פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

הפורום יעסוק באבחון וטיפול במחלות כבד. הפורום מזמין את הגולשים לשאול שאלות בנושאים ספציפיים, כגון: מחלות כבד נגיפיות (הפטיטיס A,B,C), כבד שומני, נזק מאלכוהול ותרופות, מחלות מטבוליות ואוטואימוניות, מחלות דרכי מרה, סרטן ראשוני של הכבד והשתלות כבד.
5683 הודעות
5428 תשובות מומחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

פורום זה עוסק במחלות כבד בקרב מבוגרים בלבד.
10/02/2009 | 15:28 | מאת: נועה

שלום לרופאים, אני בחורה בת 37 (מזה כ-10 שנים לא נוטלת יותר גלולות למניעת הריון, אבל מטופלת באלטרוקסין בגלל תת פעילות של בלוטת המגן). בשנת 2004, גילו אצלי (בבדיקה US)- המנגיומה בכבד. מאז, אני עושה מעקב ע"י אולטסאונד, מידי שנה. וגם, הייתי בביקור אצלכם במרפאת כבד - בבי"ח בילינסון. להלן התוצאות לאורך השנים (אני מצטטת מתוך התשובות לבדיקות): בשנת 2004- "המנגיומה קטנה בגודל 1.4 ס"מ. ביוני 2005- "המנגיומה באונה ימנית 1.8 ס"מ. בדצמבר 2005 - "רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.7 ס"מ, אווסקולרי". בשנת 2006 - "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ" בשנת 2007- "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ, כנראה מדובר על המנגיומה. אין לזהות ממצא נוסף" בשנת 2008 - כנ"ל בשנת 2009- "כבד בגודל תקין. באונה ימנית של הכבד נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד, בגודל 2x 2.2 x 2.7 ס"מ, קרוב לוודאי מדובר על המנגיומה. השאלות שלי: א. בכל התוצאות הנ"ל- יש רק השערה שמדובר בהמנגיומה, אבל אף רופא לא כתב בוודאות שזו המנגיומה. לכן- איזה בדיקות אפשר לעשות, כדי לדעת שזו המנגיומה, ולא חלילה גידול מסוכן? ב. מה פירוש: "נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד"??? ג. האם יש טעם לחזור למעקב במרפאת כבד? (אני מרגישה, שרופאת המשפחה לא שולחת אותי לבדיקות, אם אני לא מבקשת זאת ממנה..). ד. אני מודאגת מאוד, מהעובדה שההמנגיומה גדלה השנה. לכן- האם מעקב מידי שנה מספיק? האם יש בדיקות נוספות (כמו- CT, למשל) שכדאי לי לעשות? ה. באיזה שלב מוציאים (בניתוח) את ההמנגיומה? ו. מאוד מוזר לי, שתוצאות ההמנגיומה הגיעו בבדיקה האחרונה בתלת מימד (כלומר: 2x 2.2 x 2.7 ס"מ) - בניגוד לפעמים הקודמות. מה זה אומר? ז. האם יש קשר בין נטילת אלטרוקסין (בגלל תת פעילות של בלוטת המגן) - לבין התפתחות המנגיומות?? תודה מראש על תשובותיכם לכל השאלות הנ"ל.

לקריאה נוספת והעמקה

מציע שתשאלי השאלות בביקורך הבא.

14/03/2011 | 23:23 | מאת: יוסי

היא שואלת שאלות,תענה לה אתה אמור להבין

שלום ד"ר בראון הייתי שמחה לשמוע תשובותיך על שאלותיה כי אצלי גילו שיש לי כנראה המנגיומה בגודל 1.4 ס"מ תודה

מה המניעה לענות על שאלות אלה?? אין אפילו הסבר מ ד ו ע אין תשובות (כדי להמנע מחוסר הבנה שתגרום חששות מיותרות לשואל, אולי משום שהמצב אכן מדאיג...? אולי משום שהעונה אינו יודע את התשובה...?) היה ראוי שהשואלת תענה לפחות ב"הנושא יבדק, ותשובות תינתנה בהמשך...", או משהו בסגנון דומה. אחרת, מה הטעם באתר הזה?

06/03/2014 | 22:38 | מאת: חני

אני לא מבינה למה יש פורום אם בסופו של דבר מקבלים תשובה מזלזלת כזו...

05/09/2014 | 12:37 | מאת: אלי לוי

10/02/2009 | 14:05 | מאת: יעקב רוחו

בבדיקות שערכתי נמצאו ערכים חיוביים לשתי בדיקות אלו. מה מטרת הבדיקות ועל מה הן מורות?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר על נוגדנים שיכולים להופיע כשיש הפרעה במערכת החיסון של הגוף שיכולה להוביל לנזקים במערכות שונות כגון מפרקים, עור וכו. עצם הימצאות הנוגדנים לא מחייבת קיום מחלה או נזק

09/02/2009 | 22:39 | מאת: דובי

שלום, אני בן 38 ונוטל ליפיטור 10 מ"ג מזה כשנתיים להורדת כולסטרול. בבדיקות מעבדה שקיבלתי היום נמצא ALT(GPT 51.40 U/L ו- BILIRUB.TOTAL 1.42 MG/DL. האם כדאי לבדוק אפשרות להחלפת הליפיטור?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. ליפיטור תרופה חשובה מאוד והתוצאות שציינת אינן מהוות סיבה מוצדקת להפסקת הטיפול. הייתכנו סיבות נוספות לעליה באנזימים?

06/02/2009 | 15:24 | מאת: אלי

שלום, על איזה מחלת כבד יכולה להצביע בדיקת דם שמראה כי רמת ה-ALT בדם הינה 39 ורמת הבילרורובין בשתן עומדת על 3 . וכמו כן איזה בדיוקת נוספות צריך לעשות. תודה.

יש לחזור על בדיקות הדם כולל ALT AST GGT ALKALINE PHOSPHATASE BILIRUBINE TOTAL?DIRECT בדם ובהתאם לתוצאות אלו יש לדון על הצורך בהמשך בירור בהקשר למצב בריאות כללי ותרופות ותוספי מזון בהם משתמשים

06/02/2009 | 14:45 | מאת: נעמה

שלום, אני עורכת סקירה בנושא השתלה משולבת סימולטנית של כבד וכליה, בעיקר על רקע Hepatorenal Syndrome. רציתי לדעת האם למיטב ידעתכם גובשו נהלים בנוגע להקצאת מטופלים להשתלה משולבת בעולם או בארץ? והאם תוכלו להפנות אותי לספרות המקצועית המעודכנת? (קראתי את המאמרים הבאים: * Simultaneous Liver–Kidney Transplantation: Evaluation to Decision Making, Am J Transplant 2007 * Long-term Analysis of Combined Liver AND Kidney Transplantation at a Single Center, ARCH SURG 2006 תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סיכום של גישות עדכניות יותר ב: Am J Transplant. 2008 Nov;8(11):2243-51 Proceedings of Consensus Conference on Simultaneous Liver Kidney Transplantation Liver Transpl. 2007 Jun;13(6):838-43. Hepatorenal syndrome: a proposal for kidney after liver transplantation (KALT). Transplantation. 2008 Apr 15;85(7):935-42. Declining outcomes in simultaneous liver-kidney transplantation in the MELD era: ineffective usage of renal allografts.

09/02/2009 | 21:39 | מאת: נעמה

אני מודה לך מאד על התשובה המהירה, נעמה

06/02/2009 | 07:08 | מאת: אני

שלום, ביצעתי בדיקת תפקודי כבד שיצאה תקינה, פרט לALT שחרג מהנורמה - 49 כשהערך הגבוה בנורמה הוא 41. העניין הוא שהלכתי לבדיקה יום אחרי אימון אינטנסיבי מאוד בחדר כושר. הבנתי שפעילות גופנית אינטנסיבית משפיעה על התוצאה (כיוון שALT קיים גם בשרירים - שנפצעים בפעילות גופנית). האם זה נכון??

נכון

04/02/2009 | 07:27 | מאת: לורין סויסה

בס"ד רציתי לדעת מה יכול לקרות לאדם שניבדק, והבדיקות שלו יצאו שליליות... אפשר למות מזה?.. ואם לא אז מה כן?..

תמיד אפשר למצוא חיובי בשלילי

03/02/2009 | 21:41 | מאת: בחור

אני בן 23 כרגע לפני טיפול של הפטיטיס סי עם פגסיס וקופגוס. גנוטייפ איי 1.. עשיתי עומס ויראלי שיצא כמיליון. רציתי לדעת אם נחוץ לעשות ביופסיה או שמספיק שעשיתי אולטרסאונד שיצא תקין. האם זה אומר משהו על תהליך ההצטלקות של הכבד זה שהאולטרסאונד יצא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם גישות שונות לגבי הצורך בביופסיית כבד כאשר ישנה חשיבות לביופסיית כבד בעיקר בגנוטיפ 1 על מנת להעריך את מידת הנזק והפגיעה הכבדית. אולטרסאונד תקין אומר שלא רואים סימנים של שחמת משמע השלב הסופי בו כל הכבד מצולק אבל זה לא נותן מידע על מידת התהליך הדלקתי.

09/02/2009 | 14:08 | מאת: שואל

ואיזו בדיקה צריך לעשות כדי לדעת מה מידת התהליך הדלקתי?

03/02/2009 | 11:57 | מאת: ענת

הנני משתמשת מזה מס' שנים בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בדיקות דם שבצעתי לפני חצי שנה הראו רמות גבוהות של אנזימי כבד. הופניתי לגסטרולוג ששלח אותי לבדיקות דם אולטראסאונד ומיפוי כבד וכמו כן ביופסית כבד שלא העלו דבר ! הרופא יעץ לי להתחיל להשתמש בכדור URSOFALK במינון של 4 כדורים ליום שייגנו על הכבד. האם לדעתך זה מוצדק והאם אין נזק לטווח הארוך בשימוש שכזה מה גם שהנני חוששת מתופעות לוואי בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לתת תשובה צריך להסתכל על כל הנתונים, עושה רושם שעברת ברור נרחב ולאחר מכן נתנה המלצה, לציין כי שימוש כזה בהחלט לא גורם לנזק ארוך טווח ובמחלות כבד שונות ניתן כטיפול.

30/01/2009 | 21:53 | מאת: יעל

בערך פעם ביומיים יש לי כאב פנימי דוקר סנטימטר מעל הפופיק...זה חולף אחרי כמה דקות ואחר כך אין זכר לכאבים. האם זה יכול העיד על בעיה בכבד? לפני כמה חודשים חליתי במחלת הנשיקה אז יכול להיות שיש איזשהו קשר בין הדברים? איזה בדיקה כדאי לי לעשות?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה על פי התאור כי מדובר במחלת כבד ראשונית הגורמת לבעיה, בשלב ראשון פני לרואפ המטפל ואם לאחר הברור הראשוני עדיין ימשיכו התלונות יש לפנות לגסטרואנטרולוג

29/01/2009 | 21:00 | מאת: בני

היום עשינו בדיקת דם לתפקודי כבד וALT - 81 לבעלי רצינו לדעת העם יש סכנה כל שהיא או זהו מצב לא חריג, רעוי לציין כבילירובין יצאה נמוך. תודה

ערך בודד ובדיקה בודדת אינם מרמזים על בעיה, ישנה חשיבות לדעת באיזה הקשר נלקחו הבדיקות, האם זה ממצא החוזר על עצמו ועל סמך זה ניתן להעירך ולקבוע אבחנה.

29/01/2009 | 17:14 | מאת: מור

שלום, לצורך בירור אם כבד הוא שחמתי בוצע מיפוי כבד וטחול. אציין כי יתר הבדיקות לא הראו כיוון חד משמעי לכבד שחמתי: מצד אחד אין הפטיטיסים אך מצד שני ערכי הכבד בדם מוגברים והטחול מוגדל. תוצאות המיפוי הן: "כבד: בגבולות הנורמה בגודלן הדגשה של שקע בין אונתי ושער בכבד. " - למה הכוונה? בנוסף נרשם: "ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקלי תוך כבד. הדגשה קלה בקליטה במח העצמות. למה הכוונה בשני משפטים אחרונים אלו? לגבי הטחול נרשם: "מוגדל במידה ניכרת, מרכז באופן מודגש את החומר. אורך צפלו-קאודלי 26 ס"מ". האם זה אומר שאורכו 26 ס"מ? מה זה צפלו קאודלי? לתשובתכם אודה מאוד, בברכה ובתודה, מור

לקריאה נוספת והעמקה

מיפוי כבד וטחול הינה בדיקה עקיפה לאבחון שחמת הכבד וישנם רמזים שונים המצביעים על כיוון ואבחנה, בממצאים החלקיים שנתת כאן הינם תאור של הבדיקה ואכן ללא ספק ישנו טחול מוגדל ולגבי הכבד קליטה במח עצם וטחול מוגדל מחשידים לשחמת אך צריך לבדוק את הממצאים ותרגומם, בכל אופן בדיקה זו איננה מספיק טוב על מנת לקבוע אבחנה זו.

27/01/2009 | 21:18 | מאת: aaa

שלום אבקש לשאול שאלה חשובה לגבי הפטיטיס סי ויחסי מין. אני נשאית של הנגיף. חלק ממחקרי האינטרנט מצביעים על כך כי הנגיף ניתן לעברה ביחסי מין. רופאים ששאלתי טענו כי הנגיף עובר רק בדם ושסיכויי העברת הנגיף ביחסי מין ובמין אוראלי במידה ובן זוגי מבצע בי מין אוראלי הוא נדיר עד אפסי. תשובות שקיבלתי עד עכשיו גרמו לי לבלבול בנושא - מה זה אומר? נדיר בהעברה בין בני זוג מונוגמים? האם הגוף שלי מתרגל לבן זוגי ולזרע ולכן פוחת הסיכון או שהוא יורד לגמרי בעת יחסי מיןעם אותו פרטנר? מה ההבדל בין קיום יחסי מין מזדמנים ללא הגנה? גם אם בהתחלה כמובן שמקיימים יחסים מוגנים עם קונדום עם הזמן מורידים אותו ואז מבחינת הגוף בפעמים הראשונים זה מוגדר כיחסים מזדמנים כי עד עתה קיימנו רק עם קונדום... אז מה מסמן לגוף שהבן זוג הוא מונוגמי ואין סיכון בהעברה בקיום יחסי מין או בהפרשות במתן מין אוראלי מבן זוגי. אודה לתשובה מפורטת כדי להבין איך עליי לנהוג . תודה וסליחה על השאלה הארוכה... בנוסף האם קיימים מקרים בהם הועבר הנגיף ביחסי מין ולא דרך דם או עירוי נגוע?

לקריאה נוספת והעמקה

יש היגיון רב בשאלות. התשובות שאת מקבלת נובעות מן העובדות שידועות ממחקרים תצפיתיים. למעשה אף אחד לא העז לבצע מחקר בו נתבקשו נשאים. נשאיות לבצע יחסי מין מזדמנים עם הקהל הרחב לעומת קבוצת ביקורת מונוגמית וזאת בשיטות שונותשאת מפרטת. אי לכך מה שאפשר לסכם מן התצפיות הקיימות היא שהעברת הנגיף בין בני זוג מונוגמיים שלא נחשפו גם לדם או סמים אלא הסתפקו ביחסי מין - העברה כזאתנדירה. לעומת זאת אנשים שקיימו יחסים מזדמנים נדבקו הרבה יותר. הסיבות לכך מגוונות- יתכן שאותם אנשים נקטו בפעולות נוספות שמאפשרות העברת הנגיף כגון שימוש בסמים, או סבלו בשכיחות מוגברת ממחלות מין כגון הרפס או HIV אשר גורמות להעברת הנגיף בשכיחות מאוד גבוהה.

28/01/2009 | 09:43 | מאת: aaa

תודה רבה רבה על התשובה הכנה... הרגעת אותי...

27/01/2009 | 18:32 | מאת: תמי

שלום אני אם לשלושה ומדגוררת אצלי אחותי עם צהבת ב אני דועגת לה כי אין לה ביטחון היא לא יוצעת עם אף אחד גבר 4 שנים בגלל המחלה עם יש קבוצת אנשים עם אותה מחלה

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לנידוי חברתי בגלל הפטיטיס B. - בארץ קיימת עמותה של חולי צהבת- עמותת ח"ץ גישה גלויה לגבי מצבה וחיסון בני הזוג יכולים לאפשר חיי חברה תקינים.

27/01/2009 | 09:05 | מאת: א

אני בת 60 קיבלתי תוצאות של בדיקות דם HEPATITIS C RNA GENO 1B HEPATITIS C RNA QUAN 8.2X10E5 האם עלי להתחיל טיפול דחוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בכך מספיק מידע כדי להחליט אם את זקוקה לטיפול בכלל, החלטה על טיפול מבוססת על הערכה כוללת של התועלת לעומת הסיכונים והבדיקות שציינת קובעות רק את משך הטיפול ומינון התרופות.

27/07/2013 | 23:20 | מאת: מיש

מחד הוא (המומחה) מבהיר שאין די בתוצאות הבדיקות הללו לקבוע אם בכלל דרוש טיפול ובהנף קולמוס הוא הופך את היוצרות ואומר ,כותב שהתוצאות אך מצביעות על אופן וכמות התרופות שעל החולה לקבל.... תשובה תמוהה בלשון עדינה.

26/01/2009 | 16:42 | מאת: עדי

שלום רב. אני כבר ימים גולשת באינטרנט ומנסה לפענח את הבדיקות של בעלי והדאגה הולכת וגוברת. אציין כי הוא בן 37, לא עוסק בפעילות גופנית, מעט משקל עודף, ולא אוכל נכון. רק בעוד יומיים יש לנו תור לרופא.. בבדיקות דם התגלה ערך גבוה מאוד(!) של 1036 טריגיליצרידים, כולסטרול 326.23, WBC -10.3 HDL-21.77 AMYLASE-URINE-387 NEUT% - 68.9 אלו הערכים החורגים מהנורמה. ב-US בטן עליונה נכתב כך: הדגמו ממצאים דנסים קטנים על פני שני אונות . מגודל 0,3 ס"מ עד 1,1 ס"מ המנגיומות .כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין . לבלב הודגם מוגדל , במרקם לא אחיד דרושה קורלציה קלינית .טחול הומוגני בגודל תקין שתי הכליות הודגמו בגודל תקין. מערכת מאספת תקינה ללא .גודש .אין אבנים .איזור האדרנלים הודגם תקין .רטרופריטוניאום עליון נקי וחופשי מבלוטות מצטערת על אורך השאלה אך מה קורה עם בעלי? האם יש חשד לדלקת בלבלב? או יותר חמור מזה, סרטן הלבלב? אני ממש מודאגת, אנא תשובתכם המהירה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גם אני מודאד לקרוא שאדם בגילו לא אוכל נכון ולא מבצע פעילות גופנית וזה בדיוק מה שמשתקף מן הבדיקות . אין בבדיקות הוכחה לסרטן או דלקת בלבלב וכדי לברר זאת יש לבדוק את בעלך ולבצע בדיקות נוספות. טריגליצרידים גבוהים כל כך אכן עלולים לגרום לדלקת לבלב

26/01/2009 | 16:21 | מאת: דן

שלום , יצאו לי ערכים קצת גבוהים בבדיקות המעבדה שעשיתי ALKP-Alkaline Phosphatase הערך שקיבלתי 130 והמקסימום 120 ALT -GPT הערך שקיבלתי 45 והמקסימום 37 שאר בדיקות הכבד GGT ו-AST (GOT תקינות מה המשמעות של שני הבדיקות הראשונות הגבוהות במקצת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלו אנזימים, חלבונים שמופרשים לדם ע"י תאים שמובילים מרה. הם מופרשים בתגובה למחלות, בעיות בדרכי מרה, תרופות, רעלים כגון אלכוהולוהסננה של הכבד ע""י שומן או תהליכים אחרים

27/01/2009 | 12:53 | מאת: דן

לד"ר מריוס בראון תודה על תשובתך , אז האם עלי להתחיל טיפול כלשהו או שמא האנזימים האלו של הכבד לא מסמלים מחלה כלשהי בכבד? תודה

24/01/2009 | 11:27 | מאת: יפית בניזרי

שלום רב . אני מעונינת לדעת מה בדיקות אלו תקינות us בטן מספר ממצאים ציסטים רובם קטנים הגדול מהם הוא 2.36ס'מ עם גבול בילתי סדיר . רופאת משפחה אומרת שזה תקין אבל משום מה אני מודאגת כי כאבי הבטן והגב לא פוסקים האם אני צריכה עוד חותודת דעת מרופא מטפל בכבד תודה.

אפשר לענות אחרי עיון בצילומים עצמם ובירור הרקע האישי והמשפחתי

24/01/2009 | 10:23 | מאת: יונית

קיבלתי תוצאת בדיקת דם שבה- EBV VCA-LGG 162 GPT-ALT 106 GGT 88 אני סובלת מכבד שומני וגם לוקחת להורדת הכולסטרול סימוביל ואספרין. האם התרופות יכולות להחמיר את מצב הכבד? האם תוכלי לומר לי מה ההשלכות של הבדיקות הנ"ל ומה פירושן? תודה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה הראשונה מצביעה על כך שאי פעם במהלך החיים סבלת מזיהום בוירוס שנקרא EBV. את התשובה השני יש לפרש בהקשר למצבך הבריאותי הכללי. בעוד תרופות עלולות להשפיע על התוצאות. סביר להניח שיש גם סיבות אחרות ואם התרופות חיוניות אזי חשוב להמשיך השימוש בהן

21/01/2009 | 21:31 | מאת: לירן

שלום אני בן 18 פעיל ספורטיבית מאד בבדיקות שעשיתי יצאו בדיקות חריגות כגון: AST GOT - 96 החריג ביותר שאר הבדיקות בטווח הנורמה ALKP 148 ALT GPT - 16 מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

עלייה ב - AST יכולה להיות עם ממקור שריר ולאו דווקא ממקור כבד ולכן יש להשלים בדיקות מתאימות כגון CPK ולעקב אחר הרמות ללא פעילות גופנית.

21/01/2009 | 16:06 | מאת: נ.כ

שלום, במשך 10 השנים האחרונות רוב תוצאות ALT היו גבוהות מהנורמה ולעיתים חזרו לנורמה מערך גבוה. בשתי הבדיקות האחרונות נמדד 59 ו100. יש לציין כי בבדיקה האחרונה והגבוהה חליתי בשפעת. האם זה מסביר? נשלחתי לבצע אולטראסאונד של הבטן. האם יש לחזור על הבדיקה? מה מציינת הפלוקולוציה ברמת ה ALT לאורך השנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן כל מחלה וירלית יכולה לגרום להפרעה באנזימי כבד ולהסביר עלייה באנזימים, לגבי השינויים לאורך השנים, תלוי בגורם אליו מיוחסת העלייה ובסימנים מרמזים על מצב תפקוד הכבד.

22/01/2009 | 21:42 | מאת: נ.כ

תודה על תגובתך. האם יש לחשוש ממחלת PSC?

20/01/2009 | 15:38 | מאת: יניב

שלום, בן 34 בריא בד"כ מעשן מעט מאוד לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות והתגלו תפקודי כבד גבוהים: כמו כן חשתי כאבי ראש וצמרמורות לעיתים ALT(GPT) 113.60 U/L AST(GOT) 73.00 U/L לאחר כשבוע שוב חזרתי על הבדיקות והתוצאות החמירו אך יש לציין שכעת אני מרגיש טוב וללא תופעות לוואי כלשהן. ALT(GPT) 248.00 U/L AST(GOT) 152.00 U/L NEUTROPHILS 1.70 K/UL NEUTROPHILS % 24.80 % LYMPHOCYTES 4.50 K/UL LYMPHOCYTES % 66.90 % BILIRUB.TOTAL 1.16 MG/DL HEMATOCRIT 34.10 % HEMOGLOBIN 11.70 G/DL RBC 3.81 M/UL אשמח לקבל אבחון

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לקבל אבחון יש צורך בסיפור קליני, בדיקה רפואית והתייחסות לתוצאות בהתאם לקונטקס הכללי ולסיבה שבגינה שלחו את הבדיקות, באם הבדיקות נעשו תחת מחלה חריפה אזי יש צורך לחזור על הבדיקות כעת ולהחליט על המשך הברור בהתאם, בנוסף קיימת אנמיה הדורשת המשך ברור לכן מומלץ לפנות לרופא השולח ולהתייעץ איתו על התוצאות

20/01/2009 | 11:55 | מאת: שמואל

אני חולה בתחילת שחמת כבד ובמשפחה יש את מחלת הנשיקה , מה עליי לעשות? האם אני יכולה להיות בקרבתם או איתם באותו בית?? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

לא צריך לעשות כלום, רצוי כמו כל אדם להשתדל לא להדבק במחלות זיהומיות שיהיו בריאים

20/01/2009 | 08:41 | מאת: תמיר

שלום, מזה קרוב לשנה אני סובל מכאב בבטן העליונה מצד ימין, קצת מתחת לצלעות. לאחרונה הכאבים הפכו לממש בלתי נסבלים, וגם מקרינים לגב. הכאבים חמורים יותר בישיבה ממושכת (נהיגה או במשרד) ופחות לאחר פעילות גופנית כמו רכיבה על אופניים או הליכה. לאורך השנה עשיתי, בהמלצת רופאים שונים (משפחה, גסטרו, כירורג, אורטופד) את הבדיקות הבאות: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, CT חלל הבטן, אולטראסאונד חלל הבטן, אולטראסאונד דופן הבטן, שיקוף ריאות ומיפוי עצמות. הממצאים היחידים הם פוליפ בכיס המרה בגודל 6 ממ שלא גדל במעקב אחרי חצי שנה ובקע בטבור (מרחק מהטבור לאזור הכאב הוא כ-15 ס"מ). הייתי מבקש לקבל כיוון נוסף לחיפוש אחר מקור הכאב. תודה

20/01/2009 | 22:50 | מאת: ד"ר מיכל כהן

לצערי, השאלה לא לפורום הנ"ל וכנראה מתאים יותר באמת לכירורגיה או גסטרו

19/01/2009 | 14:49 | מאת: מישהו

שלום אני בן 22 וסיימתי לפני שבועיים טיפול של 48 שבועות בהפטיטיס סי (פגסיס 180 וקופגוס 1000 מ"ג). אנזימי הכבד הפכו לתקינים חודש מתחילת הטיפול, ונשארו יציבים עד עכשיו. בבדיקת עומס ויראלי לא אותר וירוס מהחודש השלישי של הטיפול (אולי עוד מלפני- לא בדקתי לפני). מצב זה נשאר יציב עד עכשיו. רציתי לשאול, האם ניתן לשתות אלכוהול במצבי? מדובר על מינון של כמה כוסיות בסופ"ש, ולא על בסיס יומי. תודה רבה והמשך יום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

שתיית אלכוהול תלוייה למעשה במצב הראשוני של הכבד, אם לא הייתה מחלה מתקדמת הרי שניתן לחדש את שתיית האלכוהול בכמות קטנה, רצוי לציין כי נכון שכעת הוירוס לא אותר בדם מה שאומר כי קיימת תגובה של הוירוס לטיפול אך החצי שנה הקרובה היא זאת שחשובה על מנת לדעת האם באמת מוגרה המחלה או לא ולכן עד לבדיקה בעוד חצי שנה לא ניתן לאמר בוודאות כי קיימת הבראה.

22/01/2009 | 10:00 | מאת: מישהו

בעוד חצי שנה אם רואים שהנגיף נכחד, האם מותר לשתות אלכוהול ללא חשש?? (כמובן שלא על בסיס יומי, אלא כמה כוסות בסוף השבוע)

19/01/2009 | 13:19 | מאת: טלי

בבדיקות דם שערכו לי ה-SGOT(AST יצא-84 ו-sgpt(alT יצא-285 alkaline phsphatse total -יצא 155 (הייתי בסקר מנהלים בתל השומר והרופאה ראתה לנכון לעדכן אותי מיד,מה הדחיפות? הבנתי שזה קשור לאי ספיקה בכבד, האם נכון? ואם כן האם יש לי סכנת חיים?

19/01/2009 | 18:36 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

טלי שלום, אכן הערכים שציינת גבוהים מהנורמה. בשלב ראשון יש צורך לחזור על בדיקת הדם על מנת לאמת אותה. אם אכן הערכים שוב יהיו גבוהים יש בהחלט צורך בהמשך הברור אך לא נראה שמדובר בסכנת חיים.

20/01/2009 | 21:30 | מאת: שלומי

שלום לאחר 3 שנים של טיפול באינטרפרון , ללא הצלחה, ביצעתי בדיקת דם HEPATITIS C RNA QUAN , התוצאה 1910000 IU/ml האם זה ערך גבוה?

16/03/2009 | 18:37 | מאת: אמה

שלום רב! סובלת מטעם מר ויובש בפה במשך חודש וחצי.פרופסור לרפואת פה ולסת שלל את כל הממצאים הקשורים לתכום.בבדיקות תפקודי כבד ALT וAST יצאו גבוהים מהנורמה 81-47.7 US ללא ממצאים.בדיקת דם נוספת נותנת פחות או יותר אותם תוצאות.הטעם הזה נורא מציק ומדיאג אותי.רציתי לדעת את דעתכם. תודה

18/01/2009 | 14:45 | מאת: גילי

שלום רב, רציתי לשאול האם בדיקת MRI טובה יותר מבדיקת CT בכל הקשור לבדיקת מצבו התפקודי של הכבד וסביבתו (כלי הדם שסביבו, הטחול וכד'). תודה

19/01/2009 | 18:33 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

גילי שלום, בדרך כלל ניתן להסתפק באולטרהסאונד רגיל או דופלר על מנת לענות על השאלות ששאלת. CT או MRI מבצעים על פי השאלה הרפואית הקיימת. ישנם מצבים מסוימים שהאחד מתאים יותר מהשני.

18/01/2009 | 09:50 | מאת: מור

שלום רב, אם רוצים לדעת אם יש לאדם שחמת הכבד והוא אינו שותה אלכוהול ולא ידוע על צהבת בעבר. על ידי איזו בדיקה אפשר לדעת איזה סוג הפטיטס יש לו? איזו בדיקה עושים? בתודה מראש מור

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2009 | 18:28 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

מור שלום, הפטיטיס בשלב ראשון גורמת לדלקת בכבד ולא לשחמת . שחמת הכבד היא מחלת כבד מתקדמת. הפטיטיס וירלית מתגלה בבדיקות דם פשוטות אצל רופא המשפחה והן כוללות סרולוגיה להפטיטיס B ו-C.

17/01/2009 | 19:30 | מאת: סופי

לפרופ זיו בן ארי שלום, לבעלי יש גילבר.בלי כברחצי שנה משתעל בבדיקה גסטרוסקפיה לא מצאו שום דבר.הוא ירד בתוך 5חודשים יותר מ10 קג הוא עייף מאד וחלש מאד הוא כבר שבוע מתגרד וקיבל תרופה לאלרגיה שלא עוזרת.הבדיקות האחרונות מראות AST107ALT380 ALK 348אפילו הבילרובין טוטל שהוא בדכ 1.5 עכשו 2.4והדירקט 0.21 ועכשו 0.99. לאבא שלו PBC ומצאו שאחותו יש להגבולי האם את חושבת שגם לו יש.ואם כןאיזה מרפאת כבד אני יכולה לגשת ששיכת לכללית .תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2009 | 16:39 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

סופי שלום, ללא ספק שיש צורך בברור ובהקדם. הגרד הוא על רקע הבעיה הכבדית ולא על רקע אלרגי.ל- PBC שכיחות מוגברת יותר בין בני משפחה אך הוא לא שכיח בגברים. מרפאת מומחים למחלות כבד תלויה במקום המגורים.

16/01/2009 | 13:07 | מאת: דנה

שלום, בחור בן 36, לא מעשן, לא שותה, בשל תוצאה מוגברת בבדיקות הדם, עשה CT לבירור כבד צירוטי. נמצא: "כבד אינו מוגדל, הטחול מוגדל. בדיאמטר אורכי של כ-18 ס"מ. ללא גושים. גודש במערכת הפורטאלית בשער הטחול. הרחבה של וריד הטחול לקוטר של 17 מ"מ ללא טרומבוס בתוכו. קדמית ומדיאלית לטחול טחולון קטן. גודש ניכר של כלי הדם הפורטליים. הוריד הפורטלי הראשי בקוטר של כ-15 מ"מ. אין לראות פגמי מילוי. הדגמה של כלי דם קולטרליים עם פתיחה של הוריד האומביליקלי. גודש ניכר בורידים עם ניקוז של ורידים מכיוון הוריד האומביליקלי ולורידים באגן הקטן. אין לראות חסימה. מתאים ליתר לחץ פורטלי ניכר." יתר הבדיקה היתה תקינה למעט בכבד שגם נרשם שיש המנגיומה זעירה באונה הימנית של הכבד וציסטה זעירה בסגמנט 7 מאחור. לא נצפו גושים בכבד. אודה לכם אם תוכלו לפענח עבורי את תוצאות הבדיקה. אגב, נקבע מיפוי כבד בסוף השבוע הבא, מה מטרתו ומה יוכל להוסיף על הממצאים הללו? מאחר והתור לרופאה נקבע רק לעוד שבועיים, אודה לעזרתכם. אני מודה לכם מראש. דנה

לקריאה נוספת והעמקה

התאור שמתאור ב- CT מתייחס לבעיה בכלי הדם ובזרימות הדם לכייון הכבד ומצביע על העיה בוריד הפורטלי (וריד השער) ובוריד הטחול (המתחבר לוריד זה) מצב היוצר כיוון זרימה הפוך בכלי הדם והתפתחות "קולטרלים" שהינם מעקפים בעקבות השינויים בלחצים. מיפוי כבד וטחול הינה בדיקה המנסה למצוא מאפיינים המיוחדים לכבד שחמתי.

13/01/2009 | 07:26 | מאת: מירית

שלום, לפני 10 ימים נדקרתי מסיכה כאשר לפניי נדקרה בחורה אחרת אשר יתכן כי היא נשאית איידס או הפטיטיס. הבחורה ההיא אינה מוכנה להיבדק אם יש לה משהו או לא... כעבור כ- 6 ימים חליתי בשפעת עם כאבי גרון, חולשה, שיעול, נזלת וחום. המחלה חלפה כעבור יומיים. האם יש סבירות גבוהה שנדבקתי במשהו? החשש שלי הוא שהמחלה האקוטית היא אות מבשר רעות לגבי ההידבקות שלי באיידס או הפטיטיס. בנוסף רציתי לדעת האם יש אפשרות לבדוק הידבקות בזמן הקרוב ולא לחכות חצי שנה ליצירת הנוגדנים. אנא, מחכה לתשובתכם בהקדם. תודה רבה...

כעבור 6 שבועות מהדקירה אפשר לבדוק ANTI HIV1,2 ANTI HCV HBSAG ANTIHBCAB ANTI HBSAB אפשר לחזור על הבדיקות כעבור 12 שבועות. (אלו בדיקותלצהבת ואיידס)

12/01/2009 | 23:18 | מאת: לירון יונג

לאבא של חבר שלי אשר סובל מכאבים בבטן, הגיעו תוצאות בדיקת האולטרסאונד. מהתוצאות שהתקבלו נרשם ש: כבר מוגדל על חשבון האונות מרקמו בלתי הומגני רוב האונה הימנית תפוסה ע"י תהליך היפראקוגני בלתי הומגני ללא גבולות סדירים וברורים גודלו 13*11 ס"מ. בנוסף באונה ימנית עוד מס רב של אזורים היפראקוגניים עד 1.5 ס"מ. כל שאר הדברים כיס המרה, טחול נמצאו הומוגניים ותקינים. הוא נשלח ע"י הרופאה לביצוע ct, וכרגע מחכים לתוצאות כבר כמה ימים, מחר יש לו בדיקץ גסטרו. יש לציין שהוא חולה סכרת מזה שנים. הוא צרך אנטיביוטיקה במשך 10 ימים וכעת לא חש יותר בכאבי בטן אך יחד עם זאת לפניי יומיים התחיל לחוש בבחילות, הוא חלש מאוד ואין לו כ"כ תיאבון. האם יש ממה לחשוש? והאם זה גידול סרטי בכבד בהכרח? אשמח לתשובה מהירה ומהימנה.... אנחנו קצת לחוצים תודה רבה

כל בדיקה יש לנתח בהקשר שבו נשלחה. התאור כללי. אין לי ספק שהבעיה תבוא על פתרונה לאחר הביקור אצל הגסטרולוג

15/01/2009 | 18:05 | מאת: לירון יונג

הוא היה אצל הגסטרולוג ונאמר לו שיש לו פטריה ודלקת בקיבה. האם זה מסוכן? ומכפי שקראתי זה נקרא קנדידה. האם זה שולל אפשרות מוחלטת של סרטן בכבד? אשמח לתשובה חוזרת.

12/01/2009 | 08:15 | מאת: איתן

שלום רב, שמי איתן, אני בן 26, 1.93 136 ק"ג. משנת 2004 ועד היום השמנתי כ50 ק"ג, עד לא מזמן האשמתי את עצמי בהשמנה, מכיוון שאני בא מבית שמן ובגלל שבעברי הייתי שמן חשבתי שזה בגלל אכילת יתר מצדי. לאחרונה אני חושד שאולי גורמים אחרים גורמים להשמנה שלי, החשד התעורר בעקבות שינוי בהרגלי התזונה שלי בחודשים האחרונים - שינוי שלא הביא לירידה במשקל למרות שאני אוכל יחסית מעט(בוקר: 4-5 פירות. צהריים: סלט גדול + 2 פרוסות לחם או 2 שיפודי פרגיות עם סלט וטחינה. ערב: סלט + 2 פרוסות). כמה נתונים שיכולים לשפוך אור על התעלומה: 1. לאמא שלי יש בעיה בבלוטת התריס - אני בדקתי בבדיקת דם ואמרו לי שזה תקין - האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות בשביל לשלול סופית? 2. בשנת 2004 - כשהתחלתי להשמין, הייתי בהודו וחליתי בטיפוס הבטן. אחרי שהבראתי - במהלך הטיול במקרים מסויימים בהם אכלתי והרגשתי מצב של בטן מלאה - היו לי גרפסים עם ריח של ביצה - האם יכול להיות שיש לי איזשהו טפיל\מחלה שנשארה מהודו שמונעת ממני לרזות או להיות עם חילוף חומרים נורמאלי? 3. מאז שאני ילד קטן הייתי שמנמן, ומגיל קטן עד לבגרות עשיתי דיאטות: שומרי משקל, OA(אכלני יתר כפייתיים), ד"ר רודינצקי(דיקור), שיווי משקל(דיאטה ללא דיאטה), וגם הרבה נסיונות עצמאיים. ברוב המקרים הצלחתי לרזות לתקופה מוגבלת כאשר מעולם לא החזקתי מעל לכמה חודשים - חוץ מבOA - שם הייתי במשקל 86 ק"ג במשך למעלה משנתיים(לפני תחילת ההשמנה הגדולה) - שם אכלתי מה שאני אוכל היום - כשאני לא מצליח לרזות. 4. אני אסתמטי ובמהלך חיי לקחתי מספר פעמים סטרואידים, במהלך השנים האחרונות אני לא לוקח שום תרופה לנושא חוץ מונטולין - אותו אני לוקח בתדירות יחסית גבוהה. האם יכול להיות קשר בין האסטמה להשמנה? במידה וכן - מה ניתן לעשות? האם יכול להיות שיש השפעה לכמות הפעמים שהגוף שלי עלה וירד במשקל - ובמידה וכן - מה עושים בשביל להפוך את ההשפעה. -- אני נחוש לרדת משקל, ולחיות חיים בריאים וארוכים. כיום אני אוכל בצורה מאוד בריאה - פירות, ירקות, דגים, מעט בשר, ללא חלב, שותה רק מים ותה צמחים, הפסקתי לעשן, ואני בסה"כ רוצה לפתור את כל עניין ההשמנה, להגיע למשקל סביר ולחיות את חיי בכיף ולא בעומס יתר. אשמח לכל עזרה רעיון או כיוון. בתודה מראש, איתן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נכון הוא שיש קשר בין השמנה למחלות כבד אבל בשלב זה נראה שאתה פונה לפורום הלא נכון, אנא פנה לדיאטנית ולפורומים העוסקים בהרזיה

11/01/2009 | 23:05 | מאת: שירן

בבדיקת סיטי שנערכה לאבי נמצא "כבד באורך 17.5 ס"מ עם מספר מוקדים היפודנסיים לא ציסטיים שטיבם אינו חד משמעי. אין לשלול מיטוזיס משני". מה משמעות תוצאות הבדיקה?

שלום, ישנה חשיבות לדעת למה נעשתה הבדיקה ומה מחלות הרקע, בשלב זה מתוארים נגעים בכבד שדורשים המשך ברור והתייחסות, מומלץ לחזור לרופא השולח ולהמשיך את הברור

12/01/2009 | 21:47 | מאת: שירן

לפני כשנה וחצי נמצא גידול סרטני בכליה של אבי, כתוצאה מכך הכלייה הוסרה. מאז הוא נמצא בביקורת, ולכן נערכה בדיקת סיטי. כל המקומות דנבדקו (כולל הטחול) נמצאו תקינים מלבד הנגעים שתיארתי. האם תוצאות הבדיקה בהכרח מעידות על משהו חמור?

10/01/2009 | 19:47 | מאת: שנית

שלום רב בעלי בן 28 מקבל טיפול להפטיטיס C הכבר חודש וחצי האם יש אפשרות להתחיל בטיפולי IVF ? והאם מותר לנו לקיים יחסי מין לא מוגנים ? אודה לתשובתך

תודה עבור שאלתך. הטיפול בהפטיטיס C כולל טבליות ריבבירין שעלולות לגרום למומים בעובר לכן יש להשתמש באמצעי מניעה בכל זמן הטיפול ו6 חודשים לאחר מכן. אין להשתמש נזרע המטופלים להפריה מלאכותית ( IVF) אם תבצעי IVF עם זרע של תורם זר- גם אז על בעלך להשתמש בקונדום בכל זמן הטיפול ו 6 חודשים לאחר מכן.

09/01/2009 | 09:40 | מאת: יוסי

אני בן 53, בריא בד"כ, עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה עקב אבנים לפני כשנה. לאחר חודש בו היו לי סחרחורות מרובות נשלחתי לעשות בדיקות שגרתיות בבדיקות נמצא כי ערכי תפקודי הכבד שלי גבוהים מהנורמה: AST-65 ALT-121 כמו כן הגלוקוז - 122 והכולסטרול - 219 מה

רצוי לחזור על הבדיקות ואם עדיין מופרעות עליך לעבור בדיקת סונר כבד ודרכי מרה ובדיקות נוספות לבירור הסיבה. עליך לידע רופא המשפחה ולהמשיך בירור בהנחייתו.

09/01/2009 | 01:01 | מאת: דינה

האם מחלת הנשיקה הינה מדבקת גם כאשר הינה רדומה? כלומר אם אדם נושא את הוירוס בגופו אך המחלה לא פעילה, האם יוכל להדביק אחרים? והאם יש סיכוי שתתפרץ שוב המחלה?

לא.

25/04/2009 | 09:02 | מאת: מירה

קיים טיפול מציל ממחלת הנשיקה ורבים לא מודעים לו ואני כתבתי על כך תכנסי לאתר של המטפל WWW.RAMIMOR.CO,IL יש לך את המידע על הטיפול המציל והמדהים הזה שרבים חושבים בטעות שרפואה קונבציונלית מרפאת מחלות בגלל שהיא נתפסת כממלכתית. הבן שני סבל ממחלת נשיקה ופיתח הזיות נפשיות כפי שקורה באחוז מסויים של החולים , הגענו למיון של בית החולים ושם הזעיקו פסיכיאטר שראה את בלוטות הלימפה המוגדלות ואת בדיקות הדם החריגות וקבע שאין מקום לקבוע שהבן שלי סובל ממחלת נפש בגלל חשש ממשי שמצבו הנפשי הוא בעצם ביטוי חריג למחלת הנשיקה ואת האבחנה יש לעשות רק לאחר שמצבו הגופני יתייצב. לדעתי , כך נחסכה מבני אבחנה פסיכיאטרית שגוייה. חיפשתי באינטרנט והגעתי לטיפול המדהים של שחיסל את הוירוס בנוזל צמחי מדהים ומציל שאין לי הגדרה אחרת לתאר אותו. המטפל שפיתח אותו מתמקצע בעיקר במחלות עור אבל את יכולה למצא את המידע באתר שחו גם במחלת הנשיקה. כתובת האתר : WWW.RAMIMOR.CO.IL

08/01/2009 | 09:15 | מאת: ת.א

שלום לכולם, לשוחרי בריאות מפוקחת וקצת אחרת - מחר (יום ו') - תוכלו לשמוע את דר' חנן פולנסקי (מתכנית הבריאות של עקוץ 10) בין 12:00-13:00 ב-102FM. בברכה

08/01/2009 | 17:46 | מאת: עקוץ

מעניין מה זה עקוץ 10 ?

07/01/2009 | 19:15 | מאת: לביא תקוה בת 59

אני סובלת כ-4 שנים ממחלת הכבד הפטטיס אימונית , מטופלת בפורניטול וקורטזיון כאשר בדיקות הדם שאני מבצעת מדי חודש אינן תקינות שאלתי היא ממה נגרמת המחלה והאם אצטרך ליטול תרופות לצמיתות.

המחלה כשמה כן היא אוטו-אימונית כלומר מחלה בה מערכת החיסון יוצרת נוגדנים כנגד העצמי (אוטו) במקרה שלך כנגד תאי הכבד ומתקיפה אותם ליצור תהליך דלקתי. לעיתים במחלה זו יש צורך בקורסים טיפוליים ולעיתים מדובר על טיפול ארוך טווח ואף לכל החיים, בהתאם להתנהגות ולמהלך המחלה, אנא פני לרופא המטפל על מנת לשאול לדעתו לגבי משך הטיפול ומשמעות הבדיקות דם אצלך

09/01/2009 | 09:42 | מאת: לביא תקוה

תודה רבה שחזרת אליי עם תשובה מהירה , הייתי רוצה לדעת האם תזונה אחרת או מבוקרת יכולה לשפר את המצב?

06/01/2009 | 20:53 | מאת: אורי

שלום רב, מזה 3 חודשים אני יוצא עם בחורה אשר נשאית של המחלה HB כאשר לדבריה נגרם מלקיחת תרופות כלשהן (היא נבוכה לספר לי). נבדקתי ויצא שאינני חולה\נשא במחלה וכן אינני מחוסן. אני אלך להתחסן במהלך השבוע (3 זריקות) למרות שלפני 13 שנים התחסנתי אך רק חיסון אחד (לא תפס). שאלתי היא: 1. האם ייתכן ונדבקתי (למרות התוצאות השליליות) אך לא ניתן לראות זאת היום אלא רק בעוד מס' חודשים ? כלומר, באיידס ניתן לראות בוודאות הדבקות הדבקות רק לאחר 3 חודשים. 2. האם ניתן להדבק דרך רוק ויחסי מין ? מה הסטטיסטיקה אומרת לעניין סיכויי הדבקות מעין זו ? 3. האם עלי להמנע מלהתנשק איתה ? יחסי מין אוראליים \ רגילים ? אודה מאוד לתשובה ממצא, אני מאוד מודאג, תודה מראש על השרות הנפלא שאתם נותנים למודאגים, אורי

08/01/2009 | 02:05 | מאת: אורי

אני כבן 35 בריא, האם עליה לקחת תרופות ע"מ להמנע מהתפרצות המחלה, ומהן ההשלכות על ילדיי במידה ואביא עימה ילדים ?

הבדיקות שנעשו עכשיו אכן מראות כי לא נדבקת וזה הזמן להתחסן ובשלב זה לקיים יחסי מין מוגנים עדיין (ולא ע"י גלולות) מחשש להדבקה, אמנם קיימת תקופת חלון כך שעדיין יכול להיות כי נדבקת בימים האחרונים ועדיין אינך יודע זאת אך לשם כך מבצעים מעקב. לגבי ילדים ניתן לדכא את הוירוס בדם האם ע"י תרופות במידה ויש צורך וכן הולד פעיל וסביל ולכן סיכויי ההדבקה שלו כמעט אפסיים. בהצלחה

05/01/2009 | 12:45 | מאת: רעות

שלום רב, בבדיקות שיגרתיות לבני בן ה-12 התגלו ערכים גבוהים GOT-78 ו-CPK-1680 בבדיקה נוספת ולאחר שעלתה המחשבה שהתוצאות משום פעילותו הספורטיבית כדור מים (3 פעמים בשבוע) ביצענו הפסקה של כשבוע והתוצאות שהגיעו GOT-54 CPK-680 לדברי הרופאה התוצאות גבוהות ולא ברור אם ליחס זאת לספורט או שקיימת בעיה וכעת יש לגשת לבירור מעמיק יותר. אננחנו עדיין בסימן שאלה? אשמח לתגובתך

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2009 | 14:17 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, אם תעייני בהודעה למעלה תוכלי לשים לב שפורום זה עוסק במחלות כבד במבוגרים בלבד.

04/01/2009 | 20:35 | מאת: ענת

כבת 50 קיבלתי תוצאות של בדיקות ואודה על התייחסותך, השאר תקינות. LDH - 615 GGT -- 40 GPT - 39 GOT - 34 כלורסטרול LDL - 151.6 כלורסטרול HDL - 99 כלורסטרול - 266.1 פוטסיום - 5.7 ספסיפיק גרב - U סטרי - 1.034 קראטינין - U - סמפל - 150.1 TSH - 5.86 ראקטיב פרוטאין C - 0.077000 בעיות רקע: מטופלת באלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, לאחרונה התחלתי לסבול מהפרעות קצב קלות (בהולטר לב: פעימות מוקדמות עליתיות וחדריות, כרגע ללא טפול). בעבר הרחוק עשיתי אולטרסאונד בטן: והתוצאה: כבד שומני. רב תודות על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההפרעה הבולטת היא עודף כולסטרול "רע" . היה רצוי שתבדקי אצל רופא שיעריך כלל מצבך הבריאותי ויקבע סדר קדימויות בטיפול הרפואי בך

04/01/2009 | 16:58 | מאת: אור

שלום רב אני בת 60 עם רקע של סכרת ל"ד ושומנים מתוכם שומנים ול"ד מאוזנים לחלוטין לאחרונה אובחן אצלי דלקת כבד עם צלקות על הכבד והוחלט כי עליי ליטול תרופה בשם: prednisone 20 mg לאחר כחודש טיפול נאמר לי כי מאחר והיה לי שחפת בבלוטות הלימפה השחפת עלולה לחזור. מצד שני הציעו לי ליטול תרופה אחרת בשם budeson 3 פעמים ביום. שאלתי היא האם התרופה השניה ה-budeson עלולה להעיר גם היא את השחפת בתודה מראש אור

לקריאה נוספת והעמקה

בודזון היא תרופה שמתפרקת רובה ככולה בכבד מייד לאחר ספיגתה ממערכת העיכול ולכן גורמת לפחות סיבוכים בכלל הגוף, לכן כמויות קטנות מגיעות לזרם הדם ובלוטות הלימפה.

04/01/2009 | 08:40 | מאת: יעל

ליחה בצואה + עייפות שלום, אני בת 35. לאחרונה אני סובלת מעייפות וחולשה. בצואה שלי יש גושי ליחה. אציין שאני לוקחת ציפרלקס מזה חודש. כמו כן אני סובלת מכאבי גב (יש לי פריצת דיסק - אולי לא רק מכך?). עשיתי לפני 3 חודשים בדיקות דם כלליות תקינות. לאחרונה עשיתי שוב בדיקת תפקודי כבד - הכל תקין פרט לעלייה חדה ברמת הטריגליצרידים - מ- 80-100 בד"כ למעל 200. מה המשמעות של ליחה בצואה? אילו בדיקות יש לעשות? תודה

06/01/2009 | 16:49 | מאת: יעל

כפי שכתבתי - אני סובלת מזה כחודש מחולשה ועייפות. יש לי ליחה/ריר בחלק מהיצאות. עשיתי בדיקות דם כלליות ותפקודי כבד הכל תקין. אציין ש – Urea(B) היה 40.4 טווח (17-43) בד"כ התוצאות שלי בערך זה 25-30. טריגליצרידים עלו מ- 80-100 בד"כ למעל 200. שאר הבדיקות תקינות לחלוטין. בבדיקת צואה לפרזיטים קיבלתי את ההודעה הבאה: הודעות לבדיקת Stool for parasites לא נמצאו פרזיטים וביצי תולעים נראו לויקוציטים אציין שבמהלך החודש הייתה לי שפעת עם ליחה. (יתכן שמבליעת ליחה בטעות הלויקוציטים?) האם המשמעות היא שיש לי דלקת? מה המשמעות של התוצאה של צואה לפרזיטים? יש לעשות בדיקות נוספות? צריך לקחת תרופה מסויימת? תודה!

07/01/2009 | 14:12 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אנא פני עם שאלתך לפורום העוסק בגסטרואנתרולוגיה. פורום זה עוסק בבעיות הקשורות לכבד בלבד.

03/01/2009 | 21:18 | מאת: דוד

שלום רב, שמי דוד בן 73 סובל ממחלות קשות בבדיקת U.S לפני כמה חודשים גיל ובבדיקה כי יש לי כבד שומני וגם ערכי כולסטרול יחסית גבוהים (206) בנוסף אני סובל מדיאבט ומטופל בכדורים מזה זמן מה אני אוכל מאכלים שומניים (כגון איקרא וגבינה צהובה ) . השאלה שלי היא האם המאכלים הללו שמכילים שומן מהווים סכנה לכבד השומני או שזה גורם להחמרת המחלה (כבד שומני ) ? בנוסף אני מטופל בכולסטרול ע"י ליפיטור 80M"G אבקש את תשובתכם בעניין . תודה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כבד שומני נגרם בדיוק מהסיבות אותן ציינת שהינם חלק מסנדרום מטבולי וכוללים היפרכולסטרולמיה, סכרת, השמנה וכמובן אכילת מאכלים רויי שומן. ישנה חשיבות לאיזון מטבולי קפדני של פרופיל השומנים, ערכי הסוכר ותזונה נכונה בשילוב עם פעילות גופנית. בהצלחה

הסיבות לכאב שומני וסוכרת דומות. הסוכרת ויתר השומנים בדם מעמידים אותל בסיכון לחלות בטרשת העורקים, מחלות לב ושבץ. העובדה שאתה נוטל ליפיטור לא באה במקום הדיאטה ומאכלים שמכילים שומן מן החי לא מתיישבים עם הטיפול במחלות שלך. אכן אי הקפדה על דיאטה פוגעת בכבד.

01/01/2009 | 08:24 | מאת: עינת

שלום קיבלנו תוצאת בדיקת מעבדה עבור בני בן השנה וחצי, Anti-tTG IgA 4.23 EU/mL Reference values Negative < 20 EU/mL B.L.: 20-25 EU/mL Positive: >25 EU/mL אז מה זה אומר?

ערך מעל 25 היה מעלה חשד למחלת צליאק שצריך לאמת אותו באמצעים נוספים. התוצאות שקיבלת אינם מתאימים למחלת צליאק. יחד עם זאת יש לפרש כל בדיקה בהקשר שנשלחה מאחר ולכל בדיקה ערך ניבוי שונה שצריך להתפרש בהתאם לחשד הקליני של הרופא. אם יש חשד גבוה למחלה אי אפשר להסתמך על הבדיקה כדי לשלול צליאק לחלוטין - יש יוצאים מן הכלל. עליך להיועץ ברופא ששלח הבדיקה.

31/12/2008 | 13:28 | מאת: HANIN

שלום לך דוקטור עשיתי בדיקת היפוטיטיס C AB והיתה תשובה NONREACTIVE האם זה אומר שהכבד שלי תקין ? אודה לך אם תוכל לענות לי בהקדם........

זה אומר שלא נחשפת לזיהום בהפטיטיס C

30/12/2008 | 18:57 | מאת: מירי

ערב טוב בתשובה לבדיכת אולטרסאונד כבד שעשיתי נכתב כך: לא מוגדל בעל אקוגניות גבוהה מהרגיל מתאים להסננה שומנית לא הומוגני הודגמו מספר ציסטות בגודל עד 2.3 סמ חלקן עם מחיצות בתוכן האם אפשר להסביר לי בדיוק מהכל זה אומר והאם זה מסוכן לי? תודה מירי

את צריכה בדיקת רופא- רק לאחר מכן יוכל להסביר הממצאים.

31/12/2008 | 10:30 | מאת: מירי

התשובה קמת מפחידה האם זה כל כך מסוכן שאי אפשר לתת תשובה ראשונית? מירי

מזה שנים רבות שאני מטופלת בתרופות נגד כולסטרול. כרגע אני מטופלת ב-PRAVALIP במינון של 40 מ"ג ליום ומצב בדיקת הכולסטרול שלי כרגע הוא: 232.2 - תחום הנורמה בטופס הבדיקות הוא 110-200. לאחרונה פניתי לרופא עור לטיפול בבעיית פטרייה בצפורן הבוהן ברגל. הרופא רשם לי: TERBINAFINE TEVA -N- 250 MG ליום, אבל לפני כן היה עלי לעשות בדיקת דם, ובבדיקה התגלה שמצב ה-GGT שלי כרגע הוא: 48 - תחום הנורמה בטופס התוצאות הוא בין: 0.0-38.0.תוצאות ה-GPT/LAT הן 20 בתחום נורמה של 0.0-34.0... כל יתר הערכים שנבדקו נמצאים בתוך תחומי הנורמה... עם יש ערכים נוספים בבדיקת הדם שחשוב לדעת אותם כדי לקבוע דעה, אנא אמרו לי ואכתוב גם אותם... בעבר קרה לי כבר פעמיים שהפסקתי לחודש את לקיחת ה"סימוביל" נגד כולסטרול בהוראת הרופאה, עקב הפרעה קלה בתיפקודי הכבד (ב-US נמצא שיש לי כבד שומני), ורק אחרי בדיקה חוזרת שבה תיפקודי הכבד היו תקינים, המשכתי שוב בתרופה נגד כולסטרול שהוחלפה ל-PRAVALIP. שאלתי, האם מותר לי לקחת את התרופה הנ"ל נגד פטריית הציפורן שרשם לי הרופא? והאם עלי לעשות הפסקה בלקיחת התרופה נגד כולסטרול? האם יש קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס (אני מטופלת באלטרוקסין) לבין תיפקודי הכבד? רופאת המשפחה שלי נמצאת בחופשה ולכן אין לי אפשרות לשאול אותה בימים אלו לגבי התוצאות והשלכתן, ומצד שני אני מעוניינת להתחיל בהקדם בלקיחת התרופה נגד פטריית הציפורן, במידה ומותר לי לקחת אותה בהתאם לתוצאות בדיקת הדם... בתודה לאה

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה להפסיק טיפול בתרופות נגד כולסטרון אלו תרופות חשובות מאןד שמאריכות החיים אין כל דחיפות בנטילת טרבינפין.תרופות אלו גורמות להפרעות בתפקודי כבד בשכיחות גבוהה יחסית ותהי זקוקה למעקב רופאת המשפחה בזמן הלקיחה. אים איסור על לקיחת התרופות אך תצטרכי מעקב. חכי לרופאה!

28/12/2008 | 18:37 | מאת: אהרן

שלום רב אני כחודש עד חודש וחצי אחרי התפרצות הוירוס (או שמדובר בנגיף "רדום"). בתחילת שבוע שעבר נרשמו ירידות ערכים קלות, לראשונה, בתפקודי האינזימים ובסוף שבוע שעבר נרשמו ירידות ערכים בשיעור של 25%. היום, לצערי, נרשמו שוב עליות "קלות" (כ-10%) בערכים הנ"ל. מה זה אומר? התיתכנה קפיצות כאלו של עליות וירידות בדרך להחלמה? תודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2008 | 18:13 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אהרון שלום, אנא פנה עם שאלותיך לרופא המטפל בך בבית החולים