פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/03/2002 | 12:01 | מאת: רפי

שלום א. האם ניתן לתת לילד בן 3 קמח סויה שלא בושל מראש, וזאת בתוך לביבה מטוגנת שבה יש כ-50% קמח סויה והשאר קמח מצה ומעט ביצה. כלומר: האם יש לבשל מראש את ה-קמח סויה. ב. האם כמות החלבון וזמינותו בקמח סויה קרובה לבשר או עוף בתודה מראש

14/03/2002 | 09:57 | מאת:

רפי שלום, לא ברורה כוונתך לגבי ההבדל בין טיגון לבישול. על שאלתך השנייה התשובה ברורה: אין להשוות בין חלבון שמקורו מהחי לבין חלבון שמקורו מהצומח מבחינת הרכבו וזמינותו. חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב, הינו בעל ערך תזונתי גבוה יותר מאשר זה הצמחי, שמקורו בדגנים ובקטניות (כולל סויה).

12/03/2002 | 11:53 | מאת: רפי

שלום א. האם אפשר להקפיא בפריזר רגיל מיץ גזר מייד לאחר הסחיטה, בלי שיירד ערכו התזונתי כולל (ה-בטא קרוטן?) החומרים החשובים לעיניים שיש במיץ זה ב. באילו ירקות ופירות ישנם החומרים החשובים הנ"ל לעיניים, בריכוזים גבוהים כמו בגזר?(כשלא נוח לאכול גזר. ג. האם ההחומרים החשובים הנ"ל לעיניים שיש בגזר נפגעים בזמן בישול או אפיה של הגזר. בתודה מראש

הי רפי הבטא קרוטן (שהוא נגזרת של ויטמין A ) הינו יציב ביותר ואינו נהרס בחימום, עיבוד, ואיחסון. לגבי הקפאה, איני בטוחה וכדאי לברר זאת אצל מישהו שמבין בטכנולוגיית מזון. איפה ניתן למצוא ויטמין A ? גזר, דלעת, בטטות, ירקות ירוקים (חסה,סלרי, ופטרוזיליה), ירקות עליים כמו תרד,משמש, עגבניות, תירס, מלון, כרוב עלים, ברוקולי. אבל...... בגזר יש הכי הרבה!!!(-: בקשר לסעיף ג' ראה את תחילת תשובתי... שיהיה לך יום כתום! ליטל (ותודה לנועה שיף על איסוף האינפורמציה)

12/03/2002 | 09:40 | מאת: גלינה

רצית לשאל עם אפשר לקבל פרות יות מדויק על "דיאטת לחם" מה מותר ומה אסור לאכול.תודה גלינה.

14/03/2002 | 10:01 | מאת:

שלום גלינה, אין כוונת הפורום לתת תפריטים למיניהם. המקורות לכך רבים לאין ערוך, וכאמור טיפול דיאטטי מקצועי הוא זה הניתן אישית ע"י איש מקצוע. בהצלחה!

14/03/2002 | 10:45 | מאת: גלינה

מירי שלום! תודה על תשובתך. גלינה

12/03/2002 | 08:26 | מאת: רונית

אני בת 30 .1.60 מ'. 67 ק"ג .כמה קלוריות ליום עלי לצרוך כדי לרדת במשקל?

12/03/2002 | 23:40 | מאת: adi

רונית היי, זה כל כך משתנה!!!! יש כל מיני גורמים כמו: האם את הרה / מניקה? כמה דיאטות עשית? האם את בריאה ?וכו'. בכל מקרה: 1. רישום של מה שאוכלים!!!!! 2. ספורט!!!! 3. לשתות המון מיים!!!! 4. ירקות הם תספת חובה בכל ארוחה!!!! 5. לזהות קשיים. 6. רצוי שתלכי לקבוצת תמיכה. אם זה לא מתאים לך, לכי לדיאטנית. 7. עשי סיבובי חנויות!!! עדי

14/03/2002 | 10:13 | מאת:

שלום רונית, הפחתה בכמות הסוכרים הפשוטים, הפחתה בכמות השומנים, שתייה מרובה, ארוחות מסודרות, ופעילות גופנית!!! זה הכול. ספירת קלוריות, חישובים מתימטיים הם אולי פעילות למוח, אבל זו אינה הפעילות שתביא להורדת שומן. בהצלחה!

14/03/2002 | 14:20 | מאת: רונית

גם אם אעשה כל מה שכתבת (ואני משתדלת...) אבל אצרוך 3000 קלוריות ליום לא ארד במשקל... מאחר ואחת ההמלצות (גם בפורום זה...) היא לרשום כל דבר שאוכלים , אני שוב מבקשת לקבל תשובה בשאלה מהי מסגרת הקלוריות המומלצת לי .

12/03/2002 | 06:11 | מאת: דקלה

אני נמצאת כרגע במעקב של דיאטנית, בגלל שירדתי כ13 - קילו ולא קיבלתי מחזור כחמישה חודשים. היא המליצה לי לעלות 1-2 קילו כדי לא להיות בטווח סיכון (הייתי גבולית), העלתי אותם ועדיין, לא קיבלתי מחזור. אני רוצה לחזור שוב להתאמן במכון, אבל אני פוחדת שהדבר יפריע לקבלת המחזור. מצד שני, אני מרגישה נורא כי אני לא עושה דבר. האם אוכל לשלב אימון במכון בסדר היום שלי אם אדאג לכך שלא ארזה יותר? (הכוונה היא לאכול קצת יותר כדי שמאזן הקלוריות ישאר חיובי). הדיאטנית אמרה שקבלת המחזור קשורה לכמות השומן בגוף, ובגלל שהיא פחתה אני לא מקבלת- לכן אני פוחדת להתחיל להתאמן כי אז אוריד מסת שומן ואעלה מסת שרירים. האם עדיף לדחות את תחילת האימון? הייתי שואלת את הדיאטנית, אבל התור שלי הוא רק בחודש הבא.... אני לא בטוחה שזה קשור לפורום הזה, אם זה לא- מישהו יוכל להפנות אותי למקום הנכון? דקלה.

14/03/2002 | 09:07 | מאת:

לדקלה שלום! אני חושבת שבגוף השאלה שלך נתת כבר את כל התשובות. נראה לי שאת צריכה להחליט בינך לבין עצמך מהי המטרה שלך. אם את מעוניינת לשקם את גופך ולחזור ולקבל מחזור, ואם זו מטרתך העיקרית, אזי פעילות גופנית בהחלט לא מתאימה כרגע כי היא תחבל לך במטרה. לאחר שיחזור המחזור, ניתן יהיה בהדרגה רבה ותוך ייעוץ והכוונה לחזור לפעילות גופנית. את צריכה כרגע להתעזר בסבלנות. בנוסף, נראה לי נכון שתפני לקבלת ייעוץ נלווה (לא תזונתי) שיעזור לך להתמודד עם הקשיים שאת מתארת. נועה

11/03/2002 | 21:39 | מאת: דלית

יש לי תינוק בן 9 חודשים. הוא אוכל פירות ירקות ועוף ומחיות. האם להוסיף כפית שמן לירקות המבושלים? אני לא מאכילה אותו בשמן - האם צריך?אם כן - איזה? האם זה בסדר שלא קיבל שמן?

12/03/2002 | 08:18 | מאת:

דלית שלום! את יכולה לקרוא דיון סביב שאלה דומה ששאלה נעמה ב - 6/3. נועה

11/03/2002 | 10:27 | מאת: מירי

אני בחורה בת 27, הסובלת כבר כמה שנים מהפרעות אכילה. אני נוטה להרעיב את עצמי ימים, ולעיתים שבועות שלמים. יש לציין כי אינני שמנה, אך אני גם לא רזה כמו שנוהגים לומר לי. עד לפני תחילת ההתנהגות הזו שלי, משך המחזור החודשי שלי היה כ- 6-7 ימים. לאחרונה, ירד לי ל- 4 ימים, וחודש אח"כ לשלושה, ואילו החודש היה לי מחזור יומיים בלבד! אני מעט חוששת שיש קשר בין ההרעבה לבין משך המחזור. האם יש קשר? האם יש מה לעשות? האם יש מה לדאוג? האם אפשר לתקן או למזער נזקים? אנא ענו לי. תודה, מירי (מודאגת).

מירי שלום! את מגדירה את עצמך כסובלת מהפרעות אכילה אך לא ציינת אם אכן אובחנת והאם את מטופלת. להערכתי אם היית מטופלת, היית כבר מקבלת הסבר לסיבות לאיבוד המחזור. יש קשר ישיר בין רקמת השומן בגוף האשה לבין יכולת הגוף לייצר ולהפריש הורמוני מין (האחראים על המחזור). בכל מקרה רצוי לפסול סיבות אחרות להעדר מחזור ולכן כדאי מאוד שתפני לגניקולוג. ככל שהתת תזונה מחריפה, ומערכות הגוף נפגעות, חלק מהפגיעות הופכות בלתי הפיכות ולכן חשוב למהר ולפנות לאבחון הפרעת האכילה והתחלה של טיפול. נועה

10/03/2002 | 23:40 | מאת: מיקי

למשל מקמח אורז או קמח תפוחי אדמה?

מיקי שלום! אתה יכול לנסות לברר באתר של העמותה - http://www.celiac.co.il/ . בכל מקרה עליך לזכור שמצות כאלה לא יהיו ע"פ ההלכה... נועה

10/03/2002 | 20:52 | מאת: לולי

שלום רב, בשנים האחרונות התחלתי לקחת ויטמינים כמו ויטמין C, E, כמוסות סויה, סלניום ועוד... לאחרונה הומלץ לי על קואנזים Q10, והתחלתי לקחת גם אותו לפני כשבועיים. האם יש איזה סיכון בנטילת ויטמינים? האם עודף הויטמינים מופרש ללא סיכון? תודה... לולי

הי לולי. התשובה שאתן לך היא תשובה כללית, כדי שעוד אנשים יוכלו ללמוד מהנושא החשוב והמדובר הזה. אחת מהגדרות הויטמין (ויש בערך חמש הגדרות כאלה) הוא "חומר שהגוף זקוק לו בכמויות קטנות".. את רוב אם לא את כל הויטמינים והמינרלים אנחנו יכולים להשיג מהמזון ע"י תפריט מאוזן ומגוון. יחד עם זאת ישנם מצבים שאנחנו ממליצים להוסיף לתפריט תוסף זה או אחר. ישנם מאות אם לא אלפי סוגים של תוספי ויטמינים ומינרלים, במינונים ושילובים שונים. אני כמובן לא מכירה את כולם. מנסיוני ראיתי שהרבה מאוד מהפעמים, המינונים של התוספים הם מוגזמים ביותר (אפילו פי 16 מהמומלץ!!!). כשהכל תקין (כלומר, הכליות והכבד פועלים כמו שצריך) הגוף יפריש את העודפים. אבל... א. אנחנו לא יכולים לדעת מראש שהכליות//הכבד פועלים כתיקנם ב. אנחנו יוצרים עומס על איברים אלה, וזה ממש מיותר. לגבי הויטמינים ששאלת עליהם, כן, ויטמין C יכול להיות רעיל בכמויות גדולות ומוגזמות (היפר ויטמינוזיס C ) וכך גם ויטמינים אחרים. לפעמים נטילת תוסף תזונתי אחד יכול לפגוע בספיגתו של אחר (למשל ברזל מול אבץ). ומהי השורה התחתונה? למרות שויטמינים הם דבר בריא וחיוני לגוף, ונמכרים על ימין ועל שמאל ללא מרשם רופא, אין זה אומר שניתן לנהוג בהם בחוסר אחריות. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה- ליטל

10/03/2002 | 15:21 | מאת: שרון

האם מותר לאכול מנת כבד עוף פעם בשבוע? האם יש משמעות למשקלי? (9

10/03/2002 | 15:49 | מאת: שושי

אין דבר, אפילו לא בריא, שייגרם נזק מאכילתו פעם בשבוע, למשקל או לבריאות. מומלץ לאכול כבד עוף מדי פעם כי יש בו הרבה ברזל.

11/03/2002 | 16:20 | מאת:

שרון שלום! אם נתת משקל, אז הוא לא מובן. כבד הוא לא מזון מומלץ במיוחד מבחינת תכולת הכולסטרול והשומן הרבה. לעומת זאת יש בו גם תכולה רבה של ברזל ואבץ. אם אין לך בעיה של שומנים וכולסטרול, את בהחלט יכולה לאכול מנת כבד פעם בשבוע ללא חשש. נועה

10/03/2002 | 14:14 | מאת: טובה

שלום לכולם, אני מבקשת לדעת איך אפשר לבשל שעועית ולא לסבול מגזים. ביתי קונה שעועית ואורז בעבודה ודוכן עם פתיליות ולאסובלת מגזים. בבית היא אוכלת חמין, או סתם מאכל המורכז משעועית וסובלת מאד לפחות מס' ימים, כך גם כל בני המשפחה, מהו הסוד?? תודה

11/03/2002 | 15:49 | מאת:

טובה שלום! דרך בדוקה היא להנביט את הקטניות לפני שמבשלים. לאחר ההשרייה במים, שמים בקערה עם מעט מים על דופן החלון. תוך כמה שעות מבצבץ שורשון קטן. במצב כזה אפשר לבשל ואת הנותר אפשר להקפיא לפעם הבאה. בהנבטה, החומר הגורם לגזים מתפרק. במקביל גם הטעם מעט משתנה. נועה

09/03/2002 | 19:26 | מאת: יגאל

לפורום הנכבד אודה לתגובה מוסמכת לשאלתי האם ירקות חתוכים שהושארו במקרר מאבדים מערכם התזונתי ? ואם אכן כן, מהו סדר גודל הזמן . יגאל

יגאל שלום! ידוע כי חלק מהויטמינים רגישים מאוד לשינוי סביבתי ויכולים לעבור שינוי כימי כתוצאה מחשיפה לאור, אויר, חום. לעיתים שינוי זה מבטל את התועלת התזונתית שלהם. בשל כך, ככל שנחתוך ירקות גס יותר ונאכל אותם בסמוך לחיתוך, נקבל באופן יחסי יותר ויטמינים פעילים. אני חושבת שלא צריך להכנס להגזמות בנושא וממש לא נורא עם אוכלים סלט ששכב במקרר. עדיין יש בו ויטמינים (אם כי פחות), מינרלים, סיבים ואם הוא טעים...אז בתאבון! נועה

11/03/2002 | 19:52 | מאת: יגאל

לנועה , תודה עבור תשובתך הממצה, יגאל

09/03/2002 | 11:10 | מאת: הבת

שלום רציתי לדעת אם חצילים גורמים לבעיה בסידן והאם לנשים בגיל המעבר לא רצוי לאכול בכל צורה שהיא? האם ייתכן שתפוח"א,כרובית ושאר ירקות גורמים לבערה בכפות הרגליים? אבי הפסיק לאכול תפוח"א וכרובית והמצב השתפר להפליא גם אצל כמה ממכריו. מה דעתך? תודה! מהבת

11/03/2002 | 16:16 | מאת:

לבת שלום! אין לי כל מידע שהוא לגבי שאלותייך. נועה

09/03/2002 | 10:43 | מאת: דורון

האם נכון שתהליך פירוק חלבון לחומצות אמינו בגוף גורם לו נזק מסוים , דבר שלא קורה בצריכה ישירה של חומצות אמינו

10/03/2002 | 14:50 | מאת:

דורון שלום! זה נכון שלתהליך פרוק החלבון לחומצות אמינו יש תוצרי לוואי אך לגוף מנגנונים לסילוק חומרי פסולת אלו. בשני מקרים אנו שמים לב לכך: במחלת כליה (שהיא האיבר האחראי על סילוק חומרי הפסולת), ובצריכה עודפת (מאוד...) של חלבון ללא כל פרופורציה לצרכי הגוף. לגבי צריכת חומצות אמינו בודדות, ידוע שספיגתן במעי אינה אופטימלית. חומצות אמינו נספגות הכי טוב כפפטידים קצרים(שרשראות) של 2 חומצות אמינו ויותר. הפפטידים נוצרים בתהליך העיכול הטבעי של חלבונים אותם אנו צורכים במזון. נועה

09/03/2002 | 09:27 | מאת: קובי סורוז'ון

האם שתייה מרובה של מים גורמת לעלייה במשקל ? לדוגמא, האם שתייה מיידית של ליטר מים תגרום לעלייה של 1 קג במשקל הגוף ? ועד שאותם 1 ליטרים לא ימצאו את דרכם החוצה ( בדרך כלשהי ) לא יהיה גופי כמשקלו הקודם ? שאלה 2. האם ישנו צורך ואפשרות להוסיף למים המינרלים פלואוריד במידה ואני שותה רק מים מינרלים. אם כן, כיצד? ידוע לי שמינון הפלואוריד הוא חשוב, שכן עודף יכול לגרום לנקודות חומות על השיניים. תודה.

10/03/2002 | 13:46 | מאת:

קובי שלום! אכן, ליטר מים שווה לקילוגרם וככזה הוא מעלה אותנו במשקל באופן זמני עד אשר מתפנה מהגוף. לגבי פלואור, הוא מוסף למי השתיה הרגילים וכן קיים באופן טבעי במזון שמקורו בים - דגים ואצות. ההמלצה היומית היא 3 מק"ג. נועה

08/03/2002 | 22:47 | מאת: זוהר

סובל מלחץ דם גבוה מטופל ב- Vascace-Plus אשמח לקבל המלצה על פריטי המזון המפורטים בהקשר להשפעתם על לחץ דם גבוה: שקדים אגוזי קאשיו אגוזי מלך בצל ירוק פטרוזיליה בתודה זוהר

10/03/2002 | 13:38 | מאת:

זוהר שלום! לא ציינת אם אתה סובל ממחלות נוספות והאם לחץ הדם הגבוה קשור בהשמנה. אם קיימות בעיות נוספות, ייתכן ותשובותי אינן מתאימות. בהנחה כי זו הבעיה היחידה, אזי אין מניעה לאכול אגוזים למיניהם (כל עוד הם אינם מומלחים) וכן פטרוזיליה ובצל ירוק. נועה

02/05/2002 | 14:00 | מאת: עננהכה

11/08/2002 | 15:42 | מאת: יעל

08/03/2002 | 21:46 | מאת: אסנת

הי אני מעונינת לקבל עצתך לגבי דיאטה בזמן הנקה מלאה אני מעונינת להשיל מעלי 3 קילו מיותרים עברו כבר 3 חודשים וחצי מאז הלידה תודה

10/03/2002 | 09:09 | מאת:

אסנת שלום! ראשית, זה נפלא שאת מניקה את ילדך. בחרת באופן ההזנה המושלם לתינוקך. בטח שמת לב שלא רק הוא נהנה מכך. גם לאם יש יתרונות מרובים בהנקה. אחד מהם הוא ירידה במשקל העודף שנצבר במהלך ההריון. חלב אם הינו עשיר בשומן והגוף מגיייס שומן זה בעיקר מרקמות השומן הממוקמות בבטן ובישבן, ולא רק מן המזון. לא ציינת אם את עצמך אכן חשת בירידה הזו במהלך החודשים שחלפו אך אני משערת שכן. יש להעזר בסבלנות כי הירידה היא איטית ומתונה. אם את מתכננת להניק עוד תקופה של 3 חודשים ויותר, סביר להניח שבמהלך תקופה זו, גם הק"ג העודפים ייעלמו. נועה

19/06/2002 | 13:12 | מאת: גליה

האם נכון לאמר,שאסור לעשות דיאטה בזמן הנקה? אני בת 34 שלושה חודשים לאחר לידת ביתי.בשבוע האחרון התחלתי להקפיד יותר ולשים לב אל התזונה שלי. אם בהתחלה חשתי רעב וצמא לאחר כל הנקה, כעת המצב קצת שונה: אני צמאה ושותה לאורך כל היום, אולם הרעב פחת וגם אני אוכלת פחות(במתכוון). פחות פעמים ביום...פחות בכל ארוחה...פחות דברים משמינים... לדעתי זאת דיאטה. ביתי עולה במשקל יפה, חיונית וחייכנית...במהלך הים יונקת כל שעתיים לערך וישנה לילות שלמים (20:00-06:00). משקלי 56 ק"ג גובהי:1.60 את הרעב במהלך היום אני פותרת בפירות,האם הם משמינים? האם אני מחסירה משהוא מביתי? (הנקה מלאה) מהוא המשקל הנכון עבורי?

08/03/2002 | 10:19 | מאת: שוגר

אני כבת 20, גובה 1.61, משקל 49. מאז ומעולם הייתי "רזונת" ומוגדרת כ"שלישון תחתון" (במשקל) עפ"י הרופא. לאחרונה "השתנה מבנה גופי", אינני חושבת שאני שמנה אולם אני מודעת לכך ששמנתי, פתאום יש לי בטן ו"צמיגים" בצדדים וכל זה התרחש בחודש אחד! אני מעוניינת לחזור למצבי הקודם אולם לא מעוניינת לעשות דיאטה רצינית ולרדת יותר מידי! איזה מזונות עלי להוריד מהתפריט ואילו להוסיף על מנת להוריד את מה שעליתי ולא יותר מידי?

08/03/2002 | 10:28 | מאת: adi

היי, יש לך תת משקל!!!! עדי

שוגר! האם עלית במשקל? 49 משקלך הנוכחי או הקודם? בכל מקרה זהו משקל נמוך (אך תקין) לגובהך ולא רצוי שתרדי עוד במשקל. אם תעשי שינויים בתפריטך קרוב לוודאי שאכן תרדי במשקל וזה לא נראה לי רצוי. את צעירה ובגילך עדיין יכולים להתרחש שינויים הורמונלים אחרונים הקשורים בהתבגרות וייתכן שזוהי הסיבה להתעגלות שאת מתארת. ההצעה שלי להתמודדות במקרים כאלו היא לשלב פעילות גופנית, הן ארובית והן מחטבת ש"תחזיר" לך את הגוף אותו את מבקשת. נועה

07/03/2002 | 20:02 | מאת: חיים א

שמעתי כי לאנשים לאחר צנתור עקב סתימה בעורק, לא מומלץ לאכול אוכל שבושל עלהאש (גחלים\גריל), אפילו אם זה דג מהסוג הבריא. האם זה נכון ? תודה מראש על התשובה.

10/03/2002 | 08:50 | מאת:

חיים שלום! שריפתו של מזון באש גלויה אינה בריאה. היא גורמת ליצירת חומרים במזון שהינם בעלי פוטנציאל לגרימת סרטן. רצוי להפחית את צריכת המזון המוכן בדרך זו (3-2 בשנה נראה לי סביר). לגבי מחלות לב, לא ידוע לי על קשר ישיר לשריפת מזון. עם זאת, לך רצוי בכל מקרה לאכול בשרים ודגים שהם דלים בשומן אם הוכנו על האש או בכל דרך אחרת. נועה

07/03/2002 | 00:16 | מאת: מירי

רציתי לדעת מה עדיף אורז (אםיךו מאודה) או לחמניה (חיטה מלאה למשל) עבור ארוחת צהריים (כמובן בנוסף לבשר וכ"ו) כלומר אילו מבין מנת הפחמימות עדיפה ולמה?

07/03/2002 | 11:02 | מאת: שושי

עדיף לגוון.

07/03/2002 | 13:30 | מאת: adi.

היי, תלוי באפשרויות שיש במקום העבודה. עדי

10/03/2002 | 08:31 | מאת:

מירי שלום! מבחינה תזונתית אין כמעט הבדל, אולי מעט יותר סיבים תזונתיים בקמח המלא. אם את זקוקה לתוספת של סיבים - אכלי הלחמניה או כל פחמימה אחרת העשירה בסיבים. בעקרון, רצוי לגוון את מקורות הפחמימה אותם אוכלים: גם לחמים למיניהם, גם דגנים - אורז, קוסקוס, בורגול, פסטה, תירס ודגני בוקר, גם קטניות - חומוס, עדשים, שעועית וגם תפו"א ובטטות. נועה

06/03/2002 | 18:10 | מאת: יקי

שלום, האם תזונאים קליניים נותנים המלצות תזונה לאדם שיש לו קנדידה או שזה שייך יותר לנטורופתיה? במידה ואכן נותנים המלצות, מה הן באופן כללי, ואלו פירות, אם בכלל, מותר לאכול?

07/03/2002 | 14:09 | מאת:

יקי שלום! יש ויכוחים ודיונים רבים סביב נושא הקנדידה - האם קיימת בכלל? האם אכן גורמת נזק? אם כן, מהו? והכי חשוב - כיצד ניתן לטפל? מהכיוון שלנו, אנו מתנגדים לדיאטה שהנטורופטים ממליצים עליה וזה מהסיבה הפשוטה שזו דיאטה מאוד לא בריאה ומאוד לא מאוזנת. גם אם היא מטפלת בקנדידה (אני בספק...), היא עלולה בזמן זה לגרום לנזקים רבים אחרים - הרי גוף האדם אינו יכול להתקיים ללא פחמימות! אי לכך, אני לא אמליץ על דיאטה מיוחדת לטיפול בקנדידה תוך תקווה שימצאו שיטות יותר יעילות לטיפול ופחות הרסניות לגוף. נועה

19/06/2002 | 07:34 | מאת: יעקב אדלר

ויכוחים בנושא קנדידה אם קיימים מקרים שהקנדידה נמצאת שלא באיזון בפלורה אינם קיימים כלל בעולם הרפואה של היום. מי שממליץ לא לקיים את הדיאטה המומלצת אינו בר סמכא בנושא וחבל שנושא תואר שלא זכאי לו.

10/03/2002 | 23:44 | מאת: מיקי

סודה! זה עושה נפלאות! סתם סודה מהסודה-סטרים או של שוופס וכיוב'.

22/03/2002 | 18:25 | מאת: לל

מתוך נסיון אישי: אצידופילוס עושה נפלאות. במיוחד "פמינה" של אלטמן - ההסבר ליעילותו הגבוהה במיוחד, שקיבלתי - מגדלים אותם על מצע אחר קצת. לדיאטנית - האם יש עוד תוספי מזון שכדאי להתעניין בהם לבעיה ספציפית זו? בתודה מראש - לל

27/04/2002 | 08:22 | מאת: אמנון

מהי מחלת הקנדידה ומהו הטיפול בתודה ובכבוד

06/03/2002 | 12:23 | מאת: סיון

שלום לכולם...... אני בחורה בת 19,רזה, ויש לי קצת צלוליטיס מתחת לישבן......רציתי לדעת למה נוצר בכלל הצלוליטיס? האם זה מהאוכל שאנו אוכלים? ואיך אפשר להיפתר ממנו? תודה...סיון

10/03/2002 | 10:28 | מאת: סיון

למה אין התייחסות??

10/03/2002 | 13:27 | מאת:

לסיון שלום! צלוליטיס היא שכבת שומן תת עורית הקיימת אצל כולנו. לא תמיד השומן מסודר ברצף אחיד ויש אזורים שבהם הוא בולט ונראה שונה דרך רקמת העור. אגב - המילה צלוליטיס אינה נכונה במקרה זה כי משמעותה דלקת, אך היא השתרשה כמתארת את המצב הנ"ל. אין ממש פתרון (תרופות, משחות, מסז'ים, ניתוחים וכו') לבעיה. לעיתים פעילות גופנית יכולה לסייע לפיזור השומן, אך אין כל ערובה לכך. מאגר שומן תת עורי הוא טבעי ונורמלי. גם אצל האנשים הרזים ביותר הוא מצוי (אם כי האחוזים קטנים). בגוף האישה ישנו מאגר גדול יותר של שומן האמור לשמש אותה בתקופות הריון והנקה. אני מאוד מקווה בשבילך שתלמדי לחיות בשלום עם גופך. נועה

06/03/2002 | 12:01 | מאת: אור

אני כבת 22 גובהי מטר 168 ומשקלי כרגע 56 ג"ק הייתי מעוניינת לרדת כ- 5 ק"ג בזמן המהיר ביותר , הנני מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע במהלך החודש האחרו. הייתי מעוניינת לקבל המלצה על דיאטה טובה וממולצת ?

