פורום מחלות ריאה
מנהל פורום מחלות ריאה

שלום אני עושה ריצות המון שידוע שזה מעולה באופן כללי להכל וכעת בהפסקה כמה שבועות בגלל שבר בעצם בכף הרגל עד שזה יעבור אני יחזור לרוץ לאחרונה יש לי הרבה פעמים תחושה שאני צריך להוציא אוויר כמעט כל היום ממש חש להוציא מה שלא היה לי יכול ליהות שזה קשור לזה שהייתי רגיל לרוץ הרבה ופתאום אני בהפסקה של הריצות אז זה גורם לזה ? יכול ליהות שזה אחד הסיבות ? במאמץ חוץ מפעם אחת אף פעם לא הייתה לי בעיה של תחושות בנשימה אולי בגלל ההפסקה של הריצות זה הגורם למה שאני חש מה דעתך ?
שלום יש לי לא תמיד אבל זה קורה תחושה שצריך להוציא אוויר כל רגע תחושה של אוויר שתקוע וצריך להוציא אותו ועוד סימפטומים כאלו ואחרים שקשורים בנשימה איזה בדיקה מקיפה וטובה אפשר לעשות בשביל לדעת את מצב הריאות והנשימה ?
שלום בדיקת ספירומטריה מה בודקים בבבדיקה ? זה הבדיקה הכי מקיפה לריאות ? שהבדיקה הזאת יוצאת תקינה זה אומר שהמצב תקין לחלוטין ?
שלום, בודקים את אחוז החמצן בדם. יש בדיקות מקיפות יותר. הבדיקה לא שוללת מחלה כי במחלות ריאה קלות הסטורציה תהיה תקינה.
שלום למי שיש בעיות בריאות או בנשימה כאלו ואחרות שהוא ימדוד סטורציה זה לרוב לא יהיה תקין ? או שיכול ליהות גם שזה יהיה תקין ?
שלום אני חש לעיתים רחוקות בגרון לפעמים באיזורים אחרים מעל הגרון תחושה של גוש כזה מה זה יכול ליהות בכל הקשור לריאות ולנשימה ?
שלום הבנתי שפעילות גופנית אירובית כמו ריצה לא משפרת את הריאות ככה הוסבר לי אלא משפרת פרמטרים אחרים למשל כמו לב שרירים איך בכל זאת פעילות גופנית אירובית כמו ריצה עוזרת לחמצן ריאות נשימה איך זה קורה מבחינה פיזיולוגית ממה שאתה יודע ומבין בעניין הזה ?
שלום, אני חושב שזה משפר בעיקר את תפקוד הלב וזרימת הדם. יש גם כלי דם בריאות שנפתחים יותר במאמץ כך שהיכולת של הגוף לנתל יותר חמצן עולה וזה קשור גם ללב וגם לריאות.
שלום אין לי בעיה של נשימה אבל לאחרונה אני חש שאני חייב להוציא אוויר במשך שעות כמעט כל רגע האוויר תקוע כזה בגוף ואני חייב לקחת נשימה חזקה כדאי להוציא את האוויר נגיד שאני יעשה בדיקות והכל ייצא תקין וזה לא בעיה אז איך זה קורה מבחינה פיזיולוגית המצב הזה שקורה אצלי מה קורה בריאות בנשימה בכלל שזה קורה מה שאני חש ?
התיאור של הבעיה שלך לא מעיד על מחלה. מציע לנסות להתעלם או לעשות תרגילי נשימה איטית ולראות שזה חולף. במידה שיש קשיי נשימה במאמץ מומלץ לפנות לבדיקת רופא המשפחה. אני לא מכיר הסבר פיזיולוגי לתופעות הללו.
שלום כבר תקופה זה לא תמיד קורה שאני מפהק כמעט כל רגע מה זה יכול ליהות ? זה משהו שלא היה לי אף פעם האם זה בעיה בנשימה בריאות ?
שלום אני בת 20 יש לי שיעול בערך שנה כבר גם כשאני לא מצוננת, שנה שעברה הייתה לי שפעת ואז היה לי ממש קוצר נשימה ומאז השיעול לא עזב אותי יכול להיות שהוא גם היה לפני אני לא ממש זוכרת השיעול הוא לא כל הזמן , בנוסף שמתי לב השני עושה פעילות גופנית אני גם משתעלת אח''כ וכשאני נושמת אין קולות מיוחדים רציתי לדעת מה הגורמים האפשריים לשעול כמו שאני מתארת, והאם יש דרך להקל על זה בתודה !
אחרי דלקת ריאות מומלץ לעשות ספורט או שלא? אני לא יודע מה לעשות
אני עם דלקת ריאות ולוקחת אנטיביוטיקה. מרגישה בסדר כרגע האם ספורט יכול לשפר את ההרגשה ולעזור להעביר את הדלקת ריאות מהר יותר ?
קשריות ע״ש שמורל בפלטות תחתונות ועליונות במספר גבהים? מזה אומר? האם זה משהו אורטופדי כבר? לסיכום הפענוח כתוב ללא ממצא חריג
שלום, מדובר בשינויים ניוונים של העצמות, אולי בשל הגיל. מציע להתייעץ עם אורתופד לגבי המשמעות.
האם זהו מצב מסוכן? האם יש קשר לריאות? או שפשוט זה נקלט על הדרך בצילום?
ולגבי הגיל אני בן 32
שלום, כמה זמן צריך בין חיסון פרבנר לפנמווקס? האם שמונה שבועות או 2 חודשים? הגעתי היום לקופת חולים כדי להתחסן לפנמווקס והאחות אמרה לי שזה חודשיים כלומר, אם התחסנתי ב- 4.5 אז רק ב- 4.7 (עפ"י מסמך של משרד הבריאות) אודה לתשובתך
ואם אני מתחסנת אחרי חודשיים במקום שמונה שבועות, זה קריטי? האם יש מקסימום של זמן לקחת פנמוואקס לאחר פרבנר על מנת שהחיסון יהיה יעיל?
שלום שבודקים את מצב הנשימה אז לרוב בודקים את הריאות ? מה אפשר לבדוק עוד חוץ מאת הריאות בשביל לברר את מצב הנשימה ?
שלום, יש הרבה בדיקות כמו צילום חזה, סיטי, תפקודי ריאות מסוגים שונים, אקו ועוד. מציע שתתייעץ עם רופא המשפחה איזה בירור ראשוני לעשות.
שלום שקורה לי במנוחה שקשה לי לנשום או שצריך להוציא אוויר כל רגע ועוד תחושות של נשימה אני בודק את קצב הלב ואני רואה שהוא גבוה מדוע זה קורה ?
שלום אם אני יעשה בדיקת סטורציה וסטטוסקופ ועוד בדיקות בסיס בגלל שאני חש קצת בעיות בנשימה אם הם יהיו תקינות אז בגדול הכל בסדר ?
שלום אני נוטל קלונקס שנתיים בגלל חרדות ולא היו לי אף פעם בעיות של נשימה מה עוד שאני מנסה לרדת מהכדורים האלו לאחרונה אני חש בכל מיני דברים שקשורים לנשימה שלא היו לי בעבר ולא היו לי בכל תקופת הלקיחה של התרופה עכשיו אני הבנתי בגדול שהתרופה לא עושה בעיות בנשימה אבל בעלון לצרכן קראתי שזה יכול לעשות קשיי נשימה דיכוי נשימתי ועוד סיבות של נשימה מה דעתך יכול ליהות שהתרופה גורמת לדברים שאני חש ?
שלום יש לי כל מיני סימפטומים שלא היו בעבר בעניין נשימה כמו צורך להוציא אוויר כל רגע הרגשה של כל מיני דברים שקשורים בנשימה אוויר שתקוע בגוף וקשה לי להוציא אותו ועוד הרבה תסמינים אחרים שקשורים בנשימה עכשיו במידה ואני יעשה בדיקות כאלו ואחרות לנשימה והם יהיו תקינות והבעיות שאני חש ימשיכו איזה סיבות אחרות יכולות ליהות לכל מיני בעיות נשימה שחשים שביכול כל הבדיקות תקינות שלא קשורות בנשימה ?
שלום, לעיתים עושים את כל הבדיקות ולא מוצאים סיבה לתחושות שונות הקשורות לנשימה ואז מניחים שמדובר בתחושות על רקע לחץ רגשי וכיו"ב.
שלום חש צורך לא תמיד זה בא והולך לאחרונה לפהק הרבה הרגשה שחייב להוציא אוויר כל כמה דקות במשך שעות חזק כזה שהאוויר תקוע כזה שחסר אוויר בריא בגדול האם זה מעיד על איזה בעיה בנשימה גדולה או איזה משהו שקשור לנשימה מה דעתך לגביי הנתונים האלו ?
שלום, התיאור של הבעיה שלך לא מעיד על מחלה. מציע לנסות להתעלם או לעשות תרכילי נשימה איטית ולראות שזה חולף. במידה שיש קשיי נשימה במאמץ מומלץ לפנות לבדיקת רופא המשפחה.
שלום אם הסטורציה תקינה שמודדים אותה זה אומר שהנשימה במצב טוב בגדול ? זה בדיקה שאם היא תקינה זה מעיד הכי טוב על מצב הנשימה מכלל הבדיקות שיש שקשורים לזה ?
שלום, באנשים בריאים כמובן הסטורציה טובה אבל באנשים חולים הסטורציה יורדת רק במחלה קשה ולכן סטורציה טובה לא אומרת שאין מחלה קלה או אפילו בינונית בריאות.
שלום האם שלוקחים קלונקס בגלל חרדה בזמן שלוקחים את התרופה או שיורדים ממנה בהדרגה שמזג האוויר חם זה יכול לעשות תופעות לוואי של בעיות בנשימה או משהו שקשור לזה ?
שלום, באופן עקרוני מצבי חרדה יכולים להשפיע על הנשימה ולכם גם שינוי בתרופות נגד חרדה יכול להשפיע.
התשובה שרשמו -מודגמת קונסולידציה אלבאולרית כתמית עם ברונכוגרם אוויר באונה השמאלית עליונה לא זוהתה לימפאדנופתיה מדיאסטינלית אקסילרית או בשערי הריאות נתבי האוויר הגדולים פתוחים הלב בגודל תקין כלי הדם הגדולים שמורים ללא נוזל פריקרדיאלי המבנה הגרמי שמור לא זוהו שברים או הרס עצם אברי הבטן המודגמים בגדר הנורמה . והוא רשם לסיכום תהליך זיהומי באונה שמאלית עליונה כמתואר. בלעתי אנטיביוטיקה ועדיין יש לי קשיי נשימה מה אתה ממליץ לעשות זאת התשובה שקיבלתי בסיטי
אתה ממליץ לעשות סיטי חוזר זה נראה לך מסוכן אני ממש לחוץ?
שלום, קשה לענות בלי לראות את הסיטי. נקרה אבל שתצטרך לחזור על הסיטי אבל לחכות לפחות 6 שבועות כדי לתת זמן לתסנינים לחלוף.
עשיתי צילום רנטגן שבוע אחרי הסיטי והרופא ריאות רשם ללא ממצא מיוחד . לפי הרושם של התשובה בסיטי אפשר להיות רגוע ? פשוט זה בא והולך הקשיי נשימה מה אתה ממליץ לעשות צילום רנטגן או סיטי?
בן 25
העליתי לפה תתמונה של הצילום רנטגן מה13/6 תודה רבה לך אם תסתכל ותגיד לי אם יש שם משהו
שלום, אני מסכים עם הפיענוח שהצילום נראה תקין. אני מניח שמדובר בדלקת ריאות שראו בסיטי ועברה אבל לא מעבר לכך. בכל מקרה יהיה מומלץ לבצע מעקב ליתר ביטחון עם סיטי כמו שאמרתי.
אוקיי הרגעת אותי תודה רבה לך על העזרה והתשובות באמת תודה !!!
שלום רב דוקטור רוזנגרטן, בהמשך לשאלתי, בתי (12) נאנחת המון ובקול, מרגישה שקשה לה לנשום כבר שבועות. משאף ותרסיס לאף של אלרגיה לא עוזר בכלל. בתי עשתה צילום חזה שיצא נורמלי, דיברתי עם הרופא ריאות ילדים, הוא אמר שכרגע אין צורך בבדיקת PFT או בבדיקות נוספות, ונראה שמדובר ב sighing respiration והוא ממליץ לראות פסיכיאטר ילדים. מה המשמעות של sighing respiration? האם יש לכך טיפול? האם בכל זאת מומלץ לבדוק כיוונים אחרים? תודה.
שלום, פירוש הדבר הוא תיארו של נשימה שמלווה באנחה וכשהבדיקות תקינות היא לא מעידה על מחלה ולכן הוא הפנה אותך לפסיכיאטר. אני מציע לנסות להוריד את המתח מהבעיה ולנסות להרגיע את הילדה ולומר שהבדיקות תקינות ולראות האם יש שיפור. במידה שלא לחזור לרופא הריאות להמשך טיפול.
תודה על המענה
אהלן ד"ר דרור ביצעתי לפניי כמה ימים בדיקת ct לעמוד שדרה צווארי ( ללא חומר ניגודי). בתוצאות הבדיקה נראה כי ישנם ממצאים נוספים: שינויים אמפיזמטוטים בפסגת הריאות. אציין שאני בחורה צעירה בת 29, ספורטאית. אני כן סובלת מאסתמה שלאחרונה החמירה לי עם תחושת קושי בנשימה לעיתים ותחושת דלקתיות שמלווה בליחה. אשמח לדעת מה הממצאים אומרים, האם עליי לבצע בדיקות נוספות? תודה רבה
שלום, זה יכול להיות קשור לחשיפה לעישון. בכל מקרה לא בטוח שיש לכך משמעות במיוחד כשאין תלונות על בעיות נשימה. מציע לבקש לבצע תפקודי ריאות מלאים.
שלום, בן 71.5, בבדיקה אקראית נמצאה סטורציה 88-92, הולך, שוחה, לאחרונה כאבי אישיאס, ערכי המוגלובין 11.4, לאחרונה ירד הההמוגלובין מאזור 13 עקב נטילת דפסון לטיפול במחלת עור (פמפיגוס הרפטיפורמיס), ברקע ירידה חדה במשקל במסגרת סדנא לשינוי תזונה לצורך שיפור מדגים חיוניים שאמנם השתפרו, אשמח להתיחסות לגבי סיבות ומה לעשות. תודה
שלום, הייתי מציע בשלב ראשון לחזור על הבדיקה. אם אכן יש בעיה מציע בירור על צילום חזה, אקו לב ובדיקת תפקודי ריאות מלאים.
תודה
שלום מה זה נשימה בועית ?
שלום, זה תיאור של נשימה תקינה ששומעים כביכול את האוויר נכנס ויוצר מבועיות הריאה כשמאזינים בסטטוסקופ.
שלום מה הממוצע הטוב של הנשימות בדקה כמה צריך לנשום בדקה מבחינה מספרית ?
שלום הייתי במיון בעבר ועשו לי בדיקות דם כלליות בגלל סימפטומים כאלו ואחרים וחלק מהבדיקות דם היה בהקשר של גזים בדם מה זה אומר מבחינת הריאות חמצן נשימה הבדיקה הזאת ?
שלום, הבדיקה מראה את רמות החמצן והפחמן בדם כמו גם את חומציות הדם. במצבים קשים היא מראה על חומרת המחלה.
שלום למה סטורציה תמיד בעניין של בדיקות נשימה מבצעים אותה הרי יש עוד בדיקות נשימה סטורציה זה המדד הכי טוב לאבחן מצב של הנשימה והריאות מה דעתך ?
שלום, זה פשוט מאוד קל לביצוע ומלמד אם יש בעיה חמורה בנשימה. הבדיקה לא מזהה בעיות קלות בדרך כלל.
שלום איזה בדיקות מומלץ לעשות אם אני חש שאני צריך להוציא אוויר הרבה ושהאוויר תקוע בריאות ושזה מצריך להוציא אוויר ממש כל רגע כמעט ולהגיע למצב של פיהוק מה מומלץ מכל הבדיקות נשימה שיש סטורציה ? צילום חזה ? ספירומטריה ? סטטוסקופ ? את כל הבדיקות האלו ? אחד מהם ? ואם בגדול הסטורציה תקינה זה מעיד על מצב טוב של הריאות נשימה ? כי זה הבדיקה הראשונה כמעט תמיד שעושים הבסיסית בהקשר של נשימה ?
שלום, בדיקת סטורציה תקינה זה כמובן טוב. אני מציע להשלים בדיקה גופנית ע"י רופא המשפחה ובדיקת תפקודי ריאות.
שלום למה שיש קשיי נשימה שהם במאמץ זה מקבל יותר עניין של בעיה לעומת נגיד קשיי נשימה שהם במנוחה שזה קורה במנוחה אז נותנים לזה הרבה סיבות מבעיות נשימה ועד חרדה ועוד הרבה דברים אחרים אבל שזה במאמץ זה תמיד בעיה למה
שלום, במאמץ - הגוף והשרירים דורשים יותר חמצן והריאות צריכות להתאמץ . ולכן, כשיש מחלה בריאות או בלב היא מגבילה יותר את המאמץ מכיוון שהם אינם יכולים לספק את המצורך הגובר של הגוף בחמצן.
שלום יש לי כבר יום שלם מן קושי לנשום וצורך להוציא נשימה יוצא נשימה כבדה כזאת וצורך להתאמץ להוציא אותה ושיעול אם הרגשה של כאב בצלעות מה זה יכול ליהות ומה ניתן לעשות לדעתך ?
שלום קרה לי כמה פעמים בודדות במנוחה וזה עבר מעצמו במשך כמה שעות שאני צריך כמעט כל רגע להוציא אוויר ולהתנשם עמוק או שהאוויר כזה נתקע בבטן ואז יוצא ועוד סוג של פיהוק נשימה כזאת אני נוטל קלונקס 0.5 שנתיים ואם בדיקות מקיפות של לב ריאות דם שיצאו תקינות לחלוטין מלפני שנתיים מה עוד שאני פעיל גופנית עושה ריצות ובכושר מה יכול ליהות ההסבר שלך לאור הנתונים שרשמתי ? ואיזה בדיקות צריך לעשות ? זה נראה לך משהו ממש רציני מה צריך לעשות ?
שלום, מאחר שעשית בדיקות מקיפות והכל היה תקין זה לא נראה לי משהו רציני. הייתי מנסה להתעלם מזה ומאמין שזה יעבור עם הזמן.
שלום רב, בת 37, בריאה לא מעשנת , לא לוקחת גלולות. מרגישה בחודש אחרון מידי פעם תחושת חנק , וכבדות בנשימה (מזכיר כיאילו אחרי שמריחים חומר ניקוי חזק) עובר אחרי כמה שעות. מה זה יכול להיות? אם זה רלוונטי מחוסנת לקוביד מינואר. תודה
שלום, יתכן שיש אלרגיה או ליחה חולפת. לא הייתי ממליץ על בירור נרחב אלא אם כן זה לא יעבור עם הזמן.
שלום רב, אני בן 50, לא מעשן. ללא מחלות ריאות ידועות, אין קוצר נשימה, כל יום הולך הרבה ברגל. ביום שישי אחרון הגעתי לקופת חולים בעקבות כאבי גרון, חום, ליחה סמיכה, שיעול ונזלת , קול צרוד שהתחילו לפני 3 ימים. רופא משפחה שלח אותי לצילום חזה ובו כתוב שינויים אינטרסטיציאלים קלים בבסיסים, כרוני קרוב לוודאי. לא היו צילומים קודמים להשוואה. קיבלתי אנטיביוטיקה ל10 ימים, כאשר כבר ביום הראשון לשימוש החום ירד ומצבי השתפר בהרבה. אני מאוד מודאג משינויים אלה, האם זה אומר שחליתי בעבר בדלקת ריאות שהשאירה צלקות? האם שינויים כאלה עוברים מעצמם ועד כמה זה מסוכן? תודה רבה ויום טוב!
שלום, מניסיוני, הניסוח הזה לצילום חזה לא אומר הרבה וקרוב לודאי שאין לכך משמעות. במידה שיש לך קוצר נשימה הייתי ממליץ על בירור במרפאת ריאות.
שלום רב דוקטור, הבת שלי כבר כמה שבועות סובלת מקשיי נשימה, אנחות קוליות, צורך לקחת נשימות עמוקות במהלך רוב שעות היום. אין לה היסטוריה של קוצר נשימה, היא , גם מתכופפת קדימה על מנת לקבל יותר אוויר ועדיין היא מרגישה שהנשימה שלה לא מלאה ומאוד מתוסכלת מזה. עשו לה בדיקת דם תפקוד בלוטת התריס וכדוריות אדומות שהיה טיפה מעל הנורמה אבל הרופא אמר שזה בסדר. מחכים לתוצאה של צילום ריאות, אין בעיה של חמצן בדם, שהיא ישנה אז אין את התופעה הזו (רק שהיא ערה זה קורה). נראה שזה קורה גם שהיא בפעילות גופנית אז יותר קשה לה אפילו. הרופא עשה לה בדיקה גופנית ולא מצא משהו חריג, ניסו לעשות לה בדירת PFT שלא בדיוק צלחה כי היה לה קשה לשתף פעולה. אנחנו כרגע מתגוררים בחו״ל ותחת מעקב של רופא ריאות. אילו סיבות יכולות להיות לסימפטומים שכאלה? אילו בדיקות או סוג של מומחים מומלץ לפנות לדעתך?
שלום, צילום חשוב. מציע להשלים גם בדיקות אלרגיה וניסיון לטפל במשאף לפי הצורך. מניח שזה יעבור עם הזמן. רופא ריאות ילדים, קרדיולוג ורופא אלרגיה.
שלום רב דוקטור, בהמשך לשאלתי, בתי (12) נאנחת המון ובקול, מרגישה שקשה לה לנשום כבר שבועות. בתי עשתה צילום חזה שיצא נורמלי, דיברתי עם הרופא ריאות ילדים, הוא אמר שכרגע אין צורך בבדיקת PFT או בבדיקות נוספות, ונראה שמדובר ב sighing respiration והוא ממליץ לראות פסיכיאטר ילדים. מה המשמעות של sighing respiration? האם יש לכך טיפול? האם בכל זאת מומלץ לבדוק כיוונים אחרים? תודה.
שלום רב, אמא שלי כבר מעל שבוע עם שיעול נוראי ונשימה עם צפצופים,רופאת משפחה טענה שזה לא דלקת ריאות אחא החמרה של הocpd שיש לה ונתנה לה זינט פעמיים ביום לשבוע פלוס אינהלציה עם אירובנט וונטולין 3 פעמים ביום פלוס כדורים לכיוח - שבוע שלם עם הטיפול ואין שום שיפור ואולי אפילו החמרה. לכן הלכנו שוב היום נתנו לה צילום חזה וזה מה שנכתב - "הופעת תסנין בלינגולה ועיבוי סדק בין אונתי גדול משמאל. אם לא מדובר בתהליך דלקתי מומלץ המשך בירור עם בדיקת סיטי בית חזה" רופאת המשפחה אמרה שרואים משהו בריאות אבל לא הצליחו לאבחן אם זה דלקת ריאות או משהו אחר ולכן נתנה הפניה לסיטי חזה ולרופא ריאות...שמן הסתם זה ייקח זמן...ובינתיים נתנה לה הפעם אוגמנטין לשבוע נוסף עם האינהלציות... מאחר וזינט לא עשה שום שיפור במשך שבוע שלם...ואנחנו בלחץ שלא יפספסו משהו...רציתי לדעת בהתאם לתוצאות הצילום האם אוגמנטין זה טיפול מספיק לבעיה או שצריך לתת טיפול נוסף שיכול לשפר את המצב? אשמח למענה.
שלום, לפי הפיענוח והתלונות נראה שמדובר בדלקת ריאות. יש אפשרות לתת אנטיביוטיקה בשם טבניק שהיא רחבה יותר. במידה שלא יהיה שיפור מומלץ להמשיך בירור עם סיטי חזה כמו שהומלץ.
CT ראות : נראית קשרית בהיקף פסגה הריאה משמאל LUL -- 0.3 . קשרית נוספת סב פלאורלית ... מימין RUL -- 0.4 קשרית נוספת -- 0.3 מה זה אומר .האם יש מקום לדאגה שאלה - אם ניתן היה לגלות את זה ברנטגן חזה- ראות
שלום, קשריות קטנות כאלה לא רואים לרוב בסיטי ריאות. קשריות מתחת ל4 מ"מ במישהו לא מעשן הן קרוב לוודאי שפירות. מומלץ להגיע להערכה במרפאת ריאות.
בבדיקת : CT פרנכימת הריאות : רושם לניפוח יתר ריאתי.אין עדות לתסנין. מהזה אומר. שאלה נוספת האם רואים זה ב רנטגן ראות
שלום, זה לא נראה משהו משמעותי. כדאי להשלים בדיקת תפקודי ריאות מלאים. לא תמיד רואים זאת בצילום רגיל.
שלום רב, בני בן 30 לקה בפנאומוטורס ספונטני בזמן שירותו הצבאי. עבר ללא טיפול פולשני. מאז, אחת לכמה חודשים אירועים קטנים. האם צריך להיות במעקב? האם יש סיבות לחזרת האירועים? האם יש דרכי מניעה? תודה רבה
האם טרפרוסטיניל ( רימודולין) יכולה לגרום לרגישות מהשמש? ולהסמקה רגעית של הפנחם. גם לאחר שמגיעים למינון המתאים...
אדם מבוגר שסובל מקושי משמעותי בנשימה מכל מאמץ הכי קטן .אקו לב בסך הכל תקין ותפקודי ריאות בסך הכל תקינים .נשלחתי על ידי הרופא ריאות ל מבחן מאמץ לב ריאה שם התקבלו התוצאות הבאות 15.8[VO2\KG[ ML/MIN /KG [כשהנורמה לגיל היא 22.27 . 71% %PRED] .39.2 %VE/VO2 42.7 %VE/VCO2 BREATHING RESERVE [MVV-VE MAX]78-47=31 71% O2 PULSE[ VO2\HR][ML/BPM]%PRED VT/VD 36% minute volume ventilation [VE][L/MIN] 47 לאןר תוצאות אלו למי לפנות האם לקרדיולוג או לרופא ריאות .למה התוצאות מכוונות לבעית לב או לבעית ריאות
שלום, קשה להתייחס רק לפי המספרים הנ"ל. יש עוד גרפים ונתונים. מציע שתפנה גם לרופא ריאות וגם לקרדיולוג לכסות את שתי האפשרויות.
מה בודקים בספירומטריה בכל מה שקשור לריאות ולנשימה ?
שלום אני נוטל קלונקס שנתיים בגלל חרדות וכעת בתהליך ירידה בהדרגה מהתרופה הזאת האם התרופה הזאת יכולה לעשות משהו לריאות נשימה חמצן מה דעתך לגביי זה ?
שלום, לא אמור להשפיע על הריאות, אלא אם כן החרדה תתגבר ואז יכולה להיות תחושה של קשיי נשימה.
איזה בדיקה מכל הבדיקות שיש הכי טובה לדעת את מצב הריאות נשימה חמצן ?
שלום, יש הרבה בדיקות ולכל מצב צריך להתאים את הבדיקה הנכונה. בדיקה גופנית, מדידת סטורציה, תפקודי ריאות, צילום חזה, סיטי ועוד.
אני בריא בגדול יש לי זה בא בתקופות דבר כזה שמגרד את הגרון וגורם לי לא להשתעל אלא להוציא כחכוח מה זה ? מדוע זה קורה ? קשור לריאות ? לנשימה ? יש הסבר לזה
בת 67. מה פרוש לחץ ריאתי מוערך 40 מ"מ כספית? שורש וקשת אאורטה טרשת קלה. הפרעה דיאסטולית דרגה 2.מסתם מיטרלי עם הסתיידות טבעת ודלף קל. מסתם אאורטלי תלת עלי מסויד ללא היצרות. מסתם טריקוספידלי עם דליפה קלה. מסתם טריקוספידלי עם דליפה קלה. תודה לך על העזרה.
שלום, בבדיקת אקו לב אי אפשר למדוד במדוייק את הלחץ הריאתי, שהוא הלחץ שבו הדם זורם בריאות. אפשר להעריך אותו באופן עקיף בלבד. מהסתכלות על תפקוד הלב נראה שיש חולשה בהרפיה של הלב -אי ספיקה דיאסטולית - ולכן לרוב הטיפול ללב דורש ייעוץ קרדיולוג. לפי המדידות הלחץ לא מוגבר במידה קשה.
שלום תשובה חלקית CT חזה פרנכימת הריאות : רושם לניפוח יתר ריאתי.אין עדות לתסנין. מה זה אומר האם יש לבצע בדיקת תיפדודי ריאות
שלום בת 47 לפני שנתיים עברתי ניתוח בריאטרי.בריאה.לפני 3 שנים חליתי בדלקת ריאות ממושכת במשך 8 חודשים שבהם קיבלתי אנטיביוטיקה( טאבניק) מתאוששת שבועיים ושוב חירחורים מעט חום ודלקת ריאות שאובחנה גם בצילום חזה וגם בסיטי.(בסיטי נמצא עיבוי ונודול ונקודות ששכחתי את שמם והם לא גדלו ובנוסף נוזל פריקרדלי) כיום אני מרגישה טוב, חלשה כי חסרים לי ויטמינים ואני עובדת "נונסטופ". לאחרונה התחילו האצבעות שלי להלבין והכחילו (ריינו)והרופאה שלי מקשרת בין המקרים האם זה יכול להיות קשור ואני מרגישה טוב???? האמת שלא בא לי שיאבחנו ויקטלגו אותי במחלות כאלה.
שלום, נראה לי שזה לא קשור. האבחנות של מחלות ראומטולוגית בעיקר מתבססות על בדיקות דם אימונולוגיות ולפי זה צריך להתקדם. בירור במרפאה ראומטולוגית.
שלום מאיזו רמת סטורציה נמוכה אדם מרגיש שיש ירידה בסטורציה, חוסר נוחות, חוסר חמצן וכדו'? (כתוצאה מירידה בסטורציה ולא מחרדה) ומה רמת סטורציה תקינה לאדם עם עודף משקל בינוני? תודה רבה
שלום, קשה לתת ערך מוחלט שמתחתיו יש קוצר נשימה. לרוב קוצר נשימה יהיה עוד לפני שיורדת הסטורציה. סטורציה תקינה היא 96%.
שלום וברכה האם דלקת פרקים מסוג זה מופיע במחלת ראות NSIP? או שזה ממצא שלא שייך למחלת הריאות ? תודה