זרעי צ'יה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ילדים אוכלים בריא - מתרגלים לאוכל בריא מהיום הראשון בבית הספר

תתפלאו, אבל המושג "ילדים אוכלים בריא", שנראה כיום דמיוני, יכול להפוך למציאות עבורם כבר ביום הראשון ללימודים בעידן מגיפת הג'אנק פוד, תזונה בריאה ואוכל בריא לילדים מקבלת חשיבות ומשנה תוקף. לשם כך, עלינו להתחיל להרגיל אותם לאוכל בריא כבר מיום הלימודים הראשון בבית הספר ומוטב מוקדם יותר. הקפדה על צריכת מזונות בריאותיים תפתח אצלם הרגלי תזונה נכונה כבר בגיל צעיר. כן, תחילת שנת הלימודים בכלל והכניסה לכיתה א' בפרט עשויות להוות הזדמנות מצוינת להקניית הרגלי אכילה נכונים ליקרים לנו מכל. איך, אם כן, אפשר להצליח ללמד את הילדים לאכול נכון החל מיומם הראשון בבית הספר? ארוחת בוקר בריאה לילדים שבע בבוקר. אתם מזנקים מהמיטה אל 45 דקות של לחץ. אחד הילדים לא מוצא את חולצת בית הספר שאתם מוכנים להישבע שהשארתם על הכיסא בחדר שלו, הקטנה צורחת ואתם ממהרים לעבודה. הקורבן המיידי – ארוחת הבוקר. טל מנחם, מייסדת שיטת...
ללמוד עוד על זרעי צ'יה
ילדים אוכלים בריא - מתרגלים לאוכל בריא מהיום הראשון בבית הספר-תמונה

תתפלאו, אבל המושג "ילדים אוכלים בריא", שנראה כיום דמיוני,...

מאת: נעמי נתן
22/08/2022
בחג השבועות תעשה לך: מתכוני בריאות-תמונה

חג השבועות. הוא מלא בגבינות שמנת, עוגות ומוצרי חלב עתירי...

מאת: נעמי נתן -...
09/05/2021
איך להרגיל את הילדים לאכול בריא החל מיום הלימודים הראשון-תמונה

כולנו מעוניינים שהתזונה של ילדינו תהיה בריאה יותר מזו שאנו...

מאת: נעמי נתן
09/09/2009
תזונה: מה לאכול בתקופת הבחינות?-תמונה

בתקופת הבחינות חשוב במיוחד לשמור על ערנות, להפחית לחץ...

מאת: קרן...
03/07/2012

זרעי צ'יה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אשמח לדעת אם גוגי ברי וזרעי צ'יה בעיתיים באיזשהו שלב בהריון. מדובר בהריון בסיכון עקב אי ספיקת צוואר.

צריכת צמחי מרפא בעייתית בהריון ואינה מומלצת, בעיקר מהסיבה שהצמחים מכילים מרכיבים פעילים שלא תמיד כולם ידועים . עדיף להימנע.

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל

רשמו לי שלא מומלץ ולא בריא לחמם שמן זית/טחינה באפייה בתנור בחום 120 בערך. האם מסוכן להשתמש בזרעי ציה מושרים במים במקום שמן? האם לחמם ציה גם מסוכן? תודה תודה

שיר שלום שמן ניתן לחמם עד 180 מעלות ללא חשש טחינה לא מומלץ לעבור את ה40 מעלות השריית זרעי ציה בשמן או במים אינה מסוכנת . אין סכנה בחימום זרעי ציה

היי אני מאוד אוהבת שיבולת שועל (דקה, לא מבושלת) ואוכלת יחסית הרבה ביום - גם מוסיפה לדגנים בבוקר וגם שמה הרבה בשייק יומי עם יוגורט, בננה, תמרים וטחינה גולמית. בזמן האחרון החלו לי הרבה גזים ואחרי גיגול נראה לי שזו השיבולת שועל. ניסיתי גם כמה ימים בלי ובאמת יש הקלה. העניין הוא שממש באסה לי לוותר עליה... וזה גם בריא מאוד, לא? ניסיתי להשרות אותה במים ולהשתמש ככה בשייק אבל זה לא היה מוצלח בכלל. שאלותיי: 1. האם הגיוני שזו אכן הש"ש שגורמת לגזים? 2. האם יש דרך להמשיך לצרוך אותה ולנטרל את בעיית הגזים? 3. אם לא, האם יש לה תחליף טוב והולם מבחינת המרקם והשובע שהיא מעניקה, ולא יגרום גזים? 4. זה בסדר להמשיך לצרוך אותה ופשוט לקחת קבוע כדורי פחם?... תודה רבה! אני חייבת לציין שממש שמחתי לגלות פורום תזונה *פעיל* ומקצועי כל כך!

היי תותי, 1. הגיוני ששיבולת שועל תגרום לגזים. 2. אין באמת דרך לנטרל אותם. את יכולה לנסות להפחית את הכמות בכל ארוחה וחלק אותה שונה על פני היום. את יכולה גם לנסות לתזמן את צריכת שיבולת השועל לשעות בהם הגזים פחות מפריעים לך, כמו שעות הערב לדוגמה. מעבר לכך, חשוב להקפיד על שתייה מרובה כאשר אוכלים שיבולת שועל. 3. את יכולה לנסות להוסיף זרעי צ'יה. 4. לגבי נטילה כרונית של כדורי פחם הייתי מתייעצת עם רופא או רוקח. ובכל מקרה, מומלץ לגוון את התזונה (גם כאשר מדובר במאכלים בריאים). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il