07/03/2002 | 13:57 | מאת:

אור שלום! משקלך תקין ונמצא בגבול התחתון של הנורמה! זה יהיה לא אחראי ולא מקצועי מצידי להמליץ לך על דיאטה, מה גם שמטרת האתר אינה לספק תפריטים לדיאטה. דבר נפלא שאת עושה ויכולה להמשיך בו תמיד הוא הפעילות הגופנית. כאשר מתמידים בכך משיגים מטרות נוספות כמו שיפור הכושר, פעילות לב ריאה, שיפור בהרגשה הכללית וחיטוב הגוף. נועה

06/03/2002 | 00:47 | מאת: נעמה

1) האם מותר לתינוק בן 8 חודשים לאכול אוכל עם שמן? 2) האם הוא זקוק לשמן אולי לקליטת הויטמנים? 3) באתר של התזונה שאתם ממליצים עליו - רשום שתינוק בגיל הזה יכול לאכול "דברי מאפה" - מה זה בדיוק כולל? תודה

06/03/2002 | 14:15 | מאת: יעל

למה שלא יאכל שמן?כל אדם אפילו הוא תינוק בן יומו חיב שומן במזון, כי זה אחד מאבות המזון,שחשוב לפעילות התאים, גם בגלל היותו אנרגיה קלה וזמינה לגוף, וגם בגלל היותו מסיסי של ויטאמינים והומונים שונים. דברי מאפה, הם לחם, עוגות עוגיות, אבל בגבולות סבירים ולא להגזים, אפשר לתת לו ביד חתיכת לחם, או עוגיה, יש אפילו מיוחדות לתינוק, וזה מעסיק אותו, גם משתיק לפעמים נדנוד בלתי מוסבר(רעב אולי, או גירויהחניכיים לפני צמיחת שיניים), וגם עוזר לפה ולסת שלו להתפתח היטב .

07/03/2002 | 13:05 | מאת:

הי נעמה שאלת שתי שאלות ואענה לך אחת אחת. לגבי שמן במזון האם מותר, התשובה היא בוודאי שכן. גם חלב האם וגם הפורמולות השונות מכילות שומן. כפי שציינת בעצמך, השומן מכיל ויטמינים חיוניים, וחומצות שומן חיוניות שאין הגוף מסוגל לייצר בעצמו. אם כוונתך היא להתחיל לטגן את האוכל ולתת לתינוקך צ'יפס ושוארמה אז לא לכך התכוונתי בתשובתי. יחד עם זאת, הוספת שמן לירקות מבושלים, תפוחי אדמה, בשר עוף מרק וכו' היא בהחלט אפשרית. לגבי דברי מאפה. אני באופן אישי לא ממליצה לתת דברי מאפה לתינוקות לפני גיל שנה. הסיבה לכך היא שעלולה להיות רגישות לחלבון הגלוטן המצוי במוצרי חיטה. גם אם כבר חשפת אותו למוצרים כאלה, רצוי שתבחרי בדברים אחרים היות וישנו כאן גם אפקט של השפעה מצטברת.

08/03/2002 | 00:20 | מאת: נעמה

תודה. יש לי עוד שאלה - עד כה לא נתתי לו שומן - רק פירות, ירקות, חלב אם ולאחרונה דייסות. מעכשיו אתחיל לתת לו גם קצת שמן - השאלה - האם העובדה שעד כה הוא לא קיבל שמן הזיקה לו? וגם האם מותר לתינוק לאכול אוכל עם תבלינים? (אבקות למיניהן - שום, פפרקיה וכו')

06/03/2002 | 00:12 | מאת: טלי

רציתי לדעת מה ההבדל בין שוקולד מריר לרגיל (מבחינה קלורית לא מצאתי הבדלים), מי מהם עדיף אם לוקחים כבר שוקולד ולמה? ושאלה נוספת על שוקולד חרובים, שמעתי ששוקולד חרובים יותר בריא מרגיל אולם להפתעתי כאשר הסתכלתי בערכיו התזונתיים ראיתי שכל השומנים שבו הם רווים - שמהם הבנתי שעדיף להמנע , אזי למה שוקולד חרובים יותר מומלץ???

07/03/2002 | 13:14 | מאת:

הי טלי ההבדל העיקרי בין שוקולד חלב לשוקולד מריר הוא כמות החלב. (לדברי קולגה שלי שוקולד מריר אינו מכיל חלב). הבדל זה אינו משמעותי מבחינה תזונתית או בריאותית. עדין השוקולד הוא לא סלט ירקות לגבי שוקולד חרובים. קודם כל אני שמחה שאת קוראת את הסימון התזונתי ואת המרכיבים של המוצר. ככה אף אחד לא יוכל לעבוד עלייך. שוקולד חרובים מכיל סיבים תזונתיים, ומבחינתי זהו יתרונו היחידי. יש האומרים שהוא יותר טעים. מנסיוני האישי טעמו דומה ביותר לזה של שוקולד רגיל, אך להוציא הבדל זה, אינני רואה יתרונות אחרים.

07/03/2002 | 13:51 | מאת: טלי

מה לגבי סוגיית השומן --> שוקולד חרובים מכיל רק שומן רווי , האם עדיין נכונה העמדה שהוא יותר טוב???

05/03/2002 | 22:06 | מאת: נטלי

בת 25 משתמשת כ - 7 שנים באופן כמעט קבוע בתרופות משלשלות ( לעיתים כאלו על בסיס טבעי ולפעמים לא), מעוניינת להפסיק!!! מה הדרך? כאשר אני מנסה אני סובלת מעצירות והבטן מתנפחת ואז אני נשברת. בנוסף בכדי שהתרופות ישפיעו יש צורך להעלות את המינון כל פעם.(ניסיתי להפסיק בהדרגתיות וגם זה לא כל כך עובד). האם יש מסגרת טיפולית באזור הצפון ( בין אם פרטית ובין אם ציבורית- בי"ח) , ניסיתי לפנות לרמב"מ אבל הם מלאים לשלושה חודשים הקרובים. מה לעשות??? בתודה מראש נטלי

07/03/2002 | 13:31 | מאת: adi.

נטלי, בפורום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה באתר זה משתתפות בנות שסובלות מהבעיה. אולי מישהי תמליץ על מקום. עדי

07/03/2002 | 13:33 | מאת:

נטלי שלום! חשוב מאוד שלא תוותרי ולא תרימי ידיים רק בגלל שאמרו לך לא. כבר שבע שנים את מתמודדת לבדך עם מחלה קשה ביותר. אם הגעת להבנת מצבך סימן שהגיע זמנך לשבור את המעגל שבו את כלואה. נצלי את המשבר הזה. גם אם לא בצפון אז במקום אחר. אל תחכי שלושה חודשים. היי חזקה!!! נסי לחזור ולפנות למרפאה ברמב"ם ולו רק על מנת לקבל כתובת של מסגרת אחרת עליה הם ממליצים. (הם מומחים לעניין יותר מאיתנו...). הטלפון הוא8543031 - 04. נועה וליטל

22/05/2002 | 08:04 | מאת: היועצת .ח.

לנטלי שלום! את חייבת להתחיל לקחת את עצמך בידיים. אני מכירה רבות שמתו מבולימייה והמצב שלך זה משהו רציני. אני מציעה לך ללכת לטיפול רפואי ולהתייעץ עם מישהו/י שמבין בנושא. בקופת חולים ימליצו לך על תרופות וטיפול מיוחד שיעזור לך להבריא. עדיף לך להיות בריאה. לא שמנה ולא רזה. ואם את חושבת שאת שמנה ורוצה להרזות, יש דרכים אחרות לטפל בנושא ולהרזות. תתיעצי עם רופא/ה והם ייעצו לך בנושא דיאטה, איך לאכול אוכל בריא מכל הסוגים ולא להשמין יותר מהרצוי. את צריכה לאכול שלושה פעמים ביום. ארוחת בוקר, ארוחת צוהריים, וארוחת ערב. ממחקרים רפואיים, ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום מכיוון שאחרי השינה הלילית הגוף מתייבש ומתנקה, על כן חשוב לשתות משהו בבוקר ולכול ארוחת בוקר מזינה. וגם ארוחות הצהריים והערב חשובות ולכן את צריכה להקפיד לאכול אותן במלואן. מהיועצת עדו .ח.

22/05/2002 | 07:55 | מאת: יועצת רפואית

נטלי היקרה- הודעתך נוגעת מאוד לליבי אך אם רמב"מ לא מוכנים לקבלך אז גשי לבית חולים נהריה או כל בית חולים אחר . אנסה אני לפתור את בעיתך וארשום לך אותה כאן בפורום אז אנא עקבי אחר כל הודעותיי בתודה : מיכל רוזנברג יועצת רפואית בכירה

05/03/2002 | 20:11 | מאת: חיים

שלום אני כרגע מבצע עבודת מחקר על האנמיה השאלה העיקרית שלי היא : האם יש קשר בין מחלת האנמיה להתפתחות פיולוגית של גוף האדם?!?! אם כן אז מה הוא הקשר? שלה זאת ממש חשובה לי לדעת למי שעונה לי אני ממש ממש מודה לו!!! המון המון תודה.....

חיים שלום מצטערת אך לא הבנתי את השאלה. אנא הבהר תודה

05/03/2002 | 18:01 | מאת: חיים א

שלום, אני לאחר התקף לב ושומר על דיאטה קפדנית. אחד מהדברים מהם אני נמנע ככל האפשר הוא מזון המכיל שומן צמחי מוקשה. לא הצלחתי למצוא מרקים (אבקות מרק עוף וכו') שאינם מכילים מרכיב זה, כולל במרקי פרווה. אשמח אם תאמרו לי אם ישנם מרקים שאינם מכילים מרכיב זה

06/03/2002 | 14:16 | מאת: יעל

תכין לבד כמות גדולה תחלק בקופסאות, ותחם לך כל פעם מנה. אתה לא יכול לסמוך על מזון מוכן, מלבד שמן מוקשה, יש עוד כמה דברים שלא מומלצים לחולה לב, לדוגמא, הרבה מאוד מלח....

06/03/2002 | 20:38 | מאת: חיים א

אני לא מדבר על מרקים מוכנים. אני מדבר לדןגמא על מרק עוף. יש צורך בהוספה של אבקת מרק (או קוביית מרק). אלו תמיד מכילים שומן צמחי מוקשה. איפה ניתן להשיג מרכיב בסיסי זה ללא שומן צמחי מוקשה ?

07/03/2002 | 14:39 | מאת:

שלום חיים. אין אבקות מרק שאינן מכילות שומן צמחי מוקשה. אתהי יכול להשתמש באבקת מרק לתוספת טעם, אך לא לבשל את המרק על בסיס אבקת מרק. אם אתה מוסיף קצת אבקה למים הרותחים למטרת הוספת טעם זה בסדר, כי כמויות השומן שם אינן גדולות יחד עם זאת, אתה מציין כי אתה אחרי ניתוח לב, ושומר על דיאטה קפדנית. ראיתי לנכון לציין כי אבקות מרק למיניהן מכילות כמות גבוהה מאוד של מלח. לרוב אחרי ניתוחי לב, ישנה גם הגבלה על צריכת מלח לכן שים לב גם לנקודה זו.

05/03/2002 | 17:55 | מאת: עידו

שלום רב, תיאור ההסטוריה הרפואית שלי הוא ארוך ומייגע ולכן לא אשטח אותו כאן. אני חולה CFS (תסמונת התשישות הכרונית) ופיברומיאלגיה מזה כמה שנים. בחיפושיי הארוכים אחר טיפול, מאחר ובארץ אין טיפולים מוכרים, פניתי למומחה בחו"ל. במהלך הבדיקות אצל מומחה זה התגלתה אצלי רגישות לחיטה והוא המליץ להמנע ממאכלים המכלים גלוטן בתקופת הטיפול. אחד ממרכיבי הטיפול כלל תוסף תזונה ששמו Ultraclear sustain ובמהלך הטיפול נאלצתי להפסיק לאכול מוצרי חלב. אחרי חודשיים הומלצה הפסקה בחלק זה של הטיפול וחזרה לאכילת מוצרי חלב. כך עשיתי וגיליתי שכל פעם שאני אוכל מוצר חלב - באותו היום אני סובל מכאבי בטן קשים, התכווצויות וכו'... ביום בו איני אוכל כלל מוצרי חלב בטני "שקטה". ניסיתי גם להמנע מחלב פרה ולאכול רק מוצרי חלב עזים או כבשים אך התופעות קשות באותה המידה. מאחר ואני צמחוני וכעת איני אוכל גם מוצרי חיטה - מאוד חשובים לי החלבונים שבמוצרי החלב. הרי כמה סויה אפשר כבר לאכול? האם יש פתרון למצב או שאני "תקוע" עם הסויה לעד? בתודה מראש, עידו

עידו שלום! מבלי להכנס למורכבות המקרה שלך, אני מתרשמת שיש לך פגיעה באנזים (לקטאז) המפרק את סוכר החלב (לקטוז). כאשר הסוכר הזה אינו מתפרק, הוא מגיע למעי הגס ושם הוא עובר פירוק ע"י חיידקי המעי ותוצר הלוואי (גז), גורם לנפיחות, כאבי בטן ולפעמים גם שלשולים. ניתן להתמודד עם בעיה זו במספר דרכים: 1) להפחית את כמות הלקטוז בתפריט - ככל שמוצרי החלב קשים יותר ומכילים פחות מים, כך הם מכילים גם פחות לקטוז. יש גם חלב מיוחד דל לקטוז. 2) להשתמש באנזים בצורה חיצונית - אבקה שמפזרים על המזון או קפסולות שלוקחים עם המזון. ניתן להשיג תכשירים כאלה בחנויות הטבע. 3) לעבור להשתמש במוצרי סויה למיניהם (משקאות, מעדנים, ממרחים, גלידות), אשר גם בהם תכולת חלבון זהה למוצרי חלב וכמעט איכותית באותה מידה. נועה

05/03/2002 | 15:03 | מאת: יערית

קראתי כבר כמה וכמה פעמים שיש להימנע מלאכול מזון ממותק, שאין בכך כל תועלת אלא רק נזק. השאלה היא, איך נגמלים מזה? איך אפשר לוותר על שוקולד, על חטיפים כמו פסק זמן , אגוזי ודומיהם? זה נראה לי ממש עונש לחיות בלי לאכול אותם. האם יש בהם חומר שגורם להתמכרות ואשר בגללו כל כך קשה להפסיק לרצות אותם? ובמיוחד מה עושים בימים מסויימים שבהם יש דחף עז למתוק??? יש לי שלושה קילוגרמים מיותרים, האם וויתור על המתוק מתוק הזה הוא הדרך היחידה להיפטר מהם או שאולי פעילות גופנית תספיק ואז אוכל להמשיך ולאכול את כל השטויות האלו שאני כל כך אוהבת..?

05/03/2002 | 15:42 | מאת: adi

יערית, תמצאי להם תחליפים!!!!! עדי

06/03/2002 | 00:51 | מאת: דפי

יערית, אני מבינה אותך מאוד מאוד !!!!!!!!!! לדעתי, את צריכה רק להוריד את הכמויות ולא לוותר עליהם - כי זה לא אנושי. אינני יודעת מהם הכמויות שלך היום, אבל אני התחלתי להגביל את עצמי. זאת אומרת, אם פעם הייתי יכולה לאכול כמה אגוזי ביום - היום אני נותנת לי "הקצבה" שבועית וכך פורסת את זה לשבוע, ולא מרשה לעצמי לחצות את הקו. זה לא רק לגבי אגוזי, כמובן. בכלל - לגבי ממתקים, אני "מקציבה" לי בראש כמה שוקולד וכד' אני יכולה להרשות לעצמי ליום, וכך אני נוהגת. נראה לך? מקווה שעזרתי.

06/03/2002 | 09:44 | מאת: שושי

יערית, מותר לאכול מכל דבר, רק במידה. אם התנזרות מוחלטת תגרום לך לרגשי קיפוח, תרשי לעצמך פעם ביום חטיף מתוק. כדי לרזות ולשמור וגם כדי ללמוד על עקרונות לתזונה נכונה, אולי כדאי לך לקבוע פגישת ייעוץ אישית אצל דיאטנית (ניתן דרך קופ"ח, לרוב בהפניית רופא המשפחה).

05/03/2002 | 13:36 | מאת: טליה

אני בחורה בת 28, עם בעית תפקוד בלוטת התריס. עקב כך נוצר אצלי מחסור בסידן. על-פי המלצת הרופא שלי אני מוסיפה 1200 מג' סידן לארוחות ביום (בכדורים). הבעיה היא תוספת ויטמין D - הרופא שלי אמר להוסיף 400 מג' ויטמין D. בכדורים עצמם יש תוספת של 200 מג' ולכן אני צריכה והוסיף עוד כדור נוסף של ויטמין D, וכל התוספים הם של 400 מג'. השאלה שלי היא עם 600 מג' ויטמין D ביום, זה לא מוגזם? והאם זה יכול ליצור נזק כלשהוא? תודה מראש על התשובה.

06/03/2002 | 14:51 | מאת:

טליה שלום! אם אני מבינה נכון את זקוקה ל - 1200 מ"ג סידן ו - 400 מ"ג ויטמין D. תבדקי עם הרופא טוב האם הוא לא התכוון במקרה ל - 400 יחידות בינלאומיות (יחב"ל=IU). אם כן אז זה מה שיש בתוך כדורי הסידן (Caltrate מכיל בכל כדור 600 מ"ג סידן ו - 200 יחב"ל ויט' D), ואז את אינך זקוקה לעוד תוספים. נועה

05/03/2002 | 07:25 | מאת: גל

לדיאטנית שלום אני מאוד אוהב חומוס רציתי לישאול האם לאכול בצהריים כארוחה מנת חומוס + פול +ביצה ופיתה כמובן זו ארוחת צהריים בריאה וטובה (גם מבחינה קלורית ??) ( מדובר במנה המוגשת במעין צלחת מרק (לא הקערות הקטנות) ) נ.ב. זהו לא חומוס תעשיתי שנימכר בסופר אלא מדובר בייצור בייתי של המסעדה המגישה בנוסף , את שמן הזית אני מוסיף בניפרד לפעמים (כלומר לא שופכים לי אותו בפנים בכמויות) תודה

06/03/2002 | 14:31 | מאת:

גל שלום! חומוס נחשב מזון בריא ומה שהופך אותו לפחות בריא זה באמת עיבוד תעשייתי וכמות גדולה מידי של שומנים. אם אתה מצליח לאכול חומוס חף מכל הרעות הללו, זה נהדר! מנה כזו כמו שתארת יכולה להיות בעייתית משתי נקודות ראות. האחת - תכולה קלורית שנראית לי די גבוהה (בלי שמן זית), כ - 900-800 קק"ל. השניה - תכולת חלבון מעט גבוהה - כמעט 30 גר' (במנת בשר סטנדרטית יש כ - 20 גר'). לסיכום - הרכב הארוחה הוא טוב (עדיין חסרים ירקות...) אבל אני הייתי ממליצה להפחית מעט את הכמויות. אם אתה בחור גדול, בריא ועוסק בפעילות גופנית יומיומית, התעלם מהמלצה זו. נועה

05/03/2002 | 07:23 | מאת: משה

שלום בזמנו שאלתי אם יש קשר מבחינה בריאותית ומערכת העיכול בין גבינת סקי המכילה ביפידוס לבין יוגורט התשובה שקיבלתי הייתה שאכן עשיתי קשר נכון, אך לא קיבלתי תשובה לגבי כמה גביעי יוגורט ממולץ ליצרוך ביום ואיזה סוג (כולל אחוז שומן) , והאם אכילת גבינה לבנה (סקי עם ביפידוס) כמו שהוזכר יכולה לבוא בימקום גביע יוגורט כזה ?? (בימקום הכוונה מבחינה תזונתית ומערכת העיכול) אודה מקרב לב על פירוט רב ככל שתוכלו לתת בתודה משה

06/03/2002 | 14:17 | מאת:

משה שלום! מס' מנות מקבוצת החלב המומלצות ביום הן 5-4. מה נחשב מנה? להלן מס' דוגמאות: מעדני חלב רגילים - 1 גביע מעדני חלב דיאט - 1.5 גביע גבינה לבנה מכל סוג שהוא - 50 גר' (3-2 כפות) גבינה צהובה - 1 פרוסה חלב ניגר - 1 כוס כל עוד לא קיימות מגבלות רפואיות (מבחינת % שומן, כמות חלבון או סוכר), אתה יכול לבחור לפי טעמך. זה יכול להיות 5-4 יוגורטים ביום וזה יכול להיות מגוון של יוגורט, חלב וגבינות. נועה

04/03/2002 | 21:43 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לדעת מאיזה מזונות צריכים להמנע אנשים שיש להם אלרגיה ליוד ובנוסף מה הקשר בין חומצה פיטית ובין היפותירואידזם מטופל או שאינו מטופל (יש האומרים שיש להמנע ממזונות מכילי חומצה פיטית, מה הם?)

07/03/2002 | 08:55 | מאת:

נעמה שלום! המקור ליוד הוא הים ולכן מזונות שיכילו יוד יהיו מהים: דגים, פירות ים, אצות. כמו כן ירקות ופירות הגדלים על שפת הים יכולים גם כן להכיל יוד. באופן עקרוני, משרד הבריאות יצא בהצהרה שמדינת ישראל דלה מאוד ביוד (בים, במים, הקרקע ובגידוליה). לגבי שאלתך השנייה, ערכתי חיפוש מקיף ולא מצאתי קשר. נועה

04/03/2002 | 12:58 | מאת: דני

שקלתי לעבור ולצרוך נס קפה נטול קפאין,האם בסופו של התהליך שהקפה עובר הינו נשאר טבעי ובריא יחסית? לדוגמא בדיאט קולה מוסיפים חומרים שעד היום הינם שנויים במחלוקת.... תודה,על חוות דעתכם.

04/03/2002 | 19:11 | מאת: לאה

האם באמת אין בקפה נטול קופאין- קפאין? או שרק במנון נמוך יותר?. הקפה על בסיס צמח העולש - פשוט נורא

לאה שלום! בקפה "נטול "קפאין יש 3.5% מכמות הקפאין בקפה הרגיל. נועה

06/03/2002 | 18:12 | מאת: ניקולט

אכן, בקפה המסומן כנטול קפאין אין קפאין. הבעיה היא שפעולת ניטרול הקפה מן הקפאין היא אגרסיבית וכולל חומרים לא בריאים. יש הטוענים שיש חשש שהם אף מסרטנים.

07/03/2002 | 08:59 | מאת:

דני שלום! טכנולוג מזון יהיה מוסמך יותר לענות על שאלה זו. כעיקרון לא ידוע לי על כך דבר. נועה

04/03/2002 | 09:10 | מאת: שוש

אני בדיאטה מבוקרת . בשבועיים ירדתי כ-8 קילו וכדי להגיע למשקל הנורמלי לגובהי אני צריכה לרדת עוד 8 קילו. היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שעשיתי ולהפתעתי הגלוקוז שלי עלה ולא ירד. השאלה שלי, איך יכול להיות אם ממצב של הרבה ממתקים וסוכרים ירדתי למצב של מינימום והסוכר שלי עלה בכל זאת? (אין לי בעיה גלוקוז גבוה) לתשובתכם אודה.

04/03/2002 | 13:48 | מאת:

שלום שוש אינני יודעת מה כוונתך בעניין עליית הסוכר. ישנו טווח של ערכי נורמה לגלוקוז והוא נע בין 70 ל- 110 מ"ג %. האם הערכים שהתקבלו בבדיקתך נמצאים בטווח זה? אם כן, אין לך מה לדאוג, אם לא, גם אז לא בטוח שיש מה לדאוג אך תוכלי לצרף את תוצאות הבדיקה ואוכל להתייחס אליהן.(האם נעשו בצום?) את כותבת שאת בדיאטה מבוקרת, אך שמונה קילו בשבועיים זו ירידה דרסטית ומהירה מדי. מי מבקר את הדיאטה? ולבסוף לגבי ממתקים שהורדת מהתפריט: כל עוד אינך סכרתית, הגוף מטפל ביעילות בגלוקוז האקסוגני (זה שמוכנס מהדיאטה), ורמות הגלוקוז חוזרות לרמה נורמאלית קצת אחרי הארוחה. לפיכך, כמויות הממתקים שהורדת לא אמורות להוריד את רמות הגלוקוז בבדיקות ( שוב בהנחה שהבדיקות נעשו אחרי צום של שמונה שעות לפחות, ובהנחה שאינך סובלת מהפרעה במטבוליזם של פחמימות). בכל מקרה, טוב שהפחתת מכמויות המתוקים. בלי שום קשר לסכרת ושאר דברים רעים, אין בממתקים שום דבר מועיל (מבחינה תזונתית לפחות...) אם תרצי להוסיף פרטים ולשאול שאלות נוספות בנושא, את ממוזמנת. בברכה - ליטל

03/03/2002 | 00:08 | מאת: יצחק

איך זה שאם בתפוז יש כ- 80 - 120 קלוריות , בליטר מיץ תפוזים נסחטים כ- 15 תפוזים , אזי איך זה שב- 100 מ"ל מיץ סחוט יש רק 40 - 50 קלוריות ????

05/03/2002 | 21:41 | מאת: ניקולט

יצחק שלום, הנתונים הנכונים הם: תפוז ששוקל 180 גרם = 85 קלוריות. מיץ תפוז טרי במשקל 180 גרם = 77 קלוריות. בתיאבון.

06/03/2002 | 12:45 | מאת: נועה שיף

יצחק שלום! כמות הקלוריות בתפוז משתנה על פי משקלו. ב - 100 גר' ללא קליפה יש כ - 85 קק"ל. במיץ סחוט טרי יש 88 קק"ל ב - 100 מ"ל. האם הנתונים שהבאת הם מאריזת מיץ קנוי? אם כן, יש להניח כי היצרן מדלל את מיציו עד הגעה לערכים הקלורים שציינת. נועה

07/03/2002 | 00:05 | מאת: יצחק

אם היצרן היה מדלל את המיץ זה לא היה אמור להופיע ברשימת המרכיבים??? כל המיצים הטיבעיים הקנויים הם כאלו (בעלי תכולה קלורית זו) זה לא דבר חדש אבל זה כן מוזר ???

07/03/2002 | 08:17 | מאת:

יצחק שלום! נפלה טעות בהקלדה... הערכים הנכונים הם: ב - 100 גר' תפוז ראוי לאכילה - 47 קק"ל. ב - 100 מ"ל מיץ תפוזים טרי - 45 קק"ל. אי לכך הנתונים שמסרת קרובים למציאות. במיץ תעשייתי בד"כ מוסיפים מים וסוכר (לא 100% פרי), וניתן לקרוא זאת ברשימת המרכיבים. נועה

02/03/2002 | 13:00 | מאת: מרדכי

הוחלף לי מסתם במסתם מלאכותי ואני נזקק לקבלת קומדין כל יום. מאיזה מזונות יש להמנע?

03/03/2002 | 12:25 | מאת:

שלום מרדכי היות ואתה מטופל בקומדין, עליך להמנע מצריכה עודפת של ויטמין K המוערב בתהליך קרישת הדם. מזונות מהם כדאי להמנע: תה ירוק, שמן סויה, כבד עוף כבד בקר שימורי דגים בשמן, ברוקולי, כרוב ירוק ולבן, חסה, תרד, עגבניה ירוקה, עלי לפת, אצות ים, אספרגוס, במיה, כרוב ניצנים, עולש, עלי שיבא, גרגרי חומוס, עדשים, אפונה, פולי סויה כולל מזונות על בסיס סויה. מזונות שכדאי להגביל את צריכתם( עד שש מנות סה"כ מהרשימה הבאה: חלמון ביצה, 2 עגבניות, 100 גר' ענבים, קיווי אחד מקולף, ארטישוק טרי -100 גר', כרוב אדום - 50 גר', כרובית - 100 גר', סלרי- 50 גר', פלפל ירוק -100 גר', מיונז- 20 גר', שמן זית- שתי כפות, 1-כף שמן קנולה. בנוסף יש לקלף את כל הפירות והירקות שקליפתם ירוקה.

04/03/2002 | 15:58 | מאת: מרדכי

מה לגבי פרי הדר? מה לגבי תה צמחים? אנחנו נוהגים לשתות תה לואיזה ,תה איבסקוס ופקעות ורדים מעלים טריים שקונים בשוק, האם להפסיק לשתות את זה? איזה תה עלים עדיף? תודה על תשובתך.

02/03/2002 | 10:05 | מאת: סיוון

שלום, אני חולת פרוקטיטיס (מחלה ממשפחת הדלקות הכרוניות במעיים) ואני נמצאת בהתקף מזה שמונה חודשים. מה שאסור לי לאכול זה את התאית הנמצאת בפירות וירקות טריים.( בננה לדוגמא אני יכולה לאכול ללא תגובה שלילית. ) השאלה היא לגבי פרי הדר. האם יש בתפוזים תאית מהסוג שיש בירקות, או פירות כמו תפוחים? ואם כן - האם התאית שורדת לאחר סחיטת התפוזים? תודה.

02/03/2002 | 18:15 | מאת: ניקולט

במיצי פירות אין בד"כ סיבים תזונתיים. אבל, לחלק מהסובלים ממחלות דלקתיות במעיים לא טוב מיץ תפוזים בגלל החומציות. כדאי לנסות מיץ זה בזהירות ורק אם הוא מתאים להמשיך. מיץ גזר בד"כ מרגיע מעי דלקתי.

04/03/2002 | 16:41 | מאת:

סיוון שלום! יש תאית בפרי ההדר ואכן סחיטתו מפחיתה את הכמות באופן משמעותי. זה לא שהתאית נהרסת אלא שהיא מופרדת מהמיץ של הפרי. נועה

01/03/2002 | 23:19 | מאת: רומי

יש לי ילד בן שנתיים ו 3 חודשים שבחודש האחרון אוכל מעט מאוד אוכל מוצק ורוצה לשתות רק רמדיה צמחית כשהוא רעב האם מבחינה התפתחותית יכול להיגרם לו נזק אם זה מהווה את הבסיס העיקרי של האוכל במהלך היום

04/03/2002 | 13:59 | מאת:

היי רומי לא ציינת מה היה קודם: מה היתה התזונה של ילדך? באיזו כמויות? האם התפתחותו עד כה תקינה? האם חל שינוי במצבו הבריאותי בתקופה האחרונה? האם חל שינוי אחר?בדרך כלל בגיל שנתיים + התזונה של הילד היא של אוכל מוצק ברובו, ותוספת פורמולות כבר אינה חיונית (אם כי לא מזיקה, בוודאות). בקצרה אוכל לומר כי הזנה המבוססת על פורמולה צמחית כהזנה בלעדית אינה מספיקה לילד בן שנתיים בפרט, ולאף ילד/תינוק ככלל. חזרי אלי עם תשובות לשאלותי הראשונות ואוכל לענות לך באופן מפורט יותר

01/03/2002 | 22:49 | מאת: דודי

שלום רב! אני אדם בן 57 עם יתר לחץ דם וארטרוסקלרוזיס. עברתי כבר 5 צינתורים עם הרחבות סטנט. סובל מאנגינה פקטוריס ולאחרונה גם מהגדלה של בלוטת הערמונית. מאחר ויש לי משקל יתר אני עושה עתה מאמצים לרדת במשקל. קיבלתי דיאטה ממנחת סדנאות דיאטה המורכבת כך שאת הפחממות אוכלים רק בערב. בבוקר יוגורט רגיל עם סלט. צהרים: מנת בשר או דג עם סלט ומרק ירקות אחה"צ פרי או מעדן סויה ללא שומן וסוכר ובערב כאמור ארוחת פחממות עד 700 קלוריות. אציין עוד כי אני אוכל מוצרים אורגניים ללא שומן או טיגון. אינני עושה פעילות גופנית מלבד מעט הליכה ואני שותה משך היום כ 4 כוסות בלבד. הבעיה שלי שהירידה במשקל היא איטית מאוד כ 300-500 גר' לשבוע אני שוקל היום 91 ק"ג וגובהי 1.78 אשמח אם תוכלו ליעץ לי כיצד להאיץ יותר את הירידה במשקל לדעתי הדבר יואיל מאוד למצבי הבריאותי. תודה על תשומת הלב!

02/03/2002 | 00:13 | מאת: adi

דודי, נסה להגביר את כמות המים בגופך. אם אתה יכול להגביר גם את הפעילות הגופנית, מה טוב. אם לא, הייתה לי מדריכה שהייתה אומרת: "הלו, אתה לא בן 18!" עדי

04/03/2002 | 14:08 | מאת:

לדודי שלום מחישוב שערכתי הדיאטה שלך מכילה עד כ- 1200 קלוריות. דיאטה כזו נחשבת לדלה בקלוריות, ולגבר בגילך ומצבך לא הייתי ממליצה לרדת מתחת לרמה קלורית זו. לא כתבת כמה זמן אתה בדיאטה, אך באופן כללי ככל שהזמן עובר, קצב הירידה במשקל הולך ויורד (תמיד בהתחלה יורדים מהר יותר). אתה כותב כי אתה יורד בקצב של 300 גר' עד כחצי קילו. ובכן זה יפה מאוד!! נכון שאולי אתה מאוכזב ומעוניין שהכל ירד מהר יותר, אך זכור שבדיאטות זה לא הולך ככה. על כסף אומרים "בא בקלות הולך בקלות" ועל משקל אומרים ההפך: " הולך בקלות- בא בקלות". סביר להניח שאתה שורף עכשיו מסת שומן וזו הרזייה אמיתית. באם הרופאים מאשרים לך, נסה להוסיף פעילות גופנית מתונה, זה יכול לזרז את העניינים. השתייה שלך , בלי קשר להרזייה- אינה מספיקה כלל וכלל. חשוב לתגבר את הכמויות בנושא זה. בהצלחה

אם השומן הוא על הגוף אז האם עדיין צריך לשרוף 9000 קלוריות בשביל קילו (כן אני יודע שעל כל קילו שומן יש עוד 0.3 קילו של התאים שמאכסנים את השומן) ולגבי ה"כמה אדם שורף בממוצע" הכוונה היא ליום בערך לא כולל הפעילות הגופנית אני משער שיש איזה שהם הערכות על פי כל מיני מחקרים שעשו, מהי הכמות שגבר שורף בערך ביום כמובן ללא פעילות גופנית לדוגמא אני יודע שכשלא עושים כלום אבל ממש כלום שורפים קלוריה לדקה אז אני רוצה לדעת כמה בערך ליום כולל או לא כולל השינה

לא! 7500 קלוריות בערך.

יעקב שלום! כאשר אנו שורפים קלוריות, לא בהכרח הן יהיו מרקמת השומן. האפשרות שהגוף "ישרוף שומן", כאשר עושים דיאטה בלבד, תתקיים רק כאשר מקפידים על תפריט סביר ולא מופחת קלוריות באופן מוגזם. כאשר מפריזים בהפחתה הקלורית, הגוף "ישרוף" קלוריות שמקורן ברקמת השריר והן זמינות יותר לניצול. כאשר מוסיפים פעילות גופנית ומצפים "לשרוף" שומן צריכים לעסוק בפעילות אירובית (הליכה, ריצה, אופניים, וכו') בקצב מתון ולאורך זמן (חצי שעה ויותר), על מנת לאפשר לגוף להתחיל ולהשתמש ברקמת השומן כמקור אנרגיה. נועה

אם אפשר את כל טווחי הגילאים

יעקב, זה משתנה מאדם לאדם!!!!! עדי

בדרך כלל יש משהו בסיסי, ועל זה תוספת פעילויות, הבסיס זה המשקל שלך כפות 24 שעות, בתנאי שאתה שוכב דומם, כל 24 שעות, כל תוספת פעילות שורפת יותר, אתה יכול לחשב את הבסיסי שלך, ותהיה לך נקודת מוצא לשאר.

כלומר כל קילו = עוד 24 פחיות Pepsi-Max -:)

יעקב שלום! כדאי להבין ששריפה קלורית ממוצעת של אדם מחושבת בנוסחא הכוללת בה מס' גורמים: מין, גיל, גובה ומשקל. על כך אנו מוסיפים פקטורים כמו פעילות גופנית על פי עצימותה ומשכה וכן מצבי חולי בדרגות מסוימות. האם אתה מעונין בנוסחא? אם אתה רוצה יש ברשת אתרים אם מחשבונים שעושים לך את החישוב במדויק. ערוך חיפוש לפי שם הנוסחא - הריסון בנדיקט. נועה

01/03/2002 | 18:06 | מאת: יעקב

מישהו?

שלום יעקב 1 קילוגרם שומן = 1000 גרם שומן. היות וכל גרם שומן מספק כ- 9 קלוריות, 1 קילוגרם יספק כ- 9000 קלוריות.

01/03/2002 | 16:47 | מאת: יקי

שלום, למי צריכים לפנות כדי לקבל יעוץ תזונתי פרטי בבית, עבור מישהו שאמנם אינו נכה אך מתקשה כרגע לצאת מהבית בגלל מחלה מתמשכת?

01/03/2002 | 18:56 | מאת: adi

יקי, בחלק מבתי החולים יש יחידות לטיפול בבית. אם לא, אולי בקופת החולים יש שירות כזה. עדי

03/03/2002 | 12:31 | מאת:

שלום יקי אין צורך בטיפול תזונתי פרטי. בכל קופות החולים ישנה יחידה לטיפולי המשך וטיפולי בית. הם ישלחו דיאטנית הביתה למתן יעוץ וטיפול. הטיפול הוא על חשבון הקופה. בהצלחה

01/03/2002 | 16:44 | מאת: אלון

שלום, האם אפשר לתרגם לעברית את הקטניות - navy beans kidney beans lima beans והאם אכילת קיטניות אלו יגרמו לסביבה חומצית או בסיסית בגוף. תודה

04/03/2002 | 16:06 | מאת:

אלון שלום! יש מגוון רחב ביותר של קטניות ובכל אזור בעולם יש סוגים שונים. בארה"ב יש מגוון קטניות אשר אינן מוכרות בארץ, למשל ה navy beans וה lima beans. לדעתי ה -kidney beans זו השעועית הלבנה הרגילה. אשמח אם תסביר לאיזו סביבה שהופכת חומצית / בסיסית אתה מתכוון - הקיבה, חלק אחר במע' העיכול, הדם? וגם אם זה מתקשר לתאוריה נטורופטית / סינית / טבעית כלשהי. נועה

01/03/2002 | 13:36 | מאת: ענבל

שלום. לדעת הרופאים אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, דבר המתבטא בכאבי בטן, נפיחות, שלשולים ועצירויות, לסירוגין. תופעות אלו מופיעות במפתיע, בלי קשר לאוכל מסויים או לשעה מסויימת. קיימת אי וודאות רבה בקרב הרופאים לגבי הטיפול בתסמונת זו, ולאחרונה שמעתי מיותר ויותר אנשים שהדבר היחיד שמצליח להפחית את תדירות כאבי הבטן הוא יצירת תפריט ותזונה מיוחדת. האם יש לכם ידע בנושא? והאם תוכלו להפנות אותי לתזונאי/ת מתאים/ה להתאמת תפריט כזה. בתודה מראש ענבל

07/03/2002 | 13:59 | מאת:

הי ענבל IBS הוא באמת בעיה מטרידה, בעיקר בגלל שלא יודעים בדיוק מה גורם לה (לרוב יותר מדבר אחד), ולפיכך קשה לטפל בה. הדבר דורש ממך ניטור עצמי וזוהי עבודה קשה. כלומר, את תצטרכי ללמוד לזהות מה מחמיר את הסימפטומים, וממנו להמנע. הטיפול התזונתי ב- IBS כולל דיאטה עתירת סיבים תזונתיים, והוצאת מוצרי מזון שנוסו והתגלו כבעיתיים, כגון - מוצרי חלב, שוקולד, ביצים, ומוצרי חיטה. (שוב אני מדגישה, יש לבדוק כל אחד מהמרכיבים האלה בנפרד, ע"י דיאטת אלמינציה. אין צורך להמנע ממה שלא צריך להמנע ממנו...) כל דיאטנית, בקופ"ח תוכל להרכיב לך דיאטת אלמינציה שכזו. פני לרופא המשפחה ובקשי ממנו הפנייה לאחת כזאת. הערה אחרונה, בשנים האחרונות נחקרת לעומק השפעתה של הפרוביוטיקה על הקלת מצבים כמו IBS (הכוונה היא לכל מוצרי החלב המותססים בתוספת חידקים מסוגים שונים). נקווה כי המחקר בתחום הזה יתפתח, וככה נוכל לעזור בפתרון בעיות עיכוליות שכרגע קצת קשה לנו להתמודד איתם.

01/03/2002 | 12:21 | מאת: דנה

האם ניתן לפתור בעיות של בולמוסי אכילה באמצעות היפנוזה? אם כן אתם יכולים להמליץ ?

07/03/2002 | 14:02 | מאת:

אני מצטערת אך דיאטניות והיפנוזה הם לא דברים שהולכים ביחד. אין לי שום ידע בנושא זה, ולפיכך לא אוכל להמליץ לא על השיטה, ולא על איש מקצוע שיוכל לעזור בדרך זו. בברכה ליטל

01/03/2002 | 11:13 | מאת: עזרא כהן

בן 65 שנה. ברוך השם, בריא בדר"כ. שומר על תזונה מאוזנת, לא שמן, מעשן רבע קופסא ליום, להפתעתי בבדיקת דם התגלה שיש לי חריגה (לא דרמטית) בכולסטרול ובשומנים בדם. הרופא העמיס עליי שלל חוברות של תזונה מתאימה לשעות היממה.,עם המלצה להגברת הפעילות הגופנית, בנתיים אין צורך בטיפול תרופתי. האם מלבד הארוחות המאוזנות המתבקשות, ישנם פירות/ירקות שפעולתן על הורדת הכלוסטרול הינה דרסטית יותר ? האם יש מקום לשלב כמוסות טבעיות המטפלות במצב כזה, בנוסף לאוכל?

01/03/2002 | 12:25 | מאת: adi

עזרא שלום, נסה להוריד את כמות השומן במזון ולהחליף מוצרים בו הדלים בשומן. כמו כן, נסה להפסיק לעשן. עדי

04/03/2002 | 16:24 | מאת:

עזרא שלום רב, ראשית משמח שאתה בריא ומשקלך תקין. לא ברור משאלתך מה היו ערכי הבדיקות, היות ויש כולטרול מסוג LDL שהוא המדאיג ולא פחות חשוב לדעת אם רמת כולסטרול מסוג HDL תקינה - היות והיא מגינה מפני מחלות לב. כולסטרול מסוג LDL נחשב גורם סיכון ליצירת טרשת ויש תנאים המגבירים או מצמצמים את הנזק: 1. עישון מגביר בברור את הנזק ומאוד מומלץ לא לעשן! 2. גנטיקה של נטיה למחלות לב גם מגבירה הסיכון וזה פשוט לדעת לפי קרובי משפחה שחלו בגיל צעיר. 3. פעילות גופנית משפרת רמות HDL המגינות מפני נזק של כולסטרול. 4. מספר מזונות גם נותנים אפקט מגן - ירקות ופירות (כמו עגבניות, פלפל,תפוז, לימון, רימונים, ענבים - ויין אדום) 5. סוג וכמות השומן במזון גם חשובים. צריך לצמצם את השמנים מסוג סויה, חריע, תירס, חמניות ודומיהם ובמקומם להשתמש בשמן זית וקנולה. 6. רצוי גם לבדוק רמות הומוציסטאין ואם הן גבוהות לדאוג לאספקה טובה של ויטמינים מקבוצה B כפי שאתה רואה הכל מאוד מורכב ולבטח חוברות זו כוונה טובה, אבל אתה גם צריך התאמה אישית והדרכה מותאמת לך מדיאטנית. אני ממליצה בחום שתפנה לדיאטנית בקופה בה אתה מבוטח לקבלת יעוץ.

28/02/2002 | 21:55 | מאת: קרן

שלום , יש לי חברה שבתה בת ה- 5 אינה רוצה לאכול. היא מקפידה לאכול רק דברים מסויימים ולא מעיזה לטעום שום דבר אחר. לרוב תסתפק בפרוסה עם גבינה (חס וחלילה לטעום בשר, פיצה או ציפס) ולעיתים אף ממתקים מסויימים וזוהי התזונה שלה. עוד שהייתה תינוקת היו לה בעיות עם אוכל ועם הזמן הן רק החריפו. הילדה רוב הזמן חולה, אנמית וסובלת מחום (ללא כל מחלה). אני בטוחה שזה קשור לתזונה שלה. עלי לציין כי אמה גם סובלת מבעיות אכילה. האם לדעתכן הבעייה של הילדה הינה רגשית או פיזיולוגית? ומה צריך לעשות?? תודה מראש קרן

04/03/2002 | 15:57 | מאת:

קרן שלום! אני לא יודעת עד כמה את מכירה את ההיסטוריה התזונתית ורפואית של הילדה. על פניו נראה שייתכן ויש סיבות פיזיולוגיות (מהינקות?) אשר גם אם חלפו, יכולות להשאיר הפרעות התנהגותיות המתבטאות בדפוסי האכילה. נשמח אם הורי הילדה ייפנו אלינו, תוך פירוט רב יותר של הבעיות שהיו בינקות ומה לדעתם הבעיה כרגע, וכך נוכל לסייע בצורה טובה יותר.

12/03/2002 | 14:14 | מאת: מ

הי נועה, תודה על התייחסותך. אני אעביר זאת הלאה ואני מאוד מקווה שדברים יוכלו להשתנות . מ.