פורום משפט ורשלנות רפואית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
1770 הודעות
1317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "רשלנות רפואית" ולפורום "רפואה ומשפט".
27/02/2003 | 17:04 | מאת: עמית

שלום רב אני בחור כבן 27 במהלך שרותי הצבאי עברתי התקלות בלבנון ,שלאחריה הורד הפרופיל הנפשי שלי. כחלק מהטיפול נשלחתי לחופשה של כ8 חודשים בבית. כתוצאה מאותה חופשה כפויה, שבא לא ניתן לי טיפול כפצוע הלם (מאחר וטיפול בהלם קרב מטופל רק כחייל מילואים ולא כחייל סדיר) החלה ירידה בתפקודי . אבקש לשמוע מימך חוות דעת לגבי תביעת צהל להכרה בי כנכה תודה מראש עמית

14/03/2003 | 11:45 | מאת:

עמית שלום, קשה להשיב לשאלתך ממיעוט הפרטים שמסרת. כדי להגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל עליך להגיש תביעה נגד קצין התגמולים. כאזרח תוכל להגיש התביעה במשרד קצין העיר הקרוב למגוריך. תנאי להכרה בתביעה הוא רישום בתיק הרפואי שנעשה בזמן שירותך, וזאת כדי להוכיח קשר סיבתי בין החופשה בת 8 חודשים בבית ומצבך הנפשי. תהיה בריא.

27/02/2003 | 10:22 | מאת: חיים

ביקשתי מהמקום שאני מטופל בו אישור על כך שאני נמצא בטיפול, הביאו לי את האישור וביקשו ממני לחתום על ויתור סודיות, את האישור אני אצטרך לתת כנראה למעסיק שלי, השאלה שלי אם הויתור על הסודיות שחתמתי במקום שבו אני מטופל יכול לאפשר למעסיק או למי שיקבל את האישור לברר פרטים לגבי הטיפול, או שזה נועד רק לצורך הוצאת האישור. בתודה מראש

28/02/2003 | 01:21 | מאת: אורח

ויתור על סודיות בכלל, וסודיות רפואית בפרט, משמעו, שהגורם שביחס אליו ויתרת על סודיות יכול למסור כל פרט בנוגע אליך לגורם שלו חתמת על ויתור הסודיות !!!, וזאת, ללא קשר לחוקים בדבר חסיון רפואי או כל חסיון אחר ( למשל בין עו"ד-לקוח ). כמו כן, יש לברר מהי התקופה שלגביה חל הויתור שלך על סודיות ... !!!, בכל מקרה, אנוכי מציע לך לשקול מחדש את נכונותך לחתום על מסמך ויתור סודיות לאיזשהו גורם, ולוודא שלא ייעשה במידע שימוש לרעתך.

14/03/2003 | 11:39 | מאת:

חיים שלום בהמשך לתשובה שניתנה ע"י האורח שהיא נכונה ברמה העקרונית אבהיר כי היקף הויתור שנתת ייגזר מנוסח כתב הויתור. ככל שנוסח הוא גורף יותר ולמספר גורמי רפואה כך גם הויתור. בעיקרון הויתור אינו מוגבל בזמן אך גם זה תלוי בנוסח כתב הויתור. בקיצור כדי להשיב לשאלתך עליך להציג את נוסח כתב הויתור לעו"ד.

26/02/2003 | 14:52 | מאת: לאה

אמי בת 75, חולת סכרת ולחץ דם, עברה צינטור לפני שנתיים. היא הופנתה לצינטור , למרות שלא היתה מאוזנת עם הסוכר. למחרת בבוקר היא קיבלה ארוע מוחי קשה. בזמן ההמתנה לשיקום, לאחר תלונות רבות על כאב ברגל ימין, לאחר מספר ימים נעשתה לה בדיקת דופלר, ובה נמצא שיש לה פסבדו אנוריזמה במקום שממנו ביצעו צינטור. היא היתה בבית חולים עוד 5 שבועות מרותקת למיטה , ובסוף העברנו אותה לתל השומר, שם סגרו את הפסדואנוריזמה ע"י זריקה. כתוצאה מארוע מוחי ושהות ממושכת בבית חולים בעקבות פסדואנוריזמה אמי נשארה נכה, מוגבלת מאוד בתנועה, סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין, מטופלת בתרופות פסיכיאטריות ( בליהצלחה גדולהנ) בגלל הדיכאון . בבית היא בקושי יכולה ללכת עם הליכון בחוף עם כיסא גלגלים. טהיא זקוקה לעזרה בכל הפעולות. יש לי הרבה סיפורים על רופאים שטיפלו בה במהלך שנתיים - והכל נראה לי כמו רשלנות אחד מתמשכת. האם צינטור עם תוצאות כאלה וכל מה שהיה אחרי זה - זה רשלנות גם בעינע החוק? אם כן מה לעשות? בתודה, לאה.

27/02/2003 | 02:20 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

סביר להניח שבשל מחלות הרקע (סכרת, יתר לחץ דם) יהיה קשה ביותר להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לאמך לבין רשלנות לכאורה בטיפול. תהיו בריאים.

27/02/2003 | 07:54 | מאת: לאה

כלומר, אם לאדם יש מחלות רקע, כל מה שעושים רופאים - זה לא רשלנות. נראה לי מאוד לא צודק, היא נכנסה לצינטור על הרגליים - יוצא בכיסא גלגלים במצב סעודי. היא היתה מאושפזת 5 שבועות בב"ח עם פסדואנוריזמה, כאשר בבית חולים אחר ניתן היה לטפל בבעיה תוך 5 דקות - ואף אחד לא אמר לנו שיש את הטיפול הזה. חצי שנה אחרי זה, היא היתחילה להשתקם, אז בגלל שאף אחד לא רשם לה FUSID, שוב קיבלה בצקת ראות- דבר שגרם לירידה בתפקוד הלב .

האם אדם ששתה חומר ניקוי להסרת שומנים הנמצא בכל בית וניגש לב"ח בתוך פחות משעה דינו מוות ולא ניתן להצילו(כך קרה). האם זו רשלנות רפאית? האם ניתן לדרוש את הליך הטיפול(הניירת) ע"מ לדעת אם לא הוזרק בטעות חומר האסור לחולה זה בשל רגישותו לחומר זה. אם כן הוזרק האם זו רשלנות ואם לא הוזרק אך בכל זאת נגרם מוות בשל קריסת מערכות דום לב וכיו"ב האם גם אז זו רשלנות. והאם אי ציון החברה היצרנית על גבי האריזה את מידת הרעילות והסכנה ו/או את הטיפול המיידי הנחוץ במקרה של שתיה עד להגעה לב"ח הינה עילה לתביעה .חומר זה נמצא כמעט בכל בית ויש הנחיות לטיפול במקרה של נגיעה בעיניים וכיו"ב אך לא במקרה של בליעה. תודה יניב

27/02/2003 | 02:16 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

בהחלט ניתן לבקש העתק מהתיק הרפואי בבית החולים שבו טופל הנפגע. לגבי סיכויי הצלחת תביעה במקרה כזה: סביר להניח שבליעת הרעל היא שגרמה למוות, ולכן לא בטוח שתביעה בגין רשלנות רפואית מתאימה כאן. מכל מקום, יש לבחון זאת על פי הרשומה הרפואית, לאחר שתתקבל. לגבי אחריות החברה היצרנית: האם מי שבלע את הרעל הוא קטין או אדם מבוגר? במידה ומדובר במבוגר- מדוע בלע את החומר? האם לא נרשם על גבי האריזה שמדובר בחומר רעיל?

ד"ר כרמית טל שלום ראשית תודה על התיחסותך החומר נלגם בטעות הואיל וזה היה בתוך כוס על שיש המטבח, על האריזה לא מופיע הסימן, רעל ו/או הגולגולת עם האיקס, כתוב לא למאכל , להרחיק מידי ילדים . עוד כתוב בקטן "חומר קרובזורי ..."משהו כזה. וכן כי במקרה של נגיעה בידיים ובעיניים יש לשטוף ולגשת לבה"ח. לא מוסבר מה לעשות במקרה של בליעה ואכן לא ידענו מה לעשות. הואיל ולאחר שטיפת הפה, חשב אבי כי השפעת החומר חלפה , הוא לא רץ לבה"ח אלא לאחר מס' דקות בהן הרגיש כנראה מעט צריבה. ולאחר כשעה בבה"ח כאמור נפטר. ד"ר כרמית טל, עו"ד כתב/ה: > > בהחלט ניתן לבקש העתק מהתיק הרפואי בבית החולים שבו טופל הנפגע. > לגבי סיכויי הצלחת תביעה במקרה כזה: סביר להניח שבליעת הרעל היא > שגרמה למוות, ולכן לא בטוח שתביעה בגין רשלנות רפואית מתאימה כאן. > מכל מקום, יש לבחון זאת על פי הרשומה הרפואית, לאחר שתתקבל. > לגבי אחריות החברה היצרנית: האם מי שבלע את הרעל הוא קטין או אדם > מבוגר? במידה ומדובר במבוגר- מדוע בלע את החומר? האם לא נרשם על > גבי האריזה שמדובר בחומר רעיל?

25/02/2003 | 14:27 | מאת: עידו

לאחרונה ניגשתי לבדיקה בקליניקה און, לגבי טיפול , עשו לי אבחון קצר, והרופא שם החליט לתת לי תרופות טבעיות שאין לי מושג מה הם, כמובן שהפעילו עליי לחץ לקחת את הטיפול מבלי שהיה לי זמן לחשוב על כך, ואכן כך עשיתי לאחר מספר ימים כאשר הבנתי ועשיתי בדיקות אצל אורולוג שהבעיה היא לא פיזיולוגית אלא בעיה פסיכולוגית וכאשר הבנתי שעשיתי טעות שניגשתי לקליניקה און, ביקשתי להפסיק את הטיפול, כזכור הייתי שם רק פעם אחת, ולקבל החזר כספי בניכוי דמי הביקור הראשון וה "תרופות", אחרי סחבת של כמה טלפונים וע שהצלחתי לתפוס את מה שנקרא שם שירות לקוחות הודיעו לי שהם לא מוכנים לתת החזר כספי וכי זה לא נהוג אצלם,הם מבחינתם סגרו את התיק שלי וחוץ מזה הם לא מוכנים לעשות כלום בנידון, רציתי לדעת מה האפשרויות שלי בנושא זה. בתודה מראש

27/02/2003 | 02:09 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

לכתוב מכתב אל מנהל הקליניקה ולבקש החזר.

09/03/2003 | 02:29 | מאת: ש.י. עו"ד

וגם לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות

24/02/2003 | 19:52 | מאת: יוספה

שלום רציתי לשאול האם המיקרה שעומדת להציג לפניכם יכול להחשב כרשלנות רפואית והאם הוא מהווה עילה לתביעה משפטית? היה לי סרטן השד, עברתי ניתוח כריתה של 2 השדיים ועברתי סידרה של טיפולים כמוטרפים. סיימתי את הטיפולים באפריל 2001 ומאז הייתי במעקה ונחשבתי כ"בריאה". ליפני כ8 חודשים סבלתי מכאבי גב קשים וכמובן שהופנתי לכל הבדיקות הרלוונטיות : התחלנו בצילום שהראה שיש לי שיברי דחיסה בחוליות D11+12 ממצאים אלו הובילו אותנו לבדיקת CT ולמיפוי עצמות . בCT אכן ניראו שיברי הדחיסה ללא שום מימצא נוסף ומיפוי העצמות פורש כתקין. עם מימצאים אלו ניגשתי לאורטופד ,שלאחר התיעצות בהדסה, טען שממצאים אלו הם שברים ישנים ושפזיוטרפיה תעזור ואכן פיזיוטרפיה עזרה ושיפרה לי את כאבי הגב ועכשיו מגיע המיקרה עצמו: ליפני חודשיים (חצי שנה לאחר הסיפור הנ"ל) בבדיקת מרקרים שיגרתית (לפני מעקב של האונקולוגית) המרקר CEA עלה לרמה שגבוהה מהנורמנ ושוב היפנו אותי לכל הבדיקות :CT מיפוי עצמות וקולונוסקופיה. בדיקות הCT ומיפוי העצמות הראו ופורשו שיש לי גרורה בעמוד השידרה בחוליה S1 .וכאשר פנו לשם השוואה לCT הקודם ראו שגם בCT שנעשה חצי שנה קודם כבר אפשר היה להבחין בגרורה זו אך מי שפיענח את הCT לא ראה זאת. האם אין בכך רשלנות שיכולה לעלות לי בחיים? האם אין בכך רשלנות שמנעה מימני לקבל טיפול כבר בשלב שבו הגרורה היתה מאד ממוקדת וקטנה שאפילו לא נראתה במיפוי? אשמח לתשובה מישום שזה מנקר לי במוחי תודה מראש יוספה .

24/02/2003 | 23:23 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

ראשית, אני רוצה לאחל לך החלמה מהירה ומלאה. שנית, האם נרשם במפורש בתיק הרפואי שניתן היה לאבחן את הגידול לפני שנתיים בצילום הסי.טי הישן? בנוסף, במידה ואת פנויה כעת לנהל מלחמה במישור המשפטי את יכולה לפנות לאחד מעורכי הדין המתמחים בתחום הרשלנות הרפואית כדי שיסביר לך מהם הסיכויים של תביעה מסוג כזה. לחלופין, את יכולה להתמקד כעת במאבקך במחלה וכאשר תחלימי תבחני את המישור המשפטי. תהיי בריאה ובהצלחה.

25/02/2003 | 00:27 | מאת: יוספה

נתחיל בתודה רציתי לתקן אותך שהסיטי שנעשה היה ליפני כ8 חודשים. לא מארמינה שכתוב זאת בתיק אך העובדה שניתן היה ליראות זאת כבר בסיטי הקודם נאמרה לרופאה האונקולוגית שלי בטלפון כשאני יושבת בחדרה והיא אמרה לי זאתץ כרגע אכן עסוקה במלחמה במחלה אבל אולי בעתיד.... ואולי בעלי וילדיי שעדיין קטנים... שוב תודה

25/02/2003 | 23:09 | מאת: HGRH,nav

23/02/2003 | 23:28 | מאת: בר.

לכבוד :עו"ד דיוויס יונתן . לפני כ-4 שנים נחבל בנינו היום בן 12 מנפילה באופניים בפנים בבסיס האף בצד שמאל. תוך שאנו סופגים את הדם נסענו ללא היסוס לבית החולים וניגשנו למיון טראומה,ושם ללא כל מתן טיפול ועריכת בדיקה רפואית ראשונית לאבחון מצבו ע"י הצוות הרפואי נאמר לנו בעל פה לגשת לרופא א.א.ג-במחלקת א.א.ג הרופא ניקה את האיזור,ביצע תפירה בבסיס האף בצד שמאל וסגר בתחבושת. ונשלחנו הביתה לא לפני שנאמר לנו לדאוג להוריד את התפרים בעוד 10 ימים במרפאה אליה אנו שייכים.לא ניתן לנו מכתב כלשהו ולא המלצה לטיפול רפואי למחרת בבקר בנינו החל בהקאות מרובות,החום עלה ,חש כאבי ראש וחולשה. הזמנו אמבולנס(וחזרנו) נסענו למיון טראומה,רק שהפעם הופננו בעל פה למיון ילדים.שם ערכו בדיקת דם וצילום חזה ונמצא כי קיים חשש לזיהום בדם,והוחלט על אישפוז בנינו בכירורגית ילדים.כיצאנו ממיון ילדים הרגיש בנינו סחרחורת התעלף ונפל(מופיע ברישום הרפואי) ללא כל עזרה מצד הצוות הרפואי הרמנו את בנינו ופנינו בכוחות עצמנו למחלקה,השכבנו אותו במיטה כשהוא באפיסת כוחות האחות חיברה אינפוזיה ופרפר לוריד כף היד ממנו ניתנה בהזרקה האנטיביוטיקה רק בשעות הערב החל בנינו מתאושש וחוזר לעצמו .בכל אותם ימי האישפוז היינו צמודים למיטת בנינו 24 שעות כשאנו מתחלפים ביננו.כך זה נמשך 4 ימים רצופים עד השחרור . ביום השחרור התבקשנו להמשיך את שהיית הבן בבית עוד 5 ימים נוספים עם אנטיביוטיקה. * היום אני מבקש בעזרתכם לברר האם לאור הנסיבות הנ"ל יש מקום להגיש תביעה. ברשותי גם הטופס המקורי שבו מציין הרופא ממיון ילדים שבנינו שוחרר- (בפעם הראשונה) ממיון טראומה ללא אנמנזה או בדיקה רפואית וללא חתימת רופא. דבר המעיד על עצמו. דבר שלדעתי הביא להחמרה במצבו של בנינו גם בהסתמך על כך שנראה שהטיפול היה שגוי ולא נאות .אי עריכת בדיקות רוטיניות חיוניות,אי הערכת מצבו -ובדיקות משלימות גם לאחר התפירה באף,העדר רישום רפואי ותיאום בין הרופאים.כשהבן התעלף ונפל על מי חלה חובת הזהירות? לדעתי קיימת סטייה מן הטיפול הסביר עד כדי סיכון החולה,לכל זאת יש לקחת בחשבון את ההוצאות הרפואיות ,כאב וסבל,הפסדי שכר והוצאות נוספות. * מודה על התיחסותכם ,בתודה מראש . בברכה משפ' בר.

24/02/2003 | 08:56 | מאת: ר.ל.

נו נו נו.... אתה נסחף... קודם כל להוכיח שהייתה כאן רשלנות או התרשלות... והנזק? הרי אתם לאחר 24 שעות היגעתם לבית החולים. ועכשיו הילד בריא. נו? אתם צריכים לעשות חשבון כלכלי - ומחוץ אולי למכתב נזעם ככל שיהיה שתוציאו למנהל בית החולים - או למנהל המחלקה - אני לא רואה שום טעם אחר

24/02/2003 | 16:44 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

גם אני הבנתי, כמו עו"ד ד"ר רן לין , שהילד הבריא וטוב שכך. לפיכך, למרבה מזלכם, אין לכם עילת תביעה בשל היעדר אלמנט הנזק. במידה ולא הבנו אתכם נכונה, אנא השלימו פרטי הנזק הרפואי שנותר אצל הילד (אם אכן נותר נזק כזה). מכל מקום, אם לדעתכם הצוות הרפואי לא נהג כראוי, הרי שיש טעם לפנות אל משרד הבריאות בתלונה וגם אל מנהל בית החולים.

22/02/2003 | 00:24 | מאת: יורם

שלום רב אני נפגעתי פיזית בעור הפנים מהתרופה "רואקוטן". התרופה נלקחה עקב אקנה בגב בלבד, אך גרמה לי לנזקים בלתי הפיכים בעור הפנים ולמצב בו אני חייב להתמרח בקרמים מיוחדים מחו"ל. רופאי עור רבים אליהם פניתי ע"מ לקבל חוו"ד מילאו פיהם מים והתפתלו בתירוצים שונים ומשונים מדוע לא יוכלו לתת לי חוו"ד. חלקם אף הודה בפני שהם עובדים עם החברה היצרנית ואין להם עניין לצאת נגדה. מה הם לדעתך האפשרויות שפתוחות בפני ע"מ לקבל בכל זאת חוו"ד?

22/02/2003 | 10:14 | מאת: ד"ר בן-יוסף

חבל על הזמן אין שום קשר בין התופעות בפנים לתרופה

22/02/2003 | 23:35 | מאת: יורם

אני מאוד מודה לך שגילית לי שאין קשר לתרופה. אותם רופאים בכירים ששוחחתי עימם ושהצביעו על קשר לתרופה לא יודעים מה שהם מדברים. היכולת שלך להגיע למסקנה זו בנחרצות כזו בלי לראות אותי או לעיין בתעוד הרפואי שלי הופכים אותך לסופר דוקטור בעיני. אפשר להתייעץ איתך בעוד תחומים?

22/02/2003 | 16:31 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

למיטב ידיעתי, התופעות שתיארת בעור הפנים אינן בגדר תופעות לוואי ידועות ומוכרות לתרופה שציינת - ROACCUTANE. מדוע אתה סבור שהתופעות בעור הפנים קשורות לתרופה זו דווקא?

17/02/2003 | 14:11 | מאת: נדב

שלום לכולם אני רופא משפחה, ולאחרונה נפתח חדר כושר חדש ליד מרפאתי. אני מקבל מדי יום עשרות פניות של מטופלים לקבלת אישור רפואי להתאמן בחדר כושר. הבעיה, היא שאני חושש לחתום על הטופס הכללי שניסח המכון, מחשש לתביעות עתידיות. האם יש נוסח אחיד, מומלץ וכו'? תודה רבה...

17/02/2003 | 23:14 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

מדבריך נשמע כאילו מטופלים ה"עוברים" ברחוב ומצבם הרפואי איננו מוכר לך אישית מבקשים שתתן עבורם אישור כשירות רפואית לחדר כושר. האם הבנתי אותך נכון?

18/02/2003 | 12:52 | מאת: נדב

הכוונה היא גם למטופלים וותיקים, שאני יודע שאין להם בעיות גופניות חריגות, ושמצבם הכללי הוא תקין. אך אין באפשרותי לדעת (ללא בדיקות נוספות כגון בדיקות מאמץ וכו') האם "הנל כשיר להתאמן בחדר כושר". ברצוני לציין שמהתייעצות עם עמיתיי נוכחתי לדעת שאין איזשהו נוהל קבוע ואחיד ורופא הישר בעיניו יעשה: יש המחמירים ויש שלא רואים כל בעיה בחתימה על נוסח כללי ללא כל בדיקה נוספת.

15/02/2003 | 21:16 | מאת: אביבית ואריאל.

לעו"ד שלום רב. אישתי הייתה בטיפולי פיריון ולאחר בטיפוליי הפרייה חוץ גופית באחד המרכזים הרפואיים במרכז הארץ. טיפולי הפיריון כללו הזרקת זריקות יום יומיות של תרופות כגון מנוגון וגונל-אפ וכוריגון. לאחר 3 ניסיונות הפרייה חוץ גופית שלא הצליחו .נקלטנו להריון ספונטני. בשבוע 17 להריון אישתי גילתה גוש בשד שהתברר כממאיר. היא עברה במהלך ההריון 2 טיפולי כימוטרפייה ולאחר הלידה עוד 4 טיפולים. לאחר היא עברה הקרנות. כיום אנו כחודש לאחר סיום הטיפולים ויש לנו תינוק חמוד בן 5 חודשים וחצי. שאלתי האם יש בסיס לתביעה מישפטית כנגד אותו מרכז רפואי וכנגד משרד הבריאות על נתינת טיפול שלאחריו התפתח סרטן שד? האם ניתן להוכיח קשר?[הטיפול כלל נתינת הורמונים בכמות גבוהה]. מה דעתך?ומהו תהליך התביעה במקרה שכזה? בתודה [אגב האם ניתן לפנות אליך בבקשת ייצוג?]

15/02/2003 | 22:10 | מאת: חניתה

מי שעושה חביתה שובר ביצים, ואתם אחרי שאכלתם את החביתה ונהניתם ממנה אתם רוצעים לתבוע את הטבח ששבר לכם את הביצים. זה ממש מעורר בחילה. בטח אם היה יוצא לכם ילד חולה הייתם רוצים להחזיר אותו לחנות. בטופס של טיפולי הפריה שאני מכירה מצויין לצערי כתוב במפורש שיש סיכונים כאלה. אם לא קראתם ולא הקשבתם זו הבעיה שלכם. חוץ מזה בכלל לא בטוח שיש קשר למרות שלפעמים יש. יש גם נשים שלא קיבלו אף פעם הורמונים וחולות בסרטן השד. אחת מתשע, מוכר לכם המספר?

16/02/2003 | 00:24 | מאת: אביבית ואריאל

חניתה היקרה אני ממש אבל ממש לא כועסת עליך. אבל נסי לרגע להיות במקומי. ההריון היה ספונטני כלומר היה לחץ מצד הרופאים בבית החולים להגיע להפרייה. לבסוף מתברר שהלחץ היה מיותר וכמובן כל הטיפול הזה כנ"ל. הסיכונים נראים רחוקים כאשר את חותמת על המסמכים אבל באחריות הצוות להקטין את הסיכויי להגיע לסיכונים. ואחרון אחרון אני מקווה שאת תצליחי להגיע להריון המיוחל[אם זה לא קרה עדיין]. אגב בשישי האחרון היה כתבה בידיעות אחרונות לגביי טיפולי ההפרייה וההסבר שהרבה פעמים הטיפול מיותר ואם קצת סבלנות הריון ספונטני אפשרי בהרבה מקרים אבל הרופאים "ממהרים" להציע את טיפולי ההפרייה. בהצלחה לך.

15/02/2003 | 11:53 | מאת: משה

משרדי מוקם על ידי מעבידי דלת מול דלת עם מרפאה של משרד הבריאות לטיפול בחולי שחפת (חלקם עם שחפת פתוחה ועדיין לא מטופלת ).אנו חולקים עם המרפאה הנ"ל שירותים לסגל המרפאה וברז מיים ממנו אנו שותים וממלאים את הקומקום שלנו .כמו כן הספסל בחזית משרדי משמש את חולי המרפאה המקדימים .לרוב חולי המרפאה פונים אלי או למזכירתי לשאול איך מגיעים למרפאה הנ"ל . בדיקת MANTOUX העלתה ששניים מהעובדים במשרד נחשפו לחיידק השחפת והילה סביב המקום הנבדק הייתה של 19 מ"מ .האם יש לעובדים אלו עילה לתבוע אותי או את המעביד על רשלנות במיקום המשרד בבחינת "הכתובת היתה כתובה על הקיר " ? האם ניתן לגלגל חלק מהאחריות על משרד הבריאות שלא נקט באמצעים שלא לפגוע בסביבתו ? האם יש להם עילה לפיצויי פיטורין מוגדלים בפנייתם לבית הדין לעבודה ? למה עוד עלינו להתכונן מבחינה מוניטרית ומשפטית ? מה הסיכון לי עצמי מבחינה בריאותית להיחשף ולחלות בשחפת ?

17/02/2003 | 23:37 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

ראשית, יש לברר לעומק את המצב מן הבחינה הרפואית: עד כמה שידוע לי שחפת היא מחלה זיהומית ובבתי חולים נהוג לבודד חולים כאלו. אולם, עדיף לקבל חוות דעת של מומחה בתחום הזיהומי שיבהיר ויקבע בוודאות האם העובדים במשרד הסמוך למרפאת השחפת חשופים לסכנת הדבקות. ייתכן, למשל, שהפונים למרפאה זו נמצאים בשלב לא מידבק של המחלה - רופא צריך לבדוק זאת! שנית, לאחר קבלת חוות דעת רפואית, יש מקום לפנות במכתב למשרד הבריאות לברר את הנהלים בנושא זה, ואף לדרוש נקיטת אמצעי מיגון בהתאם לחוות הדעת. לגבי מידת החשיפה של המעביד לתביעות מצד העובדים, אני סבורה שאי פניה למשרד הבריאות בנושא זה עשויה להתפס בעיני בית המשפט כהתנהגות רשלנית מצד המעביד, במידה והנושא יגיע לבית המשפט. בקיצור, אם אתה המעביד עשה כמיטב יכולתך לבירור המצב הרפואי, לטובת בריאותך שלך ולטובת עובדיך.

13/02/2003 | 23:36 | מאת: רונית

מזה מספר חודשים אני מטופלת ע"י הזרקת סיליקון לפנים, כאשר התוצאות לא נראות טוב כלל וכלל. באזור המצח יש לי גבשושיות ואודם וכמו כן בזויות הפה ישנן גושים וזה לא נראה טוב כלל. בבירור שערכתי מסתבר שהרופא שהזריק לי את הסיליקון אינו פלסטיקאי כלל אלא רופא מרדים שעבר איזו השתלמות בנושא וזה מסביר כנראה את חוסר המיקצועיות והתוצאות העגומות שעל פני, מה גם שנודע לי שאסור בשום אופן להזריק סיליקון בפנים - דבר שלא ידעתי כלל. שאלתי היא האם יש עילה לתביעה ואם כן מה על לעשות? תודה

15/02/2003 | 16:07 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

לדעתי, עדיף קודם לפתור את הבעיה הרפואית על ידי פניה לרופא פלסטיקאי מומחה. הייתי ממליצה לצלם את מצב הפנים כמו שהוא עכשיו. אם הטיפול על ידי הפלסטיקאי המומחה ישפר את מצבך יש לשקול פניה אל הרופא שהזריק סיליקון, בעצמך או באמצעות עורך דין. מכל מקום, נשמע לי מוקדם מכדי לתבוע בערכאות. אולי בהמשך.

17/02/2003 | 09:46 | מאת: ר.ל. - דר ועו"ד

על פניו יש כאן עילת תביעה, מאחר ומתקיימים אליבא דסיפורך כל סעיפי הרשלנות. חוות דעת של פלסטיקאי אמיתי הכרחית בשלב זה לצורך הגשת כתב התביעה הנ"ל

26/02/2003 | 13:07 | מאת: ורד כהן-ברזילי

שלום לך, שמי ורד כהן-ברזילי ואני כתבת בריאות בערוץ 10 אשמח לשוחח עימך בטלפון: 950317- 067

12/02/2003 | 18:40 | מאת: GALI

לאחר ניתוח ליזיק אובחן אקטזיה בשתי העיניים כמו קרטוקונוס מתקדם יש סיכוי גדול שאצטרך לעבור ניתוח השתלת קרנית לא היה לי קרטוקונוס לפני הניתוח וכן הרופא לא הזהיר אותי לגבי סיכונים לפני הניתוח הוא רק הרגיע ונתן הרגשה טובה שכן הניתוח יצליח בזמן הרחבת האישונים כשאני לא רואה המזכירה הגישה לי טופס לאשר את הסכמתי לניתוח כשאני כבר מוכנה נפשית לניתוח השאלה האם היתה רשלנות בניתוחכיום מצב ראייתי יותר גרוע ממה שהיה ועם סיבוכים והאם אוכל לתבוע את המכון למרות שחתמתי על הטופס תודה

15/02/2003 | 02:29 | מאת: ד"ר כרמית טל , עו"ד

הסוגייה העיקרית במקרה זה היא השאלה האם חתימתך על גבי הטופס היא בבחינת "הסכמה מדעת" . אם מן הבחינה העובדתית יקבע בית המשפט כי הבנת על מה את חותמת, תידחה תביעתך. אולם, במידה ויוכח כי לא ידעת על מה את חותמת יקבע בית המשפט כי נעדרה כאן הסכמה מדעת ואת עשויה לזכות בפיצוי.

10/08/2003 | 20:41 | מאת: אורן

גם אני נמצא באותה בעיה. אם את מעוניינת לשוחח בנושא, צרי קשר הדואר האלקטרוני שלי הוא [email protected]

11/02/2003 | 15:29 | מאת: סילבי

שלום! א. ברוכה הבאה ד"ר כרמית. ב. עירוי דם אשר התברר/התגלה לאחר שנים אצל הבן-אדם/בת אדם כנגוע/ה ב"הפטיטיס C " על מי רובץ נטל ההוכחה, שאכן הנגיף הועבר בעירוי הדם?? תודה, סילבי.

11/02/2003 | 23:21 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

ראשית, תודה על הברכה. שנית, בנוגע לשאלתך בהקשר של "נטל ההוכחה" : ברוב המקרים נטל השכנוע מוטל על כתפי התובע, קרי זה הטוען כי נגרם לו נזק להוכיח כי קיים קשר בין האירוע לנזק שנגרם לו. במקרים מסויימים אפשר לטעון להיפוך נטל השכנוע והעברתו על כתפי המזיק הנתבע , והכל כמובן תלוי בנסיבות העניין. במקרה המיוחד של הדבקות בהפטיטיס C ישנן מספר דרכי הדבקה אפשריות ועירוי דם הוא רק אחת מן הדרכים, לפיכך נראה כי יקשה להוכיח כאן קשר סיבתי בין עירוי הדם לנזק.

12/02/2003 | 08:37 | מאת: סילבי

מדברייך עולה כי המדינה/משרד הבריאות/בתי החולים/מד"א מכוסים מבחינת תביעות נזיקין על כך שלא בדקו את עירויי הדם שניתנו לפני שנת 92 , למרות שיש יסוד סביר להניח שמנות הדם הללו שניתנו לאזרחים היו נגועות בנגיפים "הורסים" ? או שמא לא הבנתי נכון? תודה, סילבי.

09/02/2003 | 00:23 | מאת: דוידי לוי

טיפלתי אצל רופא שיניים לאחר הטיפול התברר לי שהשן קצרה ממה שהיתה, יש לי גם תמונות שמוכיחות על הנ"ל. הרופא טוען שהוא לא נגע בשן ויכול להיות שהשן נשברה הלכתי אצל רופא מומחה והוא אמר לי שרואים בבירור בבדיקה על ידי הגדלת השן במכשיר מיוחד שמדובר בשיוף ולא בשבירה, לאחר ששלחתי מכתב לאחראי על הרופא בקופת חולים הוא ענה לי שהענין בטיפול ואקבל תשובה, בינתיים תיקנו לי תיקון זמני בשן ועדיין לא קבלתי שום תשובה למרות שכבר עבר כארבעה חודשים מהמקרה. שאלתי? מה עלי לעשות והיכן להתלונן כדי שאוכל לקבל את הטיפול ואת הפיצוי המגיע לי. תודה רבה דוידי

10/02/2003 | 22:40 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

בתשובה לשאלתך: קיימים שני שלבים לפתרון בעיתך. ראשית, עליך לפנות אל הרופא שטיפל בך, בעצמך או באמצעות עורך דין מומחה בתחום, על מנת שישלח לך העתק מצילומי הרנטגן שבתיק וצילום של כרטיס הטיפולים. לאחר קבלת החומר מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה בשיקום הפה שיקבע האם נגרם לך נזק כלשהוא, האם רופא השיניים עשה טעות כלשהיא בטיפול בך. במידה והרופא סבור שהיתה כאן רשלנות, ונגרם לך נזק, מומלץ לפנות להמשך הטיפול בעניין לעורך דין העוסק בתחום. לבריאות ובהצלחה.

15/02/2003 | 11:30 | מאת: דר' גרינבאום משה

דוידי לוי שלום. נשאלת השאלה אם הבעיה היאנצחית או ניתנת לתיקון ע"י רופא השיניים שביצע את הטיפול ? כדי לברר לעצמך זאת טוב תעשה אם תפנה לרופא שיניים אחר או למומחה לשיקום הפה כדי לבדוק זאת ולתתלך ייעוץ באם הנזק בלתי הפיך ולא ניתן לתיקון . במידה ואין מדובר בדרישה להחזר כספי אני מייעץ לך להפנות מכתב תלונה נגד הרופא והתאגיד (לא תמיד חד הם) לרופא השיניים המחוזי במשרד הבריאות היושב בלשכת הבריאות המחוזית במחוז מגוריך .בטוחני שהנ"ל יטפל בתלונתך כראוי עד לבירורה . במידה ובנוסף לבירור התלונה תזדקק לחזור על הטיפול או לתקנו במסגרת אחרת תוכל לפנות לערכאות משפטיות עם או בלי עזרת עורך דין (בבית המשפט לתביעות קטנות אין צורך בייצוג ע"י עורך דין ) כדי לתבוע את עלות הנזק .

05/02/2003 | 11:10 | מאת: יערה

ישנו אב שסוג דמו הוא O ולאשתו יש סוג דם A, נולד להם ילד משותף והאב שהוא סטודנט לגנטיקה ביצע בדיקת אבהות ע"י כך שהוא הוסיף נוגנים לטיפת הדם שהוא לקח מבנו... הוא ראה שיש הצמתה גם בהוספת נוגנים anti-A וגם בהוספת נוגנים Anti-B- הבעל טוען שהילד לא שלו, האם יש סיכוי כלשהו שהילד שלו? איך אפשר לבדוק זאת? אודה לתשובה, יערה.

05/02/2003 | 16:48 | מאת: טליה

את צריכה לשאול רופא או גנטיקאי קליני, ולא עורכי דין...

10/02/2003 | 23:16 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

גם אני חושבת שעדיף לשאול גנטיקאי, אך יש כאן אספקט משפטי והוא השאלה אם כדאי לעשות כאן בדיקת אבהות. בהנחה שהאם והאב בסיפור שהצגת אכן נשואים כדת וכדין, בדיקת אבהות עשויה ליצור מצב משפטי לא רצוי מבחינת הילד. לכן, הייתי מייעצת לאם שלפני שהיא שוקלת ביצוע בדיקת רקמות לתינוק כדאי להתייעץ עם עורך דין העוסק בדיני משפחה.

15/02/2003 | 21:53 | מאת: טליה

כדי לבצע בדיקה גנטית לקביעת אבהות יהיה צורך לעבור בבית המשפט לענייני משפחה, שישקול את טובת הילד בראש ובראשונה.

09/03/2004 | 19:16 | מאת: שרון

אם אני רוצה לעשות בדיקת אבהות מהו התהליך ההתחלתי של כל זה? אני סקרנית לפני שאני אכנס לזה ובאיזה גיל אפשר לעשות ומה בדיוק עושים ואיך. ומה ההתאמות בסוג הדם צריך להיות האם זה חשוב בבקשה הייתי רוצה לקבל תשובה ואם הוא לא ירצה לערוך את הבדיקה? הוא לא חייב? אני אם חד הורית רווקה

04/02/2003 | 10:12 | מאת: אילן

פרטי המקרה להלן : אבי חולה כליות , מאושפז כרגע בבית חולים עקב נטילת תרופה לא מתאימה אשר גרמה לו לתופעות לוואי קשות וכן עליית רמת האשלגן בדמו לרמות מסוכנות מאד - הוכח מעבר לכל ספק שהגורם לתופעות אילו הוא סוג תרופה הנקראת אלדוספירין ( בבית החולים נמסר לי כי תרופה זו היא הגורם לתופעות הלוואי הקשות ועליית רמת האשלגן בדמו ) . לפני כשנה הופיעו תופעות אילו לראשונה ומאז אנו עושים כל מאמץ שאבא לא יטול תרופה זו . יתר על כן פעמיים במשך השנה שוחחתי עם רופא המשפחה ( הנותן את מרשמי התרופות ) ואמרתי לו במפורש שחל איסור מוחלט מבית החולים לתת לאבא את תרופת האלדוספירין - והרופא נענה לבקשתי - אך מקץ מספר חודשים שוב מסר לאבי את המרשם לתרופה הנ"ל - ושוב התקשרתי לרופא ומסרתי לו שאסור היה עליו לתת את התרופה הזו - בגלל תופעות הלוואי המסוכנות שלה . לפני כשבוע שוב נתן הרופא לאבי את התרופה הנ"ל - ובכך הגדיש את השאה . - מבלי שנדע אבי נטל את התרופה במינון מוגבר של 100 מ"ג ( אפילו בביה"ח הביעו פליאה רבה על מינון גבוהה כל כך) - אשר במשך השבוע האחרון גרם לו לבעיות רבות ולעליה מסוכנת ברמת האשלגן , וכנראה הרעה נוספת בתפקוד הכליות . בשיחה שקיימתי עם רופא המשפחה גוללתי בפניו את כל טענותי - ולא היתה לו מילה בודדת להגנתו לשמע הטענות . בושה וחרפה שרופאים כאילו נותנים טיפול רפואי לציבור . טענותי כלפי הרופא הן : 1 . מסירת תרופות לחולה ללא בקרה כלשהי - אשר יכלה לגרום למוות . 2 . חוסר שיתוף פעולה ותיאום מינמלי של רופא המשפחה עם הרופא המומחה ממחלקה נפרולוגית - אשר אמון על כל סוגי התרופות אותם נוטל אבי . 3 . רשלנות רפואית פושעת ( הרופא מתורגל לשלוף מהמחשב את התרופות כפי שהן מופיעות במחשב - מבלי לטרוח ולבדוק האם חלו עדכונים כלשהם בסוגי וכמויות התרופות שעל אבי לקחת . ( "ראש קטן" - מוציא פלט מחשב של תרופות חותם על המרשמים וסוגר עיניין ) . כיצד ניתן להתלונן כנגד הרופא כך שתופיע כנגדו הערה בתיקו האישי במשרד הבריאות ? - וכן שפציינטים אחרים לא יפגעו ממנו גם-כן . תודה מראש . אילן

09/02/2003 | 18:24 | מאת: דר רן לין

התלונה צריכה להיות מופנית לנציב הקבילות של אותה קופה ואם אתה רוצה העתק או מכתב דומה לפרופ' גליק ממשרד הבריאות

28/01/2003 | 13:56 | מאת: עדי

שלום, יש לי שאלה ואשמח אם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי. לפני כשלושה שבועות יצאתי לסוף שבוע למלון באילת, במהלך חופשתי שם השתמשתי במתקני המלון ובין היתר בחדר הכושר של המלון( שנמצא בתחום אחריות המלון ובתוכו). לאחר אימון קצר ירדתי מהמתקן והתעלפתי (בתוך חדר הכושר). כאשר התעוררתי אמרתי שאין צורך להזמין אמבולנס של מ.ד.א וזאת כי אני בעל הכשרה וסמכות רפואית. למרות זאת הוזמן צוות של מ.ד.א ע"י הנהלת המלון. כפי שצפיתי למ.ד.א לא היה מה לעות במקום והם הלכו כלעומת שבאו( ללא שום טיפול אף לא הבסיסי ביותר או פינוי לבית חולים). עד כאן המקרה. היום לפני שבוע קיבלתעי בדואר טופס התחייבות לשלם עבור הזמנת האמבולנס למדא, על הטופס אין את חתימתי (שכן אם הייתי מתבקש לחתום באותו זמן לא הייתי חותם עבור דבר שלא קיבלתי). שלחתי את התחייבות התשלום להנהלת המלון לצורך התשלום וזאת כי לפי ראות עיני חובת התשלום חלה עליהם מתוקף היותי אורח במלון ששילם על השרותים(כולל שימוש בחדר כושר) ומתוקף הביטוח שיש למלון ( מה גם שאמתי מראש שאין צורך להזמין אמבולנס). תשובת מנכ"ל המלון הייתה שחובת התשלום חלה עלי וזאת כי האמבולנס הוזמן לטפל בי- שאלתי האם אני יכול לחייב את המלון לשלם עבור האמבולנס? ואם כן כיצד ובאיזו טענה. בתודה רבה מראש

28/01/2003 | 21:33 | מאת: טליה

לדעתי האישית ובלי שבדקתי את זה משפטית - מי שהזמין את האמבולנס צריך לשלם על ההזמנה שלו, אבל אני לא מוצאת שהנושא הזה מוסדר באיזה חוק. מעניין יהיה לשמוע מה יחשבו אחרים. בכל אופן, במקביל לזה ששלחת את דרישת התשלום למלון, אני הייתי מציעה שתודיע על כך גם למד"א, ותברר מהי חברת הביטוח שמבטחת את המלון ותודיע גם להם. אולי הם יחשבו שעדיף למלון לשלם את זה מאשר להסתבך בהוצאות של משפט.

22/02/2003 | 10:24 | מאת: שרית

גם קופת החולים שלך בענין

27/01/2003 | 08:52 | מאת: דן אלבך

אפשר לפנות לפורום החדש ולקבל תגובות וסיוע ממשרד עו"ד שעוסק ברשלנות רפואית. כתובת הפורום: www4.diburim.co.il/cgi-bin/forumsdb/interaforum_db.cgi?forum=9395read=&alias=&redir_flag=

31/01/2003 | 09:55 | מאת: דר רן לין

לפרסם במסגרת פורום של עו"ד אחד על עו"ד אחר - לא בדיוק הדבר הכי אתי בעולם. נדמה לי שכללי האתיקה מן הראוי שיפעלו גם באינטרנט

24/01/2003 | 21:16 | מאת: yoav

שלום למשתתפי הפורום היקרים רציתי לשאול האם מישהו ממכם מכיר מישהו / חווה בעצמו כימותרפיה אשר פגעה בו או הזיקה לו ? האם קיים איזה שהוא איגוד או פורום נפגעי כימותרפיה ? אני שואל מאחר ולחברי נולדה תינוקת עם גידול סרטני ואשר קיבלה כימו' אשר פגעה בה והחלישה אותה ועל כן ההורים מחפשים מחקרים/מידע נגדי אשר יעזור להם כנגד הטיפול הכימו' הנכפה עליהם ושכרגע לילדה בסדר גודל כזה קטן מזיק יותר מאשר מועיל (יש כבר חשד לפגיעה בראיה ולפיגור מוטורי). אם למישהו יש מידע העשוי לעזור אנא תנו תשובתכם או שילחו מייל ל[email protected] תודה רבה,רפואה שלמה בריאות והרבה הרבה אור לכולכם יואב

26/01/2003 | 12:05 | מאת: טליה

אין זה סוד גדול גם בין הרופאים, שטיפול כימותרפי הוא בעל תופעות לואי קשות ומזיקות, אבל החשיבה בנתינת טיפול כזה היא כאשר הנזק מאי טיפול הוא גדול יותר. לא ברור לי מה כוונתך ב"הטיפול הנכפה עליהם". מי כופה? למה כופים? קצת יותר פרטים בנושא זה אולי יעזרו לעזור להם, למרות שאני בכלל אל בטוחה (ואינני רופאה) שהתחושה של חבריך שהטיפול יותר מזיק מאשר מועיל - היא נכונה לטווח ארוך. יתכן שבטווח הקצר זה מחליש את התינוקת אבל אם החלופה היא שהתינוקת תמות מהגידול הסרטני, אז - מה עדיף?

28/01/2003 | 12:46 | מאת: יואב

טליה שלום, לחברי נולדה תינוקת עם גידול בכבד, לאחר שלהורים סופק מידע שקרי אודות אחוזי הצלחת הטיפול כמו גם לגבי מידת חומרתו ולאחר ששוחררו מביה"ח מאחר ולתינוקת ירד החלבון המורה על רמת תיפקוד הכבד (שבנתיים עלה חזרה) -פנו לטיפול אלטרנטיבי:הילינג/נטורופתיה ועוד. רשויות ביה"ח החלו בצעדים משפטיים כנגדם במטרה לאלצם להמשיך טיפול כימותרפי בטענה שהתנהלותם פוגעת בסיכויי הילדה לחיות. ברגעים אלו יכול להיות שבאו לקחת את הילדה -ההורים מחפשים אפשרויות בכל רחבי העולם על מנת למצוא את הרופא/טיפול מתאים שלא חהרוג אותה, הם נעזרים ע"י הרב פירר ומומחי מידענות רפואית הטובים בארץ כמו גם צוות הטיפול האלטרנטיבי המסייע להם כך שאינם אטומים לנעשה ובכך השתכנעה גם העובדת הסוציאלית אשר נשלחה אליהם מטעם הביה"ח-בכך שהם עושים הכל על מנת להציל את ילדתם. הם זקוקים לרופא/מנתח שיסכים לנתחה כמו גם שיסכים להעיד כנגד הטיפול הכימו'-שכרגע הנזק שלו מתברר כגדול מתועלתו(חש לפגיעה בראיה ופיגור מוטורי) היש דרך שבה תוכלי לסייע ? תודה על תגובתך יואב

21/01/2003 | 17:00 | מאת: עידן

לכל המעונין שלום רב!! שמי עידן, אני ואישתי עברנו 5 הפריות כושלות, אנו מטופלים במחלקת i.v.f בבילינסון. אני חבר קופת חולים כללית ואשתי לאומית. בעקבות ההפריה האחרונה אישתי החליטה שהיא לא מוכנה לעבור יותר את הטיפולים ונכנסה למשבר עמוק, עד כדי כך שהיא רוצה להתגרש. כנסיון אחרון דיברתי עם היועצת הפסיכולוגית של היחדה שהמליצה להגיע לביקור אצלה, לאחר הפגישה הראשונה היא התרשמה שאנו זקוקים ליעוץ וטיפול דחוף של 12 מפגשים לפחות היא גפ כתבה מכתב בנושא לרופא המשפחה כדי שנוכל לקבל מימנו טופס 17 נתתי לו את המכתב והא טוען שזה לא בסל הבריאות. אם תוכלו לעזור לי בבקשה כי אין לי כסף לשלם, בנוסף לכל ההוצאות שאנו משלמים על הטיפולים, על הטיפול ואנני רוצה להפסיד את אישתי. סליחה על האורך. ותודה מראש.

23/01/2003 | 02:36 | מאת: יעקב

עידן שלום לך , ראשית אני מצטער לשמוע על מצבך , דבר ראשון מותר לך לקבל יעוץ פסיכולוגי מטעם קופת החולים . שנית עליי לומר שאשתך נכנסה למצב של דיכאון או עירעור עמוק ע"פ דבירך ולכן אני ממליץ שתשקלו איפול פסיכיאטרי אשר יעזור לכם לעבור את התקופה ואפילו להצלחת ה-IVF מפני שזה תלוי לא מעט במצב והלחץ הנפשי של האשה. טיפול פסיכיאטרי אתה יכול לקבל בקופות החולים ללא תשלום מיוחד והאפקטיביות תיהיה מהירה , ואני מקווה שאתה יודע שרב טיפולי ה IVF מצליחים בסופו של דבר אם מדובר בבעיות פוריות של איכות זרע הגבר. בכל מקרה שיהיה בריאות והרבה ילדים ואושר, יעקב

08/02/2003 | 17:26 | מאת: יוסי

ישנו ספר שלדעתי יוכל לעזור לכם. שמו: "שביל הזהב לריפוי טיבעי" מאת שרה חמו. לא יאמן עד כמה אנחנו לא מבינים מה מזיק לנו. בספרה ניתן להבין בבירור כי הדרך לחיים נכונים ובריאים יכולים לעשות ניסים, ללא כל צורך בהפריות למיניהם. ותופתע עד כמה זה קל. שווה בדיקה מעמיקה הכנס לכתובת הזו ותקבלן קצת יותר מידע http://www.alternativit.co.il/Jamo1.htm

20/01/2003 | 14:27 | מאת: תמי

שלום רב לפני כמה חודשים עברתי ניתוח בעמוד השידרה. לפי הרופא המטפל הכאב שהרגשתי לפני הניתח היה צריך לעבור. הניתוח הצליח אך הכאב לא עבר ועדיין מחייב שימוש בתרופות חזקות מאוד לתפקוד היום יומי. לפני הניתוח היתה הסכמה של הרופאים שישנה פריצת דיסק בשני מקומות למרות שנותחתי רק במקום אחד. הרופא המנתח מנסה לשכנע אותי שהכאב יעבור ולא צריך ניתוח נוסף. מה עושים במצב זה? האם יש ועדה רפואית שניתן לפנות אליה? יש לציין שהניתוח עלה הרבה כסף.

20/01/2003 | 20:57 | מאת:

תמי שלום, יש מקום לדעתי לפנות לקבל חוות דעת נוספת מרופא שעובד במוסד אחר אפילו באופן פרטי. לאחר קבלת חוות הדעת תוכלי לשקול איזה טיפול עליך לעבור כדי להקטין את הנזק.

20/01/2003 | 10:32 | מאת: עופר

יש לי כבר עורך דין, אך אני לא מרוצה מקצב עבודתו, לוקח לו שבועות רבים כדי למצוא לי רופא לחוות דעת, וכל דבר לוקח לו זמן רב. האם זהו דבר סביר או שכדאי לעבור לעורך דין אחר? האם בכלל זה אפשרי להחליף עורך דין לאחר שזה כבר החל לטפל בתביעתי? והאם מותר לי לגשת לעורך דין אחר עם המסמכים שקיבלתי מהעורך דין שעזבתי? אם אפשר להמליץ לי על עורך דין בבאר שבע. התביעה שלי היא ברשלנות רפואית.

20/01/2003 | 13:47 | מאת: טליה

קודם כל, בטח שאפשר להחליף עורך דין. שכירת עו"ד זו לא חתונה קתולית. כמובן - אם הוא כבר ביצע עבודה תצטרך לשלם לו כפי שסוכם על מה שכבר בוצע. כמובן - גם יכול להיות שעצם האיום להחליף עו"ד יכניס אותו למוטיבציה להתחיל לזוז.

10/02/2003 | 22:53 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

לדעתי, לפני שאתה שוקל אם להחליף עורך דין, עליך לקחת בחשבון שאיסוף חוות דעת רפואיות הן תהליך שלוקח זמן : המומחים הרפואיים הם בדרך כלל די עסוקים ולכן הם מהווים "צוואר בקבוק" בטיפול המשפטי בתיק. לדעתי, אם אתה מעוניין להחליף עורך דין אך ורק בגלל שאיסוף חוות דעת רפואיות לוקח זמן רב, כדאי לך לשקול זאת היטב: ייתכן שהחלפת עורך הדין לא תפתור את הבעיה.

שלום לכולם אני צריך חומר בדחיפות על האתיקה והזכויות של עובדי מעבדה בישראל. תודה מראש

10/02/2003 | 23:20 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

לענין הזכויות של עובדי מעבדה, אולי אוכל לעזור לך אם תפרט באילו זכויות מדובר: האם מדובר בזכות למיגון מפני סכנות לתופעות לוואי של חומרים כימיים? בעניין האתיקה- שוב- אוכל אולי לעזור לך אם תפרט קצת יותר באיזה סוג של בעיות אתיות מדובר.

18/01/2003 | 10:51 | מאת: טלי

אל עו"ד דייויס שלום: אני מחפסת בצורה נואשת כבר, רופא א. א. ג. שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת על רשלנות רפואית שהתרחשה בניתוח סינונים שעברתי. אני נתקלת בסירוב בגלל שלא רוצים להעיד נגד קולגה. המקרה הוא מלא ברשלנות ואין לי ספק שיש לי "קייס". אולי אתה מכיר מישהוא שלא איכפת לו מלהיות נחמד לקולגים אלא מהצדק. אולי אפילו רןפא ישרשאלי שעובד בחוץ לארץ ולא מקורב לקולגים פה. תודה רבה מקרב הלב. טלי

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2003 | 11:23 | מאת:

טלי שלום, אם תפני אלי טלפונית אשמח לעזור לך. אין צורך לחפש רופא מעבר לים, וניתן יהיה למצוא רופא שיחחוה דעתו כאן השאלה היא האם המקרה המוצג מצדיק זאת. אסביר לך בשיחתנו.

18/01/2003 | 19:42 | מאת: אייל

מהו מקום מגוריך ? אם את מתגוררת באזור המרכז - אוכל גם אני לסייע לך למצוא מישהו. זה לא קשה.

19/01/2003 | 10:07 | מאת: טלי

אל עו"ד דייויס: קודם כל אין לי את מספר הטלפון שלך, האם אפשרקבל אותו? שנית, אני חוזרת בתוקף על מה שאמרתי כבר, שהוא: פניתי ל"המון" ממש "המון" רופאים ולא מצאתי מי שיכתוב, בעיקר מהסיבה שטענתי. לכן אני רוצה לדעת אם: 1 ) אתה מכיר רופא יוצא דופן בגישתו, שאינו נרתע מלכתוב נגד חבריו 2) או אם אתה יכול לחפש רופא ישראלי מחו"ל. תודה על הכל טלי

18/01/2003 | 09:43 | מאת: ג.ש

שלום לכולם אני הייתי שמח מאוד לקבל את הערותכם ותגובתכם על הנושא הבא : יש לי בן שנתיים ימים אשר עבר כבר 2 ניתוחים להורדת אשך תמיר , הראשון נערך כאשר הילד היה בן 3 חודשים ושוחרר מהפגיה, הניתוח הצליח אבל היה זיהום ואחד האשכים עלה בחזרה לפתח העליון של התעלה. ניתוח שני בוצע כאשר הילד היה בן כ-שנה. על סמך אולטראסאונד בן כ-חודש בוצע בילד נתוח בו המנתח לא מצא את האשך. היום, שוב שנה לאחר הניתוח הקודם ביצענו אולטראסאונד ממצאיו שהאשך קיים אך מיקומו קרוב לכבד. איך הייתם ממליצים לי להתקדם מבחינה רפואית? האם יש מקום לתביעה משפטית? אשמח לקבל תשובות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2003 | 11:28 | מאת:

ג. ש. קשה לחוות דעה לשאלתך ע"פ הנתונים שהצגת. מוצע שקודם תטפלו בבעיה הרפואית ורק אם יוותר נזק בלתי הפיך תבררו את האפשרויות המשפטיות העומדות לפניכם. אני מאחל לכם שהבעיה הרפואית תפתר ולא תיזקקו לייעוץ משפטי.

24/01/2003 | 00:19 | מאת: דר רן לין

מעבר לזה שקשה לי לראות איך האשך הגיע לכבד

01/02/2003 | 00:50 | מאת: ד"ר

מלשון טמיר = נעלם

16/01/2003 | 21:02 | מאת: רונית

אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום. אני בת שלושים וחמש פלוס שני ילדים קטנים ונמצאת בתהליך של גירושים. לפני כשנה תוך כדי לידה זזה לי חוליה בגב. מאז אינני מתפקדת כראוי. אינני עובדת כבר ארבע שנים ואינני מעוניינת לחזור לעבודת מזכירות שעבדתי לפני כן מכיוון שקשה לי עם הישיבה מול המחשב 9 שעות ביום. לעומת זאת אינני יכולה לעסוק בכל עבודה פיזית כלשהיא, אפילו עמידה על הרגליים במשך 9 שעות בחנות קשה עלי. יש לציין שאני בטיפולים כירופרקטיים שמייצב את המצב אך לא מרפא. הדאגה שלי היא איך אפרנס את ילדיי, חוץ מדמי מזונות שאני מקבלת ואינם מספיקים לכולנו. מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות על מנת לקבל עזרה?

17/01/2003 | 19:22 | מאת: טליה

למוסד לביטוח לאומי הלכת? יתכן שמגיעה לך קצבת נכות כללית (תלוי כמה את מוגבלת בעבודה מבחינה זו) או הסבה מקצועית.

15/01/2003 | 21:50 | מאת: בני

עברתי ניתוח פלסטי להגדלת הפין. עובר הניתוח סבלתי מפין קטן מאוד והדבר הפריע לי ,בעיקר נפשית אבל מינית תיפקדתי טוב ולא סבלתי מהפרעות בזיקפה . היום, כמה חודשים אחרי הניתוח מגלה אני שישנה בעיה רצינית בזיקפה ובעיה זו החלה בדיוק אחרי הניתוח וטרם חלפה. בנוסף, גם אחרי הניתוח הפין המשיך להיות קטן וזאת בניגוד למוסכם עם המנתח. מה דעתכם ? נא תשובתכן.

16/01/2003 | 20:58 | מאת: אייל

אומרים לך מומחים - צריך לדעת אם הוזהרת לגבי התוצאות לפני הניתוח. האם הוחתמת על מסמכים וכיוב'. גש לעורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית והצג העניין - ההמשך צריך להיות כזה שהוא יפנה אותך לצורך המשך הברור.

14/01/2003 | 18:01 | מאת: שם חסוי

לפני כ- 8 חודשים, חיילת, חליתי במחלת הנשיקה. הרופאים חשבו שאני מנסה "לסחוט" מהם ימי גימלים (מנוחה) ללא צורך אמיתי שלי בהם, זלזלו בי וכך מצבי הלך והתדרדר...... לאחר כמה חודשים אותו וירוס של מחלת הנשיקה אובחן כלא פעיל יותר,משמע אני לא חולה, אך הרגשתי הפיזית הכללית לא השתנתה בכלל.. טענתי שאני עדיין עייפה וחלושה ונאמר לי שהדבר הגיוני לאחר המחלה. הגיוני ל- חודשיים לאחר המחלה אבל מה עושים אם זה ממשיך? ותופעות לא נעימות אחרות נכנסות ל"חגיגה" כמו איבוד משקל, מגרנות חזקות, הקאות יומיומיות, פריחות ועוד ועוד............ - היום כבר ידוע לכל רופא צבאי שקיימת מחלה בשם תסמונת התשישיות הכרונית (C.F.S) הבירור והאבחנה שלה לוקח אמנם חצי שנה וכלל במקרה שלי כל בדיקה מקיפה אפשרית. אך בזמן הבירור שעם הזמן הפך למייגע ומכביד יותר ויותר עברתי השפלות רבות מצד המפקדים ביחידתי, זלזול מצד הרופאים שדחפו לכיוון הנפשי ולא הודו בעצם קיום המחלה. לאחר שעברתי את כל התהליכים ואובחנתי סופית כחולת C.F.S , הורד לי הפרופיל ל- 24 ועימו קיבלתי פטור משירות. משמע: במשך חצי שנה, שהייתי חולה, הייתי צריכה לגרור את עצמי מרופא לרופא, בדיקה לבדיקה כדי שצה"ל יוכיח שאין לי עוד שום דבר אחר חוץ מהתסמונת שכאמור לא מסכנת את חיי -( ובגלל שהיא לא מסכנת את חיי אפשר לזלזל בה כך??!??) כל אותה תקופה הייתי צריכה לקום כל בוקר וללכת לעבוד ביחידה כרגיל.... אני יכולה לפרט עוד ועוד אך זה לא נראה לי המקום. השאלה היא: מה עושים???? המשך הטיפול במחלתי הוא לא זול. ובנוסף מצבי יכל לא להגיע לזה בכלל מלכתכילה לולא הזלזול הנוראי הזה של מערכת הרפואה, והרבה יותר מזה, של צה"ל. בתוקף המחלה הייתי צריכה לשנות את כל הרגלי חיי- ובנוסף: אני לא מסוגלת לעבוד, ללמוד ואפילו לנהוג. האם מקרה זה נחשב לרשלנות?, ומה באפשרותי לעשות?

15/01/2003 | 11:19 | מאת: טליה

באפשרותך להגיש תביעה לאגף השיקום במשרד הבטחון ולבקש הכרה כנכה צה"ל, על מחלה שגם אם לא נגרמה לך עקב השירות, אבל הוחמרה עקב השירות ועקב הטיפול הלקוי בצבא. הבעיה היא שאת חייבת אבחנה מדוייקת אחרת זה עלול ליפול בין הכסאות. בשלב ראשון - גשי לסניף אגף השיקום באיזור מגורייך (או כתבי להם - משרד הבטחון הקריה תל אביב), וקחי טפסים לתביעה. כל ההדרכה למילויים ומה צריך לצרף - מצויים שם.

14/01/2003 | 16:05 | מאת: ראני

סוגייה מעניינת בה נתקלתי במשך עבודתי , אישה הרה אשר פנתה לבה"ח כדי ללדת, הוחלט לנתחה קיסרית, תוך כדי ניתוח, המנתח בסכינו פוגע בפנים של העובר. העובר היום הנו ילדה בת 3 שנים אשר בפניה צלקת קטנה כתוצאה מהפגיעה עת הלידה. הצלקת מתחת לעין הימנית. 1) האם מדובר ברשלנות ? 2) גובה נזק ? 3) כמה ואיזה חוות דעת צריכים כאן.

לקריאה נוספת והעמקה
15/01/2003 | 11:23 | מאת: טליה

יתכן שמדובר ברשלנות ויתכן שלא. על כך יוכל לתת חוות דעת רק רופא מומחה במילדות, או כירורגיה, שיש לפנות אליו עם תיאור המקרה וכל המסמכים הרפואיים. שאלת כדאיות התביעה במקרה כזה (גודל הנזק?) תלויה בין השאר בגודל הצלקת (כלומר כמה היא מכוערת או מפריעה לילדה), כמה הילודה סבלה מזה באותו זמן, ואם חוץ ממנה יש או היה עוד נזק כגון צורך בניתוח לילדה לתיקון הנזק, או פגיעה בראיה וכו'. על כך ניתן לקבל חוות דעת מרופא מומחה בכירורגיה (עדיף פלסטיקאי) ורופא עיניים.

18/01/2003 | 11:44 | מאת:

ראני שלום 1) התשובה חיוביתלכאורה, אך צריך לברר את פרוטוקול הניתוח ואת ההסבר לנזק. 2) תלוי בעומק ואורך הצלקת. ההערכה לפי תק' 75 לתקנות המל"ל. 3? ?) גניקולוג ומומחה לכירורגיה פלסטית

18/01/2003 | 19:46 | מאת: אייל

אין ספק שזו רשלנות ו/או חוסר מיומנות שבעקבותם הנזק. הנזק נאמד גם עפ"י התקנות של הביטוח הלאומי וגם עפ"י הערכה. כשמדובר בילדה ההערכה בדרך כלל גבוהה יותר. עו"ד דייויס ענה בעניין המומחה ואין מה להוסיף. אם את מאזור הרכז תוכלי לחזור אלי באתר זה ואני אסייע במציאת מומחה.

13/01/2003 | 01:27 | מאת: רן

נפגעתי עקב רשלנות של רופא עור. כשפניתי למספר רופאי עור ע"מ לקבל חוו"ד, נעניתי בשלילה. הרופאים נימקו את סרובם בכך שאין הם רוצים לצאת נגד קולגה שלהם למיקצוע וזאת למרות שהסכימו עימי שנפגעתי עקב רשלנות. האם יש למישהו\י רעיון מה עלי לעשות?

או לחפש עורך דין שמכיר רופאים ויוכל לשכנע מישהו לעזור לך

שלום לכל משתתפי הפורום היקרים, ידוע לכם על עורך דין אשר מתעסק הן ברשלנות רפואית והן בזכויות החולה? מדובר במקרה של חיים ומוות ומציאת עו"ד שכזה דחופה ביותר אם יש בידכם מידע שעשוי לסייע אנא השאירו הודעה או שילחו מייל לכתובת - [email protected] בתודה מראש יואב

10/01/2003 | 23:19 | מאת: טליה

הואיל ואין בארץ גזר דין מוות קשה לי לחשוב על מצב בו מציאת עו"ד תהיה עניין של חיים או מוות... אלא אם אתה מתכוון לנושא של "המתות חסד" ואז יש בעיקר עו"ד אחד בארץ שמתעסק בזה ואני ממש לא מתכוונת להמליץ עליו באינטרנט..

השרלטנות בתחום רבה מאוד! כוויות, צלקות, פריחות, (שלא לדבר על עשרות אלפי שקלים שנזרקים לפח). הנה הקישור http://clubs.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=club/club_index&forum_id=2560

אנו מעוניינים להקים עמותה לנפגעות מחברות הסרת שיער, מאחר ואנו נגענו מיחס משפיל ומזעזע של חברת נטורפיל (לא להתקרב לשם). אנו מבקשים כי תיצרו איתנו קשר באתר זה או במייל: [email protected]

02/01/2003 | 20:13 | מאת: שירי777

אני בחורה בת 30 שעברתי ניתוח קיצור קיבה לפני 3 שנים אני סובלת מדיכאון משתשמשת בפרוזאק באופן קבוע,ומהפרעות שונות, הניתוח ניכשל ולא הצליח . עקב הניתוח קיבלתי דלקות וזיהומים אחרי הניתוח שהגיע למצב שתיפקודי הכבד נפגעו. אני עד היום סובלת מתופעות עקב הניתוח שלא הצליח הטבעת הוצאה ממני ערב בצקות וזהומים בקיבה. היום יש לי רק קליפסים ויש לי כאבים עקב המצב הזה. אני רוצה לדעת אם יש עילה לתביעה? אני יודעת שלפני כול ניתוח צריך לבקש חוות דעת פסיכיארטית לראות אם האדם שעומד לפני ניתוח כזה מתאים ממני לא ביקשו . אני סובלת מהניתוח הזה המון זמן. ואני רוצה לתבוע את בית החולים על שלא ביקשו חות דעת פסיכיאטרית ולא התייחסו ברצינות למצבי הנפשיאני נותחתי בבית חולים כרמל וניתח אותי ד"ר כהן. אני סובלת ממניה דיפרסיה והפרעות שונות אני מטופלת בתרופות. לפני שנכנסתי לניתוח אמרתי להם שאני לא בריאה מבחינת נפשית. עברתי את הניתוח בפעם בראשונה אז... קיבלתי בצקות אחרי יומיים שלא שתיתי ואכלתי אחרי שבועיים הוציאו לי את הטבעת בניתוח חירום עקב זיהומים ובצקות סביב הניתוח. היה לי המון זמן חום גבוה. קיבלתי בטחול מורסה עם דלקת זהומית חזקה עברתי שוב ניתוח הייתי בערך שבוע עם נקז וקיבלתי שוב דלקת החתך של הניתוח כול הזמן היה מזוהם ועם חיידקים. אחרי שהשתחררתי שוב חזרתי בלילה עם 41 חום וקוצר נשימה התגלה שיש לי זהום חזק מאוד בגוף ומזל שהביאו אותי מיד כי הייתי לפני מוות. קיבלתי תרופות מאוד חזקות ונכנסתי לדיכאון עמוק הבנות שלי התגלגלו מההורים שלי לאבא שלהן במשך חודשיים . הייתי באה הביתה וחוזרת אחריי כמה שעות עקב כאבים. היום יש לי כאבים בקיבה שזה בא בהתקפות אני מקיאה אף על פי שאין לי טבעת יש לי חתך מאוד מכוער בבטן שאני מאוד מתביישת וזה הוריד לי את כול הביטחון העצמי שלי אני גרושה ושיוצא לי להכיר מישהו אני מאוד מתביישת בדבר הזה זה מאוד דוחה . האם יש לי עילה לתבועה את בית החולים עקב המצב הזה?

03/01/2003 | 10:00 | מאת: אייל

לדעתי יש כאן רשלנות - שוב, כמו בכל מקרה צריך חוות דעת של מומחה לעניין ולאחרונה יצא פסק דין שקבע שעל מוסד רפואי שעוסק בניתוחים קוסמטיים לקחת בחשבון חולשות של אנשים שהוא מפנה לניתוחים כאלו. הכלל שבו השתמשו נקרא : הגולגולת הדקה. עליך לדעתי לפנות לעורך דין בתחום כדי שיפנה אותך למי שיכול לבחון טענותיך וליתן לך חוות דעת לתמיכה בטענתך.

01/01/2003 | 02:01 | מאת: סילבי

נכון אמרת, אבל, לגבי המקרה של נטע/בעלה, לעניות דעתי, יש מספר דברים. א. נטע טוענת שלא הוגשה תביעה על רשלנות במועד בגלל העדר כספים ולא בגלל שלא נודע דבר הרשלנות במועד. ב. אם בעלה מגיש בקשה לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום] תשי"ט 1959 , יכול בעלה לקבל ממשרד הבטחון זכויות בגין "מחלה, חבלה או החמרת מחלה" ולא פיצויים על רשלנות רפואית וגם אם זכה בתביעה לפי החוק האחר בגין רשלנות רפואית הרי שצריך לבחור בין השניים. ג. נניח שבעלה היה "נכה" עקב השירות הצבאי במשך 13 שנה , או עקב רשלנות רפואית ויש לכך את כל הראיות הדרושות ולאחר כ-13 שנה החלים [או לא?] ויש להם ילדים/קטינים. שאלתי היא: האם הילדים יכולים להגיש תביעה . בשני המסלולים. שהרי אם היה מוכר "הנכה" ע"י משרד הבטחון, היה מקבל תגמול בתוספת אחוזים מסויימים גם לילדים? או שהם היו יכולים להנות מהפיצויים בתביעה לפי החוק האחר. אילו האב היה מגיש. תודה , סילבי.

צריך לבחון מהי עילת התביעה של הילדים - מתי נוצרה העילה ובעניין זה אני חושב שאת מעלה שאלה מעניינת שכמובן, דורשת בדיקת החומר המשפטי הרלוונטי ובדיקת אחריות - לפני בדיקת הנזק. בדרך כלל תיקים כאלו מחייבים שכ"ט עו"ד עבור הוכחת אחריות ואח"כ עבור הנזק. שאלה מעניינת ולא נראה לי שכבר נפטרה בפסיקה או הובאה לדיון.

28/12/2002 | 10:18 | מאת: יעקב

ראיתי פירסום בעיתון על עוול שנגרם לד"ר נילי, האם יש למישהו מידע על הנושא???

29/12/2002 | 20:05 | מאת: איציק

יעקב כתב/ה: > > ראיתי פירסום בעיתון על עוול שנגרם לד"ר נילי, האם יש למישהו מידע > על הנושא??? יש לי שאלה לד"ר נילי אישתי ילדה לפני חצי שנה ילדה עם תיסמונת נדירה אישתי עברה שלוש פעמים םקירת מערכות והרופאים אמרו שהכול בסדר החשב צפוי לתינוקת ארבה ניתוחים האים אנכנו יכולים לתבוע אותם

29/12/2002 | 21:34 | מאת: טליה

לאיציק - מה הקשר? ד"ר נילי אינו נמצא פה בפורום. ליעקב - אם תגיד מה קראת או איפה אולי ניתן יהיה להתייחס.

24/12/2002 | 16:27 | מאת: מישל

האם המקרה הבא הינו מקרה של רשלנות רפואית, היכול להוביל לתביעה? לפני יותר מחמישה חודשים ביקרתי אצל גניקולוגית עקב דלקת שסבלתי ממנה. באותו ביקור, ערכה לי הגניקולוגית בדיקת פאפ (בדיקה של צוואר הרחם). הרופאה נהגה בי בגסות, על גבול ההשפלה. בתום הבדיקה דיממתי ובכיתי. עברו שבועיים, ובעיית הדלקת נפתרה. כעבור חודש צילצלתי למרפאתה כדי לוודא תוצאות בדיקת הפאפ. נאמר לי שטרם הגיעה תשובה. עבר חודש נוסף, שוב ביררתי האם הגיעו התשובות, ונאמר לי על ידי הפקידה, שכשהתוצאות יגיעו - איודע. לפני מס' ימים התקשרה אלי הפקידה (וזאת יותר מחמישה חודשים מיום ביצוע הבדיקה), והודיע לי שעל פי אבחנת הרופאה, אני סובלת מדלקת בצוואר הרחם, ועלי להגיע בדחיפות לקבל מרשם לתרופות אנטיביוטיות. זאת, בלי שום הסבר נלווה על המחלה ועל העיכוב החריג מאוד בהגעת התוצאות. כשהגעתי למרפאת הגניקולוגית, דרשתי מהפקידה הסבר על האיחור הנוראי, והיא סירבה לענות לי. ביקשתי להיכנס לרופאה כדי לקבל הסבר, אולם נאמר לי להמתין (כאשר היו במרפאה כ-10 פציינטיות). הדבר היחיד שהפקידה הסכימה לתת לי הוא המרשם לתרופות האנטיביוטיות, ללא שום הסבר. מובן, שסירבתי לקחת המרשם. אשמח לקבלת התייחסותכם. בברכת בריאות טובה לכולם!

24/12/2002 | 20:46 | מאת: טליה

אני לא יודעת לגבי רשלנות, כי יכול להיות שבגלל איזו תקלה התוצאות הגיעו באיחור, אבל בהחלט כל הסיפור מצדיק לפחות תלונה על התנהגות לא ראויה של צוות המרפאה ואולי גם של הרופאה. אני מנחשת שמדובר במרפאה גדולה של קופתח ולים כלשהי, אז הייתי מתחילה בתלונה לממונה על תלונות הציבור באותה קופה.

27/12/2002 | 10:13 | מאת: דר רן לין

תלונה - כן בהחלט. אי סדרים - אולי. רשלנות - אהההה...לא יעמוד בכל מבחני היסודות - ומה גם שהנזק.. הנזק..?

24/12/2002 | 08:45 | מאת: טבעת

יש לי בן שעומד להתגייס בשנה הבאה. הוא אלרגי לאבק ומגיל 3 הוא סובל מבעיות של שמיעה כתוצאה מהצטברות נוזלים באוזניים. הוא טופל ע"י כל מיני תרופות אנטיהיסטמיניות ובגיל 5 עבר ניתוח להוצאות נוזלים באוזניים, הכנסת צינוריות וכריתת שקד שלישי. למרות זאת לאורך השנים הוא המשיך לסבול מנזלת ונוזלים באוזניים שגרמו לירידה בשמיעה. כל הסיפור הזה הובא לידיעתו של צ.ה.ל ולמרות זאת לאחר הצו הראשון התברר לנו שהפרופיל שלו קרבי ושהוא מיועד לתותחנים. איך אפשר להוציא אותו מזה. ניסינו לכתוב מכתבים וצרפנו חוות דעות של הרופאים שטיפלו בו ואפילו רופאים נוספים שלקחנו אותו אליהם. הצבא אטום לחלוטין. מבקשת עזרה דחופה לפני שיהיה מאוחר מדי. גם הבן לא רוצה לשרת בקרבי.

24/12/2002 | 10:27 | מאת: טליה

הכתובת לדעתי היא או קצינת פניות הציבור בלשכת ראש אכ"א או נציב קבילות החיילים.

26/12/2002 | 06:13 | מאת: אמא אחרת

אמאלה', יש בנענע אתר של צבא ובטחון ובתוכו אתר שנקרא אפטר. תכנסי לשם אולי תעזרי בהם. בהצלחה!!

17/12/2002 | 18:35 | מאת: עמית

ערב טוב, לפני 11 חודש ילדתי את ילדי השלישי.ברוך השם הילד בסדר גמור,הבעייה היא איתי. ילדתי תינוק במשקל 4.800 ק"ג בלידה רגילה עקב טעות בהערכת משקל.לפי הבדיקה שלהם ביום הלידה התינוק שקל 3.800 ק"ג מה שאומר טעות ב-1 קילו.לכן הוחלט על לידה רגילה ולא קיסרי ופה התחיל הבלאגאן. הלידה הייתה קשה במיוחד-אני לא הסכמתי לקחת אפידוראל כי חשבתי לעצמי שאם התינוק רק 3.800 ק"ג אין לי בעייה עם זה כי התינוק הקודם שלי נולד 3.850 ק"ג. לאחר כ-6 שעות שאמרו לי לרדת מהמיטה בכוחות עצמי ועם עזרה,הבנתי שיש בעייה.לא הצלחתי לעמוד על הרגליים.הועברתי בעזרת כיסא גלגלים לאורטופדיה,שם בדקו אותי ונאמר לי שיש תזוזה של עצם באגן וזה יכול לקחת חודשים עד שאתרפא.וכך נאלצתי להיות על כיסא גלגלים ואח"כ נעזרתי בקביים והיום ברוך השם אני הולכת אבל קשה לי. אני לא מסוגלת להתקלח בעמידה,אני לא מסוגלת לטפל בבני ועוד הרבה דברים שאני כבר לא מסוגלת לעשות.פשוט מוגבלת. שלא נדבר על המצב הנפשי שהייתי שרויה (ועדיין)בו בגלל שלא יכולתי לטפל בילד מהרגע שנולד.לא להחזיק לא להניק ובקיצור-כלום. האם כדאי לי לתבוע את בית החולים??אני פשוט פוחדת שהמצב שלי יחמיר ואז אף אחד לא יכיר בי. אשמח אם תמליצו לי על עורך דין שנימצא באיזור הקריות וחיפה. עמית

לקריאה נוספת והעמקה
21/12/2002 | 18:38 | מאת: טליה

שגיאה כה גדולה בהערכת משקל העובר עשויה להיות רשלנות, אבל לא בהכרח. מומחה אובייקטיבי יצטרך להתסכל על הבדיקות שנעשו ולחוות דעתו אם זו היתה טעות סבירה או רשלנות. לפני שתקבלי חוות דעת כזו פשוט אי אפשר לענות לך. כדי להגיע למומחה מתאים עם כל החומר אכן כדאי כבר ללכת לעורך דין שמתמצא בתחום הרשלנות הרפואית, אבל אני לא יכולה לעזור לך בשמות.

23/12/2002 | 20:52 | מאת:

עמית שלום, עם כל ההבנה לסבל שעובר עליך, הצעתי היא כי תסתפקי בתלונה לבית החולים, זאת בתנאי שתחלימי ולא תישארי עם נזק. תביעת רשלנות רפואית כרוכה בהוכחת נזק. אם הנזק אינו לצמיתות העלות הכרוכה בתביעה קטנה מהתועלת ותגרום לך נזק ועמת נפש נוספים על אלה שהתרחשו כבר.

27/12/2002 | 14:46 | מאת: אייל

בהמשך לדבריו של עו"ד דיוויס - אם אמרו שישנה תזוזה של עצם באגן - האם התזוזה לא תשפיע בעתיד ? אם כן: אז ישנו נזק. אם יש נזקים נוספים - צריך לכמת אותם באמצעות מומחה רפואי. אם הערכה הזו יקרה מהסכום שתקבלי בתביעה אז התביעה לא כדאית. רצוי להמתין וראות אם יתגבש נזק. אין צורך לרוץ מיד לתבוע כשהזמן שחלף עדין לא לימד אותך אם קובע נזק. בימינו - אין כל בעיה להעריך משקלו של עובר וטעויות כאלה - של כ 30% אינן מקובלות כסבירות. בכל מקרה, גם בעניין זה צריך להוועץ במומחה.

15/12/2002 | 17:32 | מאת: מיקה

בעלי חלה בסרטן הלבלב, לצערי נפטר לאחרונה, ברור לי שלמחלה זו אין תרופה, אולם כחודשיים לפני גילוי המחלה, בעלי סבל מכאבי בטן, פנה לשני רופאים שונים, בקשר לבעיה זו ,אולם הם טענו כי הוא סובל מוירוס, רק לאחר כחודשיים הועילו בטובם הרופאים, (גם זה לאחר שאני אשתו הקמתי צעקות בקופת חולים) לתת לו בדיקה מעמיקה יותר, שבה הסתבר לצערי כי בעלי סובל מסרטן הלבלב, שאלתי??? האם זהו מקרה של רשלנות רפואית? האם אוכל לתבוע, על שלא ניתנה בדיקה מעמיקה קודם לכן? האם ?????? לו ידענו קודם לכן ניתן היה להאריך , ולו במעט את חייו?? (שאלה רפואית אמנם, אך האם היא תורמת לתביעה) בברכה מחכה לתשובה מיקה

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2002 | 17:12 | מאת: דר ר.ל.

אוי כמה טוב שאני לא נדרש לענות על השאלה הזו....

23/12/2002 | 20:58 | מאת:

מיקה שלום השאלה האם כתוצאה מהאיחור באיבחון נגרם נזק שהיה יכול להימנע. אם תמצאי רופא מומחה שיאשר זאת יתכן ויש לכם עילת תביעה. הקושי הוא שאף אחד לא יכול לקבוע מה היה קורה אילו, ויש מצבים (רבים לצערי) שגם איבחון וטיפול רשלני אינם ברי פיצוי אם מחמת הקושי להוכיח נזק ואם בשל כך שהעלות גדולה מהתועלת. מקווה שהבנת. רק בריאות

23/12/2002 | 21:14 | מאת: מיקה

לשאלתך????? אולי לו היו מאבחנים קודם לכן, היינו מתכננים את החודשים האחרונים שלנו אחרת, אולי ניתן היה לבעלי להפרד כהלכה מהילדים, אולי הייתה לנו אפשרות לכתוב צוואה,????? האם אי אפשר לתבוע על רשלנות רפואית בעצם חוסר הידיעה על המצב???????

24/12/2002 | 10:35 | מאת: טליה

קודם כל, אני משתתפת בצערך. לא לחלוטין ברור מהתיאור שלך, כמה זמן חלף מגילוי המחלה ועד שנפטר, והאם באמת לא היה זה זמן מספיק להפרד מהילדים, להכין צוואה וכל השאר. אני לא רופאה, אבל אם מדובר באמת במצב בו גילוי מוקדם יותר לא היה מאריך את תוחלת החיים או מאפשר ריפוי, אז עד כמה שזה מעצבן ומצער לשמוע, בסך הכל נחסכו מבעלך חודשיים בהם היה סובל מידיעה שהוא הולך למות, ואולי סובל עוד יותר באותם חודשיים נוספים עקב עובר טיפולים קשים שבסופו של דבר לא שווים כלום. יכול להיות, שאם תהיה לך ביד חוות דעת שאומרת שכן ניתן היה להאריך את חיו באופן משמעותי או משהו כזה לו אובחן קודם - יהיה כדאי לך להתחיל בתהליך משפטי (שבטח יגמר בפשרה כלהי) - אבל את זה אני אומרת רק בגלל שאני חושבת שהילדים שלך עוד קטנים, ואולי תצטרכי את הכסף. אם לא - אז הייתי מציעה בכנות להמשיך הלאה.

27/12/2002 | 14:52 | מאת: אייל

השאלה שלך לדעתי יש לה תשובה אחת: רשלנות . אין לי ספק. הנושא הנוסף שתמיד צריך לשאול: האם יש מקום לתביעה. האם גילוי המחלה היה יכול להביא לריפוי? האם העדר אפשרות לריפוי וידיעה על המוות הקרוב לא היה פוגע באיכות חייו של החולה יותר מאשר העדר ידיעה ? וכו'. אלו שאלות חשובות ביותר שהן המניע בהגשת תביעה - ולא הרשלנות. טליה כתב/ה: > > קודם כל, אני משתתפת בצערך. > לא לחלוטין ברור מהתיאור שלך, כמה זמן חלף מגילוי המחלה ועד > שנפטר, והאם באמת לא היה זה זמן מספיק להפרד מהילדים, להכין צוואה > וכל השאר. > > אני לא רופאה, אבל אם מדובר באמת במצב בו גילוי מוקדם יותר לא היה > מאריך את תוחלת החיים או מאפשר ריפוי, אז עד כמה שזה מעצבן ומצער > לשמוע, בסך הכל נחסכו מבעלך חודשיים בהם היה סובל מידיעה שהוא > הולך למות, ואולי סובל עוד יותר באותם חודשיים נוספים עקב עובר > טיפולים קשים שבסופו של דבר לא שווים כלום. > > יכול להיות, שאם תהיה לך ביד חוות דעת שאומרת שכן ניתן היה להאריך > את חיו באופן משמעותי או משהו כזה לו אובחן קודם - יהיה כדאי לך > להתחיל בתהליך משפטי (שבטח יגמר בפשרה כלהי) - אבל את זה אני > אומרת רק בגלל שאני חושבת שהילדים שלך עוד קטנים, ואולי תצטרכי את > הכסף. אם לא - אז הייתי מציעה בכנות להמשיך הלאה.

13/01/2003 | 16:59 | מאת: אייל רוזנצווייג

14/12/2002 | 17:09 | מאת: קובי

אני בחור כבן 24 ובגיל 3 עברתי ניתוח להורדת אשך תמיר (גבוהה) בצד ימין. הניתוח עבר בשלום, אך נכון להיום המצב הוא שהאשך הימני (שנותח) נותר מקובע לאבר המין ולא התפתח מאותו יום הניתוח. המצב מאד מביך ומעציב אותי כיוון שנראה שאשך אחד התפתח יפה וגדל בצורה נאותה ואילו האשך השני (שעבר את הניתוח), נותר קטן ומצומק. נראה כי האשך הקטן הוא כ-50% מהאשך הנורמלי. ומכן אני מבקש לשאול כמה שאלות: 1. במידה והאשך הקטן אינו מתפקד עוד, האם יש עילה לתבוע את בית החולים? עברו מאז שנים רבות... 2. מה סדר גודל מקסימלי של סכום כסף שאני יכול לתבוע את בית החולים? 3. כנגד איזה אגף בבית החולים עלי להגיש את התביעה? אבקש לקבל את התשובות מעל דפי פורום זה. בתודה מראש, קובי

15/12/2002 | 08:54 | מאת: אייל

את כל השאלות שאתה מעלה ניתן לברר באמצעות החומר הרופאי שיש בידך. החומר צריך להיות מועבר למומחה שיבדוק אם הטיפול שניתן לך היה נכון במועד שבו ניתן לך. כידוע הרפואה היא מדע מתקדם והשיטות משתנות כל הזמן. עליך לפנות לעו"ד מומחה בתחום שיפנה אותך למומחים המתאימים. כבר ניתנו פסקי דין בעניין אשכים תמירים ורשלנות רפואית באשר לטיפול בהם. ערוך סריקה במקום מגוריך שח עו"ד מומחה בתחום ופנה אליו.

16/12/2002 | 01:11 | מאת: קובי

אייל, תודה על תגובתך. אני אודה לך מאד באם תכתוב לי (אם ידוע לך), על איזה סכום כסף נערכו התביעות בנוגע לניתוחים שכשלו באשכים תמירים, בכדי שאדע אם בכלל כדאי לי להכנס לכל התיק המשפטי הזה. הרבה תודה, קובי.

11/12/2002 | 15:10 | מאת: רוני

אני מחפש עורך דין מוצלח אשר יוכל ליצג אותי במקרה של רשלנות רפואים. בצעתי סדרה של ניתוחים באף, כאשר לא היה כל צורך באף ניתוח. כל ניתוח חתכו חלקים מהכונכיות ואף פתחו את הסינוסים כך שהנזק הוא בילתי הפיך. כל התקררות הופכת לסינוסיטיס, ואני חי במהלך כל השנה על אנטיביטיקה ותרופות נוספות. אשמח לשמוע על המלצות חמות תודה

11/12/2002 | 23:12 | מאת:

רוני שלום, אמסור לך שמות של עורכי דין באיזור מגוריך באמצעות הדוא"ל. פנה אלי בדוא"ל עם הפרטים .

14/12/2002 | 13:09 | מאת: יהודה אביטבול

אני ממליץ לך לבחור בעו"ד אייל אורטל או גיא אורטל מנתניה - בבית אוצם הטלפון שלהם 09-8333477 תבקש את אייל או את גיא. הם טיפלו לי בעניין כזה ואני מאוד מרוצה. מקצועיים ואמינים.

08/12/2002 | 23:13 | מאת: יסמין

שלום! יש לי שאלה מאוד דחופה ואני השמח אים תעזור לי. גם בליפנות למשהו. אח שלי הוא בחור חולה במחלת נפש והוא מוכר לבית חולים לבריאות הנפש. לפני חודש הוא הרגיש לא טוב והוא אלך לבית חולם לבריאות הנפש ובקש טיפול, הרופאה שהיתה תורנית אמרה לו שהוא מרגיש טוב, ושהוא ילך הביתה כי הוא בריא. והוא סירב כי הוא תמיד כאשר הוא לא מרגיש טוב הוא אולך לשם ומיתהשפז לכמה ימים עד שהוא חוזר לעצמו, ואז הוא מישתחרר (אחי מוכר לבית חולם הזה מאישפוזים קודמים )הפעם הרופא טענה שהוא מרגיש טוב ולא רצתה לתת לו טיפול בטענה שהוא בריא. ואז כאשר הוא סירב היא הזמינה לו מישטרה, והוא נעצר ואני הלכתי לשחרר אותו בערבות, והשופט ביקש שהפסיכיאטר המחוזי ישלח אותו להיסתכלות אבל זה לא נעשה, כעבור מיספר שבועות אחי שוב לא הרגיש טוב והוא שוב אלך לבית חולים, ואז כיבלו אותו ואחריי יומיים הוא רצה להישתחרר ואז נהמר לו שהוא קיבל צב משופט, והוא חייב להיות שם כאשר אני שאלתי על הצב הזה נאמר לי שיש צב מליפני שנה, (אחי במשך השנה הזאת היה מאושפז כמה פעמים)השאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב כזה אנה תענה לי כי אני לא יודעת מה לעשות בתודה מראש יסמין

11/12/2002 | 23:10 | מאת:

יסמין שלום אם אחיך מאושפז ע"פ צו של פסיכיאטר מחוזי ואתם חפצים לשחררו עליכם לפנות בבקשה לבית המשפט המחוזי, רצוי באמצעות עורך דין.

04/12/2002 | 19:26 | מאת: נטע

בעלי עבר לפני כ=13 שנה שטף דם מוחי כאשר שירת כאיש צבא הקבע. המקרה שלו היה מקרה מובהק של רשלנות רפואית (אם יש טעם אוסיף ואפרט המקרה). מה שקרה הