פריצת דרך בטיפול בהזעת יתר

(0)
לדרג

כ-3% מכלל האוכלוסייה סובלים מהזעת יתר. כעת יש תקווה: מחקר חדש מצא כי תרופה לטיפול באי שליטה על הסוגרים מטפלת בהצלחה גם בתופעה של הזעה מוגברת

מאת: מערכת zap doctors

מחקר חדש שנערך במחלקת עור במסגרת המרכז המשולב לאסתטיקה במרכז הרפואי איכילוב מצא כי תכשיר מקומי המבוסס על אוקסיבטנין כלוריד (Oxybutynin Chloride), הניתן כיום כהתוויה לטיפול באי שליטה על הסוגרים, מטפל בהצלחה גם בהזעת יתר. המחקר פורסם בירחון המדעי Acta Dermatovener.

מדובר בבדיקה של השפעת ג'ל אוקסיבטנין בריכוז של 10 אחוזים על קבוצה של 61 מטופלים, אשר סובלים מהזעת יתר ממוקמת (Primary focal Hyperhidrosis) למעלה מ-15 שנה. התכשיר נמרח על ידי הנבדקים באזור מזיע (למשל בית שחי ימין), במשך כארבעה שבועות בלבד, כאשר האזור המזיע הנגדי (למשל בית שחי שמאל) נמרח ע"י תכשיר פלסבו (מבוסס על מים בלבד) ושימש כאזורי השוואה וביקורת.

ד"ר אופיר ארצי אשר הוביל את המחקר מציין כי כ-94% מהמטופלים שטופלו בתכשיר דיווחו על שביעות רצון ושיפור במצבם לאחר השימוש בו, כ-30% מתוכם אף הגדירו זאת "כשיפור ניכר" ותארו הפחתת ההזעה, באזור המטופל, בשיעור של בין 20%-75% בממוצע. כמו כן, נמצא "אפקט דואלי": החומר לא זה בלבד שטיפל באזורים המזיעים, אלא אף "נדד" באמצעות ספיגתו במחזור הדם לאזורים מרוחקים יותר.

לאור הממצאים, מדגיש פרופ' אלי שפרכר, מנהל מחלקת עור במרכז הרפואי איכילוב, כי "הטיפול בהזעת יתר צריך לכלול, בראש ובראשונה, שימוש בתכשיר יעיל, נגיש בטוח ולא פולשני, הזמין למטופל. כמו כן, יש צורך בקביעת אומדני טיפול לאזורים השונים ופיתוח מוצרים בהתאם".

כאמור, כשלושה אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלים מבעיה קשה של הזעת יתר וחווים, כתוצאה מכך, פגיעה בתפקוד היומיומי. הזעה זו, המכונה היפרהידרוזיס (Hyperhidrosis) מתרחשת אצל גברים ונשים צעירים, בעיקר בין הגילאים 18-54 ומערבת את אזור בתי השחי, כפות הידיים והרגליים וכן אזורים שונים בפנים. במרבית המקרים הסיבה אינה ידועה. הטיפולים בהזעת יתר כוללו עד כה טיפול בהליכים כירורגיים, מגוון פרוצדורות פולשניות מבוססות טכנולוגיה או הזרקה של בוטולינום טוקסין. עלות כל הטיפולים גבוהה ומצריכה, ע"פ רוב, מימון עצמי של המטופל.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום