פורום קרוהן וקוליטיס

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

26/02/2021 | 18:45 | מאת: דורית

האם כימותרפיה יכולה לעזור כטיפול במחלת קרוהן?

23/02/2021 | 14:52 | מאת: שרון

היי רציתי לשאול בבקשה האם לרפאסל חוקן יש תוםעות לוואי כמו צואה רכה מאוד, גזים וחומר לבן על הצואה? איך אפשר לדעת האם זה מהחוקן או תופעת לוואי. תודה

23/02/2021 | 13:59 | מאת: מלי

שלום, סובלת מקוליטיס כיבית ונוטלת 100 מ"ג אימוראן ליום, כ-4 שבועות לאחר חיסון שני , בבדיקה סרולוגית לנוגדנים התשובה היא : כ-1156 יחידות, שמעתי שאנשים בריאים מקבלים תוצאות של - 20000 ו30000 אלף, האם הכמות שקיבלתי מספיקה כדי להגן עלי? האם האימוראן יכול "להוריד" רמת נוגדנים קיימת? תודה

שלום רב אין המלצה לקחת בדיקות סרולוגיות לטיטר נוגדנים לאחר חיסון באופן שגרתי. עדיין לא ברור מה משמעות טיטר הנוגדנים וכמה ואם בכלל צריך להיות טיטר חיובי על מנת לתת הגנה. בהקשר לטיפולים אימונומודולטורים- בימים אלו נערך מחקר רב מרכזי בארץ אשר בוחן יעילות החיסון בקרב חולים במחלות מעי דלקתיות המטופלים בתרופות השונות. מאמינה שבחודשים הקרובים נשמע מסקנות ראשוניות בנושא החשוב שהעלית. תרגישי טוב ד״ר שניר

תודה רבה, אשמח לשמוע על תוצאות המחקר,

22/02/2021 | 17:31 | מאת: בוריס

שלום, היום עברתי בדיקה וקיבלתי תוצאות הבדיקה גסטרוסקופיה ( לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקה ראשונה ) 1. ושט תקין 2. קיבה- הרניה דיאפרגמאלית קטנה 5-6 סמ ( מלפני שנתיים ללא שינוי ) 3. רירית וכפלי קיבה עם מספר פוליפים קטנים. כפל מעובה באנטרום ( שינוי מבדיקה מלפני שנתיים וחצי ) 4. בצל התריסריון תקין 5. חלק שני תקין אבחון : Hiatus Hernia + Gastric Polyps נלקחה ביופסיה : קיבה + פוליפ נוטל תרופות באופן קבוע כבר שנתיים וחצי מאז גילוי בקע : נקסיום בבוקר וגביסקון בערב רציתי לקבל חוות דעת מומחים נוספ לגבי סעיף 3. מה זה אומר, למה לא הסירו את הפליפים, האם צריך לחשוש מפליפים אלו ומה בעניין עיבוי שציינו. תודה רבה מראש.

שלום רב זהו אינו הפורום המתאים למענה על שאלותיך. מטרת פורום זה היא לתת מענה לחולים במחלות מעי דלקתיות. בקצרה, רוב הפוליפים בקיבה הם חסרי משמעות קלינית ולא מצריכים כריתה או טיפול מיוחד. תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום, אני חולה קרוהן בן 17 מטופל ברמיקייד ואימוראן ללא סטרואידים כבר יותר מחצי שנה. הבנתי שהחיסון לקורונה יכול לעורר את מערכת החיסון, ובכך לגרום להתפרצות מחודשת של מחלת הקרוהן, האם זה נכון? האם יש סיכון בשילובו עם רמיקייד או אימוראן, האם לא עדיף את הסיכון של קורונה מאשר התלקחות מחודשת וקטיעת רמסיית הקרוהן?

שלום רב לא ידוע כי החיסון לקורונה מעלה סיכון להתלקחות מחלת הקרוהן. כמו כן אין מניעה ליטול את החיסון בשמן נטילת תרופות ביולוגיות. האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ממליץ על מתן החיסון לחולים במחלות מעי דלקתיות. לפיכך אני ממליצה כי תקבל את החיסון ותמשיך בטיפול התרופתי הקבוע ללא הפרעה בהצלחה ד״ר שניר

הי, הדלקת אצלי בשסתום איליציקאלי בצורת אבני מרצפת הנמש כת לתוך המעי הדק. לעומת זאת אני סובל מעצירויות ובטן נפוחה, לא שלשול! לא דימום! אין ריבוי יציאות! זה נראה כמו קרוהן מאד לא שכיח אפילו נדיר. מה לדעתך הטיפול והתזונה? יודע שיש צורך במעקב אבל הפגישה שלי רק עוד חודשיים. אשמח להתייחסות. תודה רבה

שלום רב במחלת קרוהן לא תמיד יש התאמה בין הממצאים האנדוסקופים לבין הסמפטומים הקלינים. לעיתים החולים אינם חווים שלשול, וכאבי בטן הינם שכיחים אך גם הם לא מופיעים בכל החולים. הדבר תלוי בחומרת הדלקת, מיקומה וקיום סיבוכים מבניים משנית לה. במקרה שלך, נשמע שהסימפטומים שאתה מתאר יכולים לנסוע מנוכחות הדלקת ויתכן ומידה מסוימת של הצרות משנית לה ואולי סימפטומים חסימתיים. במידה וכך ההמלצה היא לצרוך כלכלה מוגבלת בסיבים על מנת להקל על ההתרוקנות וניקוז המעי. במקרים כאלו חשוב ליווי דיאטנית גסטרו במקביל. תרגיש טוב ותפנה לרופא גסטרו מטפל להמשך טיפול ד״ר שניר

בוקר טוב, אני חולה בקוליטיס,לאחר הפלה בשבוע 19, אני מתכננת עכשיו לנסות שוב להיכנס להריון. רופאת הגסטרן המליצה לקבל את החיסון לפני. אני חוששת בגלל התופעה שבנות דיווחו על דימומים והקדמת מחזןר, זה אומר שהחיסון משפיע בצורה כלשהי על הרחם או על ההורמונים...אני מאוד חוששת שיפגע בניסיונות להיכנס להריון או יעקב אותם. מה ההמלצה במצב כזה?

שלום רב לנושא תזמון החיסון ביחס לכניסה להריון ממליצה לך להתייעץ עם רופא הנשים. עד כמה שידוע לי אין קשר בין החיסון להשפעות הורמונליות. כמו כן אין מניעה לקחת את החיסון בהריון ואף מומלץ לאור התחלואה הגבוהה ומספר מקרים קשים בהריון. מטבע הדברים במידה וההריון מתוכנן עדיף שתהיי מחוסנת לפני ההריון במידה וניתן. בהצלחה ותרגישי טוב ד״ר שניר

17/02/2021 | 14:51 | מאת: אדם

שלום ד"ר, אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל אני כבר די מיואש ואולי את תוכלי לעזור לי אני בן 20, לפני יותר משנה לאחר תקופה של צרבות חזקות עשו לי בדיקת גסטרוסקופיה עליונה ויצא שיש לי בקע סרעפתי(4 ס"מ) ודלקת בוושט דרגה 3 לאחר חודשיים עשיתי עוד בדיקה, לאחר טיפול בPPI ויצא שהדלקת ירדה לדרגה 1. מאז אני לוקח קבוע לנטון, אבל זה לא תמיד עוזר ויש פעמים שיש לי צרבות ואפילו לפעמים כאב בחזה. עשיתי לפני שבוע בדיקת PH והרופא רשם שהוושט רגישה ושהיה רפולקס אבל לא הייתה חומציות בזמן הבדיקה. הייתי מועמד לניתוח לתיקון בקע ובעקבות הבדיקה התבטל הניתוח והופנתי לרופא גסטרו התור לרופא גסטרו (בפרטי) לעוד שלושה חודשיים ובינתיים אין לי מושג מה המצב שלי, התכוננתי לניתוח ואפילו היה תאריך וכרגע אני אפילו לא יודע מה מצבי, וכיצד אטופל? אודה לעזרתך ולייעוצך

שלום רב זה אכן איננו הפורום הנכון לנושא זה. באופן עקרוני, מבינה מדבריך שיש רפלוקס לפי בדיקת ניטור חומציות שעברת אך הרפלוקס איננו חומצי, זה לא סותר צורך בניתוח להערכתי אך אתה צריך להביא את תוצאות הבירור שעברת לרופא גסטרו שמטפל בך ולהתקדם משם. תמשיך בטיפול שאתה נוטל ואל תפסיק. יתכן ואתה צריך תכשיר אחר אם יש עדיין צרבות בהצלחה ד״ר שניר

18/02/2021 | 16:21 | מאת: אדם

תודה רבה, מעריך מאוד שענית למרות שזה לא הפורום המתאים. תודה!

שלום יש לי כאבים עוותים חזקים ביותר ואני מתחרפן מזה וכאב בצד שמאול תחתון לא עובר בככל כול יום ככה רק מחמיר אני עם כאבים עוותים עכשיו לא נןרמלים מה לעשות שיחררו אותי מבית חולים לאן לפנות אני בן 30 בדיקות דם תמיד תקינות מעי גס רחב בצילום שיקוף כמו רנטגן רק השיקוף של כמה שניות אמר שהמעי הגז אצלי רחב בסיטי היה רשום רק התפשלות בבטן שמאלית איפה שכואב לי צד שמאול וראו משו בצד שמאול בשיקוף אבל לא יודעים משו אמר שזה יוצר בטן ריקה של המעי הגז השמאלי עזרה עזרה התפשלות היתה בלי חסימה ולא צריך לטפל בזה אמר אןקי מה לעשות בבקשה אני משתגע מיזה תעזרוווו לי תודה

שלום רב התפשלות מעי דק יכולה להיות סיבה לכאבי בטן גם אם אין סימפטומים חסימתיים, ומצריכה בירור במידה ויש התאמה בין הסמפטומים לממצאי הסיטי. איני יכולה להתייחס לנושא הרחבת המעי הגס ללא פרטים נוספים. אתה צריך לפנות לרופא גסטרו עם תוצאות הבדיקות שעברת על מנת להתקדם בבירור במידה ויש צורך. תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום רב אני נוטלת 4 סוגי אנטיביוטיקה ( נקסיום, פלגיל, קארין ומוקסיוויט) במינון 4080 מג ליום למשך שבועיים לטיפול בחיידק ההליקובקטור. כמה זמן אחרי נטילת האנטיביוטיקה אפשר להתחסן באופן בטוח לקורונה? האם האנטיביוטיקה עדיין נשארת בגוף לאחר השבועיים? האם יש סיכוי ליותר תופעות לוואי של החיסון לאחר נטילת האנטיביוטיקה? האם ניתן לקחת את החיסון ביום צום? בתודה מראש על ההסבר אסנת

תשובה רשומה מטה

14/02/2021 | 21:36 | מאת: אורח

האם חיסון לקורונה יעיל גם בקרב חולי קוליטיס?

שלום רב לא ידוע שקוליטיס לכשעצמה משפיעה על יעילות החיסון. במחקרים הקלינים שבוצעו על ידי חברות התרופות לא נכללו חולים עם מחלות מעי דלקתיות המטופלים בתרופות ביולוגיות או אימונומודולטוריות. לפיכך בימים אלו מבוצע מחקר במרכזים הרפואיים השונים אשר בודק את יעילות החיסון בקרב חולים על מחלות מעי דלקתיות על ידי מעקב אחר טיטר הנוגדנים ןמדדים נוספים בבדיקות דם תוך כדי נטילת החיסון ובמעקב של עד שנה לאחר מכן. מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל שיוכל להפנות אותך במידה ותהיה מעוניין בהצלחה ד״ר שניר

13/02/2021 | 23:44 | מאת: שרון

שלום אני בת 42, חולת קרוהן. כרגע התלקחות באיזור המסתם האילאוצקלי וברקטום. מטופלת בבודזון ובחוקן רפאסל פעם ביום. החוקן עוזר במעט אבל עדיין יש לי מעט דימום מדי פעם ולחץ ביציאה, הרופא הציע פרדניזון אך סרבתי. האם ניתן לשלב חוקן סטרואידים? או 2 חוקני רפאסל ביום? ביחד עם בודזון....

17/02/2021 | 18:41 | מאת: אחד

קרוהן וקוליטיס מושפעות מלחץ נפשי. קרא את הספר 36 שעות מאימורן.

17/02/2021 | 18:44 | מאת: אחד

קראי

שלום רב אין בעיה לשלב חוקני רפסל עם טיפול בבודזון. כמו כן אין בעיה לשלב חוקני סטרואידים. חשוב לדעת שלחוקני סטרואידים יש ספיגה מסוימת לזרם הדם, לפיכך לא מומלץ ליטול אותם באופן קבוע. את יכולה להתחיל משבוע- שבועיים של טיפול בחוקני סטרואידים ולהמשיך בחוקני רפסל באופן קבוע. כמובן לעקוב ולראות אם חל שיפור ובמידה ולא לשקול טיפול חלופי עם הרופא המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

שלום רב אני נוטלת 4 סוגי אנטיביוטיקה ( נקסיום, פלגיל, קארין ומוקסיוויט) במינון 4080 מג ליום למשך שבועיים לטיפול בחיידק ההליקובקטור. כמה זמן אחרי נטילת האנטיביוטיקה אפשר להתחסן באופן בטוח לקורונה? האם האנטיביוטיקה עדיין נשארת בגוף לאחר השבועיים? האם יש סיכוי ליותר תופעות לוואי של החיסון לאחר נטילת האנטיביוטיקה? האם ניתן לקחת את החיסון ביום צום? בתודה מראש על ההסבר אסנת

שלום רב אין מניעה לקחת חיסון לקורונה בזמן טיפול אנטיביוטי וכמובן לא אחריו. אין צורך להמתין תקופת זמן לאחר הטיפול האנטיביוטי, לשיקולך. מכיוון שעלולות להיות תופעות לוואי קלות משניות לחיסון בימים סביב נטילתו, לא הייתי קובעת חיסון ביום צום, אך אין לכל סיבה רפואית. בהצלחה ד״ר שניר

11/02/2021 | 13:31 | מאת: שרון

שלום בת 22 11 שנה חולה כרגע שנתיים לא מצליחה להגיע לרמיסיה מטופלת בפורינטול 75 והתחלה של אנטביו , טופלתי בעבר ביומירה סטלרה ורמיקייד עד שבסוף הפסיק לעבוד לא משלשלת אך מדממת שנתיים בקולונו האחרון במרץ רואים דלקת אך לא חמורה Esr 100 crp 9.6 וזאת לאחר מנת העמסה של האנטיביו .תוך כמה זמן ניראה הטבה אם בכלל עם האנטיביו אשמח את דעתך תודה

שלום רב השפעת הטיפול באנטיביו במחלת קרוהן יכולה לקחת קצת זמן גם לאחר השלמת העמסה. במידה וסימפטומים נמשכים ויש עדות לדלקת פעילה ניתן לקצר טווחי העירוי ל4 שבועות במקום 8 שבועות. במידה ואין עדות לשיפור כלל לאחר כחצי שנה- שנה של טיפול יש מקום לשקול הפסקת הטיפול. בהצלחה ותרגישי טוב ד״ר שניר

09/02/2021 | 12:40 | מאת: משה

אני אמור לעבור ניתוח להורדת הנגע מהמעי הגס אני סובל מזה 15 שנה במחלת הקולטיס הדילמה האם להוריד הכול או רק שלושת רבע

שלום רב הדילמה שאתה מתאר היא מורכבת ויש הרבה מאוד שיקולים לכאן או לכאן, אפרט את חלקם. נגע דיספלסטי במעי המצריך התערבות ניתוחית מעלה סיכון לנגעים נוספים שיכולים להופיע במקביל או בהמשך הזמן, ואף להעלות סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. מכיון שקוליטיס כיבית היא מחלה שמערבת את כל המעי הגס, כריתת כל המעי מפחיתה סיכון זה משמעותית. וזה הרציונל לכריתה מלאה של המעי. עם זאת, עם התפתחות השיטות האנדוסקופיות לאבחון ולטיפול בנגעים דיספלסטים, ובהנתן שהדלקת במעי היא בשליטה מלאה עם הטיפול התרופתי, אפשר לשקול במצבים מסוימים לכרות חלק מהמעי. זה תלוי בדברים נוספים לרבות גיל המטופל, מחלות רקע, תוחלת חיים צפויה, העדפה אישית, וכאמור מידת השליטה בדלקת במעי. חשוב לדעת כי במידה ורק חלק מהמעי מוסר- עדיין יהיה צורך במעקב הדוק אנדוסקופי אחר החלק שנותר. אתה צריך לדון בכל השיקולים העלו עם הרופא המטפל והכירורג המנתח ולקבל החלטה מושכלת בהצלחה ד״ר שניר

ד״ר שניר היקרה שלום, סליחה מראש על השאלה הארוכה מאוד. אני קצת אובד עצות ומוצא את עצמי נופל בין הכיסאות בין רופאים, ומקווה שאולי את תוכלי לעזור לי. בספטמבר עברתי ניתוח כריתת טחורים ולאחר כחודש התפתח במקום אבצס ופיסטולה. באוקטובר עברתי ניקוז ומאז אני עם סיטון רפוי. על אף שבדיקת mri העלתה שאין אזורים לא מנוקזים, הפיסטולה לא מגיעה לרגיעה ומצבה מחמיר לסירוגין (הרעה בכאבים ובהפרשות). בעוד כחודש אעבור טיפול בדבק פיברין. פרוקטולוג שנתן לי חוו״ד שנייה אמר שייתכן שאני סובל מקרוהן, והציע שאעשה בדיקת קפסולה של המעי הדק, אך הפרוקטולוג המטפל שלי סבר שהסיכויים קלושים לאור תוצאות קולונוסקופיה ו-ct בטן. הוא ציין שלפעמים בדיקת קפסולה עלולה להעלות ממצאים גם אם הם חסרי משמעות, וגם אני לא מתלהב לעבור את הבדיקה כרגע לאור ההכנה הנדרשת. אני פונה אלייך כדי להבין האם לדעתך ישנה סבירות ממשית שאני סובל ממחלת מעי דלקתית, ולכן אולי בכל זאת כדאי לעשות את הבדיקה. אפרט את הנימוקים לכאן ולכאן. סיבות לחשוד שיש מחלת מעי דלקתית (מעבר להתפתחות האבצס והפיסטולה): 1. העובדה שהפיסטולה לא מגיעה לרגיעה מלאה למרות הסיטון. 2. בחודשים האחרונים אני סובל בעקביות מיציאות רכות מאוד. היציאה הראשונה של היום נוטה למרקם משחתי והשנייה לפעמים מגיעה למצב של שלשול קל (אבל לא תמיד). 3. בחודשים האחרונים לקחתי כמה פעמים ציפרו-פלג׳יל ובכל פעם היה שיפור דרמטי - הן במצב הפיסטולה והן ביציאות (שהפכו למגובשות, בריאות, נטולות ריח). 4. בדיקות דם שביצעתי במאי 2020: ASCA IgA היה 4.9, אבל ASCA IgG היה 32.9 (באותה בדיקה ב-2015 התוצאה היתה 19.6). 5. יש לי נטייה להתקפי אפטות. סיבות לחשוד שאין: 1. נדיר שהיציאות שלי מגיעות למצב של שלשול ממש ואני לא סובל מכאבי בטן בכלל. העקביות הכמעט מוחלטת ביציאות הרכות היא עניין חדש יחסית, ואולי היא תוצאה של נטילה מרובה של אנטיביוטיקה (בחודשים האחרונים לקחתי ציפרו-פלג׳יל שלוש פעמים, מתוכן פעמיים קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת לווריד, ומלבד אלה קורס נוסף של אוגמנטין). 2. תוצאות הקולונוסקופיה שעשיתי במאי 2020 (בעקבות דימומים): ״בדיקה תקינה של המעי הגס לכל אורכו. ניסונות רבים להיכנס לאילאום סופי לא צלחו. תרגיל היפוך ברקטום טחורים, בקו הטחורים רירית היפרמית בצקתית, סמני דמם קל מוקוזלי״. 4. תוצאות בדיקת CT בטן שעשיתי ביולי 2020 (בעקבות כישלון להיכנס לאילאום. משתדל לכלול רק מה שנראה לי רלוונטי): ״מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. פיתולי המעי הדק כולל האיליום הסופי הודגמו בצורה תקינה, ללא עיבוי דופן או היצרויות, ללא האדרה בולטת במוקוזה, ללא הסננת שומן או קשרי לימפה מוגדלים סביבו. חלקי הקולון כולל הרקטום הודגמו בצורה תקינה ללא עיבוי דופן או היצרויות, ללא האדרה בולטת במוקוזה, ללא הסננת שומן. אין עדות לממצא חריג בפיתולי המעי״. ברור לי שככל הנראה אי אפשר לאבחן או לשלול על סמך המידע הזה, אבל אני בעיקר תוהה לגבי הסבירות. תודה רבה רבה מראש, ובכלל על הזמן וההשקעה שלך פה בפורום. המענה שלך מסייע לאנשים שנמצאים במצוקה וזה דבר שראוי להערכה אדירה

רק אעדכן שרופא המשפחה שלי שלח אותי גם לבדיקת קלפרוטקטין שאעשה בתחילת שבוע הבא

בקולונוסקופיה שנעשתה במאי נלקחה גם ביופסיה (endoscopic biopsy of colon) וזו תשובתה: Rectum, biopsy: Colonic mucosa with focal cryptal irregularity, hyperplastic and regenerative - changes, associated with elongation of muscularis mucosae (by desmin immunostain), suggestive of mucosal prolapse syndrome (solitary rectal ulcer). Clinical correlation recommended

10/02/2021 | 17:57 | מאת: חזי

קטן מ-5 µg/g. אדגיש שעשיתי את הבדיקה בשיא הסימפטומים שלי, שזה בעצם יציאות רכות (ולסירוגין שלשוליות ממש) כבר כחודשיים או יותר

שלום חזי תוצאת קלפרוטקטין קטנה מ5 היא תוצאה תקינה. יתכן והסמפטומים שאתה מתאר אינם משניים לדלקת פעילה במעי אלא על רקע אחר כגון אי סבילות למזון כזה או אחר, בעיית ספיגה ועוד מציעה שתחזור לייעוץ רופא גסטרו מטפל על מנת להתקדם בבירור הסמפטומים שלך תרגיש טוב ד״ר שניר

לאור הבדיקות שבצעת, הסבירות שישנו תהליך דלקתי לאורך המעי שלא זוהה עדיין הוא קטן. אך לרוב במצבים כאלה מומלץ להשלים בדיקת קפסולה אנדוסקופית. כמו כן יכול להיות מצב לא שכיח בו מחלת קרוהן באה לידי ביטוי רק כמחלה פריאנלית. לעיתים המחלה הפריאנלית מקדימה את הופעת הדלקת במערכת העיכול. כך שמחלת קרוהן לא נשללה באופן חד משמעי. אך הסבירות היא אכן נמוכה. תרגיש טוב ובהצלחה ד״ר שניר

רק אציין שהמחלה הפריאנלית במקרה שלי (פיסטולה ואבצס) היתה כמה שבועות לאחר ניתוח לכריתת טחורים, והערכת הרופאים שעמם שוחחתי היתה שהאבצס נוצר בעקבות הניתוח. האם בדיקת קפסולה אנדוסקופית דורשת הכנה שכוללת גם חומר מרוקן, או רק שינוי דיאטה דרסטי לפני הבדיקה? בכל מקרה, המון המון תודה לך ד״ר שניר!

03/02/2021 | 11:06 | מאת: שרון

היי, בת 42 נוטלת כשבועיים בודזון 9 מג. אני חוששת שהכדור גורם לי לכאבע שרירים בעיקר ברגליים ואולי קצת חולשה כאילו תחושת חולי. כמו כן עיכוב במחזור. האם יתכן שזה מהכדור?

שלום שרון בודזון הוא סטרואיד שעיקר פעילותו היא מקומית במעי, רובו מתפרק עם הספיגה לדם. לפיכך תופעות לוואי ססטמיות משנית לטיפול זה הן נדירות יותר בהשוואה לסטרואידים אחרים כגון פרדניזון, אך עדיין יכולות להיות. התופעות שאת מתארת עלולות להיות משניות לטיפול בבודזון. במידה וההרגשה הכללית הלא טובה נמשכת, מציעה להתייעץ עם רופא גסטרו מטפל ולשקול את המשך הטיפול. תרגישי טוב ד״ר שניר

01/02/2021 | 16:28 | מאת: שמואל

יש לי קוליטיס מגיל 12 אני בן 32, אני לוקח באופן קבוע פורינטול, ובטנזול לעיתים קורבות, רציתי לקבל אישור לקנאביס רפואי, איך אני יכול לעשות את זה או מי יכול לעזור לי בזה? בנוסף, לפני 6 שנים פניתי לרופא כאב וקיבלתי פרקוסט ועוד תרופה כמו פרקוסט רק שמחזיקה ליותר זמן, רציתי לשאול למי לפנות כדי לקבל תרופות מדורגות יותר, כי כרגע זה או אקמול או פרקוסט, הרופא גסטרו שלי פרש, שאלתי את הרופא החדש שאמר לי אם אני לא מרגיש טוב לקחת אקמול וללכת להתאשפז בבית חולים, ושאי אפשר קנאביס

שלום רב באופן עקרוני אם אתה חווה סימפטומים משנית למחלה פעילה ונזקק לסטרואידים לעיתים קרובות, יתכן והטיפול התרופתי שאתה מקבל לאיזון מחלתך אינו מספק או אינו מתאים ויש לבצע הערכת מצב (בדיקות דם, קולונוסקופיה) ולשנות אותו בהתאם לממצאים. יתכן ואיזון יותר טוב של הדלקת יקל גם על הסמפטומים אותם אתה חווה ובגינם אתה נוטל משככי כאבים. לגבי ההמלצה לקנביס- יש לקבל את ההמלצה מרופא גסטרו מטפל בהתאם לקריטריונים שנקבעו על ידי משרד הבריאות, ולפנות למרפאת קנביס ייעודית על מנת להתאים לך את הטיפול הנכון עבורך (רשימת הרופאים מפורסמת באתר משרד הבריאות) תרגיש טוב ד״ר שניר

28/01/2021 | 18:20 | מאת: גלעד

שלום אני בן 41. ידוע על קרוהן. היו עכשיו כמה שנים פחות טובות גם בגלל זיהום בבטן שגרר POST INEFECTIOUS IBS ירדתי חזק במשקל ונמצא כבר כשנה ב BMI=15 ועם תזונה דלה מאוד. מנסה פורמולות עד כה ללא הצלחה אבל יש עוד לנסות... עד כה הכימיה תקינה פרט לכולטסרול כללי נמוך כ 100 אלבומין תקין ספירת דם אנמיה קלה המוגלובין כ 13 לעומת 14 בעבר היתר די תקין הומלץ להמשיך לנסות פורמולות ואם לא ייילך אז אולי אצטרך הזנה בפג או הזנה ורידית אבל זה רק מוצא אחרון שיישקל בעוד כ 3-4 חודשים. רציתי לשאול במצב כזה של BMI 15 כל כמה זמן אני צריך לעשות בדיקות דם שגרתיות ספירה כימיה? כל 3 חודשים או אולי צריך כל חודש לראות שאין משהו שהשתנה או התפתח? תודה רבה

שלום רב במידה וניתנו המלצות וביצעת שינוי תזונתי, כדאי להעריך אם חל שינוי בבדיקות המעבדה ובמדדים התזונתיים לאחר כ2-3 חודשים. אין צורך במעקב מעבדתי לעיתים תכופות יותר אלא אם כן חל שינוי מהותי במצבך. תרגיש טוב ד״ר שניר

25/01/2021 | 22:46 | מאת: אבי

שלום סובלת מקרוהן. לאחרונה לאחר בדיקת קולונו התגלתה דלקת באיזור האילאום. קיבלתי בודיסון בגרגרים. בנוסף התחילו דימומים מאז הבדיקה (בדכ אני סובלת מדלקת ברקטום). מה ההבדל בבקשה בין בודיזון בגרגרים או בכדורים והאם זה גם אמור לטפל בדלקת במעי הגס? שמשם ככל הנראה הדימום?

שלום רב אין הבדל במנגנון הפעילות או באופן שחרור התרופה בין בודזון בגרגרים לבין בודזון בכדורים. עיקר ההשפעה של תכשיר זה הינו במעי הדק, וקרוב לוודאי שהיעילות שלו נמוכה לטיפול בדלקת רקטלית. ממליצה לך לחזור לרופא גסטרו מטפל על מנת להחליט לגבי תוספת טיפול כגון טיפול מקומי עם נרות רפסל או חוקני רפסל, או טיפול פומי אחר שיתן מענה להרגעת הדלקת בכל אתרי המחלה תרגישי טוב ד״ר שניר

25/01/2021 | 16:32 | מאת: אדית

שלום רב, אני בן 76, עובד מהבית, חולה קרוהן שאינו פעיל, סוכרתי המטופל בכדורים ועם כולסטרול גבוה מהנורמה- המטופל בכדורים. לקחתי אימוראן במשך שנים, עד פרוץ הקורונה בעולם לפני למעלה משנה. מאז אינני לוקח דבר נגד קרוהן , רק תזונה מוקפדת. לאור המידע שהחיסון עלול לעורר את מערכת החיסון לתקוף את הגוף עצמו, אני מתלבט אם להתחסן. התור שלי לחיסון לעוד שבוע, 31.1.21. מה אתם ממליצים? רב תודות על מענה בהקדם..

שלום רב החיסון לקורונה מורכב משרשרת mRNA אשר בגופנו הופכת לאחד מחלבוני מעטפת וירוס הקורונה, ואותו חלבון גורם לתגובת מערכת החיסון לייצור נוגדנים נגד אותו חלבון. תגובה דומה מעין זו מתרחשת בכל סוג של חיסון הניתן לנו, בין אם הוא מכיל חלבון, וירוס מוחלש וכו. רוב תופעות הלוואי לחיסון היו קלות וחולפות תוך ימים ממתן החיסון. לאור מנגנון חיסון בטוח ובנוכחות מחלות הרקע שציינת וגילך אני ממליצה לך כן ללכת ולהתחסן על מנת להפחית את הסיכון ללקות בקורונה. בברכה ד״ר שניר

MRE - נמצאה האדרה ורסטרקציה באיליום טרמנילי. בדיקות דם - CRP . PLT ESR גבוהים. סובלת בכאבים חזקים בבטן תחתונה בימין. הבוקר החל דימום מחר בערב אמורה לעבור בדיקת קולנוס'. האם להמתין או לפנות למיון עקב הכאבים. תודה רבה

שלום רב בדיקות הדם וההדמיה שאת מציינת מעידים על תהליך דלקתי במעי הדק הסופי. דלקת כעין זו יכולה לגרום לכאבים בבטן הימנית התחתונה. אינני יכולה לייעץ לך מה לעשות ללא בדיקה גופנית והערכה של חומרת הכאבים, אך במידה וחלה החמרה ניכרת בכאב/ עליית חום לא מוסברת, מציעה שתגשי לרופא להבדק על מנת לשלול סיבוך של הדלקת. במידה והכאבים שאת מציינת מוכרים לך, ככל הנראה הם משניים לדלקת המתוארת ואז ביצוע קולונוסקופיה היא בדיקת הבחירה בשלב הזה. הופעת דימום יכול להיות משנית לדלקת והדרך לברר את מקורו היא על ידי ביצוע קולונוסקופיה. בהצלחה ותרגישי טוב ד״ר שניר

17/01/2021 | 19:30 | מאת: שושנה

שלום, יש לי קוליטיס ואני מטופלת בתרופה אנטיביו. האם התרופה עשויה להפריע ליעילות החיסון כנגד קורונה? תודה.

שלום שושנה את שואלת שאלה חשובה שאין עליה עדיין תשובה ברורה- קודם כל חשוב להגיד שהחיסון בטוח למטופלים עם תרופות ביולוגיות. מבחינת יעילות החיסון- החיסון לקורונה לא כלל במחקרים הקלינים שבוצעו מטופלים עם תרופות ביולוגיות, כך שהנושא לא נבדק. בימים אלו נערך מחקר במרכזים הרפואיים השונים בארץ שמטרתו לענות על השאלה הזו, כך שקרוב לוודאי בעוד מספר חודשים נוכל להתייחס לכך. בכל מקרה מומלץ להתחסן במידה ואין התווית נגד אחרת בהצלחה ד״ר שניר

07/01/2021 | 21:42 | מאת: אייל

שלום בן 45. ידוע על קרוהן + מעי רגיש קשה שהחמיר אחרי זיהום. ירדתי במשך כמה שנים חזק במשקל ל BMI=14 ! אומרים שההחמרה בעיקר בגלל המעי רגיש של אחרי זיהום. אני אוכל אוכל לא מגוון בעיקר לחם ואורז בלי פירות וירקות ובשר ועוד. הומלץ לקחת פורמולה. ניסיתי כמה פורמולות והן גורמות לכאבי בטן או נפיחות משמעותית של הבטן עם המון גזים וזה בלתי נסבל. שוחחתי עם הגסטרו בקופח שהמליצה לגשת למרכז רפואי לשקול אם לעשות הזנה חיצונית אולי פג או אפילו HOME TPN לכמה חודשים.. רציתי לשאול. 1. אם המעיים לא מסתדרות עם פורמולות בזמן שתייה אז האם זה אומר שגם לא יסתדרו עם הפורמולות אם יכניסו לי צינור פג שמכניס אותן ישירות למעיים? הרי זה רק מדלג על הקיבה אז בעצם זה אותה תגובה? 2. אם רוב הסיכוי שהמעיים יגיבו לפורמולות עם הזנה בפג כמו שהן מגיבים להזנה בשתיה אז האם זה אומר שרוב הסיכוי שצריך TPN ? תודה רבה

שלום רב נשמע ממה שאתה מתאר שאתה מאוד סובל. וממה שאני מבינה הירידה במשקל היא משנית להמנעות מאוכל ולא בגלל שהמעי הדק מודלק ולא מתפקד. ישנן דרכים שונות שניתן לנקוט על מנת לנסות להקל על התסמינים שאתה מתאר- בין אם על ידי טיפול אנטיביוטי שיכול לשפר את התפיחות הבטנית והשלשול ובין אם על ידי שינויים תזונתיים שונים לרבות פורמולות שונות- שיתכן ולא התנסית עם כולם. אני חושבת שאתה צריך להיות במעקב בבית חולים, במכון גסטרו שיוכל לתת לך מענה רב תחומי גם בהבט של טיפול ואיזון מחלת המעי הדלקתית וגם מרפאת תזונה הכוללת מעקב דיאטנית ומעקב רפואי על מנת למצוא את הפתרון הנכון עבורך. יכול להיות שיהיה צורך בסופו של דבר בהזנה מלאכותית בדרכים שונות אך ההחלטה צריכה להתקבל במסגרת מעקב וטיפול בבית חולים. בהצלחה והרבה בריאות ד״ר שניר

06/01/2021 | 19:09 | מאת: אפרת צ

שלום לך ד''ר, מעוניינת לדעת על חיסון קורונה ורגישות של G6PD, האם מתנגשים יחד? ברקע קוליטיס עם תגובה טובה לאינטיביו, תודה לה' אין מקרים יוצאי דופן, תודה לך על השירות, אין מילים!!!

שלום רב אין מניעה לקחת חיסון לקורונה בנוכחות G6PD וכן לא מהווה בעיה בנוכחות טיפול ביולוגי באנטיביו. בהצלחה ד״ר שניר

אני אמנם לא מאובחן עם קוליטיס או קרוהן, אך סובל מבעיה שמשותפת לחולים רבים ואשמח מאוד מאוד לשמוע את חוות דעתך. בתחילת ספטמבר עברתי ניתוח לכריתת טחורים. כעבור כחודש התפתח אבצס בפי הטבעת ועברתי ניקוז שבמהלכו גם הוכנס סיטון רפוי. במהלך הניתוח התברר שהאבצס גרם לפיסטולה פריאנלית חוצת שריר. כעבור כחודש נוסף עברתי ניתוח לשיפור הניקוז, שבו הורחב פתח הפיסטולה. מאז הניתוח לניקוז האבצס ועד היום (עם סיטון כל הזמן) סבלתי מהתלקחויות חוזרות ונשנות של כאבים קשים בפתח החיצוני של הפיסטולה ושל התגברות בהפרשות. בתקופה זו לקחתי שלוש פעמים ציפרו-פלג׳יל ופעם אחת אוגמנטין. בכל פעם שלקחתי אנטיביוטיקה חלו שיפור דרמטי בכאבים והפחתה בהפרשות, ועם סיום הטיפול האנטיביוטי תמיד חלה החמרה. בדיקת mri שערכתי לא העלתה שישנם אזורים לא מנוקזים. מצב נוכחי: אני כ-10 ימים ללא אנטיביוטיקה. בימים האחרונים שיפור משמעותי בכאבים, שנובע בין היתר מכך שאני נמנע לחלוטין מישיבה. נקבע כי בעוד כחודש אעבור טיפול בדבק פיברין. וכאן אני מגיע לשאלה שלי: האם לאור ההתלקחויות החוזרות ולאור העובדה שהאנטיביוטיקה שיפרה את המצב בכל פעם, כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי ממושך יותר - עד הניתוח - כדי להגיע אליו במצב אופטימלי כשהפצע כמה שיותר בריא ונקי מהפרשות? הרופא המטפל בי מתנגד וטוען כי יש חשש להתפתחות חיידקים עמידים, אך בחוות דעת נוספת שקיבלתי אמר לי הרופא כי אין מניעה מטיפול אנטיביוטי ממושך יותר, גם עד רגע הניתוח. גם רופא המשפחה שלי סבור שיש מקום לטיפול אנטיביוטי ממושך יותר. תודה רבה רבה!

שלום רב במחלה פיסטולרית משנית למחלה דלקתית של המעי פעמים רבות נדרשים לטיפול אנטיביוטי ממושך לעיתים כגשר עד להתחלת טיפול ביולוגי או טיפול מקומי, ולעיתים כאשר המחלה פעילה למרות הטיפול וביחוד אם מושגת הטבה ותגובה טובה לאנטיביוטיקה. לפי מה שאתה מתאר, בגלל התלקחויות חוזרות ותגובה טובה לאנטיביוטיקה כל פעם, רצוי לקחת טיפול אנטיביוטי לפני ביצוע הפעולה המקומית. לגבי התועלת עבור הצלחת הטיפול המקומי אני מציעה לדון בנושא עם הכירורג המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע. לפני מעל שנה הרגשתי כאב באגן כשמיששתי באיזור הרגשתי בלוטה נפוחה ואז גילו באולטראסאונד שזו בלוטת לימפה נפוחה. אולטרסאונד: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין). ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''. עשיתי מיפוי עצמות, רנטגן, MRI הכל תקין. עשיתי בדיקות למחלות מין- ואין שום דבר. אשמח לדעת מה דעתך? למה בלוטת לימפה יכולה להיות נפוחה מעל שנה? האם גסטרואנטרולוגיה זה הרפואה שאני צריך לפנות?

שלום רב לא בהכרח, יש להרחיב בדיקות דם, לשקול הדמייה מתקדמת של חזה בטן ואגן (ct או Pet ct) ובהתאם לממצאים להתקדם. לעיתים יש צורך לדגום אחת הבלוטות על מנת להגיע לאבחנה. לפי מה שתארת לא מדובר באותה בלוטה אלא באיזורים אחרים (צוואר ומפשעה) כך שיכול להיות שאין קשר בין הממצאים ואינם קשורים לאותה בעיה. מציעה לפנות לרופא משפחה שיקדם את הבירור במידת הצורך. רפואה שלמה! ד״ר שניר

אני מודה לך מאוד מאוד על זמנך. תודה רבה שלומי

23/12/2020 | 01:48 | מאת: קובי

שלום מה הסיבוך של התפשלות מעיים תודה

שלום רב התפשלות מעי לעיתים מאובחנת באופן אקראי בבדיקות הדמיה. הסימפטום השכיח הינו כאבי בטן אשר באים והולכים לסירוגין. באופן נדיר התפשלות מעי יכולה לגרום לחסימת מעי עם תמונה אופיינית בct בטן. התפשלות מעי במבוגרים מצריכה בירור שכן לרוב ישנו ממצא בדופן המעי אשר הוביל להתפשלות, המצריך טיפול. ד״ר שניר

21/12/2020 | 01:36 | מאת: דורית

בסד תודה על תשובתך. בהמשך אני פיתחתי רכישות עם פריחה אלרגית לציקלוספרין ולרפפן האם גם זה גורם חא להתחסן לקורונה. תודה רבה

שלום דורית הכוונה היא רק להסטוריה של תגובות אלרגיות קשות כגון הלם אנפילקטי, נפיחות השפתיים, קוצר נשימה חמור. בהצלחה ד״ר שניר

20/12/2020 | 11:07 | מאת: שלומית

בעלי מטופל כבר תקופה ארוכה עם אנטיביו האם צריך לחכות בין האנטיביו לזריקה וכמה זמן תודה

שלום רב אין על כך מידע בספרות שכן מטופלים המטופלים בתרופות אלו לא נכללו במחקרים הקלינים שנערכו. בכל אופן ממליצה שלא ליטול את הטיפולים באותו היום. במידה ותופענה תופעות לוואי לאחת מהתרופות - יהיה קשה להעריך משנית למה ולהתנהל בהתאם הלאה. בברכה ד״ר שניר

17/12/2020 | 04:42 | מאת: רן

שלום, אני מבקש סליחה על אורך השאלה, פשוט אני כרגע מוטרד מאוד. אני בן 26, ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים פסוריאטית, מטופל עם פנטסה וסלזופירין. בימים האחרונים הרגשתי כאבים באזור עורק הקרוטיד בצוואר הקדמי, צד שמאל. מדובר בכאבים שכבר הרגשתי אותם בעבר, בספטמבר 2020. הכאבים מתגברים במאמץ והפעימות שם כאבו, וגם כואב לי בזמן בליעה של מים ואוכל. בנוסף כשנגעתי באזור הרגשתי שם משהו עבה ונוקשה, לעומת עורק ימין שהוא רך וגמיש .דיברתי עם הראומטולוגית, אצלה אני מטופל בעניין דלקת המפרקים, כי חשבתי שאולי זה מחלת טקיאסו מפני שקראתי שחלק מתסמיני המחלה הם לעיתים כאב בעורק הזה, יחד עם טחול מוגדל (שראו אצלי לאחרונה) למרות שהוא לא כל כך מוגדל. לפני מספר ימים בבדיקת us נוספת, גודל הטחול היה 13.5 ס''מ. היא הציעה לי לעשות US לעורקים האלה באופן פרטי כדי שיהיה מהר, על מנת שאפשר יהיה לבדוק בזמן שיש כאב, וכדי שאם יש שם משהו - רצוי שהבדיקה תיערך בזמן אמת. היום עברתי את הבדיקה, ונמצא קריש דם שם באזור, תוצאות הבדיקה: "אס דופלר לעורקים קרוטידים- בדיקת דופן העורק- נבדקו עורקי הקרוטיס דו''צ: העורק המשותף, איזור הביפורקציה ולאחר ההתפלצות- ICA וECA. לא הודגמה התעבות דופן העורק- אין סימן לקרוטידניה אם כי הוא מתלונן על כאבים ממש מעל ל-bulb. יש לציין קריש רך קטן ב-ICA ממש לאחר הביפורקציה- עובי של 2 מ''מ צמוד לדופן- אינו גורם להפרעות בזרימה. תירואיד- תקין והומוגני דו''צ ללא קשרי לימפה מוגדלים או פתולוגיים דו''צ. הרדיולוגית שביצעה את הUS אמרה לי בעל פה, שהיא ראתה איזשהו עיבוי וכי לפעמים זה מראה על התחלה של מחלת טקיאסו. דיברתי עם המטולוג מהקופה וגם עם הראומטולוגית, והם סיכמו ביניהם שאעשה בדיקת CT אנגיו כלל גופי( אם הבנתי נכון הם רוצים CT אנגיו אגן בטן חזה וצוואר). רציתי לשאול אותך: א. ההמטולוג אמר לי להתחיל לקחת קלקסן ואספירין עד הבירור, אבל אחר כך הוא אמר שאולי זה לא בהכרח קריש, לכן אני מפחד מאוד לקחת קלקסן ואספירין מחשש לדימום במוח או בכל מקום אחר, כי אין לי קרישיות יתר לפי מה שידוע לי למעט הטרוזיגוטיות לפקטור V ליידן, ונוגדן LAC שבעבר היה חיובי ואחר כך היה תקין. בנוסף, גם הראומטולוגית וגם ההמטולוג, אמרו לי להתייעץ עם רופא גסטרו בגלל שיש לי קרוהן- בגלל חשש שלהם כנראה שהקלקסן והאספירין עלול לגרום לדימום במערכת העיכול. בינתיים לא לקחתי עוד כלום כי אני מאוד מפחד מהכל ואני לא מבין בכלל למה יש לי קריש בעורק התרדמה, ואני מאוד מבולבל מהכל. ודבר נוסף- כבר הרבה זמן אני מתלונן על כאבים בבטן שמאל עליונה שמקרינים לגב העליון, בהתייעצות עם רופא גסטרו שדיברתי לפני מספר שבועות, הומלץ לי על CT בטן עם הזרקת חומר ניגוד+שתייה. האם בדיקת הCT אנגיו של אזור הבטן תדגים גם את איברי הבטן הפנימיים, שיוכלו לאשר או לשלול בעיה באיברי הבטן, או שהCT אנגיו מדגימה אך ורק כלי דם באזור הנסרק? אני גם מפחד מהקרינה של הCT וידוע לי שקיימת גם אפשרות לבדיקת MRI/MRA, אבל אני לא יודע אם זה הדבר הנכון לעשות. אני מודה על ההתייחסות , תודה.

שלום רב מבינה את הדאגה והלחץ אך כפי שכבר ציינת האבחנה אינה ברורה, ויש להשלים בירור על מנת להגיע למסקנות הנכונות. בנוגע להדמיית המעי- בדיקת cta להדמיית העורקים אינה בדיקה מיטבית להערכת מערכת העיכול שכן אינה כוללת שתיית חומר ניגוד ואינה מכוונת להערכת המעי. מומלץ להשלים mre שהוא mri בפרוטוקול המעי הדק. לגבי הטיפול במדללי דם- במידה ויש התוויה מבחינה המטולוגית ליטול מדללי דם אין מניעה מבחינת מערכת העיכול. טיפול באספירין לא משפיע על מהלך מחלת קרוהן (בשונה מנוגדי דלקת אחרים שעלולים להשפיע ואינם מומלצים). בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

16/12/2020 | 18:05 | מאת: דורית

בסד חג שמח. אני 29 שנה מאובחנת עם קרונן, אחרי כריתה מלאה של מעי גס. מטופלת עם אימורן 100 מג ביוםצ2 כדורים ותוספי ויטמינים אומגה 3. כורכום, ברזל vsl3. האם אני יכולה יקבל את החיסון ? האם נבדק ענין של מדוכאי חיסון ? מתלבטת מאד לגבי החיסון. תודה חג שמח

שלום רב חולים המטופלים באימורן או בתרופות ביולוגיות אחרות הוחרגו מהניסויים הקלינים של החיסון ולפיכך אין מידע מבוסס לגבי קבוצת חולים זו. עם זאת, אין התווית נגד לחולים במחלות מעי דלקתיות עם או ללא טיפול תרופתי מלקבל את החיסון. האינדיקציות היחידות בגינן מומלץ שלא ליטול חיסון הינן- נשים בהריון, ילדים מתחת לגיל 16, ומטופלים עם הסטוריה של תגובה אלרגית קשה (אנפילקסיס) לתרופה/חומר. בכל מקרה מציעה לך להתייעץ על הרופא המטפל באופן ספציפי לגביך. הרבה בריאות ד״ר שניר

16/12/2020 | 17:11 | מאת: ברוך

שלום, האם בדיקה עם קפסולה אנדוסקופית דורשת אותה הכנה כמו קולונוסקופיה?

שלום רב בדיקת קפסולה אנדוקופית דורשת הכנה חלקית בהשוואה לקולונוסקופיה (נטילת כשני ליטר תמיסת מרוקן חדש, כלכלה צלולה יום טרם הפעולה ללא צורך בנטילת לקסדין) בהצלחה ד״ר שניר

16/12/2020 | 08:56 | מאת: חן

שלום סיפור קצת מורכב אשמח לעזרה בן 33 לפני למעלה משנה נתקפתי כאבים בבטן התחתונה עשיתי בדיקת הליקובקטר שיצאה חיובית לקחתי את הטיפול והכאבים נעלמו לפני כמה חודשים חזרו שוב ונשלחתי לאין סוף בדיקות ובירורים בדיקת crp הראתה 160 ויומיים לאחר מכן 24 יתר בדיקות הדם היו תקינות בשבוע שעבר עשיתי גסטרו שמצא שיש לי דלקת בקיבה ו2 כיבים בתריסריון ושוב הליקובקטר יצא חיובי לוקח בפעם השנייה את הטיפול הבעיה היא שהכאבים שלי הם בבטן התחתונה ולא בקיבה הפחד שלי הוא לא מחלות כמו קרוהן או קוליטיס אלא סרטן כי קראתי את התסמינים לסרטן מעי הגס וזה מאוד דומה למה שיש לי למרות שאין לי דם בצואה או ירידה במשקל עשיתי בדיקת צליאק שיצאה שלילית החרדות והלחץ שאני נמצא בהם פשוטות גומרות אותי אשמח לדעת האם כיבים ודלקת בקיבה וכמובן הליקובקטר יכול לגרום לכאב בבטן התחתונה ולcrp גבוה תודה מראש

שלום רב הסמפטומים שאתה מתאר אינם אופייניים לדלקת בקיבה משנית להליקובקטר. כמו כן עליית מדדי דלקת אף היא אינה אופיינית, וקרוב לוודאי אינה קשורה (ערך crp כעת תקין) אך לאור השיפור שחווית לאחר הטיפול הראשון שקיבלת, כדאי להשלים את הטיפול, לוודא שאכן החיידק טופל בהצלחה (ביצוע תבחין צואה כחודש וחצי מסיום הטיפול) ולהעריך האם נותרו סימפטומים ובהתאם להחליט על הצורך בהמשך בירור תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום מה הסיכוי שיש לי דלקת במעי הדק או הגס עפ עברתי קולנזקפיה מלאה לפני שלוש שנים אחר כך עשו לי גם סיטי עפ חומר ניגוד וגם mri מעי הדק וגם קולנזקפיה קצרה שבודקת את צד שמאול יש לי כאבים עיוותים לא נורמלים חזקים מאוד וגם כאבים בצד שמאול שזה לא עיוותים לפעמים הכאב רק בצד שמאול תחתון מה הסיכוי שיש לי קרוהן?דברקוליטיס קוליטיס?זה כבר שלוש שנים ככה והכאב קבוע ולא עובר רק מחמיר ? מה לעשות בסיטי היה רשום רק התפשלות במעי הדק בבטן שמאלית עליונה בלי חסימה וכואב צד שמאול? מה לעשות הלכתי לרופא גסטרו הוא אמר לי אני לא יודע מה יש לך הלכתי לבית החולים מלא פעמים ומשחררים אותי ואני משתגע מהכאב יש מצב לגייע לבירור אצלכם?תודה עידן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן אני מצטערת לשמוע שאתה סובל כל כך. לפי מה שאתה מתאר והבירור שעברת, לא נמצאה עדות לדלקת במעי הדק או המעי הגס כסיבה לכאבים הקשים עליהם אתה מתלונן. יש סיבות רבות לכאבי בטן ולא בטוח שהמקור הוא מערכת העיכול- יתכן ודרכי השתן, דופן הבטן ועוד. מציעה שתחזור לרופאת המשפחה ובמידת הצורך למרפאת גסטרו פעם נוספת על מנת לעבור על כל הבירור שעברת ולראות איך אפשר להתקדם בהגעה לאבחנה על מנת לסייע לך. תרגיש טוב ד״ר שניר

11/12/2020 | 04:55 | מאת: דוד

שלום, לאחרונה התחלתי לאכול אשכולית, אני אוהב את הטעם. קראתי שאשכולית עלולה: א. למנוע ספיגה של תרופות במעי וכך להפחית את היעילות שלהן - אני לוקח פנטסה וסלזופירין אז כדאי להימנע מאשכולית? ב. שיש באשכולית רכיב בשם נריגנין, שמעכב את הפעולה האנטי רעילה והמטבולית שמבצע הכבד, שכן זאת פעילות חשובה לדיכוי ההשפעות הרעילות של תרופות, בהתחשב בעובדה שאני לוקח סלזופירין כדאי להימנע מאשכולית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן יש אינטראקציה בין מיץ אשכוליות למספר תרופות. אשכולית מכילה כימיקלים צמחיים בשם פורנוקומרינים, אשר יכולים לעכב אנזים בכבד שאחראי לפירוק של מספר תרופות ועל ידי עיכוב אותו אנזים רמות התרופה עולות. הדרך לדעת אם התרופה שאתה נוטל יכולה להיות מושפעת ממיץ אשכוליות היא להסתכל בעלון התרופה. ספציפית לטיפול שאתה נוטל בפנטסה וסלזופירין - אין אינטראקציה ידועה עם מיץ אשכוליות. בברכה ד״ר שניר

10/12/2020 | 10:03 | מאת: זהבי

אודה למענה על שאלות ההמשך שלי מתאריך 07/12/2020 בשרשור הקודם בנוסף בינואר 2019 ערך הקלפרוטקטין שלי היה מעל 1000 בנוסף 10 חודשים לפני כן אובחנה הבת שלי בגיל העשרה כחולת קרוהן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השאלה נענתה לגבי קלפרוטקטין- זוהי בדיקה שרצוי להשתמש בה באופן קבוע למעקב כפי שבדיקות הדם משמשות למעקב. היא עוזרת לתמוך בשאלה האם יש בזמן נתון דלקת פעילה במעי. סיפור משפחתי של מחלת קרוהן מעלה את הסבירות שאכן מדובר במחלת קרוהן גם אם הביופסיות היו תקינות בהתחלה. רצוי בכל מקרה לחזור על הבדיקה וליטול ביופסיות נוספות. תרגישי טוב ד״ר שניר

