פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1338 הודעות
1287 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

17/09/2024 | 12:52 | מאת: מרקול

לום רב, בן 51. במעקב עקב ערמונית מוגדלת כ 8 שנים. תחת טיפול בדואדרט שנתיים. לפני שנה MRI ערמונית תקין. PSA אחרון 4.98. בעקבות זה הומלץ על ISO PSA. התשובה תוצאה 7.5. לפני 7 חודשים MRI עם PIRADS3 - בוצע ביופסיה פיוזן - תקינה. כיום בדיקת PSA 9.98. גודל ירמונית ב MRI 103 סמ"ק. מה יכולה להיות סיבה להכפלת PSA תוך 7 חודשים? האם שוב נדרשת ביופסיה? MRI?

15/09/2024 | 13:50 | מאת: אלי

שלום , האם לפני ניתוח REZUM יש צורך לבצע ציטוסקופיה או מספיקה אבחנה של ערמונית מוגדלת שפירה ? איזה בדיקות צריך לעשות לפני ? האם יש כבר מספיק היסטוריה לגבי יעילות ושל ניתוח זה תודה תודה

שלום. יש תוצאות טובות ויציבות לאחר 5 שנים. לפני הפעולה צריך בדיקת שתן כללית ותרבית. ובדיקת דם ל-PSA. כדאי שיהיה גם US דרכי שתן עם הערכה של גודל ערמונית. המהדרין עושים גם אורופלואומטריה להערכת זרם השתן לפני הרזום.

12/09/2024 | 18:32 | מאת: דני

דר נכבד האם יתכן שנראה בבדיקה תקופתית ש Psa עלה אך במקביל עלה גם Free Psa Ratio כלומר שניהם עלו ביחס לבדיקה קודמת?ואם אכן מצב כזה נצפה בבדיקה, על מה הוא מעיד ? האם תומך יותר בתהליך דלקתי או גידולי ? תודה

יחס PSA חופשי לכולל שהוא מעל 20 תומך יותר בתהליך דלקתי. כשהיחס הוא מתחת ל-16, זה תומך יותר בסרטן. צריך לקחת את הבדיקה הזאת בערבון מוגדל. היא לא מדוייקת ב-100%, אפילו לא קרוב לכך.

11/09/2024 | 21:14 | מאת: איתי

הקשר והמתאם הדמית mri, ביופציה לפי דרגות pirads3, ראיתי במקרה תוצאות מחקר שהראו מה נמצא בביפציות של אנשים שעשו mri , ואז עשו ביופציה. זה קובץ שפורסם מאיגוד אורולוגים. ממה שהבנתי למעשה המקרים הגבוליים של pirads3 שזה מה שיש לי, נמצאו בביןפציה, 50 אחוז, בלי כל ממצא, מ50 אחוז הנותרים היו הרוב עם גליסון 6, פחות מ10 אחוז עם גליסון 7, ובודדים יותר מעל. לכן רובם -גליסון 6,נשארו במעקב פעיל. האם למעשה ה pirads3. מגדיר למעשה הסתברות די נמוכה המצאות סרטן בביופציה שלא מצריך טיפול ממש, פולשני אקטיבי. האם מי שנמצאו ללא תאים סרטנים ביופציה, אמ ורים לחזור על ביופציה. ומי שיש גליסון 6 פתאום בביןפציה חוזרת ימצאו גליסון גבוה יותר. אם כן, מה זמן ההמתנה, בין הבדיקות החוזאות. Mri אחרי ביופסיה הוא בעלת ערך? ובעצם בסוף למרות אי הדיוק שלpsa לסרטן ספציפית בערמונית. ראיתי בפורום חולי סרטן ביופציה, שמתייחסים לעלית ה psa, כמדד מעקב מאוד משמעותי. מה הסיבה לכך, שלפני גילוי סרטן וודאי בביופציה העליה יכולה להיות מדלקת, ולכן זה מבלבל, אבל כשיש וודאות לסרטן אז העליה בpsa מבטאת את מצב הסרטן?

שלום איתי. אני מצטער אבל הלכתי לאיבוד בין כל השאלות. תנסה להתמקד בשאלה אחת או שתיים.

במצב כזה, האם טיפול בליטציום הוא טיפול מתאים ועדיף על הטיפולים שהוצאו? גיל 60, PSA 13, בדיקות MRI ו PSMA PET מראות שהסרטן יצא מקופסית הערמונית והגיע אל בלוטת לימפה, (עדיין מקומי), אבל לא התפשט מעבר לכך. באופן מפתיע הביופסיה (10 דגימות) יצאה עם גליסון 6 שסותר לכאורה את בדיקות ההדמיה. רופא אחד אמר שעדיף ניתוח, ורופא שני אמר הקרנות עם ADT וארביטרון.

שלום. טיפול בלוטציציום הוא במקרה של סרטן ערמונית גרורתי (וגם אז לא כקו ראשון).

09/09/2024 | 18:40 | מאת: תמיר

תוצאה של 4k 2 אחוז ללא ממצא בבדיקת אצבע, ערמונית חלקה. Psa בבדיקה 1.67 כיום שנה אחרי 2.4 גיל 59 מה המעקב במצב כזה? לא מעונין בבדיקות חוזרות שלא מובילות לשום מסקנה. מתי תדלק נורת אדומה שאז צריך לפעול,לבדיקות מתקדמות יותר, בהסתמך על ניסיונך. זו הנקודה הכי חשובה לי. רב תודות

התוצאה של ה-4K היא תקינה. על 4K אומרים שהתוצאה רלוונטית לטווח ארוך, כאשר לא ברור בדיוק כמה זמן בדיוק. אני ממליץ להמשיך לבדוק PSA מדי שנה-שנתיים ליתר ביטחון. בגיל שלך הייתי משתמש בסף של PSA 3 כדי "להדליק נורה אדומה".

