פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה

1727 הודעות
1496 תשובות מומחה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/03/2024 | 09:31 | מאת: ים

שלום א אני בהריון שבוע 6, עברתי הפלה לפני 4 חודשים אתמול נבהלתי מאד ברמה שרעדו כל הרגליים כמה דקות מאז אני בחרדות שקרה משהו האם יש סיבה לחשוש להפלה? אשמח לתשובה מהירה

ים שלומות. החרדה ברורה על רקע האובדן שחווית בהפלה, שעדיין טרי. סביר חהניח שככל שההריון יתבסס ותחושי יותר בטוחה בהחזקה שלו, משהו בחרדה יירגע לרמה נסבלת. היה ותחושי בכל זאת טרודה וחרדה, תוכלי לשקול פנייה למרכזי בריאות הנפש של האישה המתמקדים בסוגיות הקשורות להריון והחזקתו, כדי לייצב את התחושות שאת מתארת.

11/03/2024 | 09:49 | מאת: ים

,תודה על המענה המהיר אך האם בהלה חזקה יכולה לגרום להפלה?

03/03/2024 | 11:00 | מאת: הדר

שלום ד״ר היום עשיתי בדיקת העמסת סוכר ( טרם תשובה מקווה לתשובה תקינה ) ויצא לי לגלוש קצת ברשת לקבל מידע כולל השמנה אני בהריון, שבוע 25 אוטוטו אכנס לחודש 7. התחלתי במשקל בהשמנה 75.5 גובה 1.57 קבעתי מיוזמתי תזונאית וכבר מטופלת אצלה ובמעקב הייתי אצל 2 רופאות נשים כולל אחות ואף אחת לא התרגשה מההשמנה וכאמור אני בקשתי הפניה לדיאטנית. מתחילת ההריון עליתי 4.5 ק״ג ה bmi שלי 32.5 עכשיו מקריאה ברשת נבהלתי מתופעות שיכולות להיגרם בהשמנת יתר והדמעות זולגות אני ממש מפחדת מרעלת הריון חלילה ועד למקרים חמורים יותר מניחה שעוד אעלה במשקל השיא זה 9 קילו סה״כ , נכון? התפנקתי עד עכשיו בכמה קוביות שוקולד ולאור המצב שלי אפסיק לגמרי עם מתוקים מה אני יכולה לעשות עוד על מנת שארגיש טוב חוץ מתזונה ? אני ממש מפחדת זה הריון יקר אחרי הרבה שנים האם יש דרך למנוע רעלת? הליכה עוזרת? תודה 🙏

07/02/2024 | 12:51 | מאת: אפרת

שלום, אני בהריון ראשון - שבוע חמישי, נכנסתי להריון אחרי כמה שנים טובות שרציתי הריון ללא הצלחה.. יש לי התכוציות בבטן מדי פעם - לא משהו חזק מאד אבל כן מורגש, בנוסף קצת הפרשות עם גוון חום. אני חוששת מאד, יש לי תור למחר לרופא - אני צריכה ללכת כבר היום? תודה

הצילו!!! לפני יומיים רכשתי קופסת קורנפלקס של קוואקר ואכלתי ממנה 3 פעמים בשלושת הלילות האחרונים כולל היום לפני כמה שעות (סיימתי כמעט את כולה). עכשיו אני קוראת שעשו ריקול בדיוק לסוג והאצווה והתוקף הזה בשל חשד לסלמונלה במפעל ממנו הגיעו. אני בחרדת אימים על ההריון. אני שבוע חמישי. מה עליי לעשות?!?!?!? תודה.

טל שלומות. החשש מובן. הריון צעיר, ולוקח זמן להתארגן עם מה נכון לאכול ומה פחות, ולא היתה לך דרך לדעת שיש משהו שאולי פגום בקוואקר. לזיהום יש ביטויים בחום, בבדיקות- אם את רוצה לשלול את זה, פני לרופא המשפחה או לרופא הנשים לצורך כך.

היי, הארוס שלי החדיר לי רק קצת מהכיפה (יום חמישי) בלי לגמור או משהו כזה .אני בתולה , החדיר רק אצבע אולי שניים ואז טיפה מהכיפה, יש לי כאבי מחזור , הייתי אמורה לקבל כבר ביום שישי ועדיין לא קבלתי. הבנתי שיש טיפות אהבה שאפשר להיכנס להריון גם . יש מצב שאני בהריון?? אני חייבת לדעת שאני לא בהריון

מיה שלומות. הדרך לבדוק הריון היא בבדיקות שנקנות עצמאית או בבדיקת דם. נראה נכון להתייעץ עם רופא הנשים לגבי מניעת הריון כדי שלא כל התחום האינטימי יהיה מלווה בחרדה, ושיוכלו להתרחש בו גם עד החתונה, אם כך נכון לך, אינטראקציות שלא ייצרו חרדה מעמיסה עבורך.

19/12/2023 | 17:01 | מאת: גילה

מיום אחרי האיחור במחזור עוד לפני שגיליתי שאני בהריון אני סובלת מנדודי שינה לא נרדמת ומתעוררת מעל5 פעמים בלילה סתם בלי שום צורך וצמא אני חוששת מזה מה זה יכול להעיד ומה עוזר

גילה שלומות. אם תשללי גורם פיזי שאחראי לקשיי השינה, והקושי לא יראה סימני התייצבות, יש מקום לברור רב יותר מה מציף אותו. האם זו התרגשות, הסתגלות של הגוף למצב חדש, דאגה, תחושות שונות לגבי ההריון, או סביב עניינים נוספים כרגע, שקשורים להריון או לתחומי חיים אחרים. יש חשיבות לשקט הנפשי שלך במסע הארוך הזה של הריון, ואם תחושי צורך, ותחושי שמדובר בחרדה או מועקה סביב ההריון, שמכבידות, פני למרכזי שרות הממוקדים בהריון לעזרה לגבי זה.

07/12/2023 | 11:32 | מאת: דני

היי, ביולי האחרון עברתי הפלה (לצערי) בחודש רביעי (שבוע 18) כתוצאה מוירוס פארוו (נבדק חד משמעית במעבדה לזיהומים). תודה לאל גיליתי שאני בהיריון שוב. אני מאוד מאוד בלחץ מהחורף והוירוסים והחיידקים שחוגגים. יש לנו משפחה חמה מאוד, נפגשים כמעט כל סופשבוע לארוחת שישי. המשפחה שלי יש לה קטע מעצבן כזה לנשק את הילדים הקטנים (בני שנה / שנה וחצי כולל הבת שלי) בפה. אני לא יכולה לשלוט בכולם, יכולה להשתדל ולבקש... אבל לא תמיד יעבוד. אני באופן כללי מאוד מפחדת שתחילת ההיריון יצאה בחורף עם כל החיידקים. אי אפשר להתחבא בבית עד חודש חמישי שישי... מה עושים עם הלחץ? אני משתדלת לשמור על היגיינה יכולה להיות עם מסכה במפגשים... (אני משתדלת לא להגיע למעון של הבת שלי כשיש לי הזדמנות)... אבל אני לא מוגנת ב100% ... אני מתה מפחד לעבור את הסיוט הזה שוב, אני לא אעמוד בזה שוב.

דני תחושתך מאוד מובנת. אובדן הריון, ועוד בצמידות כזו רבה לנוכחי, כמעט ולא יכול שלא לייצר חרדה. ומסע ההריון הוא להחזיק גם את ההריון וגם את החרדה. ברור שאת רוצה להפריד מאוד בין ההריונות, להיזהר, וחוששת במיוחד מהסיבות שיצרו את האובדן הקודם. את מתארת כמיהה להמנע מהעולם וחיידקיו ולשמור מאוד על ההריון הנוכחי, אולי מעמיסה על עצמך תחושה שלא שמרת מספיק על הקודם, למרות שעצם ה"לחיות", כמו שאת גם אומרת כעת, הרי אינו באמת נמנע. אי אפשר להעלם לכמה חודשים, והחשיפה מלחיצה. שומעת שאת נזהרת ככל הניתן. אם עוצמת החרדה גם תהפך ל"חיידק" שמכביד מדיי על ההחזקה, תוכלי לפנות לסיוע במרכזי בריאות הנפש של האישה המיומנים בכך. בברכה, ד"ר ברגמן.

20/11/2023 | 11:17 | מאת: אריאל

היי שואלת עבור חברה: כבר שלושה שבועות לוקחת Steronase AQ באמצעות ספריי לאף, אתמול גיליתי שאני בהריון. בעלון רשום שאין לקחת את התרופה בהריון אבל באתר של הקופה ראיתי שמותר. האם אכן אסור לקחת את התרופה בהריון והאם יש סכנה להריון? כמובן שאפנה לרופא אבל התור רק מחר תודה.

היי אריאל. החשש ברור, אבל זו שאלה שתצטרך לחכות לרופא.

20/11/2023 | 11:08 | מאת: שירה

יכול להיות שבדיקה ביתית תהיה חיובית אך לא יהיה הריון בפועל? מה יכולה להיות הסיבה ש בבדיקת הריון ביתית יתקבל פס חלש אך לא יהיה הריון?

היי שירה. זו שאלה שצריך לכוון לרופא נשים. בסופו של דבר האישור לבדיקת הריון הוא בבדיקת הדם, כל כמה שיש כמיהה לדעת ולהסתמך רק על בדיקת ההריון. יש חברות שונות לבדיקות , אולי סיבות שונות להבדלים. בסוף, הריון הופך ידוע ומאושר.

20/11/2023 | 10:46 | מאת: חרדתית בת 29

אני לוקחת סרנדה באופן קבוע, ובתקופות לחץ וסטרס מוסיפה גם חצי כדור קלונקס, רק שבעקבות המצב, יוצא שאני כבר לוקחת כמה פעמים בשבוע וזה ממש מציל אותי. אני באמצע טיפולי פוריות, ועומדת רגע לפני החזרת עוברים, ופתאום ראיתי שאסור קלונקס בהיריון ונכנסתי ממש ללחץ כי אני לא מסוגלת להתמודד היריון שלם בלי זה. יש תחליפים שאני יכולה לקחת רק מידי פעם כמו קלונקס? או שהפתרון הוא רק להחליף את הסרנדה במשהו חזק יותר שלוקח לו כמה שבועות להשפיע ואם כן אני צריכה לדחות את ההחזרת עוברים?

שלום רב! אפשר להבין שהחזרת העוברים מעוררת חרדה, שלא תצלח, וגם כאשר היא צולחת נולדות חרדות אחרות.בכתובת לשאלות על איזון תרופתי במהלך ההריון הן למי שדרכו את לוקחת את הטיפול התרופתי או לפסיכיאטר/ית שמתמחים בבריאות הנפש של האישה. ישנם בהחלט פתרונות למצבים שאת מתארת.

17/09/2023 | 11:46 | מאת: יסמין

היי אני סובלת מחרדות - ובעיקר לכאלו השייכות לעולם ההריון. אני מטופלת גם בטיפול תרופתי, גם בcbt וגם ברופאה משלימה... אני בנסיונות להרות וכרגע נמצאת כשלושה שבועות אחריי המחזור האחרון. אני משתדלת להקפיד על תזונה בריאה. היום אכלתי חומוס ועל ה'ביס' הראשון הרגשתי שהוא מקולקל ומיד זרקתי אותו. במידה ואני אכן בהריון, זה יכול להיות מסוכן? כבר בשלב ככ מוקדם? הלחיצו אותי שכן.. האם אני צריכה לעשות משהו?

יסמין שלומות. את אכן מתארת תקופה מאתגרת, עם רצון רב להיות בהריון ולהחזיק אותו כך שלא ייגרם לו נזק, ואי ביטחון רב סביב זה. טוב שהקפת את עצמך ברשת תמיכה טיפולית, ואולי באמצעותה תוכלי לברר קצת יותר את מקורות החרדה וכיצד למתנה, ואיך לשלב הריון בחיים.

09/09/2023 | 21:20 | מאת: קרן

היי ד"ר אני לא צעירה ולקח לי מספר שנים להשיג הריון.לפני כן עברתי הריון חוץ רחמי שהותיר בי טראומה וצלקות. גם כשנקלטתי לא האמנתי. הייתי בהלם טוטאלי והדחקתי את המצבץ במקום לשמוח, נכנסתי לחרדות איומו, עברתי אינסוף בדיקות ומצאתי את עצמי מספר פעמים בשבוע אצל רופאים. בנוסף לכך, יש לי שרירן שהספיק לגדול בהריון וגורם לי לכאבי תופת וחרדות קשות. מתעוררת כל לילה מכאבים סיוטיים ומגיעה כל יומיים למיון. מרגישה שכל חיי סובבים סביב ההריון ובנוסף לכך אני כבר חודש בבית כי בתהליך לקבל שמירת הריון בעקבות המצב. במקום לקרוא ספרים ולהתעניין בדברים אחרים, מוצאת את עצמי יומיום משוטטת בפורומים שונים ונכנסת שוב לחרדות ולסרטים. לא יוצאת כמעט מהבית למעט רופאים בגלל הכאבים שיש לי ולרוב צמודה למיטה. בעלי בנתק מוחלט מהמצב ויוצא מוקדם מהבית וחוזר בשעות הערב המאוחרות. מרגישה שאין לי סיוע ממנו והסיוע היחידי הוא מההורים שלי שמגיעים אלי המון על מנת לעזור ולתמוך בי.אם זה לא מספיק, גילו לי דלקת בשתן והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה עם טעם ממש מוזר. כבר התחלתי להיכנס לחרדות שאולי יש פגם באנטיביוטיקה וזה לא טוב :(. בנוסף לכך, הפסקתי לאכול בחוץ ואני בחרדות מכל דבר שאני אוכלת בבית. מםחדת כבר לאכול את האוכל שאמא שלי בישלה כי לא יודעת באיזה תנאים הכינה אותו. לא הייתי ככה לםני ההריון אבל נכנסתי למצב של חרדות ופראנויות קשות. יש לי פגישה עם פסיכיאטרית וגם פסיכולוגית קלינית אבל לצערי גם מתרופות אני מתחיל לפחד מחשש חלילה לנזק. מרגישה שכל עולמי סובב סביב ההריון והחרדות לא עוזבות אותי לא יודעת מה לעשות ואני חסרת אונים

קרן, את אכן מתארת רקע של אבדן הריון שהותיר צלקות, והריון נוכחי שאינו בגיל צעיר והגיע במאמץ. נסיבות אלו עוזרות להבין כמה קשה לקלוט שהוא אכן קיים כמו גם את החרדה לאבד אותו או לפגוע בו באיזו דרך וההתגייסות לשמור אותו. הכאב הפיזי גם הוא נוכח ומכביד, מוסיף לחששות, ומעייף. ובכל זאת, בשל העוצמה והגוון של החרדה שמציפה אותך טוב עשית שפנית לעזרה. באמת קשה להיות מאוד זקוקה לעזרה, ובו זמנית לחשוש ממנה. מקווה שתצליחי לאפשר לעצמך להעזר כדי להתייצב, וכדי שהתקופה הזו לא תחווה כך, וכדי שתגיעי עם כוחות ובמיטבך להמשך.

29/08/2023 | 18:46 | מאת: בת 23, מודאגת

אני אחרי מריבה גדולה שנמשכה יומיים במהלכן כעסתי בכיתי וצרחתי את נשמתי בגלל אנשים שרק ניסו ברעתי. בדר״כ אני מאוד משתדלת לשמור על איפוק למרות הקושי ויודעת שצריך להיות רגועה, אבל הפעם זה היה באמת בלתי נשלט. אני מאוד מוטרדת שהתגובות שלי גרמו לי להזיק לעובר . האם יכול להיות שבעקבות התגובות שלי נגרם או יגרם איזשהו נזק לעובר ?

שלומות. מבינה את הדאגה, ותוכלי אולי להרגע מעט כשתגשי להבדק ולראות שההריון ממשיך ותקין. עם זאת, עודף סטרס וטלטלות בעוצמות קשות או קבועות אכן אינם טובים, לא לך ולא להריון. אם לא מדובר במשהו ספציפי, שתם, אלא באווירה קבועה או לחצים שנמשכים, טוב יהיה להיעזר בטיפול מתאים, בין אם שיחות או תרופתי, כדי לייצב תקופה זו. גם כך, פיזית ורגשית, הריון יכול לחדד רגישות ולייצר עומסים, ודאי אם יש גורמים נוספים שמכבידים. יש מרכזי טיפול שממוקדים בליויי תקופה זו, שניתן לפנות אליהם. גם חווית משהו קשה, וגם הבהלה שהזקת קשה. אבל הבהלה גם מעידה על רצון שלך לשמור ולדאוג להריון, והרצון הזה גם הוא נוכח ותורם את השפעתו. בברכה.

11/07/2023 | 16:10 | מאת: מיממה ציסטה בשירשור חבל הטבור

אני היום בשבוע 26+5 בת 28 ביצעתי שקיפות עורפית חלבון עוברי סקירה מוקדמת וכל הבדיקות יצאו תקינות , בשבוע 22 ביצעתי סקירה מאוחרת והרופא ראה קרוב להשרשת חבל הטבור לשליה, ממצא ציסטי בקוטר1.6*1.4 ס״מ ורשם המשך בירור אצל הרופא המטפל לשיקול יעוץ גנטי. אשמח לדעת מה המשמעות כי הרופא אמרה שלא רואה צורך לבדיקות נוספות מכיוון שזה מאוד קטן …

שכיח 11/07/2023 | 16:10 | מאת: מיממה ציסטה בשירשור חבל הטבור אני היום בשבוע 26+5 בת 28 ביצעתי שקיפות עורפית חלבון עוברי סקירה מוקדמת וכל הבדיקות יצאו תקינות , בשבוע 22 ביצעתי סקירה מאוחרת והרופא ראה קרוב להשרשת חבל הטבור לשליה, ממצא ציסטי בקוטר1.6*1.4 ס״מ ורשם המשך בירור אצל הרופא המטפל לשיקול יעוץ גנטי. אשמח לדעת מה המשמעות כי הרופא אמרה שלא רואה צורך לבדיקות נוספות מכיוון שזה מאוד קטן …

שלומות, זו שאלה רפואית, שאיני מוסמכת להתייחס אליה.

26/06/2023 | 01:15 | מאת: מקודם

שלום רב, לי ולאשתי יש 2 ילדים, בלידה השניה של אשתי היא חוותה טראומה שכן היא ילדה ללא אפידורל. הלידה השנייה הייתה כמעט לפני 6 שנים. ניסיתי לפני כשנה וקצת לנסות ולדבר עם אשתי על ילד נוסף. אולם היא חסמה זאת. לפני כשלושה חודשים חשבה שאולי אפשר והתחרטה לאחר יום בודד וגם בשל הפחד מהריון בגיל 37. היא מאוד מפחדת מהלידה עצמה ופוחדת שיקרה לה מה שקרה בלידה האחרונה. מבחינתה מספיק. מה מומלץ לעשות אם בכלל.. תודה

שלומות. אם מה שעוצר כניסה להריון נוסף, הינה חוויית הלידה השניה, ניתן לפנות למרכזי טיפול שממוקדים בכך, ולקבל מענה. עם זאת, ייתכן ומה שעוצר הינם דברים נוספים, כמו הסתפקות אמיתית בשני ילדים ואי רצון להרחיב את המשפחה מעבר לכך, מתוך תחושות אחרות שאינן רק החשש מלידה, ואז כדאי להקשיב לאיתותים ולבחירות האלו.

30/05/2023 | 20:41 | מאת: רוננ

היי , אני והחבר שלי די התזמזמנו והוא הכניס לי רק את הכיפה וישר הוציא זה לא היה עמוק בכלל ולא הרגשתי את זה בכלל בפנים. זה היה רק בהתחלה ואז ישר הוצאתי. ניתן לציין שהוא לא גמר .. יש לי ממה לחשוש? כי אני ממש מפחדת עכשיו ולא יודעת מה לעשות הייתי בסוף של המחזור שלי (עדיין היה לי דימום)

שלומות. את מקפידה לציין שהיתה רק חדירה חלקית וקצרה ובימים שנראים בטוחים, ושהסיכוי נמוך. וניתן לבדוק הריון בקלות. מה שחשוב הינם החששות שלך, שבכל זאת ישנם. אולי נכון לחשוב על דרך אחרת לשמירה מהריון, ולהתייעץ על כך עם רופא הנשים.

במהלך יחסי מין , האם יש סכנה בהתעסקות מרובה בפטמות , גירוי , עיסוי , מציצה וכדומה ? תודה

שירן שלומות. אין הגבלה שאני מכירה בתחום. אך זוהי שאלה שמציעה שתקחי לרופא נשים. מניחה שאת שואלת האם זה מסכן הריון, מזרז לידה, או כדומה. זו שאלה לרופא. בברכה, אורית.

05/02/2023 | 14:59 | מאת: דנה

הי הריון שני לידה ראשונה . ואני קוראת על כל מיני דברים שאלוהים ישמור לידה שקטה וכו. אני עם המון חרדות כי מההתחלה היה מלא אשפוזים וסיכון..וסיכון. וגיל וסיכון וכו. וגם הפחד מהכאב של הלידה ואם יחתכו חיצ או לא.אם אחזור לגוף שלי או לא. איך אצליח כחד הורית לשרוד הכל

דנה שלומות. אכן הריון, לידה, הורות- הם איזורי חיים ונפש שמגייסים את כל המאמץ אליהם והכמיהה, והאושר, אך גם מעוררי חרדות, לבטים,ומחירים רבים. ישנה אפשרות להתכונן מעט ולעבד את התימות שהעלית במסגרת פסיכותרפיה במרכזים הממוקדים בתחום זה. השאלות והחששות שהעלית הם טבעיים, לגיטימיים, עולים בהקשרים אלו, וודאי מחודדים כשיש סיכון והתמודדות יחידנית צפויה. אך אם הם טורדים ברמה שמקשה מעבר לכך, אופציית הטיפול עולה כדי להתייצב, ולהתארגן עם ההתרחשות המורכבת במידה המיטבית שאפשר.

04/02/2023 | 23:27 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 22 עברתי 2 הפלות בשבועות מוקדמים ועכשיו התחלתי הריון שלישי. אני כל הזמן מפחדת מהפלה נוספת. מה אפשר לעשות?

שלומות. החששות שלך מובנים, על רקע אובדני ההריון שציינת. מידה מסויימת של חרדה לא באמת נמנעת לאחר חוויות מסויימות של אבדן. ייתכן שהתבססותו של ההריון בבטחה והתקדמותו תשקיט את החששות. אם אלו ימשיכו ברמה שתכביד, תוכלי לפנות למרכזי טיפול הממוקדים בבריאות הנפש של האישה ולעבד מעט את התחושות, כך שניתן יהיה לשאת יותר בשקט את ההריון.

03/11/2022 | 16:16 | מאת: רון

שנה לאחר הפלה נכנסנו להריון ההריון הזה מלווה בהרבה לחץ וחשש נמצאת בשבוע 5, כל פעם שאני חושבת על זה נהיה לי כיווץ בבטן כמו פרפרים. מרגישה את הסטרס בגוף האם יכול להיות נזק לעובר? תודה

רון יקרה, תחושתך ודאגתך מובנים. אובדן הריון בהחלט מחדד דאגה בהריון הבא, הוא מקבע את ההבנה שהריון יכול לא להסתיים טוב, תורם היטב לדאגה לעובר, ולעיתים אף לדאגות ואשמות לגבי העובר והחזקת ההריון. הלופ שאת מתארת מובן. מצד אחד יותר דאגה, ואז דאגה מהדאגה. יש גורמים רבים המשפיעים על תקינות ההריון לחיוב ולשלילה. צריך לכבד את העובדה שסטרס הוא חלק מדרכי ההתמודדות שלנו. והוא בלתי נמנע. שימי לב אם הוא ברמה סבירה. חשוב למנוע התפתחות הפרעות כגון הפרעות מצב רוח או חרדה, ואם הסטרס מכביד מדיי, לפנות כדי לקבל טיפול לרווחתך, בעיקר כדי להיות פנויה להריון הנוכחי. בברכה, ד"ר אורית ברגמן.

26/10/2022 | 15:23 | מאת: לילך

ד״ר שלום, האם ניתן לבצע החלקת שיער והאם ניתן לצבוע את השיער בגוונים במהלך ההיריון, ואם כן החל מאיזה שבוע? תודה רבה!

לילך שלומות. אלו שאלות לרופא הנשים, או לרופא המשפחה. בברכה, ד"ר אורית ברגמן.

11/10/2022 | 20:02 | מאת: דועא

היי אני בשבוע 27, כבר בסקירה המוקדמת נאמר לי שיש לי שלייה נמוכה. כרגע בבדיקת אולטראסונד רואים שלייה שמכסה את כל הפתח. הרופאה אמרה שהסיכויים שהשלייה תעלה נמוכים מאוד, וכנראה שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי. מחיפושים בגוגל ראיתי שניתוח קיסרי עם שליית פתח מסובך, ויש כל מיני סכנות. עד כמה זה נכון? אשמח לקבל תגובה תודה

שלומות. כפסיכולוגית, איני הכתובת לשאלה שאת מעלה, ואת ההבנה של סיכונים, אם קיימים כאלה, בקיסרי עם שיליית פתח, יש להפנות להתייעצות רפואית. אכן ידעת, כפי שאת כותבת, כבר משלב מוקדם, שהשילייה נמוכה. אבל כעת, עם התקדמות השבועות זה מוחשי יותר. אולי קיוית בכל זאת להמנע מקיסרי, ומכיוון שהיא מכסה את הפתח ועם סבירות נמוכה לעלות, התקווה הזו מצטמצמת, ולה נוספים החששות בעקבות מה שקראת. גם קיסרי, וגם כזה שקראת עליו שעם סיכון. מציעה שתעלי את חששותיך לדמות הרפואית הרלוונטית, אולי זה יסייע להפחית את הדאגה. גם לידה מעוררת דאגות ככל שהיא מתקדמת, גם קיסרי יכול לעורר חרדות שונות. זה לא מתפתח כפי שקיוית. ואולי צריך זמן, שעדיין ישנו, להתכונן לתהליך. בברכה, ד"ר ברגמן.

24/07/2022 | 18:33 | מאת: זילפה

היי , אני בשבוע ה10 להיריון והסופ"ש האחרון אכלתי (שישי, שבת, ראשון) כבד עוף האם אני צריכה לדאוג ידעתי שלא מומלץ לאכול ממרח כבד לא חשבתי שיש בעיה עם כבד עוף מטוגן אשמח לקבל תגובה

זילפה שלומות. הפני את השאלה לרופא הנשים שלך. בברכה.

09/12/2021 | 10:29 | מאת: רואן

האם טחול מוגדל בערך 20ס״מ מחייב לידה קיסרית? האם יש סיכוי לקרע בטחול בלידה רגילה?

רואן שלום! השאלה שמעסיקה אותך צריכה להיות מכוונת לרופא הנשים שלך, או לכתובת רפואית בפורום.

רואן שלום. זוהי שאלה שצריך לכוון לגנקולוג.

15/10/2021 | 22:38 | מאת: ת

היי, חברה חדשה שנכנסה לשוק בישראל משווקת יין ללא אלכוהול בעל אישור חלאל (0.0%). בשיטה שלהם היין מיוצר בצורה רגילה ואז עובר תהליך שבו מוציאים את האלכוהול. האם זה נחשב לבטוח? האם אחוזים מזעריים שנותרים יכולים להשפיע על העובר?

שלום רב! אכן קשות מגבלות ההריון והצורך לחשוב את העובר ובריאותו במהלכו. לשאלות חשובות אלו הכתובת הינה רופא. מציעה שתתייעצי עם רופא הנשים שאיתו את מבצעת את מעקב ההריון.

04/08/2021 | 07:25 | מאת: רותם

שלום, מה עושים עם פחד להכנס להריון ? איך ניתן לדעת שהתחושה שזאת מעמסה פיזית גדולה מידי היא רק פחד- או שאולי אלה אינסטינקטים בריאים?תודה.

רותם שלום רב! חששות מהריון ולידה (טוקופוביה) יכולים להשען על סיבות רבות. אכן הריון כרוך בשינוי פיזי, וגם הבאת ילד כרוכה בשינוי רב בחיים. המידה בה שינויים אלו נחווים כמעמסה שעוברת את הגבול שנתפס כנכון או מייצרת חשש רב מדיי לפגיעה משתנה ותלוייה בגורמים רבים. ניתן להעזר במרפאות הממוקדות בבריאות הנפש של האישה או במטפלים העוסקים בכך כדי לברר או ללוות תהליכים אלו, כך שתתאפשר יכולת מיטבית לשאת את העומס שיכול להחוות, ואת החשש ממנו.

21/11/2020 | 20:55 | מאת: אורית

שלום , אני בשבוע 21 במעקב צמוד של צוואר הרחם כרגע הוא במצב תקין אך הרופא אמר שממליץ להמנע מקיום יחסים בשביל לא לאתגר את צוואר הרחם. כמובן אנחנו קשובים לרופא ולא מקיימים יחסים . השאלה שלי היא האם בעצם ניתן לבצע דברים אחרים פשוט ללא חדירה? האם לאישה מותר להגיע לאורגזמה ? האם זה גם אסור?

26/11/2020 | 14:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב זו שאלה שיש להפנות לגניקולוג בריאות שלמה דר' גבי אייזנברג רומנו

31/10/2020 | 23:55 | מאת: לולי

שלום רב, בתי עשתה בדיקת שקיפות עורפית והערך של pApp-a היה 0.13 הרופאה הסבירה לה שקיים סיכון של תחסמונת דאון ובנוסף סיכון בריאותי לה... סכנה של רעלת הריון, תסחיף ריאתי ועוד... מאז השיחה הזו בתי הפסיקה לתפקד ולא מפסיקה לבכות...נשמח לדעה נוספת

05/11/2020 | 14:14 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב צר לי לשמוע על המצב. אם מדובר בחוודת דעת נוספת לגבי הממצאים, יש להפנות את השאלה לגניקולוג. עם זאת, חשוב לציין כי יש אפשרות לסייע לבתך להתמודד עם המצב מבחינה רגשית- גם אם התגובה תואמת את הנסיבות. ניתן לקבל את הסיוע במרפאות לבריאות הנפש של האישה הציבוריות או במסגרות פרטיות. בריאות שלמה דר' גבי אייזנברג רומנו.

שלום אני מאוד רוצה היריון. חלום שלי להיות אמא. אבל יחד עם זאת אני ממש מפחדת. מפחדת איך הגוף שלי יהיה, מפחדת מהבדיקות,מפחדת מהלידה.מרגישה שזה תוקע אותי. מה עושים עם הניגוד הזה?? המצב ממש מייאש אותי...

26/10/2020 | 14:50 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

צהריים טובים המצב שאת מתארת יכול להתאים להגדרה של טוקופוביה ,מצב בו קיים פחד מהריון ו/או לידה, המייצר מצוקה/פגיעה תפקודית(למשל הרחבת המשפחה). לאחר אבחון מסודר, ניתן לטפל בנושא זה בעזרת טיפול פסיכותראפי (שיחתי) ובמידת הצורך, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי. את האבחון והטיפול ניתן לבצע במרפאות ציבוריות או פרטיות העוסקות בתחום בריאות נפש האישה.

06/10/2020 | 11:26 | מאת: מאיה (שם בדוי)

היי,אני בשבוע 33+4 להריון. ההריון הגיע לאחר טיפולי פוריות . יש לי חרדות איומות למוות בלידה של העובר, אני כל הזמן מדמיינת שאני באה ללדת ואומרים לי שאין דופק/שקרה משהו שחנק את העובר או כל דבר אחר. אין לי עם מי לדבר על זה כי ישר אנשים (ובעלי) אומרים לי : "אל תחשבי מחשבות שליליות" או "למה שיקרה משהו?" אני בן אדם חרדתי בטבעי ולפני הטיפולי פוריות עברנו הפלה בשבוע 11 . אני מרגישה שאם יקרה משהו לתינוק אני יתאבד. איך אוכל להתגבר על זה לקראת הלידה הקרבה? (מיילדים אותי בעזרת השם בשבוע 38 בגלל סכרת הריונית).

06/10/2020 | 12:26 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

צהריים טובים תכני החשיבה כפי שאת מתארת מייצרים מצוקה ועלולים להקשות עלייך להתכונן בצורה יעילה ללידה המתקרבת וההורות הצעירה. מציעה לך לפנות למסגרת טיפול המתמחה בבריאות נפש האישה (קיימות מסגרות ציבוריות או פרטיות) על מנת שיהיה אפשר לעזור לך למצוא דרכי התמודדות יעילות עבורך -קיימות אפשרויות טיפול שונות ויש להתאימן לצרכייך והעדפותייך. חשוב לפנות לטיפול בהקדם לאור שבוע ההריון המתקדם. בברכה דר'גבי אייזנברג רומנו

28/06/2020 | 14:58 | מאת: שושי

שלום, בת 30.. אני בהריון ראשון שבוע 4 ואני מפחדת מההריון והלידה פחד מוות... זה תמיד הפחיד אותי... אני גם מאוד ביישנית ואני יודעת שבקרוב יתחילו הבדיקות הפולשניות... ובלידה בכלל כולי חשופה (בכללי לא ברור למה צריך לחשוף פלג גוף עליון.. אבל קשה לי עם כל חשיפה שהיא)... אני לא ישנה בלילות וחושבת על זה... על הכאב אני מאמינה שאתגבר למרות שאני שומעת סיפורי זוועות אבל זה באמת פחד קטן אצלי.. אני לא יודעת איך אעביר כל כך הרבה שבועות בפחד כזה.. אני רוצה להיות אמא, שלא יובן שזה הריון לא רצוי.. אני פשוט בפחד גדול מהכל

02/07/2020 | 14:47 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום שושי המצב שאת מתארת מכונה טוקופוביה (פחד מהריון ומלידה) , הנובע משילוב גורמים פיזיולגים ופסיכולוגים. הטיפול בשלב זה הינו טיפול שיחתי המתבצע אצל אנשי מקצוע המתמחים בבריאות נפש האישה.ניתן לפנות לשירות הציבורי או למגזר הפרטי לקבלת טיפול. חשוב לטפל במצב מוקדם ככל האפשר על מנת להפחית את רמת הSTRESS במהלך ההריון ולאפשר לך איכות חיים וחווית הריון מיטבית. בריאות שלמה דר' גבי אייזנברג רומנו

ב"ה אם אני מתחיל לקחת הרבה מגנזיום מה הסיכוי שזה יוריד לי החרדות באופן משמעותי ?

05/03/2020 | 13:38 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב תוספים אמורים להנתן על פי צורך,מציעה להוועץ ברופא המשפחה לגבי המינון,לעיתים"הרבה"יכול לייצר נזק. בכל מקרה מגנזיום אינו טיפול מקובל לחרדה. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

12/02/2020 | 16:01 | מאת: אנונימית

היי, יש לי טוקופוביה ואני רוצה לטפל בה לפני שאני מתחתנת כי זה קריטי לבן זוג שלי שאני אכנס להריון. יש לך המלצות למי/לאן לפנות באזור המרכז/השרון?

13/02/2020 | 14:49 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

צהריים טובים יש אפשרות לפנות למרפאות הציבוריות לבריאות נפש האישה בבתי החולים(איכילוב,תה"ש,באר יעקב),ניתן לפנות למרפאות יעודיות דרך קופת החולים (כללית ומכבי)וכמו כן יש מרפאות ומטפלים העוסקים בתחום באופן פרטי .לצערי איני רשאית להמליץ בפורום זה על מטפל זה או אחר. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

08/02/2020 | 20:40 | מאת: NOT_FOUND

לילה טוב לכולם אני בהריון נוטלת סרנדה שלפני יומים העלו לי מינון כי לא היה שיפור אז העלו מ50 ל100 עדין אין שיפור לוקחת גם כל יום מג 1 לורווין ויוצא לפעמים שפעמים ביום עד כמה זה באמת מסוכן לעובר כבר מיואשת חרדות יש מישהי שבמצב דומה לשלי

11/02/2020 | 12:13 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב התרופות שאת נוטלת מותרות לאחר התייעצות עם הרופא המטפל לשמוש בהריון.מציעה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי חששותיך ובמידת הצורך לקבל הסבר נוסף לגבי ההשלכות האפשריות של הטיפול התרופתי על הריון,לידה והנקה. בברכה דר'גבי אייזנברג רומנו

23/01/2020 | 01:14 | מאת: אנה

שלום רב ,אני בהריון שבוע שמונה,יש ילדים, נשואה.מהתחלת הריון אני בחרדה ו פחד מלידה.יש לי מחשבות חוזרות שיקרה לי משהו או שאני אמות בלידה , מ הסיכונים אפשריים ,למרות שאני ידעת שחלק מהם נדירים.אולי זה נובע מהלידה קודמת טראומטית .לא יכולה לא לחשוב על זה ונכנסת עוד עמוק לזה,בעלי מנסה לתמוך אבל זה לא עוזר לי. מאוד רוצה לדעת איפה אני יכולה לקבל עזרה,תודה מראש.

26/01/2020 | 14:05 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב לאחר לידה שנחוותה כטראומטית יכולים להתפתח מגוון מצביםכגון פחד משני מלידה או תסמונת פוסט טראומטית. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות לבריאות נפש האישה (למשל באיכילוב או דרך קופת החולים במרפאות מסוימות) או למטפלים פרטיים העוסקים בתחום בריאות נפש האישה, על מנת לבצע אבחנה של המצב ולקבל טיפול מתאים. הטיפול הינו בד"כ טיפול פסיכותראפי שאופיו נקבע על פי התסמינים המטרידים את האישה. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

19/01/2020 | 10:16 | מאת: תמר

אני בהריון שבוע 7, האם לחץ נפשי במהלך ההריון פוגע בתקינות ההריון או בהתנהגות של התינוק בהמשך?....

26/01/2020 | 14:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב האמירה "לחץ נפשי" יכולה להתפרש בדרכים שונות וקשה לכמת את עוצמת הקושי מתוך דברייך. באופן כללי, התפתחותו של העובר תלויה במצבה היציב של האם הן מבחינה גופנית והן מבחינה נפשית מאחר והתינוק חשוף להפרשות מוליכים עצביים והורמונים שונים על יד האם כמו גם להתנהגות הבריאות שלה (למשל עישון בהריון או אכילה לא מאוזנת) המושפעת ממצבי "לחץ". במידה ומדובר בתופעה מתמשכת רצוי להוועץ באיש מקצוע על מנת להגיע לאבחנה נכונה ולשקול דרכי טיפול שונות. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

שלום, אשתי לא נרדמת כבר כמה לילות. היום קיבלה לוריוון מהרופא. העניין הוא שאנחנו מנסים להיכנס להריון והביוץ היה(כנראה)לפני שבוע. האם כדאי לחכות עד מחר ולבדוק אם יש כדור אחר או פשוט לקחת לוריוון? תודה

12/12/2019 | 09:45 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב LORIVAN אפשרי לנטילה בהריון, במידת הצורך ובכמות המינימלית האפשרית. לקבלת יעוץ טרטולוגי מפורט יותר ניתן לפנות למכונים הטרטולוגים השונים . עוד חשוב לציין כי אם בעיית ההרדמות נמשכת ,כדאי לפנות לרופא המטפל ולברר את הסיבה לכך מאחר והפרעות שינה הינן תסמין נפוץ במצבים שונים הדורשים לעיתים טיפולים ספציפים. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

07/12/2019 | 13:05 | מאת: איתן

הייעוץ הגנטי עשוי לאפשר לבני אדם להביא לעולם "תינוקות בהזמנה" - אילו חששות בעיני מומחה מלווים ברעיון זה?

12/12/2019 | 09:39 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב הפורום מיועד לשאלות ממוקדות בנושא חרדות מהריון ולידה, מציעה לעלות את השאלה בפורום המיועד לכך בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

23/11/2019 | 21:45 | מאת: הילי

בהריון שבוע 31, אילו טיפולים מומלצים להתקפי חרדה בהריון, למזער נזקים לעובר . מקבלת פקסאט חצי כדור ביום ,והחרדות מופיעות אחת לכמה ימים . אך ביל זאת בכל התקף מלחמת לפגוע בעובר .

27/11/2019 | 14:40 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום הילי מתיאורך עולה כי את נוטלת טיפול תרופתי,עם זאת יתכן כי המינון אינו מספק. מציעה לפנות לרופא מהטפל על מנת לדיין מינון מתאים. בנוסף ניתן להעזר בטיפול פסיכותראפי (שיחתי). בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

03/11/2019 | 03:58 | מאת: טל

ד"ר אייזנברג שלום, אני בהריון שבוע 6, לוקחת בחצי שנה האחרונה סרטרלין במינון 125 מ״ג, חוויתי התקף חרדה ראשון בהריון ( סה"כ 3 התקפים משמעותיים במשך חצי שנה) של 10 דקות עקב טריגר חיצוני שקרה ובעקבותיו החלו הפרעות בנשימה , נשימה לא סדירה ומצב של הלם. האם יכולות להיות השפעות על העובר עקב נשימה לא סדירה? האם לתרופה סרטרלין ( נגזרת של לוסטרל) יש השלכות על העובר ( ידוע לי שהתרופה נמצאת בקטגורייה c)? תודה על תשובתך.

03/11/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב התקף החרדה עצמו (המופיע בתדירות נמוכה ונמשך מספר דקות, כפי שאת מתארת)אינו מסכן את העובר. עם זאת המטרה היא להמנע מרמת סטרס מוגברת או התקפי חרדה תכופים במהלך הריון על מנת לאפשר התפתחות תקינה . תרופות מסוג SSRI- מותרות באופן עקרוני לשמוש בהריון מאחר וההשלכות של התרופה ,הידועות לנו כיום, אינן מסכנות את העובר (מבחינת מומים העשויים לגרום נכות/מוות) . מציעה עם זאת לפנות לקבלת יעוץ טרטולוגי או להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לקבל מידע נרחב יותר בנושא ולאור זאת לקבל החלטות מושכלות לגבי הטיפול בהצלחה.

07/11/2019 | 19:54 | מאת: טל

תודה על תשובתך. שאלה נוספת- אני מעוניינת להגיע למרכז בריאות נפש האישה באיכילוב, אך קופת החולים אינה מאשרת את טופס ה-17 לשם, אלא שולחת למרפאה אחרת. ( לרמת חן ופלורנטין) האם צריך לבקש משהו ספציפי להגיע לשם? איך אפשר להגיע אליך לייעוץ מיקצועי בדרך זו או אחרת?

18/10/2019 | 14:04 | מאת: דנה

שלום, קראתי לא אחת בפורום זה שהתקפי חרדה עלולים להזיק לעובר. מה בעצם הסכנה לעובר? האם התקפי החרדה יכולים להשפיע על ההתפתחות שלו?

23/10/2019 | 11:44 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב מדובר בשאלה מורכבת. אנסה לפשט את העניין. הפעלת מערכת הסטרס בהריון( למשל באישה הלוקה בהפרעת חרדה) עשויה להשפיע על התפתחות העובר מאחר והעובר נחשף לחומרים שונים המופרשים על ידי האם במצב זה. תוצאות החשיפה תלויות במשך ועוצמת החשיפה, שלב ההריון בו נחשף העובר ועוד. נתונים אלה יחודיים לכל אישה ולכן יש לשקול כל מקרה לגופו. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

02/11/2019 | 07:55 | מאת: דנה

תודה רבה. האם תוכלילספר באופן כללי מה יודעים על השפעת התקפי חרדה בשליש השלישי? גם מידע כללי יעזור. למשל- אישה שסובלת מהתקפי חרדה, בערך אחת ליום, התקפים די מינוריים (דפיקות לב מהירות, מעט סחרחורת, בחילה קלה) למשך כשעה, למשך כל השליש השלישי...? אני מנסה לשקול התמודדות לבד מול עזרה תרופתית, ומידע כללי יעזור לי בישקולים.

03/10/2019 | 07:49 | מאת: חסוי

שלום רב. אני יודע שהשאלה הזאת נשמעת כנראה מטופשת, אבל אני סובל מבעיות חרדה ואני מרגיש שאני צריך אישור. אני בן 17 ואתמול אומנתי במקלחת. ניקיתי את הזרע עם קצת סבון אבל ייתכן שנשארו שאריות כלשהן, כי אני לא יודע בדיוק לאן הזרע הגיע. אחרי הניקוי נפל סכין גילוח שנמצא במקלחת על רצפת המקלחת ואני חושש שיש סיכוי שאיכשהו נגע בו זרע שלי. אחרי כרבע שעה, אורחת בבית שלי בסביבות גיל 48 השתמשה במקלחת וכנראה שגם בסכין הגילוח כי הוא החליף מיקום אחרי שהיא יצאה. יכול להיות שהיא נכנסה מכך להריון? כן, אני יודע שכנראה שזה נשמע נורא טיפשי אבל משום מה אני באמת דואג. יש סיבה לחשש?

06/10/2019 | 12:23 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב ראשית ,אין מקום לחשש. עם זאת מציעה בכל זאת להתייחס לחרדה ממנה אתה סובל ולפנות לטיפול שיקל עליך וישפר את איכות חייך. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

25/09/2019 | 10:48 | מאת: מדלן

היי, אני נוטלת 60 מג פריזמה, ו200 מג סרקוואל בעקבות התקפי חרדה. עכשיו תודה לאל מאוזנת. מתכננת הריון, רציתי לשאול, כיום שיש לי התקף אני נוטלת ריבוטריל כ5 טיפות. האם ניתן יהיה ליטול גם בהריון את הטיפות? כמובן רק בזמן התקף חרדה.

26/09/2019 | 12:25 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב במהלך הריון עדיף ליטול תרופה המכונה LORIVAN שהיא מאותה קבוצת תרופות. הנטילה היא רק במקרה הצורך ומופסקת כחודש טרם הלידה. מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל. שנה טובה דר' גבי אייזנברג רומנו

02/09/2019 | 12:46 | מאת: ענבל

שלום, אני בת 35 נשואה מזה כמה שנים לבעל מקסים. בשנה וחצי האחרונות עלה הנושא של היריון והבאת ילדים להרחבת המשפחה. כחלק מהתהליך קיבלתי מרשם לחומצה פולית מהרופאה שלי ואת ברכת הדרך.. אבל מאז אני נמנעת מלקיים יחסים עם בעלי וגם כשמגיעה ההזדמנות בחודש אני נתקפת פחד ובכי מהרעיון על היריון. הפחד הזה היה טבוע בי כבר שנים, מהתהליך עצמו ועוד יותר מלחיצה אותי המחשבה על לידה. כרגע אנחנו במשבר ולא יודעים איך להתמודד עם הפחד שלי ואם זה משהו שיכול להרוס את הנישואין. אשמח לדעת לאן לפנות כדי לטפל בבעיה

05/09/2019 | 13:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב המצב שאת מתארת הינו מוכר ומכונה טוקופוביה (פחד מהריון ולידה), הטיפול בו הוא בד"כ בעזרת טיפול פסיכותרפי(שיחתי), המתבצע על ידי אנשי בריאות הנפש המתמחים בבריאות האישה. ניתן לפנות למרפאות בריאות נפש האישה במגזר הציבורי או במגזר הפרטי לאבחון וטיפול. בהצלחה

27/08/2019 | 14:35 | מאת: יסמין

שלום רב. אני בת 39 נשואה+2, מטופלת מאז הצבא(20 שנה) בהפרעות חרדה ע"י ציפרמיל/רסיטל. בשנים האחרונות כמעט ולא חוויתי התקפי חרדה, כולל בשני ההריונות והלידות ואפילו שקלתי להפסיק את הטיפול התרופתי. לפני כשבוע עברנו לבית חדש ובבוקר של המעבר התחיל פרץ בכי שהפך להתקף שלא עוזב עד עכשיו. במהלך השבוע הזה לקחתי פעם ביום חצי כדור לוריוון כדי להצליח לתפקד ואתמול גיליתי שאני בהריון. האם הלוריוון עלול לפגוע בעובר?כמו כן העליתי את המינון של הרסיטל מ 20 מ"ג ל 30 מ"ג, האם זה עלול להשפיע?וכמה זמן עד שארגיש הקלה מרגע שהעליתי את המינון? תודה רבה רבה

05/09/2019 | 12:57 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב ניתן להשתמש בLORIVAN בהריון, עדיף ליטול במינון הנמוך ביותר האפשרי ולא באופן רציף, על מנת לא לגרום להתמכרות.מומלץ לא להשתמש בחודש האחרון להריון,על מנת למנוע תסמונת גמילה אצל הילוד. השפעת עליית מינון הרסיטל מורגשת תוך שבועיים- שלושה בד"כ. עם זאת הייתי ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת לבצע איזון ומעקב תרופתי בצורה מבוקרת. בהצלחה

בת 22.5 בריאה בדרך כלל, נוטלת מעל לחצי שנה גלולות זואלי מקפידה לקחת בזמן ולא מפספסת אף גלולה. בגלולה ה22 קיימתי יחסים בבוקר, בשעה 13:00 נטלתי את הגלולה ובערך בשעה 17:00 שלשלתי פעם אחת. האם יש לי סיבה לדאוג? היום אני בגלולת הפלצבו השלישית וטרם קיבלתי מחזור (גם כאבי המחזור טרם הופיעו)

01/08/2019 | 09:17 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב זו שאלה שיש להפנות לגניקולוג בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

17/06/2019 | 09:40 | מאת: אנונימית

שלום רב, כמעט בשבוע 16 להריון השני, כאשר הראשון הסתיים בהפלה נדחית סביבות שבוע 6 (לקח כחודש ימים לאבחן שעסקינן בהפלה נדחית כי לכאורה הייתה דינמיקה בגדילה). מאז אני בטיפול פסיכולוגי שהטיב עם מצבי לרבות שינויים שעשיתי לטובה בחיים. עם זאת, מהרגע שנודע לי על ההריון הנוכחי נכנסתי לחרדות ולבהלה שחלילה יכול להיגרם נזק לעובר אפילו על ידי דברים שאני עושה. לפעמים המצב מגיע עד כדי התקף חרדה ממש. אני חושבת שטיפול פסיכולוגי לא מטיב עם מצבי וכי אני כבר מצויה במצב של תשישות נפשית ממש כתוצאה מכך הבהלה - אני בוכה כשאני חושבת על כל הסיטואציה, לפעמים ממש יש לי פגיעה בתפקוד. בעלי לא תומך ברעיון של נטילת כדורים, אולם אני בשלב הזה מחפשת טיפול כדי לא לאבד את זה לגמרי.

17/06/2019 | 15:09 | מאת: אנונימית

בנוסף נוצר מעין מעגל סגור - אני חרדה על שלום העובר בגלל דברים שעושה (תנועות לא תקינות, חבלות) ואז אני חרדה על ההשלכות של החרדה על ההריון. עד כה הבדיקות, כולל הסקירה היו תקינות. אבל אני מפחדת שאני פוגעת בשלום העובר שלי עם כל החרדות. האם המצב עוד הפיך? האם הנזק הוא מצטבר לעובר?

20/06/2019 | 14:38 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב כאשר רמות החרדה גבוהות, לעיתים יש קושי להתייחס לתכנים במסגרת טיפול פסיכותראפי. במצבים אלה בהחלט מומלץ לשקול תוספת טיפול תרופתי על מנת קודם כל להפחית את רמות החרדה ולאפשר תפקוד תקין ורווחה נפשית ובהמשך לאפשר את קיום הטיפול שאמור לסייע למטופלת במהלך ההריון. מציעה לפנות ,בליווי בן זוגך להתייעצות עם פסיכיאטר המתמחה בתחום בריאות נפש האישה, על מנת שישקול יחד איתכם ויסביר את משמעות נטילת הטיפול התרופתי במהלך ההריון ואם יש צורך גם לאחר לידה ובמהלך הנקה.

11/06/2019 | 14:42 | מאת: דנה

שלום דוקטור, מה שאני מתארת כבר נגמר, אבל ברצוני לברר מה זה היה: בחורף האחרון הייתי בערך חצי שנה אחרי לידה. היו לי הרגשות רעות: הייתי בוכה הרבה, מרגישה שהכל רע לי וזה אף פעם לא יישתפר, הייתי מאד עייפה כל הזמן, הרגשתי שקשה לי להנות מדברים שאני אוהבת (קשה לי להסביר... מקווה שזה מובן), הייתה לי תקופה שהייתי בטוחה שאני עומדת למות בחודש הקרוב (בסוף החודש עבר ולא מתתי... :-) ) אבל למרות זאת, תפקדתי בבית ובעבודה כרגיל- סדר יום מאד תובעני, קמתי כל יום מוקדם ועשיתי הכל מצויין (במבט לאחור אני מעריצה את עצמי...) לא הייתה לי שום מחשבה לפגוע בעצמי או באחד הילדים חס וחלילה. זה עבר לבד אחרי חודשיים בערך, אני חושבת בגלל הסיבות הבאות: בעלי מאד תמך בי רגשית וטכנית, החלפתי עבודה לעבודה נינוחה יותר, התינוק גדל והתחיל ליון טוב יותר, התחלתי לעשות פעילות גופנית קלילה אבל קבועה. האם זה נראה כמו דיכאון? או סתם אמא עייפה שלא מספיק התאוששה מהלידה (בחופשת הלידה שלי שיפצנו ועברנו דירה ובקושי נחתי)... היום אני מרגישה טוב (כבר כמה חודשים) והכל עבר, אבל חשוב לי להבין מה עבר עלי ואם זה יכול לקרות שוב. תודה מראש!

13/06/2019 | 13:30 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום דנה מתיאורך עולה כי מדובר בסמינים בעלי אופי דכאוני חרדתי, אך אין יכולת לקבוע ללא בדיקה אם אכן מדובר בהפרעת מצב רוח , תגובה הסתגלותית או בעיה אחרת.על מנת להגיע לאבחנה נכונה דרושים פרטים נוספים, כולל היסטוריה גופנית, פסיכיאטרית ,משפחתית ועוד. בכל מקרה המודעות היא חשובה ובמידה והתסמינים נשנים ,ממליצה לפנות לאיש טיפול שיוכל לאבחן את המצב ולסייע. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

25/02/2019 | 14:29 | מאת: חגית

שלום רב, האם ידוע לך על קבוצות תמיכה באזור המרכז בנושא טוקופוביה (פתח תקווה והסביבה)? אני מחפשת אחת כזו אבל עד כה לא הצלחתי למצוא. אשמח לעזרה! בברכה, חגית

01/03/2019 | 08:18 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום חגית לצערי לא ידוע לי על קבוצה בנושא זה המתקיימת כעת. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

27/01/2020 | 20:48 | מאת: לינה

חבל שאין, זה היה היה כל כך עוזר.

21/02/2019 | 22:06 | מאת: נעמה

שלום קצת ארוך, כי המצב שלי קצת מורכב... אני בת 31, נשואה מזה 5.5 שנים, בלי ילדים. עד עכשיו השתמשנו באמצעי מניעה כי גם בעלי וגם אני לא רצינו ילדים. בשנה האחרונה בעלי כבר רוצה ילדים- הוא בן 43. אני לצערי עדיין לא מתחברת לנושא של ילדים אני בת יחידה במשפחה, ואף פעם לא הרגשתי קשר או חיבה מיוחדים כלפי ילדים כל ביטויי החיבה שבד"כ אנשים מבטאים כלפי ילדים קטנים- בשבילי כל זה זר בנוסף אני מרגישה שכבר התרגלתי לחיים של עצמאות, שאני חיה בשביל עצמי בעיקר. חוששת שיהיה לי מאד קשה להעניק לילד חום ואהבה ולפנות לו הרבה מקום בחיים שלי... מפחדת שלא אצליח להתחבר לילד .. חוששת שכל הזמן אהיה מתוסכלת מכך שאני צריכה לטפל בו.. אני סובלת מזה כמה שנים מ-OCD, התקפי חרדה ודיכאון משני לחרדה- מטופלת בכדור נוגד דיכאון. חוששת שמצב הנפשי שלי יצא מהשליטה בהריון ובמיוחד לאחר הלידה! כמו כן מפחדת מהשינוי הגדול שילד יביא עימו ...מהאי וודאות- איך יתנהל הריון, לידה? איך אצליח להתמודד אח"כ ולהסתגל למצב החדש? אני לא מתמודדת כ"כ טוב עם שינויים באופן כללי. אבל מצד שני- אני גם מאד מפחדת להישאר לבד, בלי ילדים....אני בטוחה שזה לא יהיה נכון ושאני מאד אצטער בהמשך אם אחליט לא להביא ילדים... עכשיו אנחנו כבר תכננו להתחיל ניסיונות להיכנס להריון אבל אני מרגישה בלב שלי שאני לא באמת רוצה את זה .. ומאחלת שזה לא יקרה מהר. המצב הסתבך לאחרונה כי הלכתי לרופאת נשים לבדיקות כלליות. והתגלה שיש סיכוי שתהיה לי בעיה להיכנס להריון כי לפי בדיקות דם ניתן לראות שהפוריות שלי ירודה לעומת מה שמצופה בגילי .. AMH נמוך -וזה רק הולך ומחמיר עם הגיל. הרופאה אמרה שצריך להזדרז עם הריון ואפילו ממליצה להתחיל טיפולי פוריות בהקדם- אם לא אצליח להרות באופן טבעי בחודשים הקרובים. אני מבינה שנכון להתחיל ניסיונות כניסה להריון ממש בקרוב ולא לדחות את זה יותר אם אני רוצה שיהיו לי מתישהו ילדים. אבל קשה לי שאני מתחילה תהליך כ"כ משמעותי כשבפועל הלב לא שלם עם זה.. מצב שני כבר מתחילה להיות בלחץ של זמן.. אני מבולבלת ולא יודעת איך להתגבר על הקושי הנפשי שלי כי אני חושבת שזו בעיה יותר משמעותית מבעיית פוריות פיזית אפשרית. אני רוצה מאד לשנות את הגישה לכל הנושא של הריון ואימהות ולרצות את זה באמת. האם יש לכם עצה בשבילי? בתודה, נעמה

01/03/2019 | 08:24 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום נעמה מדברייך עולה כי קיימים מספרים מרכיבים להתלבטות שלך. הפרעות חרדה ומצב רוח יכולות להיות מנוהלות היטב בעזרת טיפול תרופתי ומעקב רפואי מתאים במהלך ההריון ולאחריו ובמידה ויש צורך באיזון תרופתי או בהתאמת טיפול להריון, רצוי לקיים התערבות זו טרם ההריון עצמו. לגבי תחושותייך בנושא הבאת ילדים לעולם, חשוב לדיינן במהלך טיפול פסיכותראפי הממוקד בנושא זה, בכדי לאפשר לך מרחב חשיבה פתוח ככל האפשר וקבלת החלטה שאת שלמה עימה. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 35