מעוניינת לפרסם כאן פעילות קבוצתית לחרדים לנשים וגברים נשואים ונשואות רווקים, רווקות וצעירות בנפרד, Eezrimeim100@gmail.com רפואה שלימה ומועילה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו אינו פורום פרסומי, אלא פורום שבא לתת מענה לשאלות של מטופלים עם מחלות מעי דלקתיות בברכה ד״ר שניר

לאחר בדיקת MRI לשם אבחון מחלת קרוהן, נתגלו הממצאים הבאים: ישנו עיבוי דופן באילאום טרמינלי במקטע כ 5 ס"מ מעל השסתום האיליוצקלי, ספק האדרה מעט מוגברת. אשמח לדעת מה זה אומר, האם יש עדות לקרוהן? או מחלה אחרת כלשהי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הממצאים המתוארים בבדיקת הmore מכוונים לשינויים דלקתיים במקטע מעי דק בחלקו הסופי (בסמוך למעבר בין המעי הדק למעי הגס). ממצאים אלו אינם ספציפיים ויש להתייחס אליהם בהתאם לממצאים נוספים- סימפטומים, בדיקות מעבדה, בדיקת צואה לקלפרוטקטין, ממצאי קולונוסקופיה וביופסיות מהאזור. האבחנה קרוב לוודאי תתבסס על שקלול תוצאות הבירור שעשית. ממצאים אלו יכולים להתאים למחלת קרוהן אך יש להעריך את תוצאות יתר הבירור. תרגישי טוב ד״ר שניר

03/12/2020 | 15:52 | מאת: שחר

היי אני נמצאת כרגע בהתקף חמור של קרוהן ואין ברשותי אומפרדקס או לוסק שהייתי לוקחת עד עכשיו מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואומפרדקס עוזר לך להקלה על הסמפטומים, ניתן לרכוש מספר כדורים מוגבל ללא מרשם בבתי המרקחת, עד שתגיעי לרופא משפחה ותקבלי מרשם מסודר תרגישי טוב ד״ר שניר

02/12/2020 | 15:43 | מאת: זהבי

שלום חשוד לקרוהן לפני כשנתיים. לפני שבועיים CTE לבדיקת סטטוס ולהלן התשובה: התרחבות מתונה של הקולון, הקולון השמאלי מכיל כמות גדולה של צואה. לאחר הזרקה ללא עדות להאדרה פוקלית פתולוגית לאורך המעי הדק. מוקד של האדרת יתר בקרקעית הצקום המתמשך לתוך החלק הפרוקסימלי של התוספתן. האיליום הסופי עם דופן היפודנסי מעיד על דלקת כרונית. אין עדות לפתולוגיה במיזנטריום. בלוטות לימפה קטנטנות ב-RLQ יתכן ריאקטיביות ? כבד מעט מוגדל - איזור היפודנסי קטן צמוד לליגמנט הפלציפורם יתכן הסננה שומנית פוקלית. אין עדות להגדלת קשריות לימפה פרא-אאורטליות, איליאקליות או מפשעתיות. בסיכום: פתולוגיה כנראה פעילה בקרקעית הצקום בתוספתן. סימני דלקת כרונית באיליום הסופי. אין עדות לפיסטולה או לפתולוגיה מזנטריאלית חריגה. להבנתי הממצאים מאוששים נוכחות קרוהן !? מה שמדאיג אותי זה נושא ההאדרה בקרקעית הצקום ופתולוגיה כנראה פעילה בקרקעית הצקום !? מה משמעות ממצא זה ? קשור לקרוהן ? למשהו אחר ? אודה להתייחסות עד שאגיע לגסטרואנטרולוג. המון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אינני יודעת מה היו הממצאים בגינם עלה חשד למחלת קרוהן, אך באופן כללי הדרך הטובה ביותר להעריך את המעי הגס היא על ידי ביצוע קולונוסקופיה. הממצאים המתוארים יכולים להתאים לתהליך דלקתי באיזור הצקום או כל ממצא שעובר האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד אך לאור מה שתארת קרוב לוודאי מדובר בממצאים דלקתיים. הדרך הנכונה להתקדם לבירור הממצאים לעיל היא על ידי ביצוע קולונוסקופיה עם נטילת ביופסיות במידת הצורך. תרגיש טוב ד״ר שניר

07/12/2020 | 10:57 | מאת: זהבי

תודה על המענה המהיר לפני כשנתיים ביצעתי קולונוסקופיה בעקבות תחילת אבחה של קרוהן כשהמימצאים היו: "באזור השסתום האילאוצקלי בכניסה לצקום הימרות יחסית של הלומן כנראה שהאיזור פיברוטי והכניסה לאילאום טרמינלי מוצרת - נראתה בבירור אך לא ניתן להחדיר את המכשיר, החדר ביופטר ונלקחו דגימות שחזרו תקינות" הנ"ל בוצע בשל אישפוז שהיה חודש לפני כן בשל כאבי בטן במהלכה נמצא CRP גבוה ותוצאת CTE כדלהלן "הודגם עיבוי דופן של האליום הטירמנלי והציקום, עם השננה של השומן מסביב. הודגמו מספר קשריות לימםה מוגדלות בבטן ימנית תחתונה. ממצאים באליום הטירמניל והציקום שיכולים להתאים לתהליך דלקתי (Crohn-IBD/(זיהומי)" * האם הנ"ל מוסיף מידע שניתן ממנו להבין יותר במה מדובר ? אני חושש בעיקר ממשהו ספציפי שהתפתח שם - האם יש לכך סיכוי לפי הממצאים ? * האם יתכן עכשיו קרוהן/דלקת פעילה ללא ערכי CRP גבוהים וחריגים ? תודה רבה שוב

שלום רב הממצאים אז בהדמיה וממצאי הקולונוסקופיה אכן מעלות חשד למחלת קרוהן אך הביופסיות כאמור לא תמכו באבחנה (לא שולל). אך במידה ורוצים לבסס את האבחנה, יש לחזור על קולונוסקופיה וליטול ביופסיות חוזרות מהאזור. לפי תיאור הקולונוסקופיה הראשונה, במידה ואכן מדובר בקרוהן, הדלקת גרמה להצטלקות והצרות מסוימת של איזור המעבר בין המעי הדק למעי הגס. לפיכך יש להמשיך לעקוב באופן הדוק אחר המצב, ובמידה ויש עדות לפעילות דלקתית (מה שפחות סביר לאור העובדה שאין קליניקה כעת והבדיקות תקינות) והביופסיות מתאימות למחלת קרוהן, לשקול טיפול תרופתי. בשלב הזה הייתי ממליצה לחזור על קולונוסקופיה בהצלחה ד״ר שניר

29/11/2020 | 00:19 | מאת: דור

שלום, קראתי שאפשר לעשות US מעי דק וגס לחולי קרוהן (מבוצע בתל השומר), ושאחד היתרונות שלו בנוסף לקולונוסקופיה הוא הערכת עובי כל המעי לעומת הרירית בלבד בהשוואה לקולונוסקופיה. בנוסף מצוין באתר של תל השומר: "בדיקת אולטרסאונד של המעי נמצאה מדויקת בדומה לבדיקת הדמיה טומוגרפית (CT) ובדיקת הדמיה מגנטית (MRI) של המעי. בדיקת אולטראסאונד של המעי אושרה כבדיקת הדמיה יעילה על ידי האיגוד האירופאי למחלות מעי דלקתיות (ECCO)". מובן לי שהוא לא מחליף מעקב או אבחון של בדיקה אנדוסקופית. מה דעתך על US מעי דק וגס כבדיקה נוספת מלבד הבדיקות המקובלות במעקב אחרי IBD? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור מחלת קרוהן היא מחלה שמערבת את כל שכבות דופן המעי, ולפיכך הערכה של מחלת קרוהן כוללת גם בדיקה אנדוסקופית אשר מעריכה את שכבת הרירית- השכבה הפנימית של דופן המעי, וגם בדיקת הדמיה אשר מעריכה את דופן המעי כולה. סונר מעי היא אכן בדיקת הדמיה יעילה למעקב במחלת קרוהן. היתרונות שלה הן הזמינות הגבוהה, פשטות הפעולה והעדר חשיפה לחומר ניגוד. לרוב מבצעים הדמייה בסיסית כגון ct או mri בעת האבחנה/לפני תחילת טיפול, והמעקב יכול להתבצע באמצעות בדיקת סונר מעי. כיום בדיקה זו מבוצעת בתל השומר וכן בבלינסון. בהצלחה ד״ר שניר

קרוהן עם ערכי crp מוגברים, קלפרוטקטין שעלה עד 1300, למרות טיפול ברפאסאל וקפסולה שהדגימה דלקת במעי הדק, עם רפאסאל ודיאטה לקרון.גם לאחותי קרון נפטרה ממאירות מעיים. רופא גסטרו אמר לי במפורש שלא כדאי לקחת תרופות נוגדות tnf, המליץ על סטלרה שסירבה על ידי קופח, והמליץ על אנטיביו שגם היא נשללה על ידי קופח. האם בכלל לרופא גסטרו יש יכולת להמליץ וגם יקבלו את המלצתו או רק מה שהקופה מאשרת כלומר קודם רמיקייד, או אנטי tnf, אחר ורק אם לא מצליח אז עוברים לסטלרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממה שאת מציינת רושם כי אכן ישנה מחלה פעילה שלא נשלטת היטב עם הטיפול שאתה מקבל כעת, ויש צורך לתת טיפול אחר. יש הרבה שיקולים המובילים להמלצה הטיפולית במחלת קרוהן, ואינני יכולה להתייחס להמלצה שקיבלת על בסיס מה שציינת. לגבי הנחיות הסל- הטיפול באנטיביו מאושר כקו ראשון ביולוגי בכל קופות החולים. הטיפול בסטלרה כטיפול ביולוגי קו ראשון משתנה בין קופות החולים- בכללית יכולה להינתן למטופלים שלא יכולים לקבל רמסימה בטיפול ביולוגי קו ראשון. במכבי- סטלרה יכולה להנתן כטיפול ביולוגי קו ראשון. מאוחדת ולאומית בקו טיפול שני. מציעה שתחזרי לרופא גסטרו מטפל לדון האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניך. תרגישי טוב

22/11/2020 | 10:42 | מאת: שיר

בחןדש יוני ממדאחרי הלידה התחילו שלשולים שהתבררו כקוליטיס אני כבר עם טיפול מחודש אוגוסט (שעצר את ההתקף) לוקחת גרנולות של ראפאסל 3גר יומי וחוקן ראפאסל 1 גר פעמים (בהתחלה כל יום)בשבוע לחןדשים הקרובים. שאלתי היא האם בטיפול מניעה יש שילוב של חוקן וגרנולות? האםהטיפול הוא בסדר?יכולות להיות תופעות לוואי?בדיקות דם שצריך? יכול להיות קשר לפצעים בשפתיים? אשמח לדעת מה אני צריכה לבדוק תקופתי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר הטיפול בהתלקחות של קוליטיס בתרופות ממשפחת 5asa כגון רפסל הינו לרוב שילוב של טיפול דרך הפה וטיפול מקומי בחוקנים או בנרות תלוי במיקום הדלקת ובאופי התסמינים. לאחר התייצבות המצב ניתן במידת האפשר להפחית עד להפסקה את הטיפול המקומי ולהמשיך רק בטיפול דרך הפה בגרנולות או בכדורים. חשוב לעקוב בשבועות הראשונים של הטיפול אחר תופעות לוואי וכן אחר בדיקות דם כולל תפקודי כליות, תפקודי כבד, ובמידה ותקינים להמשיך בבדיקות שגרתיות מידי 6 חודשים. במקביל חשוב להעריך האם הטיפול יעיל והאם הדלקת אכן בהפוגה תחת הטיפול וזאת על ידי בדיקות דם, צואה וכן בדיקות אנדוסקופיה תקופתיות. תרגישי טוב ד״ר שניר

17/11/2020 | 14:31 | מאת: נשמח לעזרתך- כמה שאלות על קרוהן

שלום רב, אנו שתי תלמידות במגמת מדעי הרפואה והבריאות בתיכון ברנר, אנו נדרשות במסגרת המגמה לכתוב עבודה על שני מטופלים בעלי אותה קליניקה.  בחרנו לעקוב אחר התנהלותם של מטופלים הסובלים ממחלת קרוהן בשיגרת חייהם. במסגרת העבודה אנו נדרשים לשאול רופא מומחה מספר שאלות על מחלת קרוהן. בגלל המצב איננו יכולים לקבוע תור אצל מומחה על מנת לשאול את השאלות ולכן אנו פונים אליך האם תוכל לעזור לנו בהשלמת פרק זה בעבודה. מודים לך מראש על עזרתך... 1. מהי שכיחות המחלה אצל מטופליך? בארץ? בעולם? 2. ישנם דרכי אבחון חדישים למחלת קרוהן? 3. האם קיימים דרכי טיפול חדישים למחלה? 4. אתה יודע על מחקרים או ניסויים קלינים אחרונים שנערכו בנושא המחלה? 5. מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה, לאוכלוסיה הכללית, לאוכלוסיה בסיכון, ולאנשים שלקו בתופעה? תודה מראש אור ומזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שמחה על ההתעניינות הרבה בנושא, אך זוהי פלטפורמה המיועדת למתן מענה למטופלים בשאלות הרלוונטיות למצבם הרפואי. בברכה ד״ר שניר

יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי עשו לי סיטי בטן תקין ואז צילום רנטגן אבל בשיקוף שם ראו הרחבת מעי גס ועוד משו במעי הגס השמאלי בדיוק איפה שכואב לי שאלה שלי עם יכול להיות סיטי בטן תקין ושיקוף יכול לגלות את הבעיה של הכאבים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן התייחסתי לשאלה שלך כבר בעבר, אם יש איזשהוא ספק לגבי ממצא בתוך המעי הגס בדיקת הבחירה הינה קולונוסקופיה. בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

03/11/2020 | 07:19 | מאת: חיים

האם חולה קרוהון זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי? ואם כן האם זה לפי דרגות חולי ספציפיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זכאות לקצבה אינה מוענקת אוטומטית בשל אבחנה כזו או אחרת, אלא קשורה ליכולת ההשתכרות והשפעת המחלה על יכולת זו. מבחן הזכאות כולל תנאים מקדמיים ועמידה בקריטריונים של נכות רפואית. מציעה לפנות לביטוח הלאומי לקבלת הסבר מפורט יותר. בריאות שלמה ד״ר שניר

שלום רב. מבקשת לדעת האם כשיש פיסטולה פרינאלית ודלקת ברקטום בזמן קרוהן השתלת תאי גזע יכולה לעזור . והאם הקופה יכולה להתנגד להליך כי התרופה הינה כבר בסל מינואר. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נכון מאוד התרופה במסגרת הסל למצב בו קיימת פיסטולה פריאנלית פעילה למרות טיפול ביולוגי. על מנת שתוצאות הטיפול יהיו מיטביות רצוי שהדלקת במעי תהיה בשליטה תחת טיפול תרופתי ומידת הדלקת ברקטום לא תהיה רבה. במידה והינך עומדת בקריטריוני הסל אין סיבה שהקופה לא תאשר את הטיפול. בהצלחה ד״ר שניר

תודה רבה

01/11/2020 | 10:41 | מאת: מולי

אני סובל מקרוהן ויש לי כרגע חסימה ואני מקבל הזנהוכל פעם שאני מרטיב אותו עם מים או פטל אני מקיא את נשמתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מולי חסרים פרטים בהודעה שרשמת. אם כתוצאה ממחלת קרוהן התפתחה חסימת מעי מלאה בגינה כל מה שאתה מנסה לשתות מביא להקאות חוזרות, יש לפנות באופן מידי לחדר מיון להמשך הערכה וטיפול תרגיש טוב ד״ר שניר

31/10/2020 | 19:17 | מאת: דנה

שלום אני דנה בת 22. (לפני שנתיים עברתי ניתוח פיסורה,היה לי המון זמן אליקובקטור בלי שידעתי, הרופא אמר לי שבבדיקה שעשיתי יצא לי ערכים מאוד גבוהים אבל טיפלתי בזה ועכשיו הכל טוב,כותבת את זה כהקדמה כי לא יודעת האם זה קשור) אני לראשונה לפני כ 4 חודשים חוויתי נפיחות ממש גדולה בבטן התחתונה (מפשעה וקצת יותר למעלה) בדכ הייתה לי נפיחות יום לפני מחזור ובמהלך המחזור. אבל הפעם זה נמשך כשלושה שבועות רצוף וחלף עם קבלת המחזור ואז חשבתי שזה סתם היה משהו חד פעמי. לאחר שבועיים של בטן רגילה שוב הבטן תחתונה התנפחה ממש למשך שלושה שבועות חשדו שאולי זה אנדומטריוזיס הייתי אצל מומחה שכמעט בטוח שזה לא,הביא לי גלולות, הבטן התנפחה עם הגלולות אבל לתקופה של 10 ימים נפיחות ו10 ימים ללא נפיחות. הייתי שוב אצל המומחה אמרתי לו שהגלולות בתכלס לא עזרו כי עדיין הבטן מתנפחת והגלולות לא עושות לי טוב. עכשיו שלח אותי לרופא גאסטרו. אני ממש לא יודעת מה לעשות יש לציין שהנפיחות פשוט קוראת בזמן קצר כלומר יש מצב שאהיה ללא נפיחות ופתאום במשך שעה הבטן תתחיל להתנפח עד שתגיע לשיא אחרי 3 ימים ואז פשוט נתקעת ככה לתקופה... האם יש לכם רעיון מזה יכול להיות? נתקלתם בדבר כזה? מצד אחד אני אומרת אולי זה באמת לא אנדומטריוזיס אבל בכל זאת הגלולות אולי איך שהוא כן עזרו כי עם גלולות היה נפוח לי למשך עשרה ימים רצוף. וללאנגלולות נפוח לי כבר המון זמן.. אני אוכלת בריא (עוסקת בספורט, בדקתי אלרגיה לגלוטן ויצא לי שהכל בסדר) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורום המיועד לנושא מחלות מעי דלקתיות. מציעה שתפני לפורום בנושאי גסטרו כללי. תרגישי טוב ד״ר שניר