קשריות בבלוטת התריס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פרתירואיד ובלוטת התריס: תפקידן במערכת האנדוקרינית והקשיים בניתוחן

טיפול בבלוטות הפרתירואיד יכול להיות סבוך ובמקרים קיצוניים אף לגרום לנזק. פרופ' אבי חפץ, מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של הראש והצוואר במרכז א.ר.ם, מספר על טכנולוגיה חדשה, יעילה ובטוחה לטיפול בלוטת התריס היא חלק חשוב ממערכת האנדוקרינית בגוף האדם ויש לה השפעה וקשר עם פעילות הלב, מערכת העצבים, מערכת העיכול והמטבוליזם. הבלוטה ממוקמת בבסיס הצוואר ומשלבת כמה בלוטות פרתירואיד קטנות יחסית. הן אחראיות על פעילות תקינה של מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העצבים המרכזית ועד מערכת העיכול וחילוף חומרים תקין. כאמור, תפקיד חשוב ביותר בכל הנוגע לתפקוד תקין של הגוף. במידה שהבלוטה אינה מתפקדת כהלכה, הטיפול הניתוחי בה יכול להיות מאתגר וכדאי לבחור במנתח מנוסה העובד עם טכנולוגיה חדשה, איתה ניתן להפחית את הסיכון של פגיעה בבלוטות סמוכות - בלוטות הפרתירואיד או בלוטת יותרת התריס. בלוטות אלו שייכות למערכת האנדוקרינית שכוללת אוסף בלוטות המייצרות ומפרישות הורמונים למחזור הדם. בלוטת התריס היא הבלוטה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לקשריות בבלוטת התריס

אדנומה טוקסית - תמונת המחשה
אדנומה טוקסית מספר החולים בסרטן בלוטת התריס נמצא בנסיקה. החדשות הטובות: ניתן לאבחן מוקדם ולטפל במחלה...
ללמוד עוד על קשריות בבלוטת התריס
גוש בבלוטת התריס? לא להזניח - להיבדק!-תמונה

גושים בבלוטת התריס נחשבים שכיחים מאוד - וברוב המקרים מדובר...

מאת: מדיקל השרון
18/10/2018
ניתוחי בלוטת התריס ויותרת התריס-תמונה

בלוטת התריס ובלוטת יותרת התריס הן בלוטות בעלות שמות דומים,...

מאת: ד"ר אבירם...
12/04/2017
פרתירואיד ובלוטת התריס: תפקידן במערכת האנדוקרינית והקשיים בניתוחן-תמונה

טיפול בבלוטות הפרתירואיד יכול להיות סבוך ובמקרים קיצוניים...

מאת: א.ר.ם רפואת...
02/05/2023

קשריות בבלוטת התריס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בן 41. לפני 8 שנים אובחנתי עם ציסטה בלבלב בגודל של 0.8 ס"מ (התגלתה באופן מקרי). אני עובר מעקב MRI כל שנה. במשך 6 שנים מתחילת המעקב לא חל כל שינוי. לפני שנה וחצי, הציסטה גדלה ל-1 ס"מ. בבדיקה שעשיתי לפני חצי שנה - הגודל נותר 1 ס"מ. וכך נכתב: הלבלב במרקם תקין. בגוף הלבלב מודגמת ציסטה ידועה בקוטר 1 ס"מ ללא שינוי. הציסטה בעלת דפנות דקיקים, ללא מחיצות או נודולים. צינור הלבלב הראשי ברוחב תקין, עובר בצמוד לציסטה המתוארת ומזוהה קשר ביניהם. ובסיכום נכתב: ממצא ציסטי בלבלב מתאים ל-IPMN SB ,ללא שינוי. אין לזהות סטיגמטות חשודות לתהליך אגרסיבי. השאלה שלי היא עד מתי עליי לבצע בדיקת מעקב? או שעליי להקפיד לעקוב כל שנה. תודה מראש.

ישנם הרבה פרטים נוספים חשובים שיש לברר ולכן אני ממליץ לפנות למרפאת כבד-לבלב בבלינסון

כמה מסוכן SB IPNM

יש כל מני תת סוגים המעקב חשוב לכל החיים

שלום האם אלו הן 2 סוגים שונים של גידולים אן בעצם נודולים וקשריות לימפה זה אותו דבר? האם קשריות לימפה מרובות במיצר ו נודלים בריאות יכולים לגרום לבעיות נשימה? תודה בן חיים

שלום בן חיים, קשריות לימפה הן מבנים שקיימים בבית החזה באופן קבוע, כאשר הן מוגדלות זה מצביע על בעיה - יכול להיות גידול, דלקת או מחלות אחרות. נודולות - ממצאים ברקמת הריאה אשר אינם מבנה קבוע אלא ממצא לא תקין. ברוב המקרים הן אינן גידול אלא מהוות שריד לנזק קודם לריאה למשל זיהום. מאחר שזה דבר לא תקין זה דורש התייחסות, לפחות הערכה ע"י רדיולוג או רופא ריאות, לפעמים ממליצים על מעקב או ביופסיה, תלוי במראה הרנטגני של הנודולה. לגבי השפעה על הנשימה, ברוב המקרים אין אבל תלוי כמובן בגודל, במיקום וכן הלאה. לא ניתן לתת תשובה מדוייקת מבלי לראות את הצילומים. אני מציעה להתייעץ עם רופא ריאות בהצלחה

שלום רב אודה מאוד להתייחסות מהירה לתוצאות הבדיקה והמלצות להמשך טיפול והאם יש סיבה ממשית לדאגה? הדגמו שתי האונות ואיסטמוס של בלוטת התריס אונה ימנית מגדלת, בעלת מרקם הטרוגני בלתי אחיד. נצפו נודולים הטרוגניים מוצקים בגדלים שונים , עד 24 מ"מ, עם הדגמת כלי דם זעירים בתוך נודול הגדול בבדיקת קולור. אונה שמאלית והאיסטמוס- לא מוגדלים, בעלים מרקם אחיד. באונה השמאלית הודגמו מספר נודולים היפואקוגניים קטנים, בגודל עד 3.4 מ"מ. בלוטת הפאראטיירואיד אינה מוגדלת. הודגמו קשריות למפה דו-צדדית, 3 מימין ו6 משמאל, הגדולה בגודל 7-20 מ"מ הודגמה במישור 2 משמאל קשריות שהודגמו בעלות מירקם אחיד , גבולות סדירים . ללא סימני היפרמיה בבדיקת קשרית הגדולה .

שלום רב, רובם המכריע של הגושים בתירואיד שפירים אך לגוש הגדול מ 1 סמ מומלץ לבצע ניקור תחת הבוונת US לביופסיה. מומלץ לבצע במקופ איכותי בו גם יש פתולוג שנותן תשובה ראשונית במקום. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שינויים פיברוטיים קלים שתי הריאות. נודול בבסיס הריאה משמאל בקוטר של כ 6 מ"מ, ללא שינוי מבדיקה קודמת. (סדרה 201 ,חתך 137.( נודול תת פלאורלי ב-RML בקוטר של כ-3 מ"מ עם תמט פסי בסמוך וכן נודול בבסיס שמאלי בקוטר של כ-3 מ"מ (סדרה 201 ,חתך .(106 ללא לימפאדנופתיה במדיאסטינום או באקסילות. רוחב תקין של כלי הדם עם מילוי הומוגני ואחיד. ללא תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. דרכי אוויר אשר פתוחות. לב בגודל תקין. ללא ממצא באברי הבטן העליונה שנכללו בסריקה. שינויים ניוונים קלים במבנה גרמי, ללא עדות להרס. סיכום: נודולים ריאתיים כמתואר להמשך מעקב. יש להביא צילומים קודמים לכל בדיקה בעתיד! יש לפנות לרופא המטפל עם דוח הפענוח להמשך בירור וטיפול.

שלום, הבדיקה ללא שינוי מהבדיקה הקודמת שזה מה שחשוב כלומר שאין משהו פעיל בריאות. כנראה מדובר בממצאים שפירים או צלקות. להשלמת ההסבר דרושה בדיקה במרפאת ריאות.

תודה רבה על תשובתך דר. האמת שראו כשהייתי במיון בגלל דלקת חריפה בבטן לפני כמה חודשים. שם ראו נודול בקוטר כ6 סמ בריאה. מכיוון שזה נעשה באותו ביה"ח והם ראו את הנודול כתבו ללא שינוי. העניין שראיתי שיש נודולים נוספים. תמט פסי (מה זה אומר??) וכן דברים נוספים. האם זה מצריך ביופסיה? קראתי שיש קשר לסקרלודרמה . יש לי תופעות עוריות לאחרונה גרד וקשקשת בכפות הרגליים... כמו פטרייה בשוק הרגל ועוד. האם יש לי מה לדאוג ? מה עלי לעשות כדי לבדוק שזה לא משהו בהתפתחות???

אני מניח שאת מדברת על 6 מ"מ ולא ס"מ. בגודל כזה מדובר לרוב בממצא שפיר. בדרך כלל לא קשור לסקלרודרמה. צריך מעקב במרפאת ריאות ובראומטולוגיה.

אכן מ"מ. תודה!!

ההגדרה הרשמית אומרת שנודולה/קשרית היא עד 30 מ"מ/3 ס"מ. מעבר לכך כבר לא קוראים לזה נודולה/קשרית אלא גידול.