פורום משפט ורשלנות רפואית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
1760 הודעות
1317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "רשלנות רפואית" ולפורום "רפואה ומשפט".
22/05/2006 | 14:21 | מאת: עמי

איך אפשר לבדוק איזה טיפולי שינים מאושרים לחולי סרטן. בקופ"ח כללית מסרבים להחזיר לי הוצאות בטענה שזה לא כלול בסל הבריאות. היכן אפשר לקבל מידע אם טענתם נכונה. יש לי הרגשה שהם מרמים אותי. גם בסוג הטיפולים וגם בגובה ההחזר. מכיוון שהם מסרבים לתת לי תשובות מנומקות בכתב. לאן עלי לפנות???

עמי שלום תוכל לקבל מידע באתר האינטרנט של שירותי בריאות כללית וכן לפנות לנציב תלונות הציבור לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. ר' באתר משרד הבריאות.

26/05/2006 | 17:15 | מאת: עמי

תודה על התשובה. פניתי לנציבת הקבילות. חיפשתי גם באתר קופ"ח ואין שם אפילו זכר למידע מסוג זה. כל האתר בחלקו מסחרי כדי לפרסם את השירותים בתשלום והשאר שבח והלל לעצמם.

31/05/2006 | 14:16 | מאת: ח

עמי, תנסה לשאול באגודה למלחמה בסרטן.

21/05/2006 | 23:49 | מאת: שרון לוי

שלום האם אדוני מכיר אורטופד מומחה שמוכן לתת חוו"ד על רשלנות רפואית כנגד בית חוילם ממשלתי וקופ"ח מכבי

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2006 | 23:28 | מאת:

שרון שלום פני אלי בדוא"ל וצייני את אזור מגוריך

שלום ביקשתי לעבור ניתוח אסתטי ורפואי . נותחתי לפניי שנה ניתוח פלסטי כי האף היה עקום, מכיוון שהמבנה של האף היה עקום זה אובחן גם כרפואי וגם פלסטי ,כלומר ישור המחיצה ופלסטי אחת המחיצות שלי היתה סתומה ולא נשמתי דרכה מיד לאחר הניתוח שמתי לב ,שהאף נשאר עקום,והיה עוד כמה בעיות מהצד הפלסטי . כלומר כישלון בניתוח הן מבחינה רפאוית ואסתטית ידוע לי שרפואה זה לא מתמטיקה ופלסטיקה בעיקר אין דברים מדויקים ,אבל יש בגדר הסביר ולדעתי זה לא היה קרוב כדי הבין יותר הלכתי להתיעצות אצל ממוחים ביקרתי אצל כמה מנתחים בעלי שם .הם קבעו חד משמעית שמבחינה פלסטית אני צריך ניתוח חוזר וגם מבחינה רפואית הלכתי לאותו רופא והוא קבע לי ניתוח חוזר הוא ביצע לי ניתוח רפואי ואסתטי בהפרש של שנה האף נשאר עקום אבל וזה גורם לי עוגמת נפש ודיכאון ומבחינה רפואית עדיין לא ברור אני מיואש ומתבייש לצאת מהבית מה לעשות מאיפה להתחיל ?

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום עליך לבדוק עם הרופאים את האפשרות לעבור ניתוח תיקון נוסף וכן לפנות לטיפול פסיכולוגי כמו כן תוכך להתייעץ עם עו"ד בקשר לבדיקת אפשרות תביעה

21/05/2006 | 15:34 | מאת: חן

בני בן 24 לקה לפני כ- 10 חודשים בהתקף חריף של מחלת הקרון שכללה התנקבות מעיים + אפצסים וירידה חריפה במשקל, לפני 5 חודשים עבר כריתה של 50 סמ' מסוף מעי הדק ותחילת מעי גס, בעקבות הניתוח קיבל כמויות גדולות של סטרואידים והוזן דרך הוריד כ- שלושה חודשים, בביטוח לאומי קבעו לו בדוח הנכות לפי פרק ט לחוק ביטוח הלאומ: בסעיף א' דרגת אי כושר זמנית בשעור 75% וקצבת נכות בשיעור של 100% זמנית החל מ- 5/11/05 עד 31/12/06 , אולם בסעיף ג' של של אותו דוח , נרשם "בקביעת דרגת אי-הכושר ושיעור הקצבה החודשית הנוספת הובאו בחשבון אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו לו 100% מ- 7/8/05, 50% מ- 1/1/06 עד 31/12/06. " במהלך שנה זו לאחר קביעת הנכות הנ"ל שהיתה בתחילת ינואר השנה, בני אושפז פעמיים נוספות בבית החולים פעם 18 יום ופעם שניה במשך יומיים עקב זיהום חדש שהופיע במעיים ושני קרישי דם שנמצאו בוריד הפורטלי וב- SMV. כתוצאה מכך הוא מטופל בקומדין ללא הגבלת זמן (המצריך בדיקת דם מידי שבוע), וכתוצאה מחוסר ברזל כרוני קיבל 8 עירויים של ברזל בוריד, כתוצאה מטיפול בסארואידים זמן ממושך צפיפות העצם שלו נפגעה ויש לו אוסטרואפרוזיס בשיעור של 62%, עקב מחלתו בקרון אין הוא יכול לקבל את הטיפול המקובל למחלת ה- אוסטרואפרוזיס . במקביל הוא חזר לעבודתו במשרה מלאה.לפני יומיים קיבל מכתב מביטוח לאומי שמפסיקים לו את קצבת הנכות והוא לא ניחשב עוד לנכה וזאת בטרם הם קיבלו את הממצאים החדשים שהופיעו לאחר קביעת הנכות הקודמת, שאלותי: 1. מדוע יש הבדלים בקביעת הנכות בין סעיף א' לסעיף ג' 2. האם אין אפשרות להשאיר לו את קביעת הנכות ללא תשלום הקצבה מאחר והוא יכול לעבוד במקצועו הנחשב כקל וללא מעמס פיזי. בכדי שיוכל להנות מפטור ממס או מהקלות נוספות כמו פטור מתשלום אגרת רכב וכ"ו. 3. האם כדי להגיש עירעור על קביעת ביטוח הלאומי מלפני יומיים ולעדכן אותם בבעיות הרפואיות החדשות שהתוופסו לו ? האם יש סיכוי שהם יחדשו לו את דרגת הנכות ?. אשמח לקבל תשובה מהירה האמא המודאגת

25/05/2006 | 23:24 | מאת:

חן שלום חוק הביטוח הלאומי קובע את הזכאות לגימלה קבועה או זמנית. בהתאם לחוק אדם שנקבעה לו נכות מעל 50% זכאי לגימלה ובלבד שאינו משתכר או שמשכורתו לא עולה על 25% מהשכר הממוצע במשק (כ 7000 ש"ח). מאחר ובנך חזר לעבוד במשרה מלאה הוא אינו עומד בקריטריונים של החוק ואינו זכאי לגימלה. לפיכך אם יוגש ערעור הוא קרוב לודאי יידחה לאור הוראות החוק. הזכות תתגבש אם הוא לא יוכל לעבוד. יתכן והבן זכאי להטבות ממס, אך לצורך כך עליו לפנות לועדה רפואית במס הכנסה (הועדה גם היא בביטוח הלאומי), אך לא מדובר בתביעה לנכות אלא בבקשה לפטור ממיסים. פטור מאגרת רישוי יש להגיש לרשות הרישוי במשרד התחבורה.

21/05/2006 | 00:21 | מאת: לימור

שלום רב, אני מטופלת אצל רופא שיניים לצורך השתלת שתלים רבים. בתחילת הטיפול שילמתי מראש צ'קים דחויים על סך 40,000 ש"ח. מאז הטיפולים בי הפכו פזיזים ונקלעתי למצבים של רשלנות, לדוגמא: במהלך טיפול שיניים, לאחר הרדמה ופתיחת החניכיים הרופא לא מצא את המפתח שנועד לסגור את השתלים (כי רופא שעבד לפניו לקח) ונאלץ לתפור אותי ולזמן אותי שוב לפעולה נוספת ומיותרת. ההרדמה, החיתוך, הכאבים שלפי ואחרי היו לשווא!!! במקרה השני, במהלך הברגת השתל והפעלת לחץ עם המכשירים הוא פגע לי בעצב החניכיים ועשה לי נזק נוסף שבעקבותו שוב נאלץ לתפור חזרה, בלי לקבע את השתלים ולסיים את הטיפול הנדרש והמיועד מלכתחילה. מיותר לציין כי לאחר "הטיפול" סבלתי מכאבים רבים, חצי פרצוף התנפח לי והעין נסגרה כ- 3 ימים. במקרה שלישי הסקשיין לא עבד ותמיד התחיל טיפול לפני שכל כלי העבודה מונחים לפניו. הרופא טוען שהוא בספק אם השתלים יקלטו בהצלחה (גם אני, אחרי כל הניסויים שערך עליי...) זה מס' שבועות שאני "דורכת במקום" מגיעה לטיפול וחוזרת הביתה עם תקלות. *בעקבות הארועים הנ"ל, איבדתי כל אמון ברופא ואני דורשת את החזר הצ'קים . מה עליי לעשות בנדון? איך אוכל להוכיח ולאמת את דבריי? אני בטוחה שהוא לא יסכים לבטל ולהחזיר לי את הפרש כספי ואני שוקלת תביעה נגדו על רשלנות רפואית ועוגמת הנפש הנגרמה לי. האם יש עילה לתביעה לאחר כל השתלשלות הארועים שפרטתי ויש עוד... אודה להתייחסותך בהקדם וסליחה על ריבוי השאלות.

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2006 | 23:16 | מאת:

לימור שלום הטענות שלך הם במישור החוזי ואינם מהווים עילה לתביעת רשלנות רפואית שהיא תביעת נזיקין. על מנת להוכיח תביעה ברשלנות רפואית עליך להוכיח שהנזק שנגרם לך הוא לצמיתות וקיים קשר סיבתי בינו ובין ההתרשלות. עליך להוכיח את התביעה באמצעות חוות דעת ואני מסופק אם תוכלי לעמוד בדרישות אלה. כמו כן נראה כי העלות גבוהה מהתועלת שתצמח לך. לעומת זאת את רשאית לנתק הקשר החוזי עם הרופא לאור התנהגותו שמהווה הפרה של החוזה עימך. את רשאית לדרוש מהרופא להודיע לו על הפסקת הטיפול והשבה של התשלום היחסי עבור הטיפול שלא נעשה. אם יסרב את רשאית להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות (עד 16000 ש"ח) וכאן אינך צריכה לשכור שירותי עו"ד או בסדר מהיר (עד 50000 ש"ח) אלא שכאן עליך לשכור שירותי עו"ד.

19/05/2006 | 21:17 | מאת: מירו

ברצוני לדעת האם אוכל לקבל תו נכה הריני נכה עבודה בעל 20% נכות עמוד שדרה מותני ו5% צווארי 10% על קרסול גיד אכילס ו-%10 ווסטיבולרי נכות כוללת 58% ב-E M G נכתב לי שיש נזק שורשי כרוני דו צדדי .שאלתי היא כיצד ולמי אני פונה על מנת לקבל תו נכה ומה הסיכוי לכך בתודה מראש מירו

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2006 | 16:01 | מאת:

מירו שלום עליך לפנות למוסד לביטוח לאומי לקבל אישור ואח"כ למשרד הרישוי במשרד התחבורה

19/05/2006 | 17:15 | מאת: לעו"ד דיוויס יונתן

עורך דין דיוויס שלום רב! בהמשך לשאלתי מה- 3.4.06 ברצוני לדעת היכן כתובת משרדך ימים ושעות עבודה מ"ס טלפון. תודה רבה מראש ושבת שלום ומבורך.

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2006 | 15:59 | מאת:

את הפרטים תוכלי למצוא באתר המשרד www.med-law.co.il

יופיע לך פרטים עם מספר הטלפון ופשוט תוכל להתקשר ולשאול .

18/05/2006 | 14:02 | מאת: יעקב זהר

שלום .אני עבדתי כמאבטח בשכר 3200 ש"ח ברוטו לחודש, ובמהלך העבודה קיבלתי מכות בעבודה בעקבות כך יש לי 10 אחוז נכות נפשית ,בעקבות התאונה עזבתי את עבודתי הייתי מובטל 3 חודשים ולא עבדתי במשך כשנה וחצי בגלל מצבי הרפואי. נכון להיום אני עובד כפקיד בשכר של 3500 ש"ח ברוטו לחודש . בכוונתי כרגע לתבוע נזיקין את המעביד על רשלנות .השאלה שלי היא -האם בחישוב הפיצויים בסעיף הפסדי השתכרות עתידיים אני לא יקבל כלום בעקבות העבודה שאני עובד כרגע ?בד"כ ידוע לי שמחשבים הפסדי השתכרות עתידיים כ-10 אחוז מ-3200 ש"ח X מספר החודשים עד גיל 65

יעקב שלום התשובה ככל הנראה נכונה

תרגישי טוב והחלמה מהירה

17/05/2006 | 18:07 | מאת: איתי

ברצוני לדעת האם לצוות רפואי מותר לתת לחולה תרופת דמה(פלצבו) מבלי ליידע אותו על כך...? אם אסור מה דינו של רופא כזה, ומה דינה של האחות שנותנת את התרופה הזו לחולה על פי הוראת הרופא...? אשמח לקבל תשובה מפורטת בנושא כמו כן אשמח מאוד לקבל הפניה למקורות קריאה בנושא! [email protected]

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2006 | 15:56 | מאת:

איתי שלום תרופת פלצבו אינה תרופה אלא חומר שאין לו תועלת רפואית. נהוג להשתמש בה במחקר או ניסוי רפואי, שאז הצוות הרפואי מסביר למשתתפי הניסוי שחלק מהמשתתפים יקבלו את החומר. הנושא גם מוסדר בתקנות בריאות העם (ניסויים רפואיים בבני אדם) התשמא - 1980 לעומת זאת אם במסגרת טיפול רפואי ניתנת מטופל תרופה דמה שאין לה תועלת, ללא הסבר תוך הצגת מצג שווא למטופל שהוא מטופל בתרופה ולא בפלצבו הרי שיש בכך הפרה של חובת הגילוי בהתאם לסעיף 13 לחוק זכויות החולה תשנ"ו - 1996 למידע נוסף ר' מדור אתיקה בטיפול רפואי באתר המשפט הרפואי ובאתר ההסתדרות הרפואית.

15/05/2006 | 09:40 | מאת: גלית

שלום רב במהלך הלידה נותרו חלקי שליה ברחם לאחר מכן עברתי שני אישפוזים ולבסוף גרידה בהרדמה מלאה האם יש עילה לתביעה על רשלנות רפואית?

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2006 | 15:48 | מאת:

גלית שלום אמנם על הרופא המטפל לנקות את הרחם משאריות שיליה לאחר גרידה ואף להסביר לך כי עשה זאת, אך השאלה היא אם נגרם לך נזק לעתיד, אם התשובה לשאלה זו חיובית כי אז יש מקום לשקול תביעה. אם לא נגרם לך נזק לעתיד והנזק הוא זה שתיארת בשאלתך העלות של הגשת תביעה אינה מצדיקה את התועלת.

13/05/2006 | 21:22 | מאת: אהוד

עו"ד דייויס ! המשפחה פנתה לכמה עו"ד דין וכל עו"ד אומר מה שהוא אחר. אחד אומר לתקן את כתב התביעה ולהגיש לפי חוק הנכים והשני אומר להגיש תביעה חדשה לפי חוק המשפחות. וזה באשר לתשובתך לחייל שגוייס למילואים לקה בנכות בגלל גורם שהיה בשירותהגיש טופס תביעה לא צירף מסמכים וקיבל החלטה של קצין התגמולים שאין קשר בין המחלה ובין השירות הצבאי. מצבו של הנכה היה קשה ביותר ומת לאחר שלושה חודשים מיום קבלת ההחלטה ולא עברו שלוש שנים מיום שלקה במחלה בשירות והנכה לא תיקן את כתב התביעה ולא פנה למל"ל לצורך קבלת קצבת נכות ולא עשה דבר. והמשפחה יכולה להוכיח כי לקה במחלה עקב השירות. תודה.

20/05/2006 | 15:44 | מאת:

אהוד שלום התשובות בפורום הן כלליות ואינן מחייבות מאחר ולא ראיתי את התיעוד הרפואי ושאר המסמכים. אם עו"ד אחר מסר לך תשובה מוסמכת לאחר שעיין בתיעוד הרפואי ובמסמכים האחרים לך לפי עצתו.

13/05/2006 | 19:31 | מאת: רוני

לעורך דין שלום מומחה אורולוגי משפטי מטעם בית המשפט בגלל תאונת דרכים פסק 10% נכות על זיהומי שתן לאחר חקירה נגדית מטעם חברת הביטוח טענה הנתבעת מדוע לא נתן 5% הממצאים לכן טען המומחה שלפי טבלת הנכות הסעיף 5% אחוז לא קיים. ואם הייתי מגיע לועדה רפואית בביטוח לאומי שם היה יושב הוא היה פוסק 5% נכות לצמיתות. ושאם ירצה השופט להוריד את הנכות ל5% זה בסדר מצידו אך מבחינתו כמומחה רפואי הוא נשאר בשלו ופוסק 10% נכות לצמיתות. האם עכשיו אני נתון לחמלתו של שופט שבדכ הם פוסקים כמה שפחות לכן ברגע שניתן הפתח שופט מוריד את אחוזי הנכות? כול זה בגלל ששכתי מההתרגשות להתלונן בבדיקה שאני משתן גם בלילה ובפועל אני אכן משתן בלילה כפעם פעמיים

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2006 | 15:41 | מאת:

רוני שלום המשפט לא מסתיים בחקירת המומחה. המומחה נותן לבית המשפט את הנתונים הרפואיים ובית המשפט פוסק על פי העובדות והראיות שבאו לפניו. לפיכך אם המומחה קבע שיש לתת נכות של 10% לנפגע שמשתן ביום ובלילה כי אז עליך להעיד כי אתה משתן גם בלילה ולשכנע את בית המשפט כי מצבך מצדיק נכות של 10%

20/05/2006 | 22:11 | מאת: רוני

לעורך דין דיוויס שלום תודה על תשובתך המפורטת. אכן נתתי עדות בבית משפט בו ספרתי על ההשתנות הליליות. כול העניין היה שבבדיקה בקליניקה אצל המומחה האורלוגי לא דיווחתי על ההשתנות הליליות ושם הנתבעת לחצה. איך אני יכול לשכנע את השופט שאני דובר אמת כי הנתבעות אוהבות לצעוק את ססמאות "ההתחזות" "תאבת בצע" "מגזים" סוג של השחרה שאני שואל אם השופט מושפע מהספינים של חברות הביטוח? למרות בדיקות מעבדה פולשניות. תודה

11/05/2006 | 10:30 | מאת: אינה

אני מורה למוזיקה 28 שנים. אני מנגנת באורגנית במשך כל שנות העבודה. עברתי 2 ניתוחים בשתי כפות ידיי לאחר איבחון SYNDROME CARPALI . ביטוח לאומי הכיר במחלתי כמחלת מקצוע וקיבלתי חודשיים נכות זמנית (שבועיים 100% , שבועיים 50% וחודש 20% ). שאלתי היא האם כדאי לערער על החלטתם על מנת שאוכל לקבל נכות גבוהה יותר זמנית\קבועה ? בדיקת ה EMG יצאה תקינה אך יש לי נימולים בידיים.

13/05/2006 | 10:24 | מאת:

אינה שלום בהמשך לתשובתי הקודמת, מוצע להגיש הערעור לאחר שתיקבע קביעה סופית של נכות ולא בשלב בו ההכרה היא זמנית.

11/05/2006 | 10:21 | מאת: אינה

אני מורה למוזיקה 28 שנים. אני מנגנת באורגנית במשך כל שנות העבודה. לאחרונה החלו כאבים במפרקי האצבעות וכף היד. הלכתי לאבחנה אצל ד"ר יעקב פעילן והוא איבחן טריגרים במספר אצבעות ובנוסף - OSTEOARTHROSIS LOCALIZED PRIMARY ... שאלתי היא האם ניתן להכיר במחלתי כמחלת מקצוע ?

13/05/2006 | 10:22 | מאת:

אינה שלום התשובה ככל הנראה חיובית אך את צריכה לתמוך את התביעה לביטוח הלאומי להכרה בנכות כמחלת מקצוע בחוות דעת מומחה.

10/05/2006 | 07:09 | מאת: יוני

שלום רב...אני בחור בן 25 הסובל מאורטיקריה פגמנטוסה מגיל 3 חודשים. בתחלה היא הייתה כרונית אבל עם הזמן התחלתי להתרפא עד שהגעתי למצב אחרי גיל 8 או 9 שהמחלה לא ממש השפיעה עליי רק נשאר את עודף שהסטמין בגוף שגום לכתמים בגוף.כשהתגייסתי לצבא בגיל 19 הייתי במצב מעולה מבחינת המחלה לא גירד לי כלל יכולתי לצאת לשמש כמה שבא לי בלי קרם הגנה וגם במקרה הגרוע שאלך לים ביום של חום מאוד גבוה ואשרף כוויות השמש היו עוברות תוך כמה ימים כמו כל בן אדם נורמלי.. בתקופה מסויימת בצבא שמו אותי במחסן תרופות מבלי להתשחב אפילי בבעיה שלי בעור ובדם ושם הייתי נורא חשוף להרבה חומרים רפואים היו מביאים לנו ארגזים מלאים באמפולות תמיסות וכל מיהי תרופות הכל שם פתוח נוזל אנשים היו נחתכים אפילו לפעמים מהזכוכיות והיינו עושים מין של הדברים לא הייתי שם כפפות כי לא שיערתי לעצמי אפילו בסיוטים הכי גרועים שלי שיכול לקרות לי משקרה לי אז.אני מציין שוב שעד אותו מקרה מצב העור שלי היה מעולה חוץ מהכתמים בגוף עקב עודףה הסטמין בדם שזה כלל לא הפריע את המיונים האלא היינו עושים פעם במכמה שבועות לא כל יום פעם אחת שעה וחצי אחרי המיון עצמו התחלתי להרגיש עקיצות בכל הגוף פריחה בכל הגוף בלתי נפסקת כנרא איזו תרופה חדרה דרך העור בזמן המיון פינו אותי למיון תל שומר הייתי שמה מאושפז שבוע דחפו לי מלא כדורים כמויות עצומות של קורטיזון אבל שום דבר לא הצליח להרגיע את הגרד כ זה נשמשך במשך 4 חודשים עד שהתחלתי PUVA (פוטוטרפיה) כם כדורים מיוחדים OXORALEN שמורידים את רמת הגנה גל הגוף בפניי שמש כדי שהטיפלו היהי יעיל יותר עשיתי את הטיפול במשך שנתיים ומבחינת הגרד החלמתי יחסית אך לא לגמרה.. אבל הבעיה שלי כיום שלא יודע למה אולי עקב הטיפול או התפרצות המחלה אני לא יכול לצאת החוצה מבלי קרם הגנה אחרת אקבל כווית שמש רצינית זאת עומגת נפש ממש רצינית גם אני סובל מעקיצות בעור ואם ארצה שהם יספיקו אצטרך לשתות אנטיסטמינים נורא חזקים שניסיתי לשתות אחד מהם לתקופה וישנתי איזה 15 שעות ביום לא מסוגל לתפקד ואגב לא ממש הרגיע את העקיצות אז לא תבעתי אותם כי פקידות במרפאה אמור שאין להם תיק רפואי שלי אז וויתרתי.. אבל בגלל המקרה ההוא במחסן תרופות המחלה שלי החמירה אני בטוח ב 100% אני רוצה שיקחו אחריות על משעשו לי יש אפשרות לתבוע אותם למרות שעברו איזה 3 שנים מאז המקרה?ואם כבר לתבוע אותם איך לעשות זאת מבלי להוציא טון של כסף על עורך דין? תודה על הזמן שלך

11/05/2006 | 00:00 | מאת: נכה

תפנה לאגף השיקום הקרוב למקום מגוריך , תבקש טופס תביעה להחמרת מחלה [ כי יש שני טפסים שונים , נכות על בסיס "החמרת מחלה" וטופס על בסיס "מחלה"] נותנים לך שם דף הסבר מפורט בדיוק מה לצרף לכתב התביעה . תעשה בדיוק מה שכתוב. קודם תאסוף את כל המסמכים הנדרשים , הכל, הכל , תשמור לך העתק מכל דבר. קרא מה אומר [חוק הנכים] כי אתה זה שאמור להוכיח שיש קשר כל שהוא לשירות הצבאי ומה הגורם שגרם להחמרת המחלה ותצרף אסתכתא מדעית לעניין שתומכת בטענה שלך. תשלח את זה למשרד הבטחון, וקצין התגמולים ישלח לך החלטה שקובעת שאין קשר בין השירות הצבאי ובין המחלה שהתפתחה לך או שהחמרת המחלה לא נגרמה לך עקב השירות הצבאי. כי זה תמיד מה שקצין התגמולים אומר ואח"כ תצטרך לערער. ויש אפשרות שקצין התגמולים ידחה את התביעה שלך בנימוק שעבר הזמן. או בנימוק אחר. וכל העניין לוקח המון זמן ואם במקרה קודם לכן פנית למוסד לביטוח לאומי וקיבלת קצבת נכות אז בכלל אין לך מה להגיש תביעה לצבא , לפי מה שחוק הנכים [תגמולים ושיקום] אומר.