09/09/2024 | 18:34 | מאת: חיים

יש לי ערמונית וגדלת כתוב +1 זאת לאחר בדמי mri. היה לי לחץ מסוים במתן טיטוף מסוים בסוף. והייתי קם פעמיים או שלוש בלילה, למתן שתן. לא שינתי דבר בהרגלי מזון ושתי אפילו כן שותה בערב. ולפני חודש, פשוט לא מתעורר בכלל למתן שתן, וגם שאני מתעורר אין לחץ קשה למתן שתן. איך קורה דבר כזה? לא לקחתי טיפול תרופתי מכל סוג. מה כבר יכולים להשתנות בגוף? זה מעיד על שיפור במצב הערמונית או שזה חסר משמעות.בן 61 ללא סכרת וללא לחץ דם, תפקוד מיני תקין.

הקימה בלילה לא תלויה רק בערמונית. יש כמה מנגנונים פיזיולוגיים בגוף שמשפיעים על זה (נוזלים, מחזור הדם, כליות, מוח).

08/09/2024 | 16:24 | מאת: ליאת

שלום כחלק מברור של כאבי בטן בוצע ct כולל חומר ניגוד נמסר לי כי יש חשד לrcc בכליה והוחלט על מעקב פעיל בשל גודלו (ביקורת רק בעוד חצי שנה) אני דיי פוחדת מאחר ויש לנו היסטוריה משפחתית מדרגה שנייה של סרטן(אמא,סבתא,דוד) וכתוצאה מכך גם מוות אני בת 44 האורולוג שלי טען שאני צריכה להירגע ושבדרך כלל הגידול הזה במידה והוא ממאיר אז גודל מאוד לאט ואפילו מתכווץ אשמח לחוות דעתך בתוצאות שאצרף בהמשך והאם לדעתך עליי לפנות לרופא אחר כדיי לנתח ולא לחכות או לחילופין לפחות לעשות ביופסיה כדי להיות בוודאות יותר דבר נוסף שנרשם ב ct שאשמח לתרגום הוא קשרית וסליחה מראש על ההודעה הארוכה אז ככה אלו התוצאות הרלוונטיות: מעבר חזה בטן: קשרית תת פלאורלית כ - 3 מ"מ בבסיס שמאלי בלתי ספציפית כליה שמאלית: נגע רקמתי בקוטר של כ - 14 מ"מ עובר האדרה ברורה הומוגנית יחסית ושטיפה ביחס לכליה בשלב הוורידי מודגם באספקט ליטרלי תחתון של הכליה השמלאית לא נצפה שומן מקרוסקופי בתהליך זה ,חשוד לתהליך ראשוני של הכליה התהליך אינו מערב את ווריד הכליה או את המערכת המאספת הפרשה טובה הודגמה הרטרופריטונאום עם קשריות קטנות בלתי ספציפיות בקוטר של כ 7 מ"מ למשל בשרשרת פרא אאורטלית משמאל ,למעקב לסיכום תהליך רקמתי בכליה השמאלית חשוד לתהליך ראשוני של הכליה לא ניתן לשלול שמייצג שאת כגון rcc ניתן להפנות לmri מכוון לכליות לפי תסמינים שקראתי פה ושם: יש לי אנמיה דלקות חוזרות בשתן דם וחלבון בשתן אשמח להכוונה

שלום. קשריות הם מצבור של תאי למפה, והם מפוזרים בכל הגוף. כשהם גדלים קצת רואים אותם בהדמיה ומתארים כ"קשרית". בנוגע לגידול בכליה, אני חושב שזה נתון גם להחלטתך. אם את מעוניינת בניתוח, זו החלטה סבירה. עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון שגם לניתוח יש סיכונים.

שלום דוקטור אני חולה סרטן שלפוחית מספר שנים עברתי הרבה ניתוחים להורדת גידולים כאשר כל הזמן היו לי גידולים פפילריים LG כעת כתוב שלקחו דגימה מגידול סולידי ומספר מקומות עם אודם חשוד האם זה מראה על החמרה בגידול תודה

שלום. לא בהכרח. צריך לראות מה תהיה התשובה של הפתולוגיה ולפי זה לדעת.

03/09/2024 | 07:32 | מאת: כפיר

להלן ממצאי בדיקת US DUPLEX של אשכים : הסיבה לביצוע הבדיקה: בירור. אשך ימין: בגודל תקין, מרקמו אחיד עם זרימת דם תקינה בתוכו. באזור ראש האפידידימיס נצפתה ציסטה בגודל 4 מ"מ. ללא עדות להידרוצלה. ללא סימני ווריקוצלה. אשך שמאל: בגודל תקין, מרקמו אחיד עם זרימת דם תקינה בתוכו. הודגמה CYSTIC DYSPLASIA OF RETE TESTIS . באזור ראש האפידידימיס נצפו מספר ציסטות בגודל עד 5 מ"מ. ללא עדות להידרוצלה. הודגמו סימני ווריקוצלה במידה משמעותית עם היפוך כיוון זרימה ורידית במבחן וולסלבה, כאשר ורידים ספרמטיים מתרחבים עד 4.5 מ"מ. אני מרגיש כאבים בביצים רק שאני יושב כמעט שנתיים מה זה אומר עליהם?

שלום. אין ממצא מסוכן. רק ממצאים שהתגלו במקרה בבדיקה. הווריקוצלה יכולה להסביר את הכאבים. גש לבדיקת אורולוג.

27/08/2024 | 19:32 | מאת: אורח

שלום, אני בן 58. לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת PSA 2.81 (לא הקפדתי על אי קיום יחסים), לפני כשנה (אחרי הקפדה) 2.04. עשיתי עכשיו והתוצאות זה 3.33 ו PSA Ratio (Free/Toal) 0.16 האם זה תקין? מה דעתך? תודה

שלום. זה אומר שיש סיכון מעט מוגבר לסרטן ערמונית. יש כמה אפשרויות: 1. לעשות בדיקת 4K score שהיא יותר מדוייקת מ-PSA בהערכה של סרטן ערמונית. זו בדיקת דם. 2. לעשות MRI של הערמונית. יש אפשרות גם לעקוב עם בדיקת PSA בעוד 3 חודשים, אבל כיוון שאתה צעיר יחסית, אני ממליץ להתקדם עם הבירור.

01/09/2024 | 12:27 | מאת: אורח

תודה. בדיקת 4K Score היא דרך הקופה או רק פרטי?

23/08/2024 | 14:41 | מאת: משה

שלום כאשר קיים גידול במערכת השתן תמיד יהיה דם בשתן סמוי או גלוי? או יכול להיות ללא דימום כלל. תודה

שלום. בפירוש יכול להיות שיש גידול ושהוא לא מדמם, או עדיין לא מדמם. זו הסיבה שאם יש דימום, אפילו חד-פעמי, חשוב לנו לשלול גידול בדרכי השתן.

17/08/2024 | 17:07 | מאת: רן

דר יקר שלום, בן 55 בעקבות בעיות השתנה ו Psa של 9 נשלחתי לפני כ 10 חודשים לבירור מקיף. הערמונית גודלה 60 סמק.עברתי ביופסיה פיוזן התוצאה הינה ערמונית מוגדלת שפירה וכן דלקת כרונית בה.נטלתי אנטיביויטקיה במשך שבועיים לאחריה ירד Psa ל 3.5 . כעת ביצעתי בדיקת Psa והוא עלה ל 6. אני שוב מודאג.האם הדלקות האלה נוטות לחזור ויתכן והדלקת חזרה? האם לרוץ שוב לבירור מקיף ועוד ביופסיה או ניתן לשקול אנטיביוטיקה ולחזור על הבדיקה? תודנ מראש המודאג בשנית

שלום. אם אין לזה סמפטומים, והיא גורמת רק לעליה של PSA, דלקת לא צריכה להדאיג אותך ואין צורך לטפל בזה. הדבר היחיד שחשוב זה הסיכון שעליית ה-PSA מעידה על סרטן ערמונית. בשלב הזה אתה יכול לעשות בדיקות יותר מדוייקות מ-PSA להערכת הסיכון: 4K score או isoPSA או לחזור על ה-MRI ולראות אם משהו השתנה.

13/08/2024 | 14:36 | מאת: אריאל

שלום מדוע לאדם בן 50 עם psa נמוך , ערמונית תקינה וממד גליסון נמוך 6 ממליצים על ניתןח ולאדם בן 75 שנה באותו מצב רפואי מדויק ממליצים רק על מעקב?

שלום אריאל. לכל אדם שיש לו סרטן ערמונית לא אגרסיבי, ושמוגדר בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות מחלה משמעותית, אפשר להציע מעקב פעיל, ללא תלות בגילו.

שלום, האם כל רקמה לא סדירה בשלפוחית שתן שנצפתה בציסטוסקופיה היא ממאירה? היסטוריה של tcc t1. תודה

שלום. היסטוריה של TCC T1 היא בהחלט גורם סיכון לחזרה של סרטן שלפוחית. מניסוח השאלה שלך אני מבין שנעשתה ציסטוסקופיה ושנראתה "רקמה לא סדירה". בדרך כלל, כשהאורולוג חושב שיש חזרה של סרטן או גידול, הוא כותב זאת מפורשות. ניסוח של "רקמה לא סדירה" מרמז שלא ברור מה אופי הרקמה. ברור שאני רק מנחש. הכי פשוט לשאול את האורולוג שעשה את הבדיקה למה הכוונה.

07/08/2024 | 11:29 | מאת: אריאל

שלום מה מהות הבדיקה הזו ? בברכה אריאל

שלום. decipher היא בדיקה גנומית של סרטן ערמונית להערכת סיכון ולהכווין טיפול מול מעקב. היא מיועדת לאנשים שעברו ביופסיית ערמונית ואובחנו לאחרונה עם סרטן ערמונית מקבוצת סיכון נמוכה-בינונית. הבדיקה נעשית על הדגימות שנלקחו בביופסיה. היא עוזרת לנבא עד כמה הסרטן הוא אגרסיבי וכך עוזרת להחליט אם צריך לטפל או שאפשר רק לעקוב.

12/08/2024 | 14:29 | מאת: אריאל

,תודה על ההבהרה

06/08/2024 | 16:58 | מאת: עמיר

אני מטופל בפרמיקסון כבר חודש בגלל לחץ בפיפי עם פרוסטטה עדיין קם לשירותים בלילה עם פחות לחץ ואותו דבר ביום וראיתי שלוקח לה עד חודשיים לעבוד בגוף מה זה אומר בשבילי

שלום. אם ראית שלוקח לתרופה חודשיים עד שרואים שיפור, ועבר רק חודש, יכול להיות שצריך להמתין עוד חודש ולראות אם יש שיפור. יש תרופות אחרות שמטפלות בהפרעות השתנה. אתה יכול לחזור לאורולוג שלך ולברר לגביהן.

שלום רב! בעלי בן 63 עבר לפני חודשיים ניתוח להוצאת גידול בגודל 1.5 ס"מ.שוליים נקיניים.קצינומה פפילרית.דרגת בשלות התאים 3. 50 אחוז מהגידול נקרוטי.נאמר לבעלי שיש צורך רק במעקב.... 3 שבועות אחרי הניתוח קראטינין 1.12. כרגע 1.33.מה עלינו לעשות?למי לפנות?עד כמה זה חמור?רופא המשפחה בחופשה... תודה רבה

שלום דינה. מדובר בשינוי קל בקריאטינין. קרוב לוודאי שאין לזה משמעות. אני מציע לא להילחץ ולחזור על הבדיקה בעוד שבוע-שבועיים.

24/07/2024 | 16:50 | מאת: Yyaniv

שלום דוקטור ביולי 23 עשיתי בדיקת psa 0.6. ביולי 24 יצא 1.27. זה בסדר? יכול להיות קפיצה כזאת?

PSA יכול לעלות ולרדת. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד 3-6 חודשים.

21/07/2024 | 15:15 | מאת: צדוק מהמה

יש אצלי כאבי ביצים שקורה במיוחד שאני יושב על כסא משרדי באותו מקום (רק עם בוקסר) ובחוץ כמו אוטובוסים וכו' זה כמעט ולא מטריד אותי מהעושים

קודם כל, הולכים לאורולוג ונבדקים. אולי אפילו עושים אולטרהסאונד אשכים. אם בסוף לא מגלים כלום, אז זה לא משהו שצריך להדאיג. אם זה נורא כואב, לוקחים משהו נגד כאבים.

שלום אמא שלי בת 80 ראתה בשתן כעין חול עם דם תרבית תקינה מה עלינו לעשות? האם יש צורך לרוץ למיון? לציין בצקות ברגליים בדיקות מקרו אלבומין קראטינין בשתן: MICROALBUMIN/CREAT 33 שהוא מעבר לתחום 30 CREATININE- U SAMPLE 90 תקין תוך התחום MICROALBUMIN-U SAMP 30 שיצא גבוה מהתחום שהוא עד 25 רופא המשפחה רצה שנלך למיון שיבדקו את הכליות והשלפוחית ובדיקת רופא נשים

הערב אחותי אמרה שהצבע החול כתום יש משמעות?

צריך שייראה את זה רופא. צריך לעשות בדיקות שתן לראות אם יש דם ואם יש חיידק. הדמיה לראות אם יש אבנים. אם לא מוצאים סיבה אחרת צריך לעשות בירור לדם בשתן לשלול גידול בדרכי השתן.

18/07/2024 | 09:05 | מאת: טון

1. למשך כמה שעות כל כדור יחיד (5 מג) של נוביטרופן משפיע בדרך כלל? 2. כאשר לוקחים נוביטרופן בשחרור רגיל פעם אחת ביממה לפני השינה .האם המינון המקסמילי הוא 5 מ"ג או שניתן במקרים מסויימים גם לקחת 10 מ"ג? תודה רבה

זה משפיע למשך מספר שעות. אצל כל אחד זה יכול להשפיע קצת אחרת.

18/07/2024 | 02:41 | מאת: בן

היי, האם במקרים בהם האבחנה היא בעיה תחושתית (מרגיש תחושה גם בנפח קטן) מה שגורם להשתנה של 13-14 פעמים ביממה, האם האפשרות היא טיפול בנוביטרופן , שפועלת גם על הסיבים התחושתיים בשלפוחית, אבל יש לה פוטנציאל לתופעות לוואי רבות, או שיש אפשרויות יותר ידידותיות או אפילו ניתוחיות שיפתרו את הבעיה? בהנחה שביום מצליחים יותר להתאפק אך בלילה מתעוררים 5-6 פעמים לצורך השתנה...

אפשר לנסות טיפול בבטמיגה שיש לה הרבה פחות תופעות לוואי, אם בכלל. לוקח כמה שבועות עד שמרגישים את השיפור.

18/07/2024 | 02:28 | מאת: gal

שלום, 1. האם יש לתרופה נוביטרופן (Oxybutynin) השפעה מיידית או שלוקח לה כמה שבועות להשפיע? 2. בהמשך לסעיף 1, כל כדור של נוביטרופן משפיע לכמה שעות ולכן צריך לקחת אותו כמה פעמים ביום בשביל אפקט של 24 שעות. במידה ואורולוג מטפל מחליט על טיפול בנוביטרופן, אשמח לדעת אם באופן כללי יש לתרופה הזאת אפקט מצטבר או שבאופן כללי נוביטרופן זה מסוג התרופות שניתן לקחת אותן פעם אחת ביום לפני השינה בשביל שתעזור לאותן כמה שעות ותפחית יקיצות במהלך השינה לצורך השתנה? תודה רבה!

נוביטרופן עובדת באמת לטווח קצר יותר, אז לשאלתך, כן.

17/07/2024 | 17:11 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, האם גידול מסוג cis בשלפוחית הוא גידול התחלתי? סוג של T1? אשמח להסבר. תודה רבה

CIS הוא גידול של תאי סרטן בעלי אופי אגרסיבי שהוא שטחי בתוך הרירית של השלפוחית ולא בולט אל תוך חלל השלפוחית או לתוך עומק דופן השלפוחית כמו Ta, T1 וכד'. בגלל האופי האגרסיבי, אם לא מטפלים בזה, הוא עלול בהחלט לחדור אל דופן השלפוחית ולהתפתח לסרטן חודר-שריר.

17/07/2024 | 16:26 | מאת: יששכר

שלום, האם ישנה אפשרות שבתוצאות בדיקת שתן יופיע כדוריות דם אדומות- ערך 50 לאחר בדיקת ציסטוסקופיה שבוצעה שבוע לפני? תודה

בהחלט כן. אפילו יכול להיות שזה בגלל הציסטוסקופיה.

שלום רב, ערמונית מוגדלת עם אונה מדיאנית המתבלטת אל השלפוחית. בנוסף, ממצא סמיך כ-6 מ"מ באזור הפיה השמאלית. לא ברור טיבו. מה זה אומר? בעלי בן 79 מודאג מאוד. אחיו נפטר מסרטן הערמונית

לא יודע לפי מה שכתבת. צריך לראות את הסיטי כדי להבין מה הכוונה.

ערב טוב, לפני 3 חודשים עברתי ניתוח בעקבות rcc די גדול [יותר מ5], הוציאו אותו מוקף עם ריקמת כליה נקיה, ובפתולגיה דירגו אותו כשלב 2, עדיין לא ביצעתי מעקב, בינתיים רק אורולוג שדחה אותי ואמר שאין על מה לעקוב עדיין, ושממילא לא רואים כלום בחודשים הראשונים. שאלתי היא האם כבר צריך להתחיל מעקב אונקולוג כולל בדיקות וצילומים (ואם כן איזה?), או לחכות לאבחון ומעקב האורולוג והמלצותיו?? במילים אחרות איזה נזק יכול להיות מדחיית מעקב אונקולוגיה? ומתי מומלץ להתחיל?? תודה רבה

אחרי 3-4 חודשים מומלץ לבצע הדמיה חוזרת כדי שיהיה בסיס אחרי הניתוח להשוות אליו בעתיד.

14/07/2024 | 18:59 | מאת: gad

היי, 1. מהניסיון המקצועי שלך, האם יכול להיות הבדל בהשפעה התרופתית או תופעות הלוואי בין ספזמקס (Trospium Chlorid) לתחליף הגנרי שלו - טרוספאס ? אני מבין שהחומר הפעיל אותו חומר, אך החומר הלא פעיל שונה - השאלה אם זה משפיע. 2. האם ההשפעה של 2 כדורים של 15 מ"ג ספזמקס (סך הכל 30 מ"ג ) היא אותה השפעה כמו כדור אחד של 30 מ"ג ספזמקס? או שבגלל ענייני פירוק של התרופה, עלולה להיות השפעה מעט שונה? תודה רבה!

תשובה לשתי השאלות: מהניסיון שלי אין הבדל.

09/07/2024 | 14:39 | מאת: פט סיטי

שלום ד״ר קיבלתי פענוח פט סיטי של אבי והרופאה שלו נמצאת בחול, התור אליה רק בשבוע הבא ואנחנו חייבים תשובה על מנת להרגע קצת , אפשר להתקשר?

074-7050130

09/07/2024 | 11:05 | מאת: חיים

בחודשיים האחרוניים אני ישן רצוף ללא צורך לקום למתן שתן קודם לכן הייתי קם פעם או פעמיים. הpsa שלי היה בין 1.3 ל1.9 גיל 61 דווקא עכשיו ב60 יום האלה ה psa עלה ל2.5 לפני כמה שנים היתה גם עליה ל psa 4 ואחרי חודש ירד ל3 ואז ירד ל1.3 אז נעשה לי 4k רק 2 אחוז מה מומלץ לעשות? , לעקוב אחרי psa שוב מתי. שאל ה נוספת עליה וירידה זה לא מצב אופיני לסרטן אלא לבעיות אחרות? לא נוטל תרופות כלשהן בכלל.

עלייה הדרגתית לאורך זמן מאפיינת יותר סרטן ערמונית. פחות עליות וירידות. רמה של 2.5 בגיל 61 היא עדיין לא מאוד חשודה לסרטן ערמונית. 4K של 2% גם תומך בסיכוי מאוד נמוך לסרטן ערמונית משמעותי. אני חושב שבתנאים אלה סביר להמשיך לעקוב אחר ה-PSA. אפשר לחזור עליו אחרי 3-6 חודשים.

04/07/2024 | 15:01 | מאת: יעלה

לאמי הוסר לפני כשנה גידול בשלפוחית השתן T2. עברה טיפול כימו קרינתי שבעקבותיו היו מספר סיבוכי זיהום חיידקי.וסיבוכים דלקתיים מהקרינה. (דימום קל לא עקבי וצריבות במתן שתן)בעקבות חשד לממצא פפילרי בציטוסקופיית מעקב הוסרה רקמה ניכרת מדופן השלפוחית וממצא פפילרי לא נמצא לבסוף. ציטוסקופיית מעקב שנעשתה עכשיו נמצאה תקינה אך עם אזורי גודש דם בדפנות השלפוחית ואיזור בולוזי לא תקין בצורתו. בדיקת ctu בטן אגן חזה שנעשתה במקביל נמצאה תקינה. לעומת זאת בבדיקה ציטולוגית נמצא צביר תאים אטיפיים בודד וכן תא אטיפי בצביעה היפרכרומטית חזקה ונכתב שהממצא חשוד. קראתי שישנה אפשרות שהממצאים הללו לאו דווקא סרטניים אלא יכולים לנבוע גם מהקרינה או מדלקות. שאלתי היא כיצד ניתן לדעת אם התאים הללו ממאירים או לא ומה מקובל לעשות להמשך בירור או טיפול. תודה רבה .

מה שקראת נכון. זו תשובה שיכולה להיות מושפעת מההקרנות שהיא עברה ומהדלקת. אפשר לעקוב ולעשות ציסטוסקופיה חוזרת 3 חודשים אחרי. יש היום בדיקות שתן מיוחדות (CXbladder, Epicheck) שיכולות לתת מושג יותר טוב לגבי מידת הסיכון של הממצאים האלה לנוכחות מחלה בשלפוחית, אם כי הן לא נבדקו בדיוק במטופלים כמו אמא שלך (מטופלים על סרטן שלפוחית חודר שריר לאחר טיפול משמר שלפוחית)

16/06/2024 | 11:07 | מאת: הרצל

שלום , בן 32 , סובל כחודש וחצי מהשתנה מרובה אדמומיות בפתח הפין בבדיקת אורולוג נאמר שלא נראה שיש משהו חריג בדיקות שתן וpcr למחלות מין שליליות …. מה המשך הטיפול?

יכול להיות שיש לך דלקת קלה בפתח השופכה. אתה צריך להיבדק ואם זה נכון, משחה יכולה להקל.

15/06/2024 | 04:47 | מאת: אריאל

שלום היה לי דימום של 24 שעות לאחר בדיקת ביופסיה פיוזן שפסק כמצופה. אך לאחר שבוע עם הטלת שתן רגילה חזר הדימום כיצד עלי לפעול? תודה אריאל

שלום. אם לא מדובר בהרבה דם, וזה מופיע רק כטיפות דם בתחילת ההשתנה, זה תקין לאחר ביופסיה וזה יחלוף. אם מדובר בהרבה דם, אתה צריך לפנות למיון.

16/06/2024 | 17:26 | מאת: אריאל

תודה

12/06/2024 | 21:25 | מאת: נדב

לפעמים השתן בטיפות לפעמים רגיל לפעמים מפוצל לא כל הזמן האם צריך להיות מודאג זה קרה לאחר שכמה ימים לא שתיתי אודה לתשובה

שלום. חשוב לשתות כדי לא להתייבש. זרם השתן רלוונטי כשיש שתן, כלומר כששותים.

09/06/2024 | 10:07 | מאת: אברהם

מה הסיכויים שלי לסרטן ערמונית כשיש לי הגדלת ערמונית דרגה 1 בלבד יש לי השתנה בזרם חזק לא מתעורר בלילה לתת שתן אבל בבוקר יש לי קצת לחץ במפסעה מקדימה בן 62 בלי סכרת או לחץ דם. הבדיקת psa 1.96 עשו לי psa free תוצאה 34 אחוז. תודה

שלום, בלי לדעת אם יש לך סיפור משפחתי של סרטן ערמונית ובהנחה שאתה לא מטופל תרופתית לערמונית, עם PSA מתחת ל-2, הסיכוי שלך לסרטן ערמונית משמעותי הוא קטן מ-4%.

17/06/2024 | 23:37 | מאת: אברהם

תודה דוקטור, בנתיים עשו לי 4k score כי כנראה במשפחה היה סרטן ערמונית אב, סב. לכן הציעו את ה 4k score התוצאה 2 % עדין הסיכויים 4 % לסרטן משמעותי שהשבתי לי? אני יכול להיות שקט עם התוצאה

06/06/2024 | 01:36 | מאת: אביתר

ממה שהבנתי כשיש עליה ב psa ויש חשש לאפשרות לסרטן הערמונית, ורוצים לשלול או לבדוק סיכוי לסרטן ערמונית אגרסיבי בדיקת העזר הזו טובה. בכל המאמרים נכתב שמטרתה למנוע ביופסיות מיותרות. ראיתי מאמר הסבר, שהפתיע אותי, שה4k, מבוצעת גם אחרי ביופסיה, כדי להבין מה רמת הסיכון להתפתחות סרטן אגרסיבי! האם זה נכון? כלומר גם אחרי ממצאים בביופסיה? זו בדיקה נחוצה? הרי ברגע שיש דגימה ניתן לסווג את סוג הגידול, למה 4kscore? או שבאמת זו בדיקה טובה לא רק במניעת ביופסיות מיותרות אלא גם בהערכה לסיכויים של סרטן אגרסיבי ל10 השנים הבאות,גם אחרי ביןפסציה חיובית, זה מפתיע מאוד. כי זה למעשה מעצים את חשיבות הבדיקה, ואם יש תוצאה נמוכה בה, גם שיש כבר ממצא סטרני מוכח היא משמשת מכשיר ניבוי חשוב. מה ניתן להבין מזה, שברגע שיש תוצאה נמוכה ב4k עם או בלי ביופסיה, זה יכול להכריע לגבי כל מהלך ההתיחסות לשאר הממצאים של המטופל, מרגיע ונותן אוויר לנשימה וצפירת הרגעה? או שכיום שולחים ביופסיות לבדיקת מתוחכמות שבהן יש תוצאה יותר טובה בהערכה לסוג הסרטן ואלימות שבו לסיכויי התפתחותו ב10 שנים הבאות. זה כאילו באופן מסוים מייתר גם את הmri, כי ניתן לגעת לפי התוצאה ב4k בשאלה הכי חשובה, סכנת סרטן אלים ב10 שנים הבאות. שמזה כולם פוחדים, ,כי מה זה משנה מה ימצאו בmri,אם ה4kנמוך מאוד, יש כביכול הגנה גבוהה ל10 שנים הבאות.או שאני טועה במסקנה. לי נראה שה 4k בנוי חלקו ממצאים שיכולים להשתנות בנוסף למרכיבים המיוחדים בדם שמצוינים בבדיקה, לא? וזה דווקא מפחית מהדיוק דל הביקה לניבויי.

שלום. אין טעם להשתמש ב-4K אחרי ביופסיה. המטרה בבדיקה היא להעריך, בצורה יותר מדוייקת מאשר עם PSA בלבד, את הסיכון לסרטן ערמונית משמעותי קלינית, כדי להחליט אם לעשות ביופסיה או לא. עם זאת, צריך לזכור שאין בדיקה שהיא מדוייקת ב-100%. לכל בדיקה יכולות להיות תוצאות שגויות. לכן לפעמים הרופאים משתמשים בבדיקות נוספות.

05/06/2024 | 21:48 | מאת: חיים

שלום וברכה בן 43 יום ראשון מיד לאחר ריצה של כ40 דקות לאחר זמן רב שלא רצתי , הופיע דם גלוי לאחר ההשתנה, גם היום יום רביעי עדיין בערך פעם ביום ( מבין כמה פעמים של הטלת שתן ) רואה דם אבל רק לאחר סיום ההשתנה, השתן נקי לגמרי במראה אבל לאחריו כמה טיפות דם ואפילו קרישי דם , היסטוריה של החודשים האחרונים של צריבה קלה במתן שתן , או כאב בתחילת מתן שתן , רגישות קלה במותן , והרגשה של קושי בהרגשה של התרוקנות מלאה, נעשה היום אולטרסאונד , דואג ולחוץ עד לתשובות אשמח לחוות דעת

שלום. נשמע שאתה צריך לעבור בירור לדם בשתן שהמטרה שלו לשלול גידול בדרכי השתן (שלפוחית, כליות, שופכנים). רוב הסיכויים שאין גידול, אבל חשוב לא לפספס גידול כזה, אם יש, ולכן צריך לעשות את הבירור. הבירור כולל: CT "אורוגרפיה" כדי לראות את הכליות והשופכנים וציסטוסקופיה (בדיקה שאורולוג עושה ובה הוא מכניס מצלמה דקה וגמישה דרך השופכה לשלפוחית) כדי לראות את השופכה והשלפוחית.

קיבלתי תשובה של אולטרסאונט הילד בן 8 נמצא ממצא בשלפוחית השתן רשום שם : ממצא לא ברור צמוד לדופן כיס שתן מימין 11*5 מ"מ הטרוגני מוגבל היטב , שאריות של אורכוס? בלוטת לימפה? לא הודגם נוזל חופשי בחלל הבטן

שלום. צריך לפנות עם האולטרסאונד לאורולוג ילדים.

03/06/2024 | 14:15 | מאת: הודיה

שלום רב. אבא שלי התמודד עם סרטן ערמונית לפני 4 שנים. היינו במעקב כל חצי שנה על PSA/ לפני חודש הוא אובחן ב DVT ועלה החשש שהגידול הסרטני חזר. ערך בדיקות דם ואלו התוצאות CA19-9 קטן מ 9 CEA 17.1 PSA 0.025 נראה שה PSA בעליה כי עד כה היה תמיד מתחת ל 0.014 אבל מה שיותר מטריד אותי הוא ה CEA שמאוד גבוהה. לא יודעת לאן לפנות ולפי מה שאני קוראת באינטרנט זה סמן מובהק לסרטן עם גרורות לכבד ולעצם. יש לנו תור לרופא גסטרו רק בעוד חודש מה אני יכולה לעשות עד אז?

03/06/2024 | 16:36 | מאת: לא רופא!

בד"כ cea משויך לסרטן המעי הגס, תלוי גם אם הוא מעשן.ובהשוואה לתוצאות קודמות. אבל ראיתי שעליה בcea היא אכן גם מדד בקרה חשוב לעניין המצאות סרטן בגוף. אני לא רופא, אבל ראיתי שלאנשים עם גרורות, מציעים טיפול חדשני ,גם אם עברו טיפול מקומי כמו הקרנות או כריתה, שנקרא ליטציום, יש הסבר באתר תל השומר, מידע, אולי גם בבתי חולים אחרים. זה טיפול שמוחדר כחומר לוריד, שהורס את הגרורות בתנאי שהן רגישות petct -psma, ואז זה מטפל בגרורות בגוף, זה טיפול שעד כמה שידוע לי לא בסל. אבל תתייעצו עם הרופא. אולי זה יעזור לכם.

שלום. CEA קשור למערכת העיכול ולא לערמונית.

03/06/2024 | 00:58 | מאת: ביופסיות

יש הרבה סרטונים והסברים שטוענים שאסור לבתע ביופציה לגידול או ממצא חדוד לסרטן. האם נכון הדבר שבביוםציה "נפתח" הגידול, וזה עצמו גורם להתפשטות הגידול. לי אישית זה נראה לא נכון, וההסבר כנראה פחצצ שעששששששש0שששפשטני. אבל חשבתי שראוי לשאול כי הסרטונים מופצים ברשת. התאים הסרטניים פגועים במנגנון ההתחלקות, מדוע כנראה אין הסבר, אבל סרטן מתפש כמו וירוס ?

יש סוגי סרטן שעלולים להתפשט במסלול המחט של הביופסיה אבל ברוב הסוגים האורולוגיים זה לא ככה. בביופסיה של הערמונית אין סיכון כזה.

שלום רב!בעלי בן 63 עבר לפני שבועים כריתת כליה חלקית.קיבלנו תוצאה של הביופסיה: Papillary renal cell carcinoma WHO/ISUP nuclrolar grade 3 Tumor necroosis present 50 % The tumor scows areas with hemorrhage and fibrosis. Tumor size:createst fimension 1.5 ס"מ Tumor extent:limited to kidney. Margins are negative for tumor Pathologic dtagr classification pT1a אודה מאוד אם תוכל בבקשה להסביר מהי המשמעות?האם יש סיכוי לגרורות?האם יש צורך בטיפול ביולוגי/כימו? תודה רבה, דינה

שלום. מדובר בגידול סרטני של הכליה שהוא יחסית קטן אבל עם מאפיינים אגרסיביים (טוב שהוא עבר ניתוח לכריתתו). הוא צריך לעשות CT כדי לוודא שאין גרורות. אם אין, הוא צריך להיות במעקב.

27/05/2024 | 20:04 | מאת: נחמן

שלום! אני בן 63.לפני 12 ימים עברתי כריתת כליה חלקית.הוציאו לי גוש(ציסטה,בוסניאק 4).המפגש עם הרופא בעוד שבועיים.שוחררתי מבית חולים תוך 4 ימים אחרי ניתוח לפרוסקופי.היו כאבים סבירים,לא היה חום. CRP 1.4 לפני 5 ימים התחילו לי כאהים עזים באיזור הניתוח.הכאבים מחמירים בכל יום.מאז הייתי במיון פעמיים.עשו סיטי ללא חומר ניגודי בשל האלרגיה ליוד.לא מצאו ממצא חריג. נעשו בדיקות דם .בבדיקות עליה במדדי הדלקת: crp(כרגע 60),ניטרופילים 11000.פעמיים שוחחרתי הביתה הביתה מהמיון עם ההמלצות לאופטלגין. האם ההחמרה במהלך ההחלמה הוא דבר תקין?אם לא,מה עליי לעשות? תודה

שלום נחמן. החלמה אחרי ניתוח כליה כרוכה בכאבים. זה שעברת פעמיים CT והוא היה תקין זה סימן טוב. עם זאת CT ללא חומר ניגוד יכול לפספס דברים. כמובן שאתה צריך להמשיך מעקב רפואי. אם עולה החום, אתה חייב לחזור למיון.

20/05/2024 | 01:50 | מאת: ברנתן

כשיש סרטן בפרוסטטה ובנמוך בסולם במעקב אורולוג כל שנה מבקש להבין אם ניתקלת במקרים שתאים סרטנים נעלמים או נסוגים כלומר שהגידול קטן

שלום. כשאנחנו עושים ביופסיה חוזרת למי שידוע שיש לו סרטן ולא מגלים עוד פעם סרטן - אנחנו מניחים שהגידול כל כך קטן שהביופסיה פיספסה אותו. פחות סביר שהוא נעלם מעצמו.

19/05/2024 | 15:19 | מאת: אברהם

שלום דוקטור האם קיימת תוכנת בינה מלאכתותית שמפענחת mri מקובץ, שניתן להשתמש בה, היתה כתבה שיש בתל השומר שימוש בזה. התוכנה יודעת לתת אבחנה. יש לי תוצאה mri שלא יודעים להגדיר את התוצאה גבולית. הייתי רוצה להעזר בבינה מחאכתותי גם כן. האם אתם משתמשים בזה, כמובן עבור תשלום. תודה

שלום אברהם. אני לא מכיר תוכנה כזאת שנמצאת בשימוש מסחרי פעיל.

ממליץ להשתמש בבינה אורגנית שמותקנת בגוף של אורולוג שמבין ב-MRI ערמונית.

25/05/2024 | 08:59 | מאת: אברהם

מקבל את דעתך, שמומחה עדיף. יש לי הדמיה, שהפיענח אם הסתייגויות, ולכן כנראה לפי מה שהרופא בקופה אמר, הוא החמיר בתוצאה. הרופא עצמו לא פתח בכלל את ההדמיה m r i רק קרא את התוצאה. בקופה בביטוח מושלם, אין אפשרות להשיג רופא שמתמחה בהדמיה ופענוח בהדמיה של הערמונית. בבית חולים, מיד רצו ביופציה, לא עיינו בהדמיה עצמה. אמרו תלך לרופא פרטי תשלם שיפענחו שוב. ניסיתי לקבל הפניה לבית.חולים מחוץ לכללית,לנסות יעוץ כי הבנתי שבבתי חולים כן מסתכלים בהדמיה ולא רק התוצאה הכתובה,לא ניתן לקבל הפניה. בסכום הפענוח החוזר בפרטי ניתן לבצע כבר הדמיה חדשה בפרטי, אלה סכומים גבוהים. זה נראה לי פספוס שאמן בכללית מו חה פענוח הדמיה בביטוח מושלם. יש לך עצה שתעזור לי להתקדם? תודה

חוות דעת שניה של רדיולוגית שמומחית ב-MRI ערמונית. זה אפשרי בפרטי.

15/05/2024 | 21:03 | מאת: אבי

שלום דוקטור אני בן 29 נשוי ויש לי פרטנרית קבועה כמובן כמה שנים. היום במקלחת גיליתי שיש לי חצקון קטן על הפין וזהו בלי הפרשות או צריבה בשתן זה משהו מסוכן? יכול להיות סרטן? חייב לבדוק? או זה יחלוף לבד? אני מתפדח ללכת עם זה לרופא

רוב הסיכויים שלא מדובר בסרטן. כדאי להיבדק ע"י אורולוג או רופא עור.

11/05/2024 | 18:30 | מאת: אווה

ד''ר שלום וברכה, לאחר ביצוע סיטי התגלה גוש בגודל 5.5 ס''מ בכליה השמאלית, אישה בת 69. הומלץ על כריתת כליה רדיקלית ללא ביופסיה. אם ננטרל את האי דיוק שעלול להיות בבדיקה הספציפית הזאת, האם יש סיכון בביצוע ביופסיה מהכליה אם באמת עניין בגידול סרטני? האם פעולת הביופסיה עלולה לגרום לפיזור התאים ( אם סרטניים) לתאי הדם או הלימפה? מה הסיכוי לכך? חשוב לנו מאד להבין מאחר ויש דעות סותרות לכאן ולכאן. תודה מראש !

שלום אווה. ההיגיון הוא שבגודל כזה עם מאפיינים ברורים בסיטי (אני רק מניח שיש כאלה כי לא ראיתי בעצמי את הסיטי) - הסיכוי שמדובר בסרטן כליה הוא מספיק גבוה בשביל שביופסיה תהיה מיותרת (עוד פעולה פולשנית). ביופסיית כליה עלולה להסתבך עם דימום מהכליה. בעבר חששו מפיזור של הסרטן בעקבות ביופסיה. היום יודעים שמדובר בסיכון קטן מאוד.

05/05/2024 | 15:06 | מאת: רותם

שלום רב, אנו חשן נגלר ורותם אבישי, סטודנטיות בשנה ג' לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן. במסגרת עבודת הסמינריון שלנו בהנחיית פרופסור יובל הלר, אנו עורכות שאלון בנושא בחירת התמחות בתחום הרפואה. נשמח אם תקדיש/י מספר דקות על מנת לענות על השאלון בצורה אנונימית. השאלון מנוסח בלשון זכר אך מיועד לכל המינים. אנא פנו אלינו במייל לכל שאלה על השאלון או כדי לקבל בקיץ עותק של הסמינריון לאחר השלמתו [email protected] או [email protected] תודה על שיתוף הפעולה! שלום רב, אנו חשן נגלר ורותם אבישי, סטודנטיות בשנה ג' לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן. במסגרת עבודת הסמינריון שלנו בהנחיית פרופסור יובל הלר, אנו עורכות שאלון בנושא בחירת התמחות בתחום הרפואה. נשמח אם תקדיש/י מספר דקות על מנת לענות על השאלון בצורה אנונימית. השאלון מנוסח בלשון זכר אך מיועד לכל המינים. אנא פנו אלינו במייל לכל שאלה על השאלון או כדי לקבל בקיץ עותק של הסמינריון לאחר השלמתו [email protected] או [email protected] תודה על שיתוף הפעולה! https://forms.gle/AjqoypEPRKdU22ms5

.

03/05/2024 | 16:42 | מאת: ערן

שלום דוקטור אני בן 61 רמת הסמןpsa 1.97 במשך שנתיים וחצי עשיתי כל חצי שנה בדיקה היה לי 1.2, עלה ל 1.69, ירד ל1.3, עלה ל2.02, ירד ל1.4. עכשיו 1.97. אין מחלות כרוניות. תנודה כזו היא סבירה? הרופאת משפחה עשתה גם סמן cea פעמיים, גם בגל פוליפ בעבר במעי הגס שהוצא הרבה שנים. תוצאת הסמן 1.03 ובשניה, 1.3 שלחו לpsa free , נמצא 34 אחוז. שלחו בגלל שאבא היה אם סרטן ערמונית אמנם דרגה נמוכה מאוד. שלחו ל4k, התוצאה 2 אחוז. לי נראה שאין מה להתעסק עם זה. במישוש אצבע אין ממצא. אם כל הכבוד, זה נראה לי בעיקר שנמסים כל הזמן לגבות נתונים שיהיה רשום. וסליחה אבל נמאס לי שמכנסים לי אצבע לתחת. אולי אני טועה אבל, זה קצת מוגזם לא? פניתי כי אני רוצה חשוב לי לשמוע עצה מומחה, אוביקטיבי לנתונים, ואם צריך אז להמשיך, אבל מומחה שאינו מעורב כדי לרשום בתיק נבדק נבדק נבדק. בא לי לשחרר את הסיפור הזה, מהראש. הרבה תודה.

לפי הנתונים שסיפקת נראה שהסיכוי שיש לך כרגע סרטן ערמונית משמעותי הוא די נמוך. עם זאת, לאור הסיפור המשפחתי, כדאי להמשיך לעקוב עם PSA פעם בשנה.

02/05/2024 | 08:29 | מאת: קובי

בן 63 עם PSA8.5 תוצאת MRI . ממצאים: בהיקף הערמונית ב PZ האחורי מימין לקו האמצע בגובה הערמונית האינפריורית קרוב לאפקס , קיים ממצא היפואינטנסי ב T2 מדגים רסטרקציה בדיפוזיה והארה פוקאלית יחסית מוקדמת מתאים ל PIRADS4 ממצא שמגיע בקוטרו ל-9 מ"מ אין עדות לפריצה חוץ קפסולרית

זה ממצא חשוד לסרטן ערמונית. אתה צריך לעבור ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן (אם זו היתה השאלה).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 27