל מאז צריכת החלב. האם יש רופא מבין בתחום מומחה בתחום. הבנתי שמדובר בנושא די נדיר. תמונות באינטרנט מראות שאכן מדובר בדלקת אאזונפילית שהתחילה בושט. אלרגיה חזקה שלא מגיע בהתקף פתאומי. אגב, היום לאחר הפסקת חלב הרגשת המלאות נעלמה. עדיין יש אבני שקדים אבל פחות, כלומר פעם בחודש ולא כל שבוע פעמים. יש ליחה מרובה, גרפסים לא נעימים. התחלה של כאב ברום הבטן, חוששת שהילדה מפתחת אולקוס. בבקשה דחוף הכוונה לרופא מומחה בתחום.

שלום נכון מאוד . מתאים לeosinophilic esophagitis צריך רופא גסטרו ולא כירורג . מכון גסטרו ,מרפאה של בעיות מערכת העיכול עליונה , למשל ב''ח בילינסון בהצלחה

10/01/2021 | 20:46 | מאת: ירון

שלום רב, היה לי תור היום עם רופאת גסטרו בקופה בשאלה של האם ניתוח לתיקון בקע וריפלוקס. יש לי רילפוקס חמור, בקע קטן עד בינוני וזה מחמיר לי אסתמה וגורם לשיעול למרות מינון גבוה של דקסינלנט. הרופאה אמרה שאם אני משתעל אז אחרי הניתוח עם השיעול זה יוכל להרוס את הניתוח ולפתוח הכל, וגם יש את העניין של הסיכון של הרדמה מלאה. הסברתי לה שאני משתעל עקב הריפלוקס... אבל היא לא שינתה את דעתה. במידה ואדם עבר ניתוח לבקע וריפלוקס ונאמר הוא חלה בבדלקת ריאות קשה או שפעת והוא ממש משתעל חזק. האם זה נכון שהוא יוכל ככה להרוס את כל הניתוח? כשאמרתי לה בסוך השיחה שלפני 12 שנים כשהייתי בקופה אחרת כבר הפנו אותי ואני פשוט דחיתי...... אז היא היתה קצת פחות אנטי והיא אמרה שיש אחוזי חזרה ואם מוצאים מנתח טוב שעושה את זה ממש טב, אז זה מפחית את הסיכוי לחזרה. איך אני יכול לדעת מי מנתח טוב לניתוח הזה? האם מנתחים שהם עושים קיצורי קיבה יותר סביר שיהיה טובים בתחום הזה? תודה רבה!

שלום דבר ראשון, אני חושב שמגיע לך ניתוח תיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה. דבר שני, בכל ניתוח יש סיכונים ואחוזי כישלון , בניתוח הזה אחוז חזרה בערך 15-20 %. שנים האחרונות החל שימוש ברשת שמחזקת את האזור מורידה אחוז חזרה. אבל ניתוח הזה עוזר ב95% . אני מבין שקשה למצוא מנתח טוב . תצטרך לעשות חיפוש ולקרוא המלצות . מנתחי קיצור קיבה , מנצחים מצויינים אבל עם פחות ניסיון בתיקון בקע סרעפתי. בהצלחה

06/01/2021 | 22:04 | מאת: ירון

שלום רב, אני מתלבט האם לגשת לניתוח תיקון סוגר הוושט פלוס בקע בסרעפת. הריפלוקס אצלי חמור וזה גורם לי להשתעל הרבה. מה למעשה יקרה אם אצטרך להשתעל במהלך הניתוח? האם בהרדמה מלאה כל התופעות שיש לי ביום יום כמו המון גרעפסים, שיעול ועלייה של הריפלוקס שהיא כל הזמן גם כשאני בצום זה לא יפריע לניתוח או שלא יקרה? תודה!!!

שלום . נראה לי אין ברירה מלעשות ניתוח . כל התופעות לוואי שלך חמורות . בסופו של דבר יגרום לנזק בלי הפיך כמו פגיעה בושט, ריאות. במהלך הניתוח אין סיכוי להשתעל או להקיא .ההרדמה מטופל משותק , יש לו צינור שמגן על דרכי נשימה . בהצלחה

01/01/2021 | 19:46 | מאת: שני

שלום, האם בניתוח לתיקון בקע וריפלוקס ניתן גם לקחת ביופסיה מהוושט על מנת לראות האם הוושט הפך לבארט? וכשמדברים על חזרה של המצב אחרי הניתוח אחרי כמה שנים או שאנשים אומרים שהתפרק להם. האם הכוונה שהחזרה היא בתיקון של הבקע או שהחזרה היא בגלל שהתיקון של השסתום והריפלוקס התפרק? תודה

שלום אין אפשרות לקחת דגימה מהושט הפנימי במהלך הניתוח בדרך כלל שמדברים על חזרה או כישלון בניתוח זה אומר התפרק תיקון בקע וסרעפת נפתחה שוב . שיסתום או פונופליקציה בדרך כלל נשאר

31/12/2020 | 21:53 | מאת: מני

שלום ד"ר, אני סוכרתי ואם אני לא אוכל כל 3 שעות יש לי היפוגליקמיה. חשבתי אולי לעשות ניתוח לתיקון ריפלוקס קשה אצלי אבל אז אדם שעבר את הניתוח סיפר לי שחוץ מזה שלפחות חודש אוכלים רק מרוסק, בשבוע או אפילו שבועיים ראשונים הוא יכל לאכול רק מרק צח, יוגורט או קרטיבים ובשבוע הראשון רק נוזלים. זה לא מסוכן עבורי כי עם תזונה כזאת בטח תהיה היפוגליקמיה? והוא גם סיפר שלפעמים אחרי האוכל נתקע ואישתו ממש היתה צריכה לעשות לו כמו היימליך. האם זה לא מסוכן אם אני גר לבד? מה הכוונה שהאוכל נתקע למעשה? תודה רבה

שלום אתה מספר סיפור קיצוני , תופעות הלוואי קשות של הניתוח. יש בסיפור דברים נכונים ולא ממש. נכון שמומלץ 3-4 שבועות לאכול אוכל מרוסק . נכון שבהתחלה שלא שומרים הנחיות קורה שאוכל נתקע .אבל זה חולף ללא פעולה ע''ש היימליך הניתוח הוא יעיל נגד רפלוקס ולאחר 4שבועות חוזרים לאוכל רגיל אוכל מרוסק לא יכול לגרום להיפו תמיד יש ליווי דיאטנית לאורך התקופה הזו לסכם - ניתוח יעיל נגד רפלוקס , ברוב המנותחים אין תופעות הלוואי קשות

31/12/2020 | 16:00 | מאת: אפרת

שלום יש לי בקע בסרעפת שנחשב קטן ו ריפלוקס קשה עם נקסיום. אני 1.63 ושוקלת 73 אך בפועל רוב השומן מרוכז אצלי בבטן. היקף בטן של 107 סנטימטרים. אני יכולה לקבל הפניה לניתוח. לפי דעתך, האם ירידה להיקף בטן של כ 70 או אפילו 65 ויקידה במשקל של כ 20 קילו תוכל מאוד לשפר את הריפלוקס? או שאם הריפלוקס חמור ויש בקע, אז הסיכוי לשיפור טוב עם ירידה במשקל הוא קטן וגם אם אהיה ממש רזה רוב הסיכויים הם שהריפלוקס ישתפר רק במעט? תודה רבה

שלום. אני מבין את התלבטות שלך ירידה במשקל יכולה לשפר אירועי רפלוקס . אבל הוא ישאר כי יש בקע לדעתי יש לך אינדיקציה לניתוח

30/12/2020 | 22:25 | מאת: שני

שלום, אשמח לברר: מהם אחוזי החזרה אחרי ניתוח של בקע סרעפתי וריפלוקס ואיך זה מתחלק לשנים? יש לי ריפלוקס חמור ובקע סרעפתי לא גדול. שני רופאי גסטרו אמרו לי שעדיף לא ללכת לניתוח כי זה הרבה פעמים חוזר וניתוח מסובך. אני עם אסתמה קשה ועוד כמה מחלות רקע, אז הרדמה מלאה דיי בעייתי עבורי מכיוון שאצטרך לקחת קורס פרדניזון לפני הניתוח וזה ממש מחמיר לי את הריפלוקס מה שמחמיר את האסתמה. מצד שני, אני עם דקסינלט 90 שזה מינון חריג, והריפלוקס הוא ממש חמור. במונומטריה נמצא ריפלוקס משמעותי וזה גם מחמיר לי את האסתמה. בקיצור... דילמה לא פשוטה. תודה מראש

שלום באמת דילמה . בעצם ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה נגד רפלוקס הוא לא קשה בעצמו. נכון שיש אחוז של חזרת בקע בערך 15% בשימוש רשת כחיזוק בסרעפת מוריד אחוז של כשלון עוד יותר . לגבי אסתמה , נכון שזה מעלה סיכון ניתוחי .אבל אחרי הכנה טובה עשינו גם בתנאים כאלה את הניתוח . חייב להגיד אם ניתוח מצליח זה ישפר איכות החיים משמעותי , ללא צורך בסותרי חומצה, שיפור באסתמה. לפני שוללים אופציה ניתוחית כדי לשוחח לא רק עם רופאי גסטרו אלה גם עם כירורגים

שלום . עקב בקע סרעפתי 5 ס''מ ובחיבור ושט קיבה התכייבות ואיסדירות של הרירית שהתגלה בגסטרוסקופיה טופלתי חודשיים ב 80 מ"ג . לאחר מכן ביצעתי גסטרוסקופיה חוזרת שיצאה תקינה והמינון ירד ל40 מ"ג . בתקופה האחרונה בוצע ניסיון להוריד ל 20 מ"ג . הבעיה שיש לי קצת כאבים בצוואר ובמפרקים ואני חושד שאולי קשור לטיפול בתרופה . קיימת אפשרות לנסות להפסיק לגמרי את הטיפול ? במידה ולא אני מטופל בכדור קרוב ל 7 חודשים אני נדרש לבצע בדיקות דם כלשהם עקב הטיפול בתרופה זו? תודה רבה.

שלום אתה מתאר מחלת רפלוקס עם פגיעה ברירית הושט שטיפלתה בהצלחה. דלקת חלפה בושט רק בזכות הטיפול תרופתי . אתה לא יכול להפסיק טיפול תרופתי כי החומצה תמשיך להזיק ברירית הושט. וזה מסוכן בכל תרופה יש תופעות לוואי כולל סותרים חומצה אלטרנטיבה לבצע ניתוח נגד רפלוקס.

26/12/2020 | 08:41 | מאת: נוי

שלום 1. האם בדיקת גם סמוי בצואה אפקטיבית לאנשים עם סימפטומים של כאבים או אי נוחות בטנית? 2. האם אי נוחות בטנית או כאבים בסרטן המעי הגס מתבטאים בכאב מקומי או בכאב מפוזר בבטן?

1, הבדיקה לא מיעודת לבירור כאבי בטן 2. אין כאבים במחלה הזאת, ביטוי בשלב מוקדם -אנמיה , מאוחר הוא חסימת מעיים , דימום

האם אדם שעשה ניתוח ניסן חלקי , יוכל מבחינה כירורגית בהמשך חייו במידה ותהיה החמרה בריפלוקס לבצע פונדיפלקציה מלאה ? ידוע כי כל מקרה לגופו , אך מבחינת הרוב מנסיונך האם המטופלים שעשו פונדיפלקציה חלקית למעשה המשיכו עדיין בטיפול קבוע בנוגדי חומצה ?

שלום אפשרי אבל יכול להיות מאוד קשה לא מומלץ

23/12/2020 | 17:52 | מאת: טל

שלום רב אני בת 45. לפני 23 ימים התחלתי להרגיש מיחוש קל- בינוני בבטן עליונה אמצע שהופיע כל שעה בערך, לאחר כ 3 ימים המיחוש הפסיק ואז התחילו להופיע לי מיחושים קלים מפוזרים יותר בבטן העליונה באמצע או בצד ימין, מידי פעם אבל פחות תקוף מופיעים המיחושים גם בבטן התחתונה, צד ימין או בגב, כל פעם באזור שונה אך לא בצד שמאל. בהתחלה מיחושים אלו הופיעו לעיתים קרובות יותר במהלך היום ואם הזמן פחת אבל עדיין מופיעים. כל מיחוש נמשך כשניה- שתיים ואז נפסק וחוזר בגלים בשעות שונות של היממה, גם לפני או אחרי האוכל, גם לפני או אחרי יציאה. המיחושים בדרך כלל קלים אך מורגשים, מספר פעמים הרגשתי את המיחושים בעוצמה חזקה ומלחיצה יותר כמו דקירות גם באזור מותן ימין , אבל רוב הפעמים מופיעים בצד ימין או אמצע הבטן. יש ימים שאני חשה חוסר נוחות בבטן עליונה/ תחתונה כמו בלון נפוח במהלך כל היום. בדיקות דם כולל דם סמוי יצא שלילי, שלילית גם לחיידק הבטן. באולטרה סאונד נמצא פוליפ 2 מ״מ בכיס המרה ואבן קטנה 4 מ״מ בכליה וכבד שומני. יש לי גזים מרובים ככל הנראה יותר מתמיד. אני במעקב של גסטרולוג בחו״ל. אני מאוד מוטרדת ורציתי לדעת ממה עלולות לנבוע כל התחושות האלה ואלו בדיקות נוספות מומלץ לעשות. תודה.

שלום סימפטומים שאת מתארת לא ספציפיים. אני ממליץ לבצע סיטי בטן בירור כאבים בבטן .זה בשלב הראשון

24/12/2020 | 21:24 | מאת: טל

האם MRI ניתן כם לעשות או CT זו הבדיקה המועדפת? כמו כן רציתי לשאול באופן כללי, האם כאבי בטן/ התכווצויות של סרטן המעי הגס אינם ספציפיים או ממוקדים באזור מסויים? תודה.

CT בטן היא הבדיקה המועדפת . כאבי בטן יכול להיות ביטוי של מחלות שונות, לאו דווקא סרטן מעי הגס . אבל בכל מקרה דורש בירור . בהצלחה

23/12/2020 | 16:15 | מאת: יעקב

בן 29. כבר עשור סובל מעליית חומצה ,סימפטום עיקרי הוא כאבים בבטן ריקה, טעם מר בפה ,צרידות וגוש בגרון, רפלוקסים פגעו בגרון,. תריסריון רפוי. די סובל,איך ניתן לטפל ?כל צום או גמילה אינה מפסיקה עלייה של חוצמיות

שלום לפי סיפורך אתה סובל ממחלת רפלוקס האם אתה מטופל ? האם עשית בירור , בדיקות ?

25/12/2020 | 08:17 | מאת: dsd

dsd

25/12/2020 | 08:21 | מאת: יעקב

במסגרת הצבא התגלה הליקובקטר ,ניתן טיפול אך לא הועיל. בוצע גסטרוסקופיה ממצא בקע ודלקת וושט. ניתן אופמרסקדס אך הפסקתי ליטול בסיום השירות. במשך השנים דיכאתי כאב עי אכילה . חושש לגשת לגסטרוסקופיה בשנית האם יכול לגרום נזק ? ייתכן שהתפתח בארט ? ללא צרבות ,בחילות הקאות דימום .

כדאי לך לבוא לשיחה פרונטלית עם כירורג בקע סרעפתי לדעתי זאת הבעיה ויש טיפול גם כירורג לתיקון בקע . אם זה בארט , זה יכול להיות מסוכן בעתיד

27/12/2020 | 10:53 | מאת: יעקב

אשמח לבצע שיחה , איך ניתן ?

036577666 תוכל לקבוע תור

28/12/2020 | 13:28 | מאת: יעקב

תודה רבה . שאלה תיאורטית הליך כירורגי מחוייב בהרדמה מלאה ?

כן , כמובן . זה ניתוח .... כולל אשפוז יום יומיים

26/02/2021 | 09:57 | מאת: יעקב

שלום סלבה תודה על זמנך. בוצע בריום ,ושט קיבה תריסריון, בדיקה יצאה תקינה ,אין סימן לרפלוקס או בקע. ניתן קונטרולוק לחודש, יום 7 ללא שינוי. ממה אני סובל? יכול להיות שמדובר ברפיון הסוגר? אני חושב שקראתי על ניתוח שבו מוסיפים התקן טבעתי לחיזוק הסוגר, האם קיים לי מענה ?אני חש כאב קבוע כשהבטן ריקה , כל מזון אינו מועיל או מחמיר.

שלום יכול להיות חולשה הסוגר התחתון של הושט . אני ממליץ לעשות עוד שתי בדיקות - pH מטריה ומנומטריה לאחר אפשר לדבר על טיפול ניתוחי לגבי טבעת מגנטית שאתה מדבר , עוד לא קיים בארץ .

19/12/2020 | 22:20 | מאת: כפיר

סובל מהתקפי צרבת הנמשכים 24-30 שעות כל התקף. תדירות אחת לשבועיים וחצי בממוצע. 2 בדיקות גסטרו תקינות במהלך השנתיים האחרונות. נוטל נקסיום 20 מג לסרוגין. למה משך ההתקף הוא מעל יממה בכל פעם? האם ניתן לבצע בדיקה אחרת שתאבחן את הבעיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ייתכן סובל ממחלת רפלוקס . לבצע גסטרוסקופיה רק, לא מספיק . צריך להשלים בירור בph מטריה - בדיקה של חשיפת חומצה במשך 24 שעות . זה בדיקת הבחירה כדי גם שיקוף בליעה - צילום רנטגן ומנומטריה -בדיקת תנועתיות ולחץ בושט. יכול להיות נקסיום כבר לא משפיע. ניתן להחליף לדאקסלנט בהצלחה

17/12/2020 | 01:03 | מאת: מודאג

שלום ד"ר סלבה, אני בן 20, רזה, עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ויצא שיש לי בקע סרעפתי קטן ודלקת מספר 3 לאחר מספר חודשים בבדיקה השנייה הדלקת ירדה למספר 1 אני לוקח לנטון 30מ"ג בשביל הצרבות וביום למשל שאני שוכח אני בצהריים כבר מרגיש את הצרבות מתחילות השאלה שלי מה היית ממליץ לעשות? האם ניתוח כדאי? במידה וכן איזה ניתוח? מה סיכויי ההצלחה? או שבכלל עדיף לקחת סותרי חומצה לכל החיים? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפי סיפורך , אני מניח שיש לך גם מחלת רפלוקס בעקבות בקע סרעפתי. נכון שיש שתי אופציות טיפוליות -נטילת סותרים חומצה או ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה ע''ש ניסן (מלאה) . לצעירים אנחנו ממליצים פיתרון ניתוחי ,בנוסף יש לך דלקת בוושט ,שזה כבר סיבוך של מחלת רפלוקס. תוצאות הצלחה בניתוח הזה 90-95% אז המלצתי ניתוח בשיטה לפרוסקופית תיקון בקע ופונדופליקציה בהצלחה

18/12/2020 | 11:23 | מאת: מודאג

ראשית תודה רבה על המענה! מה הסיכונים בניתוח מסוג זה? מה זמן ההחלמה? הרופא גסטרו שלי אמר לי שכדאי לחכות עוד שנה ואז רק לעשות ניתוח כי אולי זה יעלם פתאום, האם זה באמת אפשרי? בנוסף, האם לאחר הניתוח אני יחזור להיות כרגיל? בלי שום הרגשה שעשיתי את הניתוח או שיש לזה תוצאות רחבות טווח? תודה רבה רבה!

כמו בכל ניתוח יש סיכונים : כגון דימום , פגיעה באיברים סמוכים , זיהום . אבל אחוזים קטנים , ניתוח די בטוח . בקע סרעפתי לא נעלם בלי ניתוח, דלקת בוושט יכול להשתפר אבל רק על טיפול תרופתי קבוע החלמה בערך חודש וחצי צריך לאכול אוכל מרוסק חודש אחרי ניתוח. יכול לחזור לעבודה די מהר תופעות הלוואי יכול להיות לטווח ארוך , קושיי בבליעה -נדיר מאוד , קושיי לעשות גרפס, ריבוי גזים בבטן להחלטה שלך

19/12/2020 | 22:42 | מאת: מודאג

תודה רבה רבה!!! קצת מוזר לי שהרופא שלי אמר לי לחכות שנה. אני מעוניין לפנות לייעוץ נוסף האם אתה מקבל ממאוחדת? והאם רופא כירורג הוא אכן מי שמתאים לייעוץ? ושוב תודה תודה!!!

דר שלום ותודה מראש, יש לי שאלה. לפני חודש עשיתי קולונסקופיה. אמרו לי לשכב על צד שמאל עם רגליים מכופפות תנוחת עובר, האחות החדירה לי צנתר לווריד ראיתי עוד משהו שאלתי את הרופא מה זה אמר נדמה לי אם אני לא טועה את המילה חמצן ונרדמתי. הכל עבר בשלום והבדיקה תקינה. השאלה שלי שמאד מעניין אותי לדעת האם בבדיקה כזאת מחדירים צינורית דרך הפה לחמצן? או שכל רופא פועל אחרת? או חמצן בצורה אחרת..הבנתי שזה טשטוש/הרדמה כי זה רק לחצי שעה או שעה ואז מתעוררים. אודה לך מאד על תשובתך,,,דור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בגלל שתרופות הרדמה וטשטוש גורמות לדיכוי נשימה , נותנים חמצן במסיכה, לא דרך צינור כמו ההרדמה כללית. רק לעזור לראות ודרכי נשימה לקבל חמצן בכמות סבירה .

06/12/2020 | 15:56 | מאת: אבי

מה הסיכון לממאירות בפוליפ יחיד בגודל 1.0 ס''מ שנמצא בגבול הקיבה אנטרום בקיר האחורי של הקיבה במהלך בדיקה אנדוסקופית והאם צריך מעקב אחריו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כל פוליפ דורש כריתה או ביופסיה . בלי זה אין אפשרות להגיד על סיכונים . צריך לדעת מה אופי של הפוליפ

סליחה על הנדנוד אבל בהמשך לתשובתך האם כריתה מתחייבת במקרה זה גם אם הביופסיה אינה מצביעה כרגע על ממאירות? בגלל המיקום והעובדה שמדובר בפוליפ בודד?

אם פוליפ ניתן לכריתה , רצוי לכרות אותו , אפילו שביופסיה שפירה . אם הוא לא בר כריתה בגלל המיקום או משהו אחר .ניתן לעקוב בתנאי שביופסיה שפירה . אבל תמיד רצוי להסיר פוליפים

שלום לדר' הנכבד אשמח לדעת מדוע במכוני הבדיקה של הכללית מבקשים לא להפסיק לפני הבדיקה אספירין , פלביקס, ברילנטה ואילו במכוני בתי החולים ואחרים מבקשים לבדוק אפשרות כן להפסיק. האם לא מדובר באותה הבדיקה בדיוק? ואם כן, אז מדוע השוני? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כדאי לשאול מכון עצמו לדעתי , כל בדיקה פולשנית כגון גסטרוסקופיה דורשת הפסקת מדללי דם עקב סיכון לדימום . לי נשמע מוזר שיש מדיניות שונה במכונות בברכה

03/12/2020 | 14:18 | מאת: אורי

שלום רב, בן 46, סובל מרפלוקס מזה 6 שנים, מטופל בנקסיום, תלונה עיקרית- צרידות וטעם מר בפה, עברתי מספר רב של בדיקות גסטרו ותמיד מופיע דלקת בוושת ברמות בינוניות, אני שוקל ניתוח ניסן לתיקון רפלוקס, וגם הרופא שלי ממליץ. שאלתי העיקרית היא, האם לאור בדיקות מנומטריה וחומציות (מצ"ב) האם אני מתאים לניתוח? ומה בדיוק מופיע בבדיקות הנ"ל, והאם יש סיכון בניתוח ? האם חייבים ניתוח או ניתן ליטול תרופות לכל החיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תלונות שלך מתאימות לתוצאות הבדיקות אני מסכים עם זאת שצריך ניתוח כי יש לך גם בקע סרעפתי גולש ועדות לרפלוקס צריך ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה ניתוח מומלץ לצעירים , למי שיש בקע סרעפתי. אחרת כל החיים להיות תלוי בכדורים נגד חומצה . כמו בכל ניתוח יש סיכונים , אבל הם נמוכים בגדול , החלמה מהירה עם תוצאות טובות בהצלחה

30/11/2020 | 15:56 | מאת: טופז

?

בדיקה תקינה

30/11/2020 | 11:46 | מאת: טופז

בדיקה תקינה

איזה תוצאות????

28/11/2020 | 15:46 | מאת: כפיר

שלום, רציתי לדעת האם אפשר לתקן בקע סרעפתי (Sliding Hiatal Hernia) מבלי לעשות פונדופליקציה של ניסן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאלתך - בלי לעשות ניסן פונופליקציה או לא לעשות פונופליקציה בכלל ?

29/11/2020 | 15:22 | מאת: כפיר

גם בלי לעשות ניסן בפונדופליקציה וגם - האם זה אפשרי לא לעשות פונדופליקציה בכלל?

בלי פונופליקציה יש סיכון לרפלוקס משמעותי לאחר תיקון בקע סרעפתי . מומלץ לעשות , איזה סוג מחר או חלקי - אפשר לדון בגדול לא מומלץ בלי פונופליקציה

29/11/2020 | 15:50 | מאת: כפיר

אוקיי, לא מומלץ, אבל זה אפשרי בכלל לתקן מבלי לעשות פונדופליקציה?

אפשרי

02/12/2020 | 15:18 | מאת: כפיר

חשוב לי לדעת איך זה נעשה מבחינה טכנית? אם אתה אומר שזה אפשרי? אשמח להסבר שלך. תודה.

תיקון בקע ופונדופליקציה -זה שני חלקים של הניתוח . פשוט חלק השני (פונופליקציה) לא עושים .

02/12/2020 | 18:38 | מאת: כפיר

אז בוא נעזוב את הפונדופליקציה בצד. איך מתקנים את הבקע הסרעפתי בלבד (ללא פונדופליקציה) ?

תופרים פתח בסרעפת עם תפרים , מניחים רשת , מקבעים אותה בתפרים או דבק .

14/12/2020 | 19:55 | מאת: כפיר

יש לי שאלה נוספת: יש לי גסטרופרזיס אדיופטי (מוכח בבדיקות רפואיות ומסמכים רפואיים). הייתי אמור לעבור ניתוח של קוצב קיבה + Pyloroplasty ע״י פרופ׳ ראול רוזנטל שהגיע לישראל מ- פלורידה, ארה״ב, אך העניין נדחה בשל מגפת הקורונה. לבינתיים, עברתי בתאריך: 07.05.20 הזרקת בוטוקס לקיבה שעזרה לי למשך 3 חודשים (!). ה- ״אפקט״ הזמני של הבוטוקס חלף, שריר הפילורוס התכווץ מחדש, אני סובל ונותרתי ללא פתרון קבוע. רציתי לדעת האם אתה מבצע ניתוח של Pyloroplasty בלפרוסקופיה.

שלום שוב הבנתי אותך לא , אין לי ניסיון לביצוע פילורופלסטיקה בשיטה לפרוסקופית. אגב , ניתן להזריק שוב את בוטוקס. בהצלחה

15/12/2020 | 12:10 | מאת: כפיר

שלום גם לך, תודה על תשובתך הכנה והמהירה. אין לי כוונה להזריק שוב בוטוקס כיוון שאני מעוניין בפתרון קבוע, מה גם, שאני יודע שהשפעת הבוטוקס היא זמנית ולא תעבוד כמו בהזרקה הראשונה ולא יורגש שיפור בסימפטומים. זה לא פתרון קבוע ולאורך זמן. כפי שאמרתי, אני מעוניין בפתרון קבוע שיפתח את שריר הפילורוס לתמיד, כדי שתוכן הקיבה יוכל להתרוקן ביתר קלות, ויהיה שיפור בסימפטומים וזה ע״י ניתוח פיילורופלסטיקה בשיטה הלפרוסקופית. אני מבין שאין לך ניסיון בביצוע ניתוח זה. הייתי אצל כל כך הרבה רופאים כמוך שלא יכלו לעזור לי כיוון שהם לא מבצעים פיילורופלסטיקה בשיטה הלפרוסקופית ולא מתמחים בגסטרופרזיס. אני מאוד אשמח אם תוכל להמליץ לי על רופא שמבצע פיילורופלסטיקה ומתעסק עם גסטרופרזיס - אפילו שמקבל באופן פרטי. אני ממש סובל וכבר לא יכול להמשיך ככה. כל זמן שעובר הוא סבל מתמשך עבורי. אני צריך את הניתוח הזה באופן מיידי כדי להקל על החיים שלי עם הגסטרופרזיס. תודה לך, כפיר

אמת ,לא מכיר כירורגים המבצעים פילורופלסטיקה בשיטה לפרוסקופית. זאת פעולה נדירה בזמננו יש מכון גסטרו בבילינסון , הם עוסקים בבעיות התרוקנות ושט קיבה . פרופ' דיקמן . תנסה דרכו בהצלחה

שלום. אני סובל מריפלוקס מעל שנה. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא בקע סרעפתי באורך 3 ס"מ+ בארט 5 מ"מ . בבדיקת מנומטריה נמצא לחץ נמוך בסוגר ושטי תחתון, 60% גלים כושלים,DCI-952 בניטור חומציות נמצא TTVSUP 3.9%,TTVUP-13.6%, TTVTOTAL-9.8%. ב CT חזה נמצא בקע היאטלי גולש קטן. כדור קונטרולוק עזר חלקית ולא ניתן להמשיך מסיבת אוסטאופורוזיס. האם במצבי מומלץ ניתוח לתיקון הבקע +פונדופליקציה? האם לדעתך יספיק פונדופליקציה חלקית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אני חושב שאתה עומד בקריטריונים של אינדיקציה לניתוח .

האם לדעתך במקרה שלי יספיק פונדופליקציה חלקית? האם מומלץ בשיטת BELESY או DUPA?

עד גיל 70 מומלץ לבצע פונופליקציה מלאה ע'' ניסן ,מעל גיל 70 חלקית

האם בפונופליקציה מלאה יש סיכוי גדול יותר מבחלקית ,לאי יכולת לשחרר אויר לאחר בליעת אויר עם אוכל?

כמובן יש יותר סיכוי לתופעות הלוואי, אבל גם אנטי רפלוקס אפקט יותר גבוה

20/11/2020 | 18:50 | מאת: אלי

תודה על ההסבר התכליתי

בהצלחה

שלום רציתי להיתייעץ ולשאול מה הכיון יכול להיות של תוצאה כזאת? אני סובלת מכאבים בבליעה ובגרון אני צרודה כבר תקופה , וכאבים כמו כאילו האוכל נתקע חשבתי לכיון אכילזיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום על סמך תלונות כאלה קשה לעשות אבחנה צריך בירור יותר מעמיק . להתחיל מרופא אאג אחר כך רופא גסטרו. שיקוף בליעה בהצלחה

הייתי אצל אף אוזן גרון הוא אומר שהבעיות האלה לא קשורות אליו וההחמרה הוא אחריי האוכל

אז יש כיוון לבעיות ושט קיבה לכן ממליץ על צילום שיקוף בליעה , גסטרוסקופיה . ולפי תוצאות להמשיך בירור

07/11/2020 | 20:51 | מאת: אוריאן

שלום דוקטור אני בן 26 , כבר זמן רב סובל מצרבות ובחילות עקב ריפלוקס ישנם תסמינים נוספים גם של כאבים ברום הבטן ותחושת מתכתית בפה הייתי אצל רופא גאסטרלוג שנתן לי אומפרדקס , אכן האומפרדקס עוזר אבל ישנם פעמים גם שהתסמינים מחריפים . הגאסרטולוג מעוניין לבצע בדיקת גסטרו בדיקת דם תקינות , צילום חזה תקין גם כן האם בגילי נפוץ כל התסמינים האלה? מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום .אכן , תסמינים שאתה מתאר די שכיחים . כדאי לבצע גסטרוסקופיה לשלול בקע סרעפתי. יש עוד בדיקות שעליך לעשות מנומטריה , pH מטריה ואז ניתן לדון על אופציות טיפוליות בנתיים אומםרדקס או תרופה מסוג הזה מומלץ בהצלחה

04/11/2020 | 17:35 | מאת: מרדכי

נקבע לי תור לגסטרסקופיה ובדף ההוראות נרשם לא להפסיק נטילת קרטיה ופלויקס. בנוסף נרשם שם שיש בפרוצדורה בין היתר גם חשש לדימומים. איך זה מתיישב עם נטילת המדללים ביום הפעולה?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לפנות למכון גסטרו שבו אתה מעומד לבצע את הפעולה

04/11/2020 | 20:31 | מאת: מרדכי

אלו אכן ההוראות של המכון שבו תתבצע הפעולה. השאלה שלי אם זה אכן מקובל לא להפסיק את המדללים ואם זה אכן מגדיל את הסיכון לדימומים משמעותיים ? אם כן , למה לא להפסיק, כמובן אם זה אפשרי מבחינה קרדיולוגית. תודה.

רצוי להפסיק לפני פעולה פולשנית

02/11/2020 | 21:57 | מאת: סיגל

שלום, אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח קיסרי. הניתוח קצת השתבש לאחר שנשאר לי נוזל בכל חלל הבטן שגרם לדלקת(רוב הנוזל היה מעל הכבד וליד הסרעפת). הנוזל נוקז. מאז יש לי כאבים ממש חזקים ליד הטבור. לפעמים ממש קשה לי לעבור ממצב של ישיבה לעמידה. לפעמים אני גם מרגישה שאני נשרפת מבפנים והשריפה מורגשת גם לכיוון הקיבה ובית החזה. עשיתי סיטי שהראה שעדין יש דלקת אבל במגמת שיפור ונאמר לי שזה לא הסיבה לכאב. עשו לי גם בדיקת גסטרו ולא מצאו כלום. גם כירורג בדק אותי ואמר שהוא לא רואה שמדובר בבעיה כירורגית אבל רופא נשים אמר שזה לא יכול להיות בעיה גניקולוגית. מה אני עושה מכאן? כבר חודשיים אני ככה. קשה לי ללכת יותר מחצי שעה ואני סובלת כל יום,כל היום מכאבים. אשמח לעזרה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל כתבת לי כבר בתאריך 18.10 עניתי לך כבר אין לי להוסיף יותר מזה תודה

30/10/2020 | 11:39 | מאת: אורה

שלום, לפני כ3 שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה, ירדתי 50 קילו ובשנה האחרונה העלתי 12 קילו. אציין שאני עוברת טיפולי פוריות ומקבלת הורמונים. בשנה האחרונה אני סובלת מצרבות איומות שמפריעות לי לתפקד בחיי היום יום, גם ההקאות חזרו לי, התחושת שריפה בחזה בלתי נסבלת ואיני יכולה להמשיך כך לתפקד. ניסיתי מלא כדורים ומלא טיפולים שהרופאים נתנו לי אבל זה עדיין ממשיך. היום הייתי אצל כירורג לאחר גסטרו וביופסיה שהפנה אותי ואבחנו לי בקע סרעפתי 3 ס"מ. הומלץ לי לעבור ניתוח ובנוסף יש לי גם גסטריטיס. האם אחרי ניתוח בקע אסור לי להמשיך את הטיפולי פוריות ולהכנס להריון במשך שנה שלמה? בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הבעיה שלך לא פשוטה בכלל הניתוח שרוול הקודם. אין ספק,את צריכה פתרון כירורגי. לא מספיק לתקן בקע סרעפתי גם צריך לעשות פעולה אנטירפלורס .אבל בגלל שעברת ניתן בקיבה , ניתוח אנטירפלורס אי אפשר לעשות לך. לכן פתרון הוא לתקן בקע סרעפתי ולהמיר שרוול למעקף קיבה כדי למנוע רפלוקס. בנתיים עלייך להמשיך טיפול תרופתי כגון נקסיום, דוקסילנט (תרופה חדשה),גביסקיון בהצלחה

27/10/2020 | 14:24 | מאת: משה

בן 76 סוכרתי עם אינסולין +קרטיה +אמלודיפין נגד לחץ דם. לאחרונה כאב עדין בושט בגובה הפיטמות בזמן בליעה של שתיה קרה או אכילת יוגורט קר אבל ללא בעיה עם מזון רגיל או שתיה חמה. כמו כן נוספו גיהוקים ושיהוקים רבים אחרי השתיה בעיקר אבל גם אחרי אכילה. לפעמים גם צרידות אחרי האוכל. נוטל נקסיום 20בבוקר כבר 3 שבועות בעצת רופא משפחה עד עכשיו ללא שיפור. האם להמשיך עם הנקסיום בתקווה שיעבור או שיש אינדיקציה כבר בשלב זה לברור נוסף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לדעתי , אין טעם לקחת טיפול בלי לדעת את האבחנה . עברו זמנים בטיפלנו באופן עיוור . צריך לעשות בירור -גסטרוסקופיה בתור התחלה . לאחר מכן סיטי חזה ובטן . לפי תוצאות או שממשיכים בירור או קובעים טיפול . בהצלחה

27/10/2020 | 20:37 | מאת: משה

האם ct בטן חזה יש לבצע גם אם אין ממצאים מדאיגים בגטרוסקופיה ? בנוסף, מדוע הסימפטומים שציינתי מופיעים רק לאחר שתיה קרה ? תודה

סיטי חזה לשלול תהליך מחוץ לושט שגורם לתסמינים שתיה קרה גורמת יותר להתכווצות שרירי הושט .

22/10/2020 | 17:51 | מאת: סיגל

שלום, ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי לפני חודש התחילו לי כאבי בטן באיזור הטבור,בצד שמאל. עם הזמן הכאבים התפשטו מעל התבור בצד שמאל ולכיוון החזה. הכאבים בתבור הם קבועים והכאבים שהתפשטו באיזור לפעמים נרגעים ולפעמים מחמירים. אני ממש מרגישה שאני נשרפת מבפנים. אני ממש מתקפלת מכאבים ומזיעה. הכאבים מידי פעם מחמירים בזמן אוכל או אחרי. הכאבים גם מחמירים לקראת הערב. זה ממש מקשה עלי כי זה גם מחמיר בהליכה,מה שאומר שאני לא יכולה ללכת הרבה. עשו לי סיטי לבטן ולאגן עם חומר ניגוד בשתייה והזרקה ואלו התוצאות: יש קולקציה קטנה שנסוגה כמעט לחלוטין. יש שארית סמיכה קטנטנה באספקט הקדמי של סגמנט 5. יש הסננה דיפוזית קלה של השומן האומנטלי,ללא גושים ובשיפור. יש מרכיב דלקתי. יש הסננה קלה של שומן סביב הטפולה הימנית. בטפולה השמאלית יש ציסטה כנראה שחלתית. נאמר לי שכל הממצאים בסיטי לא מצביעים על הכאב שלי וזה לא נובע מזה. כירורג בדק אותי ואמר שהוא לא רואה שום בעיה. מה אני עושה מכאן? אני כבר חודשיים אחרי הקיסרי ולא מצליחה לתפקד כי הכאבים ממש חזקים ואני פשוט חיה על משככי כאבים. אשמח לעזרה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום . אני לא ממש כתובת, אבל לדעתי את צריכה לבדוק טבור בשאלה של בקע בו. כי זה מאוד שכיח במהלך הריון . גם תסמינים שלך יכולים להתאים לבקע טבורי . ניתן לבצע סונר דופן הבטן ,אזור הטבור . בנתיים אפשר לקחת משככי כאבים ולהמנע ממאמצים גופנים בהצלחה

22/10/2020 | 21:05 | מאת: סיגל

כבר עשו לי אולטראסאונד ולא מצאו בקע. אשמח אם תוכל להפנות אותי למישהו שאוכל להתייעץ איתו. תודה

הייתי הולך עוד פעם לכירורג כללי

שלום, ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי. הניתוח הסתבך בגלל נוזל שהושאר לי בבטן(בין הסרעפת לכבד)וגרם לדלקת בבטן ובפצע של הניתוח. בוצע ניקוז ועשו לי סיטי. עדין ראו דלקת והסננת שומן. מאז יש לי כאבים בכל איזור חגורת הבטן ליד התבור ומעל התבור עד בית החזה. זה ממש הרגשה שאני נשרפת מבפנים. זה מחמיר באכילה וכשיש לי גרעפס וגם בתנועה. אני חיה על משככי כאבים מרוב ששורף לי. חשוב לי לציין שבעבר גילו לי בקע קטן בסרעפת. לא יודעת מה לעשות. ממש שורפת לי הבטן כל יום כל היום ואני סובלת. אשמח לעזרה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לא נראה לי שיש קשר לבקע סרעפתי. יכול להיות שעדיין יש קשר לתופעה שעברת אני חושב שצריך לחזור לסיטי בטן . לבדוק האם יש קולקציה נוזלית בבטן , דלקת במעיים או כיס המרה , לבלב . כדי לפנות לביקור פרונטלי אצל כירורג בהצלחה

13/10/2020 | 08:29 | מאת: אולג

שלום ד''ר סלבה, לפני כשנה וחצי בערך הייתה לי דלקת בושט (דרגה 1,2). עיקר התסמינים שלי עד היום וגם לפני הדלקת היו בעיקר גרפסים ושיהוקים ואוכל שעולה. האוכל הפסיק לעלות אחרי לקיחת התרופה. חשוב לציין, שמעטות הפעמים שהרגשתי צרבת. אני לוקח דקסילנט 60 או 30 תלוי ביום. התוצאות בבדיקה הם: Interpertation: Normal LES pressure and relaxation Weak esophageal body persistalsis in 100% of swallows. premature esophageal body persistalsis in 80% of swallows. Low DCI of 266mmHg/cm/sec High UES pressure. Normal relaxtion and residual pressure Impressions: Distal esophageal spasm Ineffective esophageal motility Hypertensive UES אשמח לפירוש התוצאות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש בעיה עצבית בושט לחץ גבוה בתוכו זו מחלה לא כירורגית מומלץ המשך טיפול במסגרת מכון גסטרו בהצלחה

03/11/2020 | 22:17 | מאת: אולג

תודה על התשובה דוקטור, אתה לא חושב שזה מצריך ניתוח ? יש מקום לעבור ph?

שלום מה שאתה מתאר ותוצאות של הבדיקה אומרים כל בעיה פונקציונלית של הושט . אין לך פתרון כירורגי בזה פשוט ושט לא מתפקד .אין לו תנועתיות מספקת . בעיה שמטפלים בה בגסטרו ולא בכירורגיה . כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו שמטפל בבעיות תנועתיות של מערכת העיכול בהצלחה

04/11/2020 | 22:27 | מאת: אולג

תודה רבה דוקטור סלבה. אגב שמעתי המלצות עליך מכל מיני אנשים. שוב תודה

תודה רבה.

11/10/2020 | 21:39 | מאת: טופז

יש לי כאבים עזים בבית חזה ובגרון ו צוואר ונהייתי צרודה לעיתים קרובות וזה כאבים שמלווים בדופק מהיר וגם תחושת חרדה עקב התחושות וכאבים בבליעה וסבל נוראי אחריי אכילה , וקוצר נשימה, לוקחת נקסיום בין פעם לפעמיים ביום 40 מ״ג לא רואה כל כך שיפור, ירדתי בשקל 6 קילו , המשקל שלי זה 54 קילו לגובה מטר 71 חשוב לציין שיש לי תאבון, ופשוט אני מגיעה לסבל כל כל נוראי שאני כבר חוששת לאכול , מנסה שינוי תזונה עשיתי גסטרו שייצא תקין , בדיקה להילקובטר פילורי שייצא תקין , בדיקות שקשורות ללב וריאות שיצאו תקינות, אני כבר ממש מיואשת מהמצב והתפקוד הוא כבר לא אותו תפקוד ואני אמא ל2 ילדות קטנות ואני ממש מדוכאת מהמצב, הלכתי למיון כמה פעמים עקב הסבל המתמשך ונותרתי ללא מענה , אני ממשיכה עם הבירור הגסטרולוגי אני אשמח לקבל עצות מה אפשר לעשות או איזה בדיקות לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה לי את באמת צריכה להמשיך בירור גסטרו . כרגע אין לדבר על טיפול כירורגי. יש עוד מספר בדיקות שאת יכולה לעשות כדי לאבחן את הבעיה - מנומטריה , pHמטריה , שיקוף בליעה . כמובן במקביל יעוץ דיאטנית בהצלחה