10/05/2006 | 01:38 | מאת: אהוד

עו"ד נכבד! אם חייל שגויס למילואים לקה בנכות בגלל גורם שהיה בשירות, הגיש את טופס התביעה, לא צירף כל מסמך, אבל ויתר על סודיות רפואית, קצין התגמולים קיבל את כל המסמכים שהוא ביקש מהגורמים השונים לצורך קבלת מסקנתו, ושלח לנכה החלטה שקובעת שאין קשר בין השירות ובין המחלה. הנכה לא עירער, לא תיקן את כתב התביעה לא פנה למל"ל לצורך קבלת קצבת נכות ולא עשה דבר כי מצבו היה קשה ביותר והוא מת. האם למשפחה יש זכויות כל שהן? האם היא יכולה להגיש כתב תביעה מתוקן לפי חוק הנכים במקום הנכה?

אהוד שלום התשובה תלויה בנסיבות המקרה, מצבו של המנוח בעת הגשת התביעה, הזמן שעבר עד פטירתו, ועוד מס' משתנים. מוצע שתתייעצו עם עו"ד

08/05/2006 | 14:59 | מאת: מירי

אדם ערך צוואה ונפטר כעבור מספר חודשים. בבדיקת מסמכיו הרפואיים מתברר שהייתה המלצה רפואית למינוי אפוטרופוס בשל חוסר יכולתו של אותו אדם לטפל בענייניו השונים. ההמלצה ניתנה לפני עריכת הצוואה. האם ניתן לפסול צוואה זו בשל חוות הדעת של הרופא הפסיכוגריאטרי ?

13/05/2006 | 10:16 | מאת:

מירי שלום יתכן והתשובה חיובית. התשובה תלויה בתוכן חוות הדעת הפסיכוגריאטרית של מומחה שראה את המנוח לפני כתיבת הצוואה ויכול להעיד על כשירותו המשפטית בעת כתיבת הצוואה.

היכן ניתן למצוא את החוקים הקובעים את הפיצויים בגין נזקי הגוף בנושא תאונות עבודה המתייחסות לאחוזי הנכות הרפואית, סעיף כאב וסבל מה החוק לגבי סעיף זה וכן הלאה.... וחישוב תוספת היוקר

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום שיעור אחוזי הנכות הנקבעים בתקנות הביטוח הלאומי פורסמו בתק' הביטוח הלאומי (קביעת נכות מעבודה) התשט"ז - 1956. חישוב הפיצויים בגין כאב וסבל בתאונת דרכים פורסם בתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (נזק לא ממוני) תשמ"ח - 1986 את החוקים הנ"ל ואחרים תוכלי למצוא באתר המשפט הרפואי במדור חקיקת בריאות www.med-law.co.il

04/05/2006 | 18:45 | מאת: דניאל

עו'ד דיוויס יונתן שלום רב. לאחר תאונה חזיתית קשה שעברתי ,ניפגעתי בראש,בצוואר,בחזה, איבדתי הכרה וסבלתי מדימום מוחי גדול . התלוננתי על כאבים בגב תחתון ועברתי פיסיוטרפיה. לאחרונה בעקבות המשך הכאבים עברתי סי,טי גב וניראו 2 פריצות דיסק בגב תחתון. ברצוני לציין שלפני 21 שנים התלוננתי על כאב בגב תחתון ,קיבלתי טיפול פיסיוטרפי והכאב חלף , לא התלוננתי במשך ה21 שנים הללו אפילו פעם אחת על כאב גב, עד לתאונה. שאלתי: האם וועדה רפואית או רופא מומחה מטעם ב,מ, יכול לקבוע שהנזק לגב לא נגרם מהתאונה אלא מהתלונה הישנה? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2006 | 10:07 | מאת:

דניאל שלום אמנם קיימת אפשרות שועדה רפואית במל"ל או מומחה מטעם בית המשפט ייחס חלק מהנזק למצבך הקודם אך אין ספק כי יש לייחס את רוב הנזק לתאונה. נתון נוסף הוא מרחק הזמן הרב בין הנזק הישן והנזק הנוכחי המפחיתים באופן משמעותי ממשקל הנזק הישן אם בכלל.

19/05/2006 | 12:56 | מאת: יוסף בר

לעו"ד דיוויס יונתן לפני כ - 6.5 שנים עברתי ניתוח מעקפים בו הוחלפו לי 4 כלי דם. בעת סגירת בית החזה, סגר הרופא גם את אחד מכלי הדם שהוחלפו. עברתי אוטם במהלך הניתוח או מיד אחריו. כל התקופה מאז נפגמה איכות חיי - עברתי אישפוזים רבים ואני סובל מפרפור כשלפני 3 שנים הושתל בי גם קוצב. בעקבות תלונתי בפני הקרדיולוג והממצאים הרפואיים - המליץ בפני לעבור צינתור אשר כבר בתחילתו הוא הבחין בכלי הדם שנסגר בעת סגירת בית החזה ואף הזעיק את הרופא שניתח אותי אל חדר הצינטורים לראות מעל מסך הטלויזיה את "הברוך". הרופא הסביר לי כי המצב אינו נורא כיוון שיש כלי דם אחרים שמספקים דם... איני יודע באם אפשר לקשור בין מצבי הרפואי לבין סגירת כלי הדם הנ"ל. בהתייעצות עם קרדיולוגים שונים במהלך השנים (בע"פ) לא היתה דעתם נחרצת וחד משמעית שכן תופעת הפרפור נגרמת לעתים לאחר ניתוח מעקפים - גם כאשר הניתוח הולך למישרין. כיוון שאיני עובד מאז. קשה לי כלכלית לממן חוות דעת רפואית מה עוד שניתן אולי לסתור אותה ואז יחולו עלי הוצאות משפט (עשרות אלפי שקלים אגרה...) התוכל לייעץ לי מה לעשות כי הזמן אינו פועל לטובתי בתודה מראש- יוסף בר.

03/05/2006 | 19:03 | מאת: זיוזיוית

לא נגרם נזק??? אני עם לחץ תוך גולגולתי במוח - חולת PTC כתוצאה מנטילת התרופה לאקנה. במעקב מרפאה נוירולוגית ורופא של מערכת העצבים. אושפזתי עד כה פעמיים בחודשיים (שבועיים כל אשפוז) על מנת למשוך נוזל מהמוח דרך עמוד השדרה!!! לא יכולה להכנס להריון במהלך כל החודשים הללו כי התרופה גורמת למומים ביילוד. אם זה לא נזק מה כן???

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2006 | 20:14 | מאת:

זיזיוית שלום אכן בהתאם להבהרתך בודאי שקיים נזק השאלה היא כמובן אם יש קשר סיבתי בין נטילת התרופה והנזק שציינת. אם קיים קשר סיבתי יש לך עילת תביעה ברשלנות רפואית. על מנת לברר את הקש"ס מומלץ שתתייעצי עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. את מוזמנת לפנות אלי באמצעות הדוא"ל לתשובה מפורטת יותר.

04/05/2006 | 13:19 | מאת: זיוזיויות

02/05/2006 | 17:13 | מאת: עדי

עו"ד דייויס הנכבד! ברצוני לשאול מתי חו"ד ועדות רפואית יכולים להיחשב כמסמך מזוייף ומה צריך לעשות כדי שבימ"ש יקבע שמדובר במסמך מזוייף? בתודה , עדי.

03/05/2006 | 09:38 | מאת:

עדי שלום וחג עצמאות שמח על מנת להוכיח זיוף של מסמך עליך להוכיח שהמסמך המקורי שונה או זויף או שהחתימה על גבי המסמך נעשתה ע"י אדם אחר לא מי שנחזה שעשה המסמך. כל האמור נכון גם לגבי חוות דעת.

עו"ד דייויס הנכבד, אם אינני טועה, בחו"ד צריך להופיע נתונים אשר מופיעים במסמכים הרפואיים ועל סמך זה המומחה צריך להציג את המסקנה שלו , על מנת לסייע לביהמ"ש. לדוגמא: כאשר מגישים תביעה לקצבת נכות או קצבה כל שהיא למל"ל והמל"ל מבקש למלא פרטים , מצויין שם כמדומני שכל המעלים מידע עובר על החוק. שאלתי : אם בדיעבד מתגלה שמומחה שטיפל בחולה מציג סתם נתונים שלא שייכים לאותו אדם והשמיט בחו"ד שהוא נתן את הממצאים שהיו קיימים מתוך המסמכים הרפואיים, ממצאים שהיו ידועים למומחה וזאת כדי להציג מסקנה אחרת מזו שעולה במסמכים הרפואיים מה דינה של חו"ד ו/או עדות רופא שנסמכה על חו"ד כזאת, אם ביהמ"ש התחשב באותה מסקנה שהציג המומחה והיטה את הכף על פי אותה מסקנה לרעת החולה/התובע . האם זה נחשב מסמך מזוייף או עדות שקר או תרמית והטעייה. מה עושים במקרה כזה, כשמתגלה הדבר .

02/05/2006 | 10:02 | מאת: זיוזיוית

שלום רב, לאחר נטילת כדורי מניצוקלין לטיפול באקנה הגעתי בדקה התשעים לביה"ח לפני עיוורון כתוצאה מלחץ תוך גולגולתי ,בצקות בעיניים. ישנו תיעוד של רופאים ושני אשפוזים המעידים על כך שהמצב נוצר בשל לקיחת הכדורים שהרופאת עור נתנה לי. הייתי חודש לפני החתונה וכל הסיפור גרם ללחץ רב מה עוד שהלחץ הגולגולתי היה מעבר לנורמה (הנורמה לחץ 20-50) , היה לי לחץ שעבר את מגבלות המקסימום . היה לי מעל 50 וכבר לא ניתן היה לספור . הבדיקות הם בדיקות חודרניות בגב והטיפול ע"י כדורים מעכב יכולת כניסה להריון , אין אפשרות להכנס להריון כל עוד משהו חולה PTC ומטופל באורמוקס. אני מעוניינת לתבוע את קופת חולים כללית על כך שהרופאה לא ציינה בפניי את כל המגרעות הללו (כפי שאני יודעת שעושים בכדורים אחרים למשל רואקטן)דבר שיכל לגרום לנזק בלתי הפיך , וגרם לעיכוב של המון דברים חשובים בחיים שלי. האם בכלליות מהנקרא יש לי "תיק" בכלל? יש לי מצב בכלל לעמוד מול אותם גורמים?

לקריאה נוספת והעמקה

זיזיוית שלום וחג עצמאות שמח אם לא נגרם נזק אין לך עילת תביעה ברשלנות רפואית למרות שלא מסרו לך מידע חיוני. אולי תוכלי לתבוע בגין פגיעה באוטונומיה אך העלות גדולה מהתועלת.

שלום. אבקש לקבל את דעתך המקצועית בנושא הנדון. עשיתי ביטוח רפואי לפני נסיעה לחו"ל לי ולאשתי . לצערי חליתי לפני הנסיעה ולא טסנו לחופשה בחו"ל ובידי מכתב מרופא שאוסר עלי לנסוע .חברת הנסיעה לא חייבה אותנו באגורה מאחר והודענו להם יום לפני הנסיעה . כשהודעתי למלון בחו"ל על הביטול הם דרשו ממני לשלם עבור לילה ז"א 150 יורו . כשפניתי לחברת הביטוח על מנת לכסות לי את הנזק של המלון הם הודיעו לי כי יכסו רק מחצית מעלות החדר בטענה שלא הייתי מאושפז והפוליסה מדברת רק על החזר לכולם בתנאי שאני מאושפז.כן נדרשתי גם לשלם השתתפות עצמית של 30 דולר , בקיצור נראה לי שאצטרך לשלם לחברת הביטוח . הפרש עלות החדר בין זוגי ליחיד הוא שולי לחלוטין ולכן לא ברור לי האם תשלום מחצית החדר משפטית מוצדקת . בפוליסה כתוב: החברה תשפה את המבוטח על אובדן כרטיסי טיסה או פקדונות עבור סידורי קרקע ששולמו מראש ושלא ניתנים להשבה במקרה: 1. אשפוז. 2. מכתב מרופא מומחה כי המבוטח אינו יכול לנסוע לחו"ל עקב שינוי מצב בריאותי . לא ברור לי מתוך הכתוב האם רק זה שמאושפז / או זה שוכב בבית מכוסה בהחזרים כנ"ל לא ברור מהפוליסה האם ההחזר במקרה של ביטול הוא רק עבורי במקרה שאני לא מאושפז ואם כן מאושפז , אז היכן כתוב שגם אישתי תקבל את ההחזר . תודה

חיים שלום ההחזר על פי הפוליסה הוא רק למבוטח אך יש לנכות השתתפות עצמית מכל אחת מהפולסות בנפרד. זו ההפוליסה עם מה שמכונה "האותיות הקטנות" בשבסופו של דבר שכרך יוצא בהפסד.

29/04/2006 | 15:59 | מאת: משה

נשלחתי למרפאה מקצועית (פעמיים ,לבדיקת רופא ולטיפול] האים צריך להיות תיק רפואי תודה

03/05/2006 | 09:28 | מאת:

כן

29/04/2006 | 12:53 | מאת: ענת

התיק שלי בידי בית המשפט המחוזי. היתה לי תאונת עבודה ב 2002יוני ברצוני לדעת מה סכום האגרות לתשלום 1. ערעור לבית המשפט המחוזי 2. פנייה לבית המשפט העליון כהמשך וסכומים אחרים שעלי לשלם במידה ופסק הדין של בית המשפט המחוזי לא יספק אותי עברתי שני תאונות

03/05/2006 | 09:27 | מאת:

ענת שלום וחג עצמאות שמח האגרה בערעור לבית המשפט המחוזי היא כ - 2000 ש"ח האגרה עבור בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון כ 1500 ש"ח לסכומים מדויקים ראי באתר בית המשפט העליון

29/04/2006 | 10:05 | מאת: חוה

לעו"ד דיוויס . בוקר טוב ושבת שלום. רציתי רק לדעת אם קיבלתה את הודעתי במייל שלך . המשך יום טוב ונעים.

03/05/2006 | 09:25 | מאת:

חוה שלום כן ושלחתי תשובה

29/04/2006 | 01:25 | מאת: יניב

שאלתי אותך מקודם שאלה אז להמשכה האם כדי ללכת לפסיכולוג פרטי או דרך הקופת חולים ?

03/05/2006 | 09:24 | מאת:

בהמשך לתשובה עדיף שתעשה זאת באמצעות הקופה.

29/04/2006 | 01:21 | מאת: יניב

לפני כ3 שנים עברתי תאונת דרכים אני בתביעה כבר 3 שנים, בבית משפט התיק הדין לא סגור ויקח כפי שאני רואה המון זמן עוד. בכול פרק הזמן הזה נהיה לי סוג של פחד מסוים בנהיגה וחרדה קשה בכביש עקב התאונה אני מעוניין ללכת לפסיכולוג ובמידת הצורך גם להוציא אחוזי נכות בגין התאונה, הבעיה שלי היא שאני שנה וחצי לפני התאונה השתחררתי מהצבא על פרופיל 21 נפשי , האם יכולה להיות לי בעיה מסויימת בתביעה או שלא כדי להתעסק אם זה ופשוט לא להוציא אחוזי נכות נפשיים מה אתה היית ממליץ לעשות? יכולים לעשות לי בעיות ?

03/05/2006 | 09:23 | מאת:

יניב שלום וחג עצמאות שמח עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולצרך לתביעה בקשה למינוי פסיאטר אשר יקבע אם יש נכות מהתאונה

28/04/2006 | 16:47 | מאת: משה

שלום אני שוקל בקשר לתביעה לרשלנות רפואית.התיק הרפואי במרפאה בה טופלתי לא נמצא . השאלות שלי כמה שנים צריך להשמר תיק? והאים יש משקל בתביעה במידה והתיק לא נמצא (יש אישור שהתיק לא נמצא, ויש מסמך הפנייה לבית החולים שנשלח מהמרפאה ,המסמך נמצא בארכיון בית החולים] בתודה מראש

03/05/2006 | 09:21 | מאת:

משה שלום וחג עצמאות שמח תקנות בריאות העם (רשומות רפואיות) קובעות מועדים שונים לשמירת מסמכים שונים לפיכך עליך למקד השאלה איזה מסמכים אבדו. בד"כ תיק רפואי צריך להישמר 20 שנה וצילומי רנטגן 10 שנים. אם התיק אבד קמה לך עילת תביעה עצמאית בשל איבוד התיק. יחד עם זאת עליך להוכיח את תביעת הרשלנות הרפואית אך אם התיק אבד יתקשה ביה"ח להתגונן.

26/04/2006 | 22:22 | מאת: ירון

ערב טוב אבי יליד 10/1940 ורוצה להגיש בקשה לגמלת ניידות. הוא עובד שכיר וכנראה שלא ייצא לפנסיה וימשיך לעבוד עוד שנה. יש לו מוגבלות בהליכה בעקבות מס' ניתוחים שנעשו ברגליים בשנה האחרונה(ניתוחי מעקפים ברגלים שלא עלו יפה וגרמו יותר נזק מאשר תועלת),הרופא שלו אמר לו לפנות לביטוח הלאומי. באתר ביטוח לאומי רשום"מוגבל בניידות" - תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים וטרם הגיע גיל הפרישה, וועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו, לפי רשימת ליקויים מוגדרת. בתנאים מסוימים זכאים להמשך התשלום גם לאחר גיל הפרישה. 1.השאלה היא האם בכלל כדאי לו להגיש היום שהוא אחרי גיל 65 אבל לפני גיך הפרישה שלו שזה גיל 66 לפי החוק ז"א עוד 5 חודשים? 2.האם הוא בכלל יקבל משהו מהביטוח הלאומי כי זה בטוח יקח יותר מ-5 חודשים הבדיקה שלהם? 3.האם לאחר גיל הפרישה מקבלים משהו מביטוח לאומי? 4.האם זה רק קצבה או סכום כסף חד פעמי? 5.מהם התנאים לקבלה לאחר גיל הפרישה? מכאן אני מבין שאין כלל טעם אולי להגיש האם נכון הדבר? תודה ממש מקרב לב על הסבלנות

לקריאה נוספת והעמקה

ירון שלום וחג עצמאות שמח התשובה לשאלותיך שלילית. קיימת סבירות גבוהה שבשל גילו של אביך הזכות לניידות לא תוכר לפני הגיעו לגיל הפרישה והוא יוכר כבלתי זכאי למרות שגיל הפרישה הוא כיום 67 ולא 66 אם אביך זקוק לעזרת צד ג' הרי שזכות זאת משתרעת מעבר לגיל הפרישה לצורך כך עליו להגיש תביעה לנכות ואם יוכר כזכאי הרי שהקיצבה תשולם מעבר לקיצבת זיקנה המשולמים בתשלומים חודשיים ולא בסכום חד פעמי.

24/09/2007 | 14:40 | מאת: ליאם

יונתן שלום!! ברצוני לדעת מהם זכויותיה של אישה בת 51 שעברה אירוע מוחי וכתוצאה מכך שותקה בפלג גופה הימני , ולאחר מספר שנים אף מעדה ונפלה על הצד הימני שלה ושברה את עצמם הכתף , היא מקבלת 150% נכות מביטוח לאומי , אך האם היא זכאית לקצבה נוספת עבור ניידות -מהם התנאים לקבלת קצבת ניידות? חשוב לציין שהאישה נעזרת בכיסא גלגלים אך אינה נכה לצמיתות....

24/09/2007 | 14:41 | מאת: ליאם

יונתן שלום!! ברצוני לדעת מהם זכויותיה של אישה בת 51 שעברה אירוע מוחי וכתוצאה מכך שותקה בפלג גופה הימני , ולאחר מספר שנים אף מעדה ונפלה על הצד הימני שלה ושברה את עצמם הכתף , היא מקבלת 150% נכות מביטוח לאומי , אך האם היא זכאית לקצבה נוספת עבור ניידות -מהם התנאים לקבלת קצבת ניידות? חשוב לציין שהאישה נעזרת בכיסא גלגלים אך אינה נכה לצמיתות....

26/04/2006 | 20:23 | מאת: צחי

כתבת כי הסיכון בתביעה בקטנות קטן והמלצת לי ללכת על זה... איזה סיכון יש ?!?! צחי.

27/04/2006 | 23:26 | מאת:

צחי שלום הגשת תביעה כרוכה בסיכון שאם היא תדחה תשלם את הוצאות הצד שכנגד.

25/04/2006 | 21:01 | מאת: עלמה

ד"ר דייויס שלום! לפי פקודת הנזיקין תחילת התיישנות נאמר כך: 89. לעיין תקופת התיישנות בתובענה של עוולות - "היום שנולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה: [1] מקום שעילת התובענה היא מעשה מחדל - היום שבו אירע אותו מעשה או מחדל היה המעשה או המחדל נמשך והולך היום שבו חדל . [2] מקום שעילת התובענה היא נזק שנגרם על ידי מעשה או מחדל - היום שבו אירע אותו נזק: לא נתגלה הנזק, אלא שבמקרה אחרון זה תתיישן התובעה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום אירוע הנזק. ברצוני לדעת האם במקרה שלי יש לי זמן של 10 שנים או 7 שנים על מנת שלא אהיה בלחץ של איסוף מסמכים , ופנייה לייעוץ רפואי, משפטי. וכפי שקראתי בכתבה שלך התיעוד הרפואי הוא הדבר החשוב ביותר לחוות דעת רפואית. לפני 6 וחצי שנים התגלה כי אני נשאית של נגיף, [ככל הנראה, כתוצאה מעירויי דם שקיבלתי בבי"ח לפני שנים רבות, כך נאמר לי ע"י הרופאים שמטפלים בי] , לא שאלו אותי אם אני מסכימה ואם אני רוצה טיפול חלופי כגון: לקיחת ברזל . לאחר כ-4 שנים מיום שקיבלתי את מנות הדם , למרות שהיו לי הפרעות בתוצאות הדם לפני שנים רבות בבדיקות דם שנעשו לי בקופ"ח, קופ"ח לא בדקה מדוע, לאחר מכן בבדיקות שנעשו לאחר תקופה נוספת לא היו אותן תופעות. כך שהנזק נגרם באופן איטי וסמוי עד שהמצב נהיה חמור מאד ורק לאחר שהופניתי ע"י רופא קופ"ח לבדיקת וירוסים בדם התגלה כי יש נגיף בדם שגורם לנזק כרוני וזה היה רק לפני שש וחצי שנים. ז"א אם היו בודקים בדיקת וירוסים בדם קודם לכן יכלו להודיע לי ממה עליי להימנע כדי לא להחמיר את המצב. האם לפי פקודת הנזיקין יש לי 10 שנים או 7 שנים מיום שגילו לי אצלי את הנגיף ואם בכלל יש לי קייס. אודה על תשובה כל שהיא בעניין.

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:16 | מאת:

עלמה שלום המבחן הוא מועד גילוי הנזק כלומר מתי נתגלו לך העובדות המהוות את עילת התביעה. הבחינה תעשה לפי פרשנות סע' 89 לפקודת הנזיקין ביחד עם סע' 8 לחוק ההתיישנות.

24/04/2006 | 18:16 | מאת: טרי

שלום רב, לפני 28 שנה ילדתי בן עם פגיעה מוחית קשה כאשר הסיבות הן בשל רשלנות רפואית . השאלות הן : 1. האם ניתן לתבוע אחרי תקופת זמן כה ארוכה? 2. הרופא שטיפל בי בזמנו היה במסגרת קופת חולים כללית מכאן, השאלה נגד מי צריכה להיות התביעה? 3. במקרה וגם את הרופא צריך להיות נתבע ואותו רופא אינו בין חיים מה אז יהיה עם התביעה? יש לציין, שהפגיעה בעובר נעשתה כתוצאה מבדיקה שאסורה בהריון ומאחר והייתי יומיים לפני קבלת המחזור לא ידעתי שאני בהריון אך מיד עם הידיעה פניתי וביקשתי לעשות הפלה ואותו רופא שטיפל בי סירב מטענות שונות ולא רלוונטיות כפי שהסתבר בדיעבד . בידי מכתב בו מאשר הרופא שהודעתי עוד בחודש השני להריון על הבדיקה. אם סיכויה של תביעה זו ואיך נגשים לנושא במקרה ויש מקום לתביעה? האם חל חוק התיישנות ? האם גם אחים יכולים לתבוע? בתודה טרי.

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:14 | מאת:

טרי שלום התביעה התיישנה משעה שהבן הגיע לגיל 25 אלא אם הוצא לו צו אפוטרופוס לאחר גיל 18 ובמקרה כזה רק החסוי באמצעות האפוטרופסים רשאי לתבוע. לגבי יתר השאלות הן טעונות בירור עובדתי רק אציין כי התביעה נגד המוסד ולא הרופא כך ניתן להעלות הטענות אם קיימת עילת תביעה.

27/04/2006 | 10:20 | מאת: טרי

שלום רב, תודה על המענה. כהורים ובשל היות הילד עם שיתוק מוחין והנו פסול דין אנו נושאים בצו אפוטרופסות מהיום בו נדרשנו ע"י הרשויות להמציא צו כזה בשל הטיפולים שהילד קיבל. אם הבנתי כהלכה את שכתבת התביעה תהיה נגד המוסד ולא נגד הרופא? מכאן ובהמשך לנאמר בפנייתי הראשונה ברצוני להוסיף ולשאול האם בית החולים בו נולד הילד ושם גם התנהלה אותה וועדה רפואית שהוזכרה חייב להעביר לידי כל חומר בתיק הילד כולל הסיכומים מאותה וועדה? מה הוא ההליך? בכבוד רב, טרי.

24/04/2006 | 05:34 | מאת: צחי

לעו"ד יונתן שלום רב, 1. האם נירולוגים מורשים ומוסמכים לבצע אבחון פסיכולוגי ואבחון קוגניטיבי ? מבחן וקסלר לדוגמה הינו מבחן פסיכולוגי שנועד לבדוק כשרים קוגניטיבים: מהירות זמן עיבוד, ליקויי קשב, אוצר מילים, תפיסה וכו'....

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:09 | מאת:

צחי שלום אם השאלה קשורה לשאלה בעניין התביעה הקטנה ר' תשובתי למטה

23/04/2006 | 22:18 | מאת: מאיר

עו"ד דיוויס יונתן , שלום קרובת משפחתי בת 27 פנתה ( בחג שני של פסח) לבית חולים בצפון הארץ בעקבות כאבי ראש קשים ,לאחר בדיקת רופא בחדר המיון ניתן לה עירוי ובוצעו לה מספר בדיקות שוחררה לביתה ולאחר מספר שעות איבדה את הכרתה ולאחר מכן היה למוות מוחי ולאחר מספר שעות נפטרה לצערנו הרב. האישה הצעירה הזאת השאירה ילדה בת 4 חודשים. שאלתי היא האם היתה כאן רשלנות רפואית של בית החולים וכצד עלינו לפעול? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:08 | מאת:

מאיר שלום התשובה ככל הנראה חיובית. לא היה מקום לשחרר האישה ללא בירור מקיף של סיבת הכאבים. פנה אלי דרך האתר www.med-law.co.il או לדוא"ל ואנחה את המשפחה כיצד לנהוג

22/04/2006 | 15:02 | מאת: שמעון

אשמח לקבל דעתו של רופא או עוד מההיבט החוקי והמוסרי חברתי על תשלום שהתבקשתי לשלם לפרןפ בביח על מנת לנתח בעצמו קרוב משפחה ניתוח לב

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:05 | מאת:

שמעון שלום מוצע שתיכנס למדור האתיקה באתר ההסתדרות הרפואית וראה גם באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il

שלום נולדתי בשבוע 33 לאחר ירידת מים בשמקל 2120 ונשארתי להשגחה באינקובטור. תוך כדי ההשגחה חליתי בצהבת ילודים חזקה בילירובין בשיא (17.7).כתוצאה מכך דמי הוחלף ואובחני כלוקה בשיתוק מוחין cp שאלתי היא האם צהבת ברמה כזו ואי טיפול בזמן יכול לגרום לנכות??? ממתין לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעד שלום התשובה בגדול היא חיובית יחד עם זאת יש הרבה מאוד משתנים אחרים אשר עשויים לשנות התשובה ולהוביל למסקנה שאין לך עילת תביעה.

20/04/2006 | 23:20 | מאת: צחי

לכבוד עו"ד דיוויס יונתן בנוגע לאבחון הנירופסיכולוגי שהמלצת שאפנה למשרד הבריאות... חשבתי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות... מה אתה חושב..?? אני אתן לך דוגמה לטענה שחשבתי לנקוט: שילמתי עבור אבחון נירופסיכולוגי החתומים על חוות הדעת הם נירולוג... ומי שמכנה את עצמו מאבחן נירופסיכולוגי. 1. המאבחן הנירופסיכולוגי לא רשום בפנקס הפסיכולוגים, ומתברר בדיעבד שאיננו פסיכולוג כלל. 2. שילמתי עבור אבחון נירופסיכולוגי המתבצע ע"י פסיכולוג שיקומי. 3. החתומים על חוות הדעת אינם מורשים לעסוק בפסיכולוגיה כאמור על פי חוק הפסיכולוגים סעיף 2. וכו וכו'... אני לא עו"ד ואין לי מושג מה הם יכולים לטעון.... (הבי"ח).. אבל הטענות שלי טובות אני חושב.... בדקתי בחוק... (הגנת הצרכן, חוק הפסיכולוגים, חוק זכויות החולה)... הם שיקרו אותי בכך שטענו שהמאבחן הוא נירופסיכולוג מומחה... אין לי קייס ?? צחי

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 23:01 | מאת:

צחי שלום הטענות מענינות ושובות עין. יחד עם זאת נוכח המורכבות התביעה אינה ראויה להתברר בבימש לתביעות קטנות לעומת זאת הסיכון שבהגשת התביעה הקטנה אינו גדול לכן לך על זה.

20/04/2006 | 21:19 | מאת: חוה

לע"וד דיוויס שלום רב . תודה על תשובתך אך אם אפשר לקבל את האימייל שלך על מנת שאוכל ליצור איתך קשר . תודה רבה לך ..

25/04/2006 | 22:56 | מאת:

חוה שלום המייל [email protected]

20/04/2006 | 21:07 | מאת: דרור

שלום קיילה בת שנתיים וסובלת ממוביוס סינדרום, בנוסף או כחלק היא נולדה עם camptodactylie (זרת מעט מקופפת) לפני מספר חודשים היא הופנתה לניתוח שכפי שהבנו , לא מסובך וללא קשיים מיוחדים. היא נבדקה על ידי רופאים בתל השומר שכפי שהבנו הם בעלי ותק ומקצועים בנושא. ביום הניתוח הופתענו לחכות מחוץ לחדר הניתוח כ 4 שעות, לאחר 4 שעות הופיע רופא שלא ראינו לפני כן וטען שהניתוח לא הצליח ושזה ניתוח מאוד מסובך ובגלל שהיא קטנה הוא התקשה לראות ולטפל ופשוט הלך. לאחר כחודש הורידו את הגבס והאצבע נראיתה גרוע אך אף אחד לא התייחס. היום האצבע מקופפת יותר ומלאה צלקות והילדה מתלוננת לעיתים תכופות על כאב אך אף אחד לא לוקח אחריות או מציע פתרון. אם יש מישהו שיכול להציע עזרה נשמח מאוד תודה דרור וטשה 0526300003

25/04/2006 | 22:55 | מאת:

דרור שלום מוקדם מידי לברר אפשרויות פעולה משפטיות. עליכם להמשיך בשיקום הרפואי ולמצות את הטיפול הרפואי.

20/04/2006 | 17:34 | מאת: אורנית

עברתי ניתוח עפעפיים והרמת גבות בחדר ניתוח וחתמתי על טופס סטנדרטי הרופא אמר שבצורה שהוא מנתח אין סכנות ואם יש הם אפסיים לחלוטין, לגבי הרמת הגבות לא ציין שום אפשרות לנזק או אי הצלחה- אני סובלת מפחדים ואכן טרם הניתוח הודעתי לו על כך שהתייחס אלי בעדינות. לאחר הניתוח כשבוע בגלל פעולה שלחץ על הגבות לא ידוע למה עשה זאת הם נפלו לאחר כשבועיים כאשר הודעתי לו שהגבות נפלו לגמרי, פעולה לגיטימית מצד מטופל אמר לי שאין בעיה ואפשר לסדר זאת,שאלתי איך? ואמר שזה קלי קלות החלק הקשה זה ההרדמה המקומית השאר אין בעיה, שאלתי אותו באם עשה כבר דבר כזה בתשובתו השיב שמקרה כזה לא קרה לו אבל זה הגיוני ואין לי מה לדאוג לא יהיה כל נזק שאלתי מה יהיה באם לא יצליח ,אמר אל תדאגי הכל בסדר ואני פתי סמכתי עליו מסתבר- שפעולה שעשה הייתה הרמת גבות חיצונית שהינה כניתוח- המצח כולו התנפח עין ימן הייתה גבוהה מעין שמאל כל המצח נהיה בצקות וקמטים ונוצר מן נמק על גבה ימן וכל שערות הגבות נשרו. לציין שבאם היה אומר לי את התוצאות ברור שלא הייתי מסכימה גם מה שלאחר מחשבה לא מבינה איך העביר אותי סבל כזה כשאר לא היה סיכוי להצלחה.וכאשר ידע שאני רגישה וסובלת מפחדים נכנסתי למתח נפשי קשה לרגשי אשם שהוביל אותי לדיכאון חמור והיום אני בטיפול פסיכיאטרי דבר שהיה נמנע באם פעולה זאת לא הייתה נעשת השאלה שלי האם הרופאעבר על אתיקה מקצועית כאשרלא ידע אותי על תוצאות הפעולה ולא החתים אותי על הסכמה לציין שחתמתי רק על הסכמה של הניתוח- והפעולות האלו בוצעו אחרי הניתוח. האם גם אם המקום ירפא אך לא לגמרי- עדיין הוא עשה רשלנות מקצועית בכך שהעביר אותי סבל בלי לידע אותי?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 22:52 | מאת:

אורנית שלום נראה שיש לך עילה לתביעת רשלנות רפואית. החתימה על טופס ההסכמה אינה מחייבת אלא אם לווה לחתימה הסבר מפורט של סיכוני הניתוח לרבות מצבך נפשי במקרה של כישלון הניתוח. מוצע כי תתייעצי עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית

20/04/2006 | 17:17 | מאת: ronit

ביתי בת 24 היום- עקב התעללות מצד מפקדיה בצבא- התעללות נפשית כגון העלבות , דיבור לא נאותו וקשיחות, ניכנסה לדיכאון- עד להגעה לבית חולים באפיסת כוחות למחלקה פסיכיאטריה עקב כך נאלצנו לקחת אותה לקב"ן.עקב זאת גם פוטרה ממילואים לאחר שיחרורה היו לה עוד כמה התקפי דיכאון ועד היום מצבה רגיש ונוטה למצבי רוח ולתפקוד ירוד עד היום לא עשינו כלום עם זה , השאלה האם אפשר להגיש תביעה נגד הצבא על כך למרות הזמן שעבר והאם יש סיכוי שיכירו בה ובנזק שנוצר לה בזמן הצבא?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 22:48 | מאת:

רונית שלום אמנם חלף זמן רב והתביעה כנראה התיישנה, אך נסי לפנות בתביעה נגד משרד הביטחון (קצין התגמולים) טפסים תוכלי לקבל במשרד קצין העיר

20/04/2006 | 00:39 | מאת: ניב

סבלתי מאלופציה ארטה ....עיגול בגודל חצי שקל מתחת לזקן....... הציעו לי טיפול בצריבה......... לצערי הרופא צרב את המקום יותר מידי ונוצרו שלפוחיות ענקיות... השיער גדל...אך נשארה כמין צלקת באזור.כמין טבעת כזאת שלא גודל בה שיער... מה עליי לעשות? יש לציין שכבר עברו כ-7 חודשים מהמקרה.. אני רוצה להגיש תביעה על רשלנות רפואית.....איך? מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 22:45 | מאת:

ניב שלום אינני משוכנע שהתועלת גדולה בהרבה מהעלות כלומר הפיצוי יהיה זעום לעומת ההוצאה הכרוכה בהגשת תביעה. נסה לבדוק טיפול מתקן שישפר המראה

18/04/2006 | 16:45 | מאת: קארין

האם יש אפשרות שהקופת חולים תשתתףבמימון חלק מהניתוח של כירורגיית פה ולסת? מה הפרוצדורה? אני שייכת לקופת חולים לאומית, ואין להם מחלקה מסודרת של רפואת שיניים אבל הנזק שנגרם לי הוא לא רק אסתטי אלא גם בריאותי..... מה ניתן לעשות, במי ניתן להיעזר? הרופאת משפחה אמרה " אני לא יודעת....." מי כן יודע, והאם יש זכויות אותם קופות החולים מעדיפים להסתיר על מנת לחסוך לעצמם?????

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 22:36 | מאת:

קארין שלום בהמשך לתשובתי נסי לברר את הזכויות בקופת חולים עצמה.

18/04/2006 | 16:32 | מאת: קארין

שלום רב, אני בת 23, וסובלת מ" ci iii סקלטלי עם סטיית לסת תחתונהלימין וטראומה סגרית בטוחחנות בשל ליקוי מנשך" לפני כ-7 שניםהגעתי לרופא שיניים לבצע ישור שיניים הרופאה ביצעה יישור שיניים רק בחלק העליון של השיניים ובחלק התחתון לא טיפלה. לאחר זמן הסתבר שהיא בכלל לא אורטודנטית, היום לאחר שנגרם לי נזק אסתטי שנראה מאוד לעין החלטתי להגיע למומחה אורטודנט אחר שישפר את אסטתיקת הפה הרופא הפנה אותי לבית החולים רמבם עם הפנייה מסודרת בכתב ... השאלה שלי היא האם אפשר להוכיח שזה נגרם בגלל טיפול לקוי אצל רופא שהוא בכלל לא מומחה ליישור שיניים{ אורטודנט} והאם זאת נחשבת רשלנות רפואית, גם אם עברו 7 שנים?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2006 | 22:34 | מאת:

קארין שלום התשובה לשאלתך מחולקת לשנים. ראשית האם יש עילת תביעה? ושנית, האם ניתן לתבוע לאחר שחלפו 7 שנים? אם התשובה השניה שלילית זה מייתר את התשובה לשאלה הראשונה כי אם התביעה התיישנה אפילו שקיימת רשלנות רפואית את מנועה להגיש תביעה מחמת התיישנות. התיישנות מתגבשת תוך 7 שנים ממועד הטיפול או המועד שנודע לך על הנזק. לעניין העילה את חייבת לקבל חוות דעת רפואית שתקבע שהייתה רשלנות.

18/04/2006 | 10:09 | מאת: שרית

עשיתי עיבוי שפתיים בסיליקון, טיפול ראשון מתוך ששה טיפולים אני מעוניינת להפסיק עקב מידע על סכנות שמפורסם באיגוד הרופאים האם אני זכאית להחזר כספי? שולם בכרטיס אשראי בתשלומים

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2006 | 08:39 | מאת:

שרית שלום התשובה שלילית יש לך התחייבות גם כלפי נמכון וגם לחב' האשראי. לא ניתן לבטל חוזה עקב חוסר כדאיות ולו גם בריאותית.

17/04/2006 | 17:12 | מאת: חוה

שלום רב. ניסיתי לשלוח הודעה באתר שנתתה לי את כתובתו בתשובתך. אבל זה לא נותן לשליחה מילאתי את כל הפרטים

20/04/2006 | 08:33 | מאת:

חוה שלום נסי לשלוח ל [email protected] או [email protected]

17/04/2006 | 08:18 | מאת: חוה

לע"ד דיוויס בוקר טוב. ומועדים לשמחה. קראתי תשובתך אבל לצערי אני כבר משנת 2002 קובלת למשרד הבריאות והם שולחים לי תשובה אותו דבר שהם מצטערים אולי בשנה הבאה לכן החלטתי לפנות לבית הדין לעבודה לחייבם אבל אני לא יודעת מה לכתוב בכותרת הבקשה לפני שאני מתחילה להסביר את הבעיה. לכן אני מבקשת ממך אם תוכל לכתוב לי מה לכתוב בכותרת הבקשה. תודה רבה.

20/04/2006 | 08:31 | מאת:

חוה שלום פני אלי למייל שלי ואני אסייע לך

16/04/2006 | 21:29 | מאת: א.ר

שלום רב, אחיינית שלי בת שנה ו- 8 חודשים עברה לפני כשבוע ניתוח לתיקון בקע מפשעתי שהוא בקע מולד. באבחנה שלפני הניתוח, אובחן בקע מפשעתי ימני חד צדדי. מאז הניתוח, הורגש לפתע בקע נוסף במפשעה בצד שמאל !!!! היום, בביקרות ראשונה לאחר הניתוח, הרופא אישר את האבחנה ואמר שאכן קיים בקע נוסף ויש צורך לנתח שוב. יש לציין שהבקעים הנ"ל במפשעה הם מולדים ולרוב הם שכיחים בצורה הדו-צדדית, ולמרות כל זאת, הרופא המנתח התרשל ולא טרח לבדוק את המפשעה השנייה עוד טרם הניתוח. בנתיים אנו מחכים לתאריך לניתוח. שאלתי היא: כיצד ניתן לתבוע את הרופא במקרה הזה?? תודה רבה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2006 | 08:30 | מאת:

א.ר התופעה של בקע מפשעתי דו צדדי שכיחה ועל כן ראוי לאבחנה מראש. יחד עם זאת מאחר ומדובר בניתוח בגיל רך שלא יותיר נזק אין מקום להגיש תביעה מומלץ להמתין עד לאחר הניתוח המתקן השני בברכה

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 36