ציסטות בשחלה בעקבות טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/07/2015 | 00:19 | מאת: הילה

שלום רב, אני בת 40 . בחודש שעבר עברתי טיפול עם מנופור 2 הזרעות שלצערי לא צלח. היום (יום 4 למחזור) עשיתי בדיקת אולטראסאונד ונמצאו 4 ציסטות בגודל של 18-22 מ"מ. הרופא מסרב לתת לי החודש טיפול הורמונלי ואני הצעתי שנעשה החודש הזרועות במחזור טבעי אך הוא לא התלהב מהרעיון. שאלותיי: 1. האם יש סיבה לוותר על הזרעות החודש? אני מבינה למה לא כדאי להזריק מנופור, אך כיוון שלרופא אין בעיה שננסה להרות באופן טבעי החודש, לא ברור לי למה לא לבצע את פרוצדורת ההזרעה ובכך להגדיל את הסיכויים. 2. האם יש משהו שניתן לעשות בכדי לסייע לציסטות לקטון ולהיעלם במהרה? תודה מראש!

1. נשמע מאד הגיוני. 2. לא, וגם אין צורך, הן ממילא תספגנה מעצמן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית