פורום הריון ולידה
מנהלי פורום הריון ולידה


לכבוד ד"ר יובל יפת שלום רב אני בשבוע 33 כשבועיים אני מנוזלת וקצת משתעלת (לא ברור לי אם זו אלרגיה או צינון ) מדי פעם נסתמו לי האוזניים בלי חום, לא מרגישה חלשה, תופעות שלא היו לי לפני ההירון ) היום התחיל לי כאב חזק באוזן שמאל והאוזן נסתמה . לקחתי אקמול ועשיתי אדים חמים שום דבר לא עוזר איך נהוג לטפל בהריון במצב זה ? תודה ושבוע טוב
יש כנראה, לקחת תרופות להורדת גודש. התיעצי עם רופא אף אוזן גרון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום להלן התוצאות של הבדיקה. אני מודאגת אבקש חווד papp-a 0.15 mom papp-a 308 miu/l free beta hcg 0.53 mom free beta hcg 20/6 ng/ml סיכוי דאון גיל 1.630 סיכוי דאו משוקלל (סקירה +ביוכימי) 1.2000 סיכוי טריסומה 18 1.2000 מה המשמעות של papp-a כ.כ נמוך? מה ההשלכות? עד כמה הבדיקה גרועה?
מירב הסיכויים הם להריון תקין, אך את בסיכון מוגבר מעט לחריגות כרומוזומאליות. לא ניתן כאן לפרט. פני ליועץ גנטי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום האם בדיקות שקיפות עורפית וחלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון בלבד או גם לתסמונות כרומוזומליות נוספות? תודה רבה
לתסמונת דאון ולתסמונת אדוארד, כמו גם למצב נדיר יחסית הנקרא איכטיוזיס
ד"ר יובל שלום: אני כרגע בשבוע 36 ויש לי שאלה לגבי תוצאת בדיקת רמת גלוקוז בדם שמתבצעת כחלק מבדיקות שיגרה בבדיקת דם לפני כחודש וחצי נבדקתי בבדיקת דם וערך הגלוקוז בדם היה 69 (ערך הסף התחתון 70) לפני מס' ימים נבדקתי שוב והפעם התוצאה היתה 71 . האם ערכים אלו הם תקינים בהתחשב בכך שאני אוכלת הרבה מאוד דברי מתיקה (שוקולדים ומיני סוכריות וממתקים אחרים וכן פירות רבים) ונתקפת לעיתים קרובות בחשק לדברים מתוקים? יש לציין ששאר הבדיקות יצאו תקינות וכן בדיקות דם שביצעתי לפני(אני נבדקת בערך כל חודש וחצי מתחילת ההיריון) ובדיקת העמסת סוכר בשבוע 24 יצאה תקינה לחלוטין. האם יש חשש להשפעה על העובר? תודה
בדיקות הסוכר שלך תקינות. בכל זאת אני סבור שאכילה מופרזת של סוכר בהריון אינה ממלצת. הסוכר עובר לעובר, ולא ניתן לדעת, אם הוא מתמודד בהצלחה עם עומס זה, כמוך, או שמא ההצפה שלו, היא המאפשרת לך לשמור על ערכים תקינים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ד"ר יובל אלף תודות אני סובלת קשות מהתכווצויות שרירים ברגליים בזמן שינה. ניסיתי כדורי מגנזיום (סולגאר) ושתיית מי טוניק ללא הועיל! בעקבות המלצתך, רכשתי את התכשיר "אנטי לג קרמפס" וראה זה פלא, כבר שבוע ימים אני ישנה מצויין והתופעה כלא הייתה. אין לך מושג כמה עזרת לי ואין מילים בפי להודות לך!!! דורין נ.ב אני חייבת לציין שבבית המרקחת (סופר-פארם) הרוקח ניסה לדחוף לי תכשיר מגנזיום של לייף וסירבתי !! יש להזהר מכך וכצרכנים נבונים לעמוד על שלנו!
קבלתי בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום ברצוני לדעת מה בודקים בבדיקת מי שפיר אם אין נשאות למחלות גנטיות (עפ"י הבדיקות שביצענו)? מה בודקים בשיגרה אם אין הפניה מקופ"ח? תודה רבה
בשגרה פורשים את הכרומוזומים לפי סדר מוסכם, כך ניתן לזהות עודף או חסר או שינוי מקום של כרומוזומים או חלקים מהם. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
בדיקת מי שפיר כאמור שוללת או מאשרת באופן מוחלט חשד לתסמונת דאון. הבדיקה גם מיועדת לנשים שבדיקה מוקדמת העלתה כי הן נשאיות של מחולות גנטיות. אני שולחת לך קישור לכתבה מעולה על הבדיקה הזו שקיבלתי למייל מקופת החולים שלי, כללית, זו כתבה מקיפה כוללת את הפרוצידורה, הסיכונים, שאלות נפוצות : http://www.clalit.org.il/HE-IL/Family/pregnancy/examination/articles/amnio.htm
בת +30,הריוןראשון תקין ללא הפלות בעבר. השאלה שלי היא: אני בשבוע השלישי להריון ופוחדת מאוד מהפלה. כל מי שאני מכירה הפילו בהריון השני בשלבים שונים, האם יש לי מה לדאוג? ואם כן עד איזה שבוע זה כבר יותר בטוח?
לפי המידע הדל שמסרת, יש לך סכוים מצויינים להצליח בהריון הנוכחי. רוב ההפלות הוא עד שבוע 10, ולכן ההפלות שידעת עליהן, היו בתקופה זו. אם את מנהלת את ההריון ונוקטת גישה, תחת הפחד מהבעיה החריגה, ולא מתוך אופטימיות הגיונית (שכן רוב ההריונות כן מצליחים), אזי יש לך בעיה.... בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב , אני בת 28 אני ובעלי מנסים כבר חצי שנה להכנס להריון לאחר שלקחתי קרוב ל 10 שנים גלולות . הנסיונות בחודשיים האחרונים היו לפי בדיקת ימי ביוץ , בנוסף עשיתי בדיקות מקיפות הבודקות פוריות והבדיקות תקינות ( גם בעלי עשה ) ובכל זאת אני לא נקלטת ... קצת מיאש .. מה עלי לעשות כיום ??? האם ניתן להסיק שמשהו בכל זאת לא בסדר ... תודה על תשובתך !
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
בוקר טוב, מחזור אחרון היה ב-10.4 (חודש ראשון ללא גלולות אחרי 6 שנים) והיו כאבים בחזה ורגישות בפטמות, 2 בדיקות הריון הראו תשובה שלילית ואתמול החל דימום (ייתכן שזה מחזור). האם זה נורמלי לקבל ווסת אחרי 24 יום בלבד? היו יומיים של כאבי מחזור. ומה לגבי כל הרגישות בחזה שהיה? יש מצב שאני בכל זאת בהריון? פשוט מבולבלת נורא. תודה ושבת שלום
יכול להיות שאת בהריון, והדימום הוא חלק מההריון. אני אישית ממליץ לא להרות בחודש הראשון אחרי סיום גלולות, כי הוא חודש לא צפוי. בצעי בדיקת דם להריון מחר. אם היא שלילית, יתכן וכדאי לחזור עליה עוד שבוע. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום, אני בת 31 וזה ההריון השני שלי, אני לוקחת כבר שנים אלטרוקסין(כדורים לתת פעילות בבלוטת התריס) וברצוני לדעת אם אפשר להמשיך לקחת אותם גם בהריוןואם כן אם זה לא מזיק לעובר?! אודה על תשובתכם.
זה לא מזיק לעובר, ואפילו יש לצפות לעליה במינון הדרוש, כדי להיות מאוזנת כראוי מבחינת הבלוטה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב אני בת 38 וחצי ורוצה להיכנס להריון בפעם הראשונה איזה בדיקות אני צריכה לעבור לפניי ? תודה
הרשימה המלאה ארוכה ולא ניתן לפרטה כאן. יש מידע רב ברשת. מה שבטוח שאת צריכה, זה לגשת לרופא נשים להערכה ובדיקה טרום הריון, והוא כבר ינחה אותך, לגבי הבדיקות הנחוצות למקרה הפרטי שלך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
משבוע 25 עד שבוע 30 צרכתי חומרים סוכרזית ואצסולפם K , עקב חשש לסכרת הריונית. השאלה האם יכול להגרם איזשהו נזק לעובר?
הסייגים בחומרים אלה הם כמקובל, כפי האזהרות על האריזה. אין בעיה מיוחדת בהריון. את מוזמנת להתייעץ גם עם פורום תרופות בהריון באתר "שיבא". בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני בהריון שבוע 4 . לפני כשבוע וחצי לקחתי במשך יומיים שלושה דקסמול קולד בגלל צינון. האם מזיק? מה עושים?
לא נראה לי שגרמת נזק. התיעצי גם עם פורום תרופות בהריון באתר "שיבא". בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום! יש לי שאלה. אני בת 16 וחצי, ולפני כשנה היו לי הרבה בעיות במחזור עקב אנמיה. המחזור שלי הסתדר כבר - אבל הוא לא היה סדיר בתאריכים. אני וחבר שלי מקיימים יחסי מין . ובחודש האחרון לא קיבלתי מחזור. וכבר עבר חודש. אני לא יודעת מה עלי לעשותת! =[ בבקשה תעזרו לי.
הכי דחוף זה לבצע בדיקת הריון. אם זה חיובי, פני בהקדם לרופא נשים. אם זה שלילי, פני לרופא נשים, אך זה פחות דחוף. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
גשי לסופר פארם / ניו פארם (יש כאלה שפתוחים גם בשבת, תבדקי היכן בעיר שלך הם פתוחים), קני ערכה לבדיקת הריון (עולה כ-30 ש"ח) ותדעי האם את בהריון או לא. בערכה יש הסבר מפורט כיצד לבצע את הבדיקה. בהצלחה
רציתי לשאול האם יכולות להיות בחילות על החודשש הראשון של ההריון.. תוודה, שרונה
כן בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני בשבוע 9 להריון, ובבדיקת דם נמצא TSH 7.78 ו- T4 9.6. בהנחה שאתחיל מיידית בנטילת אלטרוקסין, האם יתכן שכבר נגרם נזק לעובר? איך אדע אם נגרם נזק? אציין כי כחודשיים לפני ההריון היו הערכים תקינים.
לא, לא נגרם נזק לעובר. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום הגעתי כבר לשבוע 13, ואני ממש לא רוצה להמשיך את ההריון מבחינה נפשית, אני לא מסוגלת לטפל בעוד ילד וגם על רקע בעיות עם בן הזוג. למי אני פונה? איך עושים את זה? עד איזה שבוע עושים גרידה?
פונים לוועדה להפסקת הריון, בבית חולים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
הייתי בסקירת מערכות מוקדמת אצל רופא פרטי והוא המליץ לי לעשות את המאוחרת גם אצל מישהו פרטי, אבל לא יקרן. מכירות רופא טוב שלא גובה הרבה? (אני שייכת לכללית, אם זה קשור). אשמח לקבל שם וטלפון (אם יש) והיכן הוא מקבל (אני מהמרכז)
הפורום לא עוסק במתן המלצות על רופאים מסויימים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום! אני בשבוע ה - 11 עשיתי שתי בדיקות אולטרסאונד (אחרונה לפני שבוע) הכל תקין רואים דופק בבירור, אולם יש לי כאבי בטן בלתי פוסקים מהשבוע הראשון כששאלתי את הרופא הוא אמר שזה כנראה פעילות מעיים מואצת/מוגברת - למה הכוונה??? האם זה (הכאבים) יפסקו בעתיד הקרוב? האם זה מצריך בדיקת רופא דחופה נוספת? האם יש קשר ליציאות תכופות שלא מקודם? האם זה נושא שקשור בבדיקות גנטיות ( אבצע בשבוע הבא)? תודה רבה ויום טוב
אם רופא שבדק אותך קבע שזה ממערכת העיכול, פני ליעוץ גסטרו, אם הבעיה ממושכת ולא נפתרת בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב בקורס ההכנה ללידה למדנו שעושים חיסונים לתינוקות לאחר הלידה (ברשות ההורים) השאלה שלי היא איזה חיסונים עושים ? ואם ישנה סכנה לתינוק שנולד עתה עם מערכת חיסונים חלשה ? תודה רבה
פני לרופא הילודים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום, אני סובלת כבר שנים רבות מהזעת יתר בבית השחי. עשיתי כבר פעמיים זריקת בוטוקס שעזרה לי מאוד. כעט אני בשליש הראשון של הריון ורציתי לדעת האם מותר לי לעשות את הזריקה בבית השחי בזמן הריון או שישי חשש שחלק מהחומר המוזרק יעבור לעובר ? בתודה מראש.
עדיף להמנע מזה בעת הריון. פני גם לפורום תרופות בהריון, באתר של "שיבא". בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב, הנני בתחילת ההריון (השני) - בערך חודש. האם אוכל להמשיך לקחת ויטמין C + אומגה לנשים (בנוסף לחומצה הפולית) ? תודה ושבת שלום.
כן, זה מותר בהריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
בוקר טוב ד"ר ותודה רבה על העזרה. תחילת הריון, שבוע 4+ נראה שסובלת מנגיף HPV שהחל לתת אותותיו ביבלות על השפתיים החיצוניות של הפות. שאלתי היא- במהלך הריון, האם יש מניעה או סיכון כלשהו לעובר אם עוברים את הטיפול להסרת היבלות? אם זה מותר, אז באיזה שלב של ההריון מומלץ, ובאיזו שיטה הכי פחות מסוכן לעובר? האם הרדמה מקומית בטוחה לעובר? האם הרדמה מלאה בטוחה לעובר? ומה מהן עדיף מבחינת לא לסכן אותו? האם חנקן נוזלי בטוח לעובר? האם לייזר בטוח לעובר? מודה לך. שירה
1) יש טיפוליןם מותרים ויש שלא. 2) אין חוקים מספריים לגבי גיל ההריון. ניתן על ידי לייזר וגם על ידי חנקן נוזלי. 3) אין בעיה עם הרדמה מכל סוג. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני בשבוע 12 והרופאת נשים איבחנה מיעוט מי שפיר, האם קיים סיכון לעובר?? האם זה עתיד להסתדר? מה עושים במצב שכזה? אודה לך על תשובתך.
ראי תשובתי בשאלה המקורית. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
עברתי הפחתת עובר מתאומים לאחד עקב מום בעובר. אני נמצאת בשבוע 34 להריוני וברצוני לדעת איזו לידה מומלצת במצב זה, לאור חששי מסיבוך במהלך הלידה. כמו כן נאמר לי כי העובר המוביל הינו המופחת. אודה על תשובתכם בהקדם.
השאיפה היא ללידה רגילה. ניתן להעריך את האפשרות לפי נתוני בדיקה מפורטים. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
Hi. I`m now pregnant for the 3rd time , after 2 c-sections (first due to no progress is delivery, second due to a big baby 4Kg AND my doctor said not to take a chance), would it be too big of a risk to try a vaginal delivery this time? It has been 3 years since my last c-section, if it matters, AND I`m healthy, exercising during the pregnancy AND all tests so far are fine. AND what if i get to the delivery room in labor, will they let me try? thank you!!
In "sheba" AND others, after 2 CS, there is strict guideleine. to avoid vaginal delivery/
נקבע לי תור לבדיקת מי שפיר בשבוע 17+3 האם כדאי לדחותה לשבוע 19 ? (נאמר לי שבשבוע 19 יש פחות סיכונים) או שזה לא משמעותי? תודה
אין הבדל בין שני המועדים. שוחחי גם עם המבצע. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
קיבלתי מחזור אחרון ב-7.4 ויש לי שבוע ווסת ב-25.4 אני וחבר שלי שכבנו ללא הגנה בכלל ובעיקרון הוא גמר בחוץ אבל הרגשתי 2 פעימות בתוכי (של הגמירה) (נראה לי) בכל אופן רציתי לדעת מה הסיכויים להיכנס להיריון? והבנתי שזה תקופת הביוץ וזה התקופה הכי קלה להיכנס להיריון ואם אפשר גם הסבר קצר על תקופת הביוץ ומתי היא מתרחשת. אני בת 21 ובמשך ה-3 פעמיים האחרונות שקיבלתי מחזור זה היה כל 6 שבועות. בתודה מראש הילה
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ילדתי לפני שלושה חודשים בניתוח קיסרי , מרגישה טוב תינוק מקסים רק דבר אחד מטריד אותי , מעל הצלקת של הניתוח בבטן התחתונה אין לי תחושה ברגל ימין למטה מאחור אותה הרגשה הרגל לא רדומה רק תחושה דומה של הרדמה , מה התופעה ? אולי מזריקת הפדורל ? מדוע אין לי תחושה בבטן התחתונה מעל הצלקת ? מודה דניאלה .
אני עברתי ניתוח לפני כשנתיים וחצי בדיוק.. ולפעמים עדיין נשאר ככה המון זמן..רדום.. חוסר תחושה.. זה יעבור במשך הזמן ורק אחרי שנתיים כמעט הפסיק..
התופעה שכיחה ובדרך כלל חולפת. פני לבדיקה כדי לוודא שזה המצב. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום. במשך איזה תקופה מביצוע בדיקת מי שפיר יש סיכון להפלה? אני מעוניינת לטוס לחו"ל ורציתי לדעת אם אוכל לעשות זאת 7-10 ימים מיום הבדיקה (אני צפויה לבצע את הבדיקה בשבוע ה-20 ).
עדיף שתקדימי הבדיקה לשבוע 17-18. אין חוקים רפואיים לגבי המועד הבטוח. בדרך כלל, אחרי שבוע ניתן לנשום לרווחה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני בת 41 ובהריון רביעי בשבוע ה 10 , בשל גילי הרופא המליץ לי לעשות סקירת מערכות מוקדמת שאלתי היא האם מומלץ לעשות זאת דרך רופא מקופת החולים (מאוחדת) או באופן פרטי ??? תודה על תשובתכם
איך תתנהתלוי במבצע ולא באיזה דרך הגעת אליו. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום אני בשבוע 18 ו4 ימים היום בבוקר בפיפי הראשון , בניגוב ראיתי קצת דם אדום, מה זה אומר??? ללכת להיבדק?? מפחדת שזו לא הפלה חס וחלילה, יש לציין שאין לי כאבים!
אני מציעה לך ללכת להיבדק.
דימום בהריון מצדיק בדיקה. פני לבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב יש לי 4 ילדים את כולם ילדתי בסוף שבוע 40 לפחות. מה הסיכויים בהריון חמישי ללדת יותר מוקדם האם ישקשר בין הריון להריון. בברכה רוניתי
מירב הסכויים שההריון הבא יהיה דומה לקודמיו. לא ניתן לדייק יותר מכך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני במושלם, עברתי כבר לידה אחת, עכשיו אנחנו מנסים לעשות עוד ילד, אני שמעתי שיש עכשיו סל הריון מורחב לכללית, במסגרת הפלטינום. מישהי יודעתעל זה משהו?
היי, כן האמת שבדיוק בעלי ואני עשינו את הפלטינום לכול המשפחה. בעלי בדיוק סיים את הביטוח הפרטי מהעבודה ושמענו על הפלטינום, זה לא יקר כל כך והצטרפנו.ץ ההרחבה של הסל היא החזר של 75% מכל בדיקה ייעוץ או כל דבר שקשור להריון ולא מכוסה במסגרת המושלם. עד כדי 2500 ש"ח. לכל מיני בדיקות, ייעוצים שונים. יש לי קישור לכתבה על הפלטינום: http://www.clalit.co.il/HE-IL/News/platinum.htm
שלום. רציתי לדעת מהי התשובה הטובה ביותר שניתן לקבל בבדיקת שקיפות עורפית+ בדיקת דם? התוצאה שלי היא 1:9999. לא התבצעה אצלי בדיקת טריזומה 18. מהי מחלה זו ומה התוצאה הטובה ביותר עבורה? תודה רבה על העזרה
כל מעבדה והתחום שלה. שאלי את המעבדה. טריזומיה ש 18 זו מחלה קטלנית, מרובת מומים, ותוצאת המעבדה תלויה במעבדה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ב-.1.5 כלומר לפני יומים, עברתי בדיקת מי שפיר מאז הבדיקה אי מרגישה תנועות עובר חזקות יותר (כאלו שמזיזות את הבטן) לפני כן לא היו תנועות כאלו בכלל האם זו תופעה נורמלית בגלל הירידה בכמות מי השפיר (הוציאו 3 מזרקים- ואחרי הבדיקה הרופא אמר שכמות מי השפיר תקינה) או שזה סתם מיקריות ופשוט העובר גדל <אני בשבוע 18>
שנוי מהותי בתבנית תנועות העובר, מצדיק בדיקה.פני לבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
יש לי שלוש בנות ואני בהריון רביעי עם בת נוספת. רציתי לדעת האם ייתכן שמבחינה כלשהי - גנטתית, פיסיולוגית (כמו חומצות בגוף וכו') האם יתכן שאני יכולה להרות רק בבנות והאם יתכן שזכרים לא מופרים אצלי?
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי. בברכה, בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר. ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
מחזור לא סדיר, האחרון היה ב- 20/3 ואתמול יצא בבדיקת דם 474....מה ניתן להבין מזה ?
לפי מה שנראה את בהריון המחזור האחרון שלי היה ב3\25 וביום ראשון עשיתי בדיקה ויצא 326 אני בהריון ובהצלחה גם לך!!!
התוצאה חיובית להריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ילדתי לפני כחודשיים. מאז ישנה ירידה ברגישות למגע בחזה.כמעט ואין תחושה באיזור הזה , ואני לא יודעת מה גרם לשינוי הזה . האם יתכן שזה שינוי הורמונלי שישאר בעקבות ההריון ? מה עלי לעשות ? בתודה מראש ענבל
לא יודע. פני לבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום! יש לי שאלה: חבר שלי הוא אח תיאום. לא ידוע לי על היסטוריה של תיאומים במשפחתי או במישפחתו..והתיאומות שלו לא נגרמה כתוצאה מטיפולי הפרייה- מה הסיכוי לכך שהוא יביא לעולם תיאומים? אשמח לתשובה ממומחה בדבר
זה בדרך כלל תכונה של האשה לא של הבעל, אך בכל זאת יתכן סכוי קטן, מעט מעל הצפוי באוכלוסיה הרגילה, שיהיו לכם תאומים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני נמצאת בחודש ה38 להריוני השלישי. אני בת 37. לפני כחודשיים הבחנתי בורידים בולטים בצבע כהה בחלק שמאחורי הברך הימנית. עלי לציין כי יש לי נפיחות ברגליים וכאבים בהליכה ממושכת, וכי אמי סובלת מורידים שנים רבות. אני רוצה לדעת האם הורידים הללו ייעלמו לאחר הלידה, ואם לא, מה ניתן לעשות.
אינני יודע אם יעלמו. המתיני ללידה. כעבור 2-3 חדשים, התיעצי עם כירורג. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום הייתי אתמול באולטרה סאונד (שבוע 12+5) ואמרו לי שיש לי הפרדות קרומים מה זה אומר לגבי מה אני צריכה לעשות או לא לעשות?
זו תופעה נרמאלית ושכיחה, אך קשה להתחייב בלי שראיתי. שאלי את רופאך או את המבצע. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ילדתי לפני שבועיים בלידה תקינה. מאתמול יש לי סחרחורות וכאבי ראש. איני יודעת אם לקשור זאת ללידה. אציין כי כבר מספר ימים הדימום כמעט ונפסק (הופיע רק כתם חום) ומאתמול שוב קיים דימום, לא רב, אך דם טרי בהחלט. האם זה תקין שבועיים אחרי? האם יתכן קשר בין הדברים?
הדגימום לא צריך להתחדש. נראה לי, לאור תלונותיך, שכדאי לך להבדק אצל רופא נשים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
בימי הביוץ המשוערים תקפה אותי מחלה מלווה בחום (זהו הסימפטום היחיד). לקחתי נורופן ואקמול להוריד.ובימים אלו קיימנו יחסים. האם המצב מקטין את הסיכויים לכניסה להריון? ואם נקלט הריון - האם זה בעייתי?
רוב סוגי מחלת החום לא מפריעים לעובר. התיעצי עם רופאך, בנסיון לוודא שאין מדובר במחלה שכן מפריעה לעובר. לגבי השפעת המחלה על סכויי הריון, זה שייך לתחום פריון, והפורום הנוכחי לא עוסק בזה.
אני נוטלת גלולות סרזט מזה 3 חודשים . (בגלל ההנקה התאימו לי את הגלולות הללו) לפני כשבועיים הפסקתי להניק (אחרי 3.5 חודשים) וטרם הסתיימה החפיסה . (טרם קיבלתי מחזור אחרי הלידה) ברצוני לדעת: 1. האם עליי לעשות הפסקה בת 7 ימים כמו בשאר הגלולות או להמשיך לקחת את הגלולה ללא הפסקה ( זוהי פיסה של 28 כדורים)? 2. האם עליי להחליף גלולות כעת שאני לא מניקה ?, (הגלולות מתאימות לי ואם אפשר אני יעדי לא להחליף) 3. אני מרגישה קצת גודש בחזה בצד שמאל אך אין בו חלב(ניסיתי לשאוב) יש לציין כי חלב התרוקן מעצמו ברובו אך האם יש משהו שיאפשר להקל על הכאב? אשמח לתשובתכם המהירה כיון שביום שישי אני מסיימת את החפיסת גלולות והייתי רוצה לדעת כיצד עליי לנהוג בתודה מראש מירי
שאלתך שייכת לתחום גינקולוגיה, לא לפורום הנוכחי.
הייתי בבקשה רוצה לדעת האם הערכות הביתיות לבדיקת ביוץ אמינות גם עבור מי שבעלת שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר (לרוב פעם ב-45-50 יום). אם אני רואה שני קוים- האם אכן אני בתקופת הביוץ, או שזאת יכולה להיות תוצאה שגויה בגלל הציסטות? תודה רבה על ההתייחסות
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי
אני בשבוע 38+5 להריון, פגשתי מיילדת וותיקה שהמליצה לי בחום רב לקחת כמוסות של שמן נר הלילה - 2 כמוסות בוקר וערב (כל אחת 1300 מ"ג), ואכן קניתי ולקחתי פעם אחת שתי כמוסות, האם זה נכון לקחת את זה או שכדאי להימנע? המיילדת אמרה שנוהגים לקחת זאת החל משבוע 36 והיא ראתה הבדל אדיר בין היפתחות צוואר הרחם אצל נשים שלקחו תוסף זה לבין אלו שלא.
את שואלת על נושא בתחום הרפואה ההומיאופאתית. אינני מומחה לזה. אינני מכיר מחקרים מבוקרים ומסודרים בנושא.
היום החלקתי ונפלתי נפילה על הישבן , אני כעת בשבוע 14 ודי חוששת שמא נגרם נזק לעובר , מה עלי לעשות ?
מתי נפלת? האם את חשה בכאבים כלשהם או אי נוחות? ההמלצות שלי קשורות גם לדרך שבה אני מכירה מול קופת החולים שלי ששם יש כמה אופציות לקבל מענה רפואי על השאלה שלך או החשש שמא קרה משהו - להתקשר להתייעץ עם רופא. אם לא זמין ואת גם בקופ"ח כללית אז יש לך מוקד היריון ולידה שמאוייש על ידי אחיות ואני ממליצה לך ללכת לאחד המוקדים. עוד עצה במידה ושתי אופציות אלו לא יכולות להתממש עבורך - זה לכתוב לרופא מומחה דרך האתר של כללית ולקבל מהם תשובה במייל. http://www.clalit.org.il/he-il אשמח לשמוע ממך מה איתך. מאחלת לך שהכל בסדר ושיהיה לך יום נעים ומבורך.
ראשית עליך לדעת שמירב הסיכויים שלא נגרם נזק. שנית, בצעי אולטרסאונד.
שלום, בשבוע 35+3 עם לופוס המטופל בתרופות, המי שפיר ירדו ל 3-5 כך כבר במשך שבוע, הרופא ביקש לעלות לביה"ח להתאשפז ואמר שהוא בטוח שבמצב הזה יילדו. אולם לא יילדו אלא שחררו הביתה, הרופא כעס בביקור החוזר ואמר שזה חוסר אחריות ויכול להוות סיכון לתינוק או לאם. מה עושים?
המשך מעקב הריון הדוק וקפדני. מן הסתם, יש נימוקים רציניים מאחורי ההחלטה לשחררך. קיימת כמובן האפשרות שמישהו טעה. אם יש חשש כזה, שובי לבית החולים, או פני לבית חולים אחר. ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב הריון בסיכון גבוה ברודצקי 43, רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב ביצעתי בשבוע 13+3 שקיפות עורפית ומיד אח"כ סקר שליש ראשון שקיפות NT -1.5 ו 1/4300 PAPP-A-2.02 PAPP-A 6340 MIU\L FREE BETA 0.84 MOM FREE BETA 25.2 לפי גיל -1/750 שקיפות ובדיקות 1/7300 טריזומיה משוקללת 1/20000 האם תקין? תודה רבה ענבל
אין תקין או לא בבדיקה זו. היא סטטיסטית ונותנת לך רק את הסכון לשתי התסמונות שרשמת. אין היא קובעת אם העובר חולה או בריא. את המחליטה אם זה תקין או לא. ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב הריון בסיכון גבוה ברודצקי 43, רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
תודה על התשובה המהירה ,ידוע לי כי אני מחליטה מה בסדר ומה נראה על פניו לא בסדר אבל מנסיונך,האם תשובה של 1/7300 בשקלול עורפית +סקר וטריזומה 18 1/20000 צריך לגרום לי לעשות משהו בנדון? אשמח להרגעה מסוימת לילה טוב ענבל