פורום הריון ולידה
מנהלי פורום הריון ולידה
מה השלב הכי מוקדם שניתן לראות את מין העובר
בעיקרון, סוף שבוע 14. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
היי, אני בשבוע השמיני + להריוני, היום ביקרתי אצל הגניקולוג ועשיתי בדיקת אולטראסאונד בבבדיקה נאמר לי כי יש בבטני עובר בגודל 4 מ"מ ושאין לו דופק. האם אני צריכה להסיק מסקנות מכך?? או שישנה עדין תקווה לבשורות טובות?? תודה, ומחכה לתשובה מהירה...
כתלות במבנה הגוף של הנבדקת, איכות המכשיר, ומיומנות הבודק, יתכן והעדר דופק הינו טכני ולא תקלה בהריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
עשיתי בדיקת דם להריון והבטא הראה על יותר מ- 500, האם זה אומר שיש תאומים? איך מחשבים את גיל ההריון במקרה של הפריה, ללא מחזור חודשי בחודשיים שקדמו להריון.
איני יכול לדעת לגבי הבטא, פרט לזה שאת אכן בהריון. גיל ההריון מחושב לפי מועד הביוץ, ומוסיפים שבועיים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
יש סיכוי להכנס להריון עם התקן? שמתי התקן (לא מירנה) וכבר 3 ימים מאחר לי. אם כן, האם הריון שנוצר עם התקן מחייב הפלה? תודה רבה.
אפשר להרות עם התקן, ולא חיבים להפיל. בצעי בדיקת הריון. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב לך ד"ר ותודה רבה על המענה. קיבלתי תוצאות חלבון עוברי ורציתי לדעת אם הכל תקין- נעשה בשבוע 17.2 ואני בת 26.5 AFP 96.38MG/ML 2.37 HCG 11.21IU/ML 0.51 UE3 1.65MG/ML 1.13 לפי הגיל 1:1207 לפי הגיל בשקלול תוצאות הבדיקות 1:9999 האם תקין בבקשה? תודה.
אין תקין או לא תקין בבדיקה זו. זו בדיקה סטטיסטית, לא אבחנתית. שוחחי עם רופאך על משמעות הבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית (פסים כהים). הריון שני. לפי המחזור האחרון התחלתי היום שבוע 8. הבעיה היא שהרופא נשים שלי במילואים ורק עוד שבוע וחצי יוכל לקבל אותי, כך שעוד לא עשיתי אולטרסאונד וזה קצת מדאיג אותי למרות שאני מרגישה טוב ואין דימום בכלל. האם דחוף לעשות אולטרסאונד עכשיו או לחכות עוד שבוע וחצי?? (לא יכולה לעבור לרופא אחר לבדיקה חד פעמית...בגלל נהלי הקופ"ח.) לאילו סימני אזהרה עלי לשים לב כדי לוודא שהכל תקין? תודה מראש
אם ההריון תקין, ואין משהו חריג ברקע הרפואי שלך, אזי אין דחיפות בבדיקת האולטרסאונד הראשון. אם יש כאבים, יש להבדק בדחיפות. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
התלבטתי עם הרופאה האם לבחור בסיסי שיליה או במי שפיר ונאמר לי שסיסי שיליה זה ממש הליך לא נעים וכואב, אשמח לשמוע על ההליך עצמו
לא ניתן דרך הפורום לפרט על הליך הבדיקה. זכרי שבבדיקה זו יש סיכון גבוה יותר להריון, לעומת דיקור רגיל. שוחחי עם מבצע הבדיקה, או רופאך, וגם יש מידע באינרנט. בעיקרון בבדיקה זו מוחדרת מחט עד לשליה, ונלקת חתיכה קטנה מהשליה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
לא ניתן דרך הפורום לפרט על הליך הבדיקה. זכרי שבבדיקה זו יש סיכון גבוה יותר להריון, לעומת דיקור רגיל. שוחחי עם מבצע הבדיקה, או רופאך, וגם יש מידע באינרנט. בעיקרון בבדיקה זו מוחדרת מחט עד לשליה, ונלקת חתיכה קטנה מהשליה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב, אני בהריון שלישי שבוע 7, בזמנו עשיתי 4 בדיקות גנטיות סיסטיק פיברוזיס, קנוון, גושה ואיקס שביר. מאז התווספו בדיקות רבות והרופאה המליצה לי בחום לעשותן. אני מתכוונת לעשות מי שפיר בכל מקרה עקב גילי 37, האם בבדיקה זו ניתן לאבחןאת הבדיקות הגנטיות? יש תחושה שעם השנים נהנים פחות ופחות מההריון עצמו עקב ריבוי עצום של בדיקות.
לא, הדיקור הרגיל לא מאתר את המחלות הללו. רק אם בבדיקת הדם עולה חשד, רק אז מבצעים חיפוש ממוקד במי השפיר. לכן, הבדיקות הללו אינן מיותרות. לגבי הערתך בסוף שאלתך, גם כמסר לכלל הנשים בהריון: אין טעות גדולה מזו. נכון הורינו מאד נהנו מההריון, אבל זה היה "גן עדן של טפשים": אחרי הלידה קבלו רבים מהם את הזעזוע עם לידת ילד חולה במחלה קשה, שהיום, בזכות הבדיקות, ניתן למנוע. החוכמה זה לבצע את הבדיקות מתוך שלווה ואמונה, לא להילחץ מכל ממצא קטן, וכשמתעוררת בעיה, לברך על כך שהיא מתעוררת טרם הלידה, ולבצע את הבדיקות הדרושות. ד"ר יפת יובל, רופא נשים מומחה ברפואת נשים וילוד סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, מעקב להריונות בסיכון גבוה. ברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב, רציתי לדעת שלושה דברים ברשותך: 1) כמה ימים צריכים לעבור עד שתחלוף הסכנה לאחר דיקור? (דלקת, זיהום, הפלה) 2) האם אני יכולה לגרום להפלה , למשל, אם הרמתי משהו כבד אחרי יומיים מהדיקור? או האם יש ביכולתי למנוע הפלה או שזה לא קשור אליי? 3) כמה ימים לאחר דיקור אפשר לחזור לישון על הבטן? רב תודות
1) אין מספר כזה. 2) הכי משמעותי זה למנוע חבלה בבטן בימים שאחרי הדיקור. 3) בחצי השני של ההריון ממלץ לא לישון על הבטן. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום שלום עברתי הזרעה לאחר שזקיק בצד ימין הגיע ל20 מ"מ. לשמחתי התבשרתי שאני בהריון והבטא עולה יפה: 83, 406, ו-947 (כל יומיים). יש לי מדי פעם כאבים בצד שמאל של הרחם, האם יכול להיות הריון מחוץ לרחם בחצוצרה שמאלית אף על פי שהזקיק התפתח בשחלה ימנית? עד כמה שאי מבינה הריון חוץ רחמי בחצוצרה יכול להתקיים רק בצד המבייץ, האם נכון? תודה
לא נכון. ההריון יכול להיות בכל צד, ללא קשר לצד בו היה הביוץ. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום, אני בסוף החודש השני להריון והבוקר הבחנתי במראה בשלפוחית לבנה צהבהבה בודדת באזור הגב העליון. השלפוחית לא מגרדת ולא כואבת והבחנתי בה ממש במקרה אחרי המקלחת ממבט בראי. חשוב לציין שחליתי בילדות באבעבועות רוח ורמת הנוגדנים שלי למחלה היא גבולית. קבעתי תור לרופאת עור לברר במה מדובר, אך בינתיים אני חוששת. האם בהריון בגלל השינויים ההורמונליים מוכרות בעיות עור כאלה ואחרות? האם זה עלול להעיד על מחלה כלשהיא שמסוכנת לעובר? האם לדעתך יש צורך בבדיקה כלשהיא? אלונה
אני סבור שמה שצריך זה בדיקת רופא עור. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
לפני 5 שבועות עברתי גרידה ועד עכשיו לא קיבלתי מחזור לפני שבועיים הייתי אצל הרופא עשה לי אולטראסאונד והתברר שיש ברחם שאריות והציע להמתין עד שאקבל מחזור ועוד לא קיבלתי והרופא נסע לחול עד מתי אני צריכה להמתין והאם השאריות מעקבות את המחזור מה אתה מציע גרידה נוספת או להמתין? ועד מתי? תודה
איני יכול לענות לך ללא בדיקה. תלוי מה בדיוק ראו באולטרסאונד. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום אני בהריון שני, שבוע 34+5. בהריון הקודם שלי אבחנו אצלי בשבוע 34+0 רעלת הריון, ובגלל החמרת הרעלת ילדתי כבר בשבוע 35. התסמינים הראשונים היו בצקות ברגליים ובפנים, כאבי ראש שנמשכו ימים,וכאבים בבטן,אבל רק ב 34+0 היתה עליה פתאומית בלחץ הדם(בבוקר עוד היה תקין, ובערב כבר היה 140 על 90) וחלבון בשתן שלא נראה עד אז בכל הבדיקות. בהריון הזהעד התחילו לי לפני 3 ימים כאבי בטן וגם צירים (כל 15-20 דקות),וכבר היה לי כאבי ראש שנמשכו כמה ימים ,(משככי כאבים לא עוזרים), הפנים שלי נפוחות כבר ממזמן. כלומר כל התסמינים הראשונים שהיו בהריון הראשון. אבל הלחץ דם שלי תקין בהחלט! בבדיקות שתן שעשיתי אתמול נראה שיש לי חלבון בשתן ברמה של 100, שזה יותר ממה שאמור להיות(עד 30 זה תקין). וזה די מלחיץ אותי, כי אני זוכרת שבהריון הקודם הלחץ דם עלה לי תוך חצי יום ל- 140 - 90 ונשאר ככה עד הלידה. אז נכון שכל עוד הלחץ דם תקין, אז אין לי רעלת הריון, אבל זה מצב שיכול להשתנות בפתאומיות, לא? וזה הסימן היחדי שמפריד ביני לבין רעלת שניה! דיברתי עם הרופא שלי על תוצאת החלבון, והוא אמר שמכיוון שהלחץ דם תקין, אני פשוט צריכה להתעלם מתוצאת החלבון. שאלתי אותו אם יש בדיקות אחרות שכדאי לעשות, ואמר שאין. אולי אני קצת לחוצה עקב ההריון הראשון, אבל נראה לי שהוא רגוע מידי. בקיצור מה ההמלצות שלך בעקבות הנתונים הנל להמשך מעקב? האם באמת להתעלם מהחריגה בחלבון? מה יכול לגרום לחלבון בשתן? האם באמת הלחץ דם יכול לעלות בפתאומיות, או שאם הוא תקין עד עכשיו אז אני יכולה להרגע? תודה!
המלצתי: להתיחס לתיאור שלך לחומרה, כל עוד לא הוכח אחרת. כלומר, לבצע ברור מעמיק לאפשרות של רעלת, כולל איסוף שתן כמותי לחלבון במשך יממה. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
ביקשתי לעשות איסוף שתן מהרופא שלי, אבל הוא לא הסכים. הוא אמר שזה רק יוכיח שיש לי חלבון בשתן. וכל עוד הלחץ דם תקין זה לא משנה. מה אני יכולה לעשות? ללכת לרופא של המוקד של הקופה ולבקש ממנו לעשות איסוף שתן?
תוכל להגיד לי איזה בדיקות אני צריכה לעשות? כדי שאני אדע מה לדרוש מהרופא איסוף שתן, ומה עוד? תודה על העזרה!
זה לא עובד ככה. עליך לעבור בדיקה אצל רופא נשים, והערכת הממצאים והמלצה על בדיקות לפי שיקול הרופא הבודק. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
קיבלתי תוצאות בדיקת דם: HCG-B Qualitative (B) 1000 IU/L-גדול מ מזה אומר?? בתודה מראש!
התוצאה חיובית להריון
תודה רבה!!!
שלום רב! אני בת 31, בשבוע 19 עם תאומים. (אחרי טיפולים, שתי לידות רגילות והפלה טבעית אחת) בחלבון עוברי מתאריך 31.10.07 בשבוע 17: AFP 0.73 MOM 63.4 IU/ML HCG 1.54 MOM 76.9 IU/ML U-E3 1.07 MOM 2.36 NG/ML התוצאות הנ"ל לכל עובר INHIBIN A 737 PG/ML 2.28 MOM לכל עובר הסיכון לדאון: לפי הגיל וארבע הבדיקות: 1:330 לפי הגיל בלבד: 1:820 שקיפות עורפית בשבוע 11+1: CRL עובר ראשון 4.44 ס"מ תואם 11+1 שבועות שקיפות עובר ראשון 0.6 מ"מ CRL עובר שני 4.32 ס"מ תואם 11+1 שבועות שקיפות עובר שני 0.7 מ"מ סיכון לתסמונת דאון לפי גיל: 1:768 סיכון משוקלל לתסמונת דאון תאום ראשון: 1:4800 תאום שני: 1:4800 תאומים BCBA מצטערת על "מבול" הנתונים, אך אני מאוד לחוצה בגלל הזמן ובגלל הנתונים המדאיגים. האם יש ממה לחשוש? עד מתי אפשר לעשות מי שפיר? האם בדיקת פיש תועיל? אודה לתשובה מהירה ביותר. תודה מראש חגית
1) לגבי השאלה לגבי אם יש ממה לחשוש, אינני מבין את השאלה. ברור שכל עוד לא ילדת וראית שהכל בסדר, אז יש אי וודאות, גם אם תעשי את כל הבדיקות שבעולם. 2) דיקור מי שפיר, תיאורטית, ניתן לעשות עד ללידה. מעשית, עדיף לבצע עד שבוע 20. 3) בדיקת פיש לא נותנת מידע נוסף, אלא רק מידע מוקדם יותר, אך חלקי מאד. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
קודם כל תודה על התשובה המהירה. דבר שני, לא התייחסת לתשובות של הבדיקות. מה הן אומרות? תודה שוב חגית
הבדיקה האמינה היחידה מהנ"ל זו השקיפות הערפית, שנתנה לך את הסיכון שרשמת לתסמונת דאון. שאר הבדיקות הן בדיקות דם שלך, לא ניתן לדעת מה תרומת כל עובר לערכים שרשמת, כך שהערך שלהן מוגבל מאד. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום, אני בסוף השבוע ה-33 והעובר שלי משהק די הרבה (כ-5 פעמים ביום שאני שמה לב). האם זה נורמלי? האם זה חלק מהתפתחות הריאות? תודה
זה נשמע לי תקין. נסי לוודא באולטרסאונד שתנועותיו תקינות בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
זה נשמע לי תקין. נסי לוודא באולטרסאונד שתנועותיו תקינות בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום לפני שלושה יומיים הוצאתי את התקן המירנה (לאחר 4.5 שנים) מפני שברצוני להכנס להריון שלישי. יומיים שאני סובלת מדימומים (לא מדובר בווסת). האם הדבר אופייני לאחר הוצאת ההתקן והאם צריך להמתין תקופה מסויימת או שניתן לתזמן את ההריון מייד? בתודה מראש.
למירנה יש השפעה נוגדת הריון על הרחם. אני מציע לך לחכות לווסת סדיר ותקין טרם ההריון. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
ד"ר שלום, אני בשבוע 18+5 בת 29.5. לפני כשבוע וחצי עברתי תאונת דרכים. עקב התאונה המליצו לי שלא לעשות בינתיים בדיקת מי שפיר. כל הבדיקות עד כה היו תקינות. בחלבון העוברי יצא סטטיסתית לפי גיל תוצאה של 1/920 ובחישוב של גילי עם בדיקות קודמות יצאה תוצאה של 1/1943. הבנתי שיש ערכים טובים מזה. מהו הערך הכי טוב שיכול להיות? והאם לאור מצבי כדאי בכל זאת לעשות מי שפיר. תודה
בדקי מול המעבדה מה הערך הכי טוב בסקלה שלה. אינני מבין את המילה "כדאי" בשאלתך. אין שום אפשרות לשקול את הנושא דרך עינייך. זו החלטה אישית, לא רפואית. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
מה יכולות להיות הסיבות לירידת מים בשליש שני להריון? האם בעיה בשיליה או בעיה במערכת הכליות והשתן של העובר?
הסיבה השכיחה זו תקלה בתפקוד צואר הרחם, או תהליך זיהומי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
לדר' יפת שלום, נמצאת בעיצומו של שבוע 14. הרופא המטפל לא בודק עלייתי במשקל בביקורות. אני נשקלת פעם בשבוע בבית הוריי (לא מחזיקה משקל אדם בבית). בשקילה שביצעתי אתמול נוכחתי שלא עליתי כלל במשקל במהלך השבוע האחרון. אני אוכלת כתמיד, ללא בחילות וללא הקאות. אני מודאגת, האם יש מקום ל?דאגה? הביקורת הבאה בעוד כמה ימים כאשר ישוב הרופא המטפל מחו"ל. האם להמתין או למהר למיון נשים במרפאת בריאות האישה? בתודה על תשובתך.
אם פרט לכך הכל תקין, אינני רואה סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
האם באומרך הכל תקין אתה מתכוון לתחושה שלי? כלומר- אין דימומים, אין כאבים, מרגישה טוב בסך הכל? (או שכוונתך שבבדיקת רופא יימצא שהכל תקין?) מודה על תשובתך לשאלתי הקודמת ואשמח להבהרה.
שלום רב, אני בשבוע 30+, ורציתי לדעת, בבקשה: 1) האם ניתן להרגיש או לשמוע (דרך הנחת אוזן על הבטן) את דופק העובר? ואם כן - באיזה חודש? 2) היתה לי שיליית פתח, ובאולטרסאונד שעשיתי בשבוע שעבר, כבר לא ראו שיליית פתח, אבל הרופא ציין שתיתכן אונת שיליה נוספת בקיר אחורי - מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג בגלל זה? אודה לתשובותיכם.
1) לא 2) לא לדאוג, רק לשאול אם הרופא רואה את הקשר בין שתי האונות. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום אני בת 39 נמצאת בהריון שלישי בשבוע 19 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה שקיפות עורפית יצאה 1.2 מ"מ והסיכון הוא 1:847 עשיתי את בדיקת הדם שקשורה לשקיפות ותוצאותיה: papp-A:1.27 0.62 mom free b-hcg:26.73 1.07 mom N.T: 1.2 0.98 mom הסיכון לפי הגיל והבדיקות: 1:740 לפי הגיל בלבד: 1:150 ועשיתי את בדיקות הסקר הנוספות עם חלבון עוברי והתוצאות: AFP 0.50 MOM IU/ML 20.2 HCG 1.32 MOM 30.9 IU/ML U-E3 1.29 MOM 1.38 NG/ML INHIBIN A 167 PG/ML 1.11 MOM לפי הגיל ו-4 הבדיקות 1:230 לפי הגיל בלבד 1:150 רציתי לדעת לפי הממצאים האלה האם עלי לעשות את הבדיקת מי שפיר? אודה לתשובה מהירה
צר לי אך אינני יודע. זו לא שאלה רפואית, אלא אישית. כל המספרים לפניך, כפי שרשמת, מול הדיקור שזו בדיקה הכרוכה בסיכון. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב, רציתי לשאול שאלה אני בשבוע 14 להיריון, אתמול לקראת הערב היתה לי בטן נפוחה וכאשר הלכתי לשירותים יצא לי שתן לבן כמו מים למרות שלא יצא לי לשתות כל היום. אשמח לתשובה מהירה אורלי
אם את בטוחה שזה שתן, אזי אינני רואה בעיה בכך שהוא מימי. אינני מבין משאלתך, אם השתן לבן או כמו מים. המים, כידוע, אינם לבנים. אגב, בתור אשה בהריוון זה לא תקין שיום שלם את לא שותה. התיעצי גם עם רופאך. ד"ר יפת יובל, רופא נשים מומחה ברפואת נשים וילוד סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, מעקב להריונות בסיכון גבוה. ברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
השאלה שלי האם בשבוע כזה יכולים להיות ירידת מים?
לד'ר יפת היקר כתבת לי להיוועץ ברופאי, וברור שעשיתי את זה, הרי כתבתי לך שהוא אמר, שכנראה אין לה מקום בבטן(כתבתי גם שיש לי בטן יחסית קטנה), אני שואלת אותך בתור מומחה שאני מאד מעריכה אם לך זה נשמע הגיוני, האם זה נורמלי שיש תנועות חדות של עובר עד כדי אפילו כאב לפעמים, רק בגלל שהמקום בבטן קטן, ומה זה אומר, הרי יש לי זמן עד להתחלת תשיעי, האם זה יכול לרמז על לידה למשל בשבוע 36-37, או שזה לא קשור בהנחה שזהו הריון רביעי, הריון אחרון לידה בשבוע 37 אודה לך על חוות דעתך הכנה
תנועות עובר יכולות להכאיב וזה נורמאלי. יש לוודא באולטרסאונד שהתנועות וכמות המים ניראות נורמליות. אינני מבין מה כוונת רופאך "מקום קטן". האם יש בעיה או שזה בתחום הנורמה? אינני מכיר את האבחנה הזו: "מקום קטן". עליך לוודא מול רופאך אם הוא מתכוון למצב נורמאלי או לא. נראה לי שהוא התכוון למצב נורמאלי, אחרת היה מנחה אותך לבצע בדיקות נוספות. בכל מקרה ממלץ לוודא זאת איתו. ד"ר יפת יובל, רופא נשים מומחה ברפואת נשים וילוד סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, מעקב להריונות בסיכון גבוה. ברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום מנסה להכנס להריון 3. ראשון הזרעה איקוקלומין וכוריגון הצליח בפעם ה-3 שני ספונטני ועכשיו, אני נבדקתי מכל הכיוונים ונראה שתקין יש ביוץ טבעי. הזרע של בעלי קצת חלש בפעם האחרונה מליון תקין מתוך 3. מצד אחד אומר הרופא המטפל שלי שצריך להמשיך עם הזרעות ומצד שני הייתי ביעוץ אצל רופא פרטי שהמליץ על איקוקלומין וזריקה הרופא המטפל שלי אומר שנמצא שהטיפולים הללו אינם מעלים את הסיכוי להריון אלא רק לתאומים ולי יש רחם עם מחיצה שזה ,הוא אומר, אלול להסתיים בלידה מוקדמת (שני ההריונות האחרים נגמרו במועדם) וכעת אינני יודעת מה עלי לעשות???????????????????????? כל תשובה תתקבל בברכה תודה.
שאלתך שייכת לתחום פריון, לא לפורום הנוכחי. ד"ר יפת יובל, רופא נשים מומחה ברפואת נשים וילוד סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, מעקב להריונות בסיכון גבוה. ברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
לפני כ 3 שבועות הפסקתי ליטול את הגלולה מסוג סרזט וכן באותו היום היה לי דימום קל למשך יומיים מאז ועד היום לא קיבלתי עדיין מחזור..האם יש סיכוי שאני בהריון או שהמחזור בושש לבא בגלל הפסק הגלולה?
שתי האפשרויות יתכנו, ויש עוד אפשרויות. הכי חשוב זה לבדוק את האפשרות של הריון. בצעי בדיקת הריון. לא יודע בלי בדיקה. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שתי האפשרויות יתכנו, ויש עוד אפשרויות. הכי חשוב זה לבדוק את האפשרות של הריון. בצעי בדיקת הריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
תודה על התשובה המיידית האם ניתן כבר לבצע בדיקת הריון פשוטה ןלראות תוצאה?יחסים התקיימו לפני שבוע בלבד(אני בחורה דתית)
שאלה קצת מביכה האם מין העובר נקבע גם לפי החדירה? האם אשה שבזמן קיום יחסים נוטה להתכווציות בנרתיק יש סיכוי גדול יותר שתלד בת?
מין העובר נקבע בעת חדירת תא הזרע לביצית, תהליך המתבצע בגוף האשה. אינני עוסק בפורום זה בתחום של בחירת מין העובר. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
אני בשבוע ה 31 להריון, הופיעה לי יבלת בצבע כהה על איבר המין , על השפתיים החיצוניות, מה זה אומר? האם זה מדאיג?
לא יודע בלי בדיקה. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
לא יודע בלי בדיקה. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום, בשבוע שעבר - שבוע 33+3 ביצעתי הערכת משקל נאמר לי כי הערכה היא שהעובר בין 2200 ל2400 , בנוסף נאמר כי השלייה מסויידת ומתאימה לחודש שלישי ולא לשבוע שאני נמצאת בו. האם יש מקום לדאגה? מה הסיבות לשלייה מסויידת ומה ההשלכות? בנוסף אציין כי בתחילת החודש נבדקתי ונאמר כי יש התקצרות של צוואר הרחם ב-50% ומעט צירים לא סדירים. תודה על תשובתך.
הכוונה כמובן שהשלייה מתאימה לחודש תשיעי ולא כמו שרשמתי בטעות
אינני מיחס חשיבות רבה לקביעת מראה השליה באולטרסאונד. אם העובר צומח תקין ומרגיש טוב, זנ מה שחשוב. לגבי צואר הרחם, מה שחשוב זה נתוני בדיקה עכשויים ולא בדיקה מלפני 10 ימים. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום רב לאחרונה ערכת בדיקת העמסת סוכר (100 מ"ג) לאחר שהבדיקת סקר הייתה גבוהה 185, וגם העמסה הייתה לא תקינה, שתי בדידקות היו גבוהות 187 170 לאחר שתיית הסוכר. היום עברתי פרופיל יומי שהיה קצת מוזר. בצום 97 אחרי ארוחת בוקר 92 לפני אחרות צהריים 77 אחרי ארוחת צהריים 111. ארוחת צהריים כללה חזה עוף בתנור חצי בטטה ודלורית בתנור מלפפון ולקינוח מעדן 0% יקח כמה ימים עד שיפנו אותי להמשך טיפול ורציתי לדעת בנתיים מה אומרות בדיקות אלו ואיך זה שבצום היה גבוה ואחר כך ירד ושוב עלה. אודה לך אם תוכל לשפוך מעט אור על המצב. תודה שרון.
לא, אינני יכול, דרך האינטרנט לתת הסבר על מנגנון בקרת הסוכר, אנא סלחי לי. לא מאזנים סוכר לפי מדידות של יום. בצעי את הבדיקות מספר ימים, ולפי המגמות, יש לשקול את הטיפול בהמשך. התוצאות שתיארת הן תקינות, פרט לחריגה גבולית בצום. התיעצי גם עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
שלום. אני בשבוע 18 אחרי הפלות. רציתי לשאול האם הפסקת דופק בשלב כזה מורגשת? מה קורה אם הדופק מפסיק? איך אגלה זאת בהתחשב בכך שהקופה מאפשרת ביקור אצל רופא פעם בחודש ורק אז אני שומעת את דופק העוברית בדופלר. במהלך החודש אני חרדה....
לא, לא בהכרח מורגש כשהדופק נפסק. הדרך לגלול זאת היא רק באולטרסאונד. אינני מאמין שרופאך לא קשוב לבעייתך המיוחדת. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.
מה משמעות התשובה 39.2 ביחס לפרוסטגרון
הפורום מיועד לנשים הרות, ושאלות הקשורות בהריון
שלום ד"ר אני בשבוע 17 +4 להריון, סובלת מבצקות ברגלים מהחודש הראשון (עודף משקל רב). בשבוע וחצי האחרונים סובלת מכאבי ראש בעיקר בלילה (בשינה), כאבים של לחץ בראש, כשאני מתעוררת ומתישבת על המיטה הכאב נמוג לאיטו, אך לפעמים מלווה אותי בצורה עמומה בהמשך היום. לחץ הדם תקין (130/73 - נבדק כל יומיים) האם יש חשש לרעלת? תודה.
קשה לענות בלי להכירך. נדרשים נתוני בדיקה כללית ומעבדה. פני בבקשה לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום רב! אני בשבוע שביעי להריון ומעולם לא חליתי במחלת אבעבועות רוח ולא חוסנתי נגדה. הבנתי שהמחלה יכולה להיות מסוכנת לעובר. באיזה שלב להריון היא מסוכנת במיוחד? האם אני עדיין יכולה לקבל חיסון נגד המחלה או שלא ניתן לעשות זאת בהריון? האם יש טיפול מניעתי אחר? תודה מראש על התשובה
בצעי בדיקת נוגדנים, ושובי אלינו עם התוצאה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
ד"ר יפת, בהמשך לתשובתך, האם ייתכן כי יש לי נוגדנים אם מעולם לא חליתי במחלה?
שלום, אני בשבוע 11 להריון, ערכתי בדיקת נוגדנים ל- CMV והתוצאות הינן: cmv lgG - 190 cmv lgm - חיובי חלש CMV IgM additional assay - שלילי CMV IgG Avidity - גדול מ- 45% Rubella IgG - - גדול מ- 100 IU/ml הייתי שמחה להבין את התוצאה ואת המשמעות שלה. תודה, אני
כתוב שם שאת מחוסנת ל CMV ולאדמת, וזה טוב ותקין. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
כתוב שם שאת מחוסנת ל CMV ולאדמת, וזה טוב ותקין. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רציתי רק להיות בטוחה: הריון סופרים מהיום הראשון של המחזור האחרון? 40 שבועות.? תודה מראש..
גיל הריון סופרים מהיום הראשון של הווסת האחרון. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב, שבוע 28 ולהלן תוצאות הבדיקות. האם קיימת הדבקה של CMV היות ולפני חודשים הערכים היו: CMV IGG 8 CMV IGM שלילי ללא סיפרה.???? האם קיימת הדבקה של טוקסופלסמה? בתודה מראש. - IU/ml < 3 Negative TOXOPLASMA IgG 1 - AU/ml 6.50 Borderline TOXOPLASMA IgM 2 - Toxo IgM NEG REMARK3 3 - IU/ml 22.00 positive CMV IgG 4 - AU/ml 8.00 negative CMV IgM פירוט הערות מציין הערה 1 ELFA-VIDAS ?שלילי בשיטת POSITIVE: >=8 BORDERLINE: 6-8 NEGATIVE: 0-6 2 ?בשיטה שניה ?Toxoplasma M ELFA-VIDAS ?בוצע בשיטת 3 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4 4 POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 NEGATINE: 0-15
אני מודה שאני מתקשה לקרוא את הטקסט ששלחת. אם לא פספסתי משהו, הכל תקין. התיעצי גם עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב, אני בת 36 ואם ל 2 בני 10 ו 3. בגופי יש התקן טבעת עם הורמון ( אני שוכחת את השם המדוייק). לאחרונה הרגשתי בשינויים בגופי: הבטן שמנה, עליתי במשקל, מגיע בתחיפות גבוהה יותר לשרותים, איבוד שיווי משקל, כאבי ראש עיפות וחולשה ואף לפני יומיים הרגשתי כאילו משהו זז לי בבטן אך לא הייתי בטוחה. לפני שבועיים החלטתי לעשות בדיקת הריון ביתית, הבדיקה נערכה בצהריים ולא עם השתן הראשון של הבוקר, הבדיקה היתה שלילית, אין הריון. האם יתכן שאני בהריון??? האם יש סיכוי להרות עם ההתקן? ואם אני כן בהריון האם העובר בסכנה בשל ההתקן? אשמח לקבל תשובה והכוון, תודה מ.מ.
כל אשה בגיל הפריון יכולה בכל עת להיות בהריון. אם יש ספק, ממלץ לבצע בדיקת דם להריון. בוודאי שבדיקה מלפני שבועיים, איננה מספקת, ויש לבצע בדיקה עדכנית. ממלץ מאד שתתיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום, אני בחודש שני להריון, השבוע אחת מהעובדות במשרד שלי חזרה מסיני עם שלשולים ואני חוששת שחלילה נדבקתי ממנה כי היו לי כיומיים התכווציות בבטן העליונה ויותר יציאות, אך זה לא התפתח לצואה מימית או הקאות ועבר לאחר מס' ימים. הרופאה שלה אמרה לה כי כנראה מדובר בוירוס, אבל אצלה זה נמשך כבר כשבוע ימים. בבדיקות שעשיתי בתחילת ההריון נמצא שאני מחוסנת לToxoplasmosis אבל לא מחוסנת ל-CMV. האם עלי לבצע בדיקות נוספות כדי לבדוק שאין חשש להריון? האם וירוס של הקיבה או חיידק בקיבה מסוכן לעובר בשלב מוקדם זה? תודה לימור
נראה לי שיש להסתפק בהמלצות שנתן הגינקולוג שבדק אותך. בדרך כלל, זיהומים של מערכת העיכול לא מסכנים את ההריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
ד"ר שלום, היום בשתן של הבוקר הבחנתי בריר לבן שירד עם השתן לשירותים. נבהלתי שחלילה לא יהיה זה הפקק הרירי שעליו מדברים לקראת שלב הלידה. האם הפרשות ריריות בהריון הן תופעה מוכרת וזה שגרתי כמו הפרשות וגינליות במצב שאין הריון? האם זה עלול להדאיג מבחינת חשש להפלה? האם יש לעשות בדיקות של שתן או בדיקה אחרת? חשוב לציין שלא היה כל דימום, אבל אני עדיין בשלב שלא מרגישים תנועות עובר (לפני שבועיים היה דופק בבדיקת אולטראסאונד) בברכה ורד
ממלץ לשלוח שתן לבדיקת מעבדה, ולהתייעץ עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב! אני בשבוע 19 עם תאומים. עד כה ומקווה שעד הלידה, הכל תקין. בעלי ואני רוצים לטוס לחופשה קצרה בעוד כחודש לפראג, צ'כיה, מילנו או משהו כזה. האם יש מניעה? ממה צריך להיזהר? איך הביטוח חל על אישה הרה? תודה על תשובתכם. בברכה חגית
עליך להבדק אצל רופאך, ולקבל ממנו הנחיות. לגבי הביטוח: שאלי את חברת הביטוח, זה ממש לא התחום שלי. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רופאים יקרים: אני בהריון תאומים 9+1 בטיפול IVF ,הרופא אמר להמשיך עם התמיכה עד שבוע 9 ,השאלה שלי,כולל שבוע 9 או שבשלב זה עלי כבר להפסיק את התמיכה?מה נהוג? פשוט הרופא שלי בחו"ל. 2-היו לי בחילות שבוע שעבר ובימים אחרונים לא,מה זה אומר?זה נורמלי? אני דואגת ,תעזרו לי בבקשה!!!HELPPPPPPPPPPP תודה רבה!!
אין חוקים אחידים בנושא. התיעצי עם רופאך, או פני לבדיקה לשם הערכת מצב. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום, שאלה קצת לא נעימה... אבל בימים האחרונים (4 ימים) יש לי שלשולים בלי הפסקה... אני אוכלת רגיל ומרגישה בסדר. האם ישנה סכנה לעובר? מה עלי לעשות? תודה
איני יכול לענות בלי להכירך ובלי בדיקה. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום רב, רציתי בבקשה לדעת: 1) אני בשבוע 30 להריוני, ומאחר ולקחתי אנטיביוטיקה (זינט) בגלל חיידקים בשתן, התפתחה לי פטרייה בנרתיק. רציתי לדעת - האם מותר להשתמש באגיסטן - כדורים ונרות - במהלך כל ההריון? או שלא? ואם יש לי שיליית פתח - האם מותר לי או אסור לי להשתמש בנרות אגיסטן? האם הגיוני שהרגשתי סחרחורת לאחר ששמתי נר אגיסטן? כי לפי תופעות הלוואי של הכדורים, לא ראיתי שכתוב תופעה כזו של סחרחורות וכו'. 2) אתמול בלילה התעוררתי משינה מבוהלת בגלל חלום מבהיל, וכשקמתי הרגשתי את העובר זז. רציתי לשאול - האם העובדה שקמתי בבהלה משפיעה על העובר? האם הוא הרגיש את מצוקתי? תודה מראש על תשובותיכם.
1) מותר, רק בעדינות. 2) לא נראה לי שיש השפעה על העובר, ואינני מכיר מידע מדעי על מה העובר מרגיש כשהאמא מבוהלת. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
אני בת 40, הריון שלישי שבוע 19. מזה 4 שבועות סובלת מהתכווצויות ברחם (לעתים תכופות יותר - כל כמה דקות, לעתים תכופות פחות, אך ממשיכות גם עכשיו לאחר מנוחה מוחלטת של שבוע). בבדיקה פנימית שנערכה לפני שבוע וחצי נמצא שצוואר הרחם ארוך וסגור. שאלתי קשורה לעלייה ברמת הסיכון בביצוע בדיקת מי שפיר. אני מודעת לסיכון הכרוך בביצוע בדיקת מי שפיר, אך ברצוני לדעת האם הסיכון גדל כאשר הבדיקה מתבצעת בתקופה בה ישנן התכווצויות.
כן, יש עליה בסיכון. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום . אני בתחילת הריון שני. אני עדיין מניקה את בני בן שנה וחודשיים ורוצה להמשיך בהנקה, ההריון הראשון היה רגיל ללא סיבוכים ודימומים. האם אני יכולה להמשיך להניק רגיל את בני. אני רוצה לציין שבני יונק הרבה למרות שהוא אוכל אוכל מוצק. ( הוא לא לוקח מוצץ).
מותר להניק, רק לוודא שמבחינה תזונתית את מאוזנת. התיעצי עם רופאך ועם דיאטנית. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
בעקבות כאב בגרון שחלף מעצמו, נמצא אצלי ספרטוקוקוס A . האם אני צריכה לעבור טיפול כלשהו או לההישאר עם החיידק בהריון? מה הנזקים? תודה:)
בדרך כלל מטפלים. השיקול הוא של רופאך. פני לשאול בעצתו. לא ניתן לענות דרך האינטרנט. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
1 . האם מעבר למעקב הריון של רופא מטפל חדש במהלך ההריון ( שבוע 32 ) , יכול להוות בעייה ? ההריון תקין . 2 . קראתי את השאלה הקודמת ( לגבי תנועות חדות ), המצב אצלי מאוד דומה - בטן קטנה מאוד ותנועות כמעט 24 שעות ביממה , מאוד חזקות עם כאב בנקודה בבטן העליונה ( כמו כאב שאחרי מכה ). מה יכולה להיות המשמעות של כל כך הרבה תזוזה כבר חדשיים? יכול להצביע על חוסר במשהו לעובר? צריך לעשות משהו?
1) יכול להיות. 2) ראי התשובה לשאלה הקודמת. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
לד'ר יפת שלום אני בשבוע 33, בשבוע 31, בוצעה הערכת- משקל- 1.600 גר', מדובר בעוברית. ע"פ הנתונים שהראתי לרופא ממליץ לעבור הערכה שניה בשבוע 36. הבטן שלי יחסית לשבוע נראית קטנה גם בעיני כולם, יכול להיות מצב שאין לה מקום לזוז,ולכן אני מרגישה תנועות חדות מאד, עד כדי כך שלפעמים זה אפילו יכאב, אני מרגישה, כאילו היא מחפשת דרך לצאת ממני, האם זה יכול לרמז שאלד לפני הזמן, אגב זה הריון רביעי, בהריון האחרון בני בן השנה ותשעה, נולד בשבוע 37 בברכת יום נעים
לא ניתן לעות לך ללא בדיקה. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
ד"ר שלום אני בשבוע 20 והתגלתה דלקת קלה בשתן ללא כאבים שאלתי היא האם נטילת אנטביוטיקה אוגמנטין תרחיף 400 מ"ג (אני לוקחת 2.5 מ"ל פעמיים ביום)זה לא יפגע בעובר והאם כדאי לקחת אנטיביוטיקה או לחכות שהדלקת תחלוף מעצמה(כמובן בשילוב חליטות פטרוזיליה מיץ חמוציות והרבה מים)תודה מראש ותבורך מפי עליון על עמלך
מותר ובטוח אוגמנטין בהריון. לגבי נחיצות התרופה, אינני יכול לדעת בלי להכירך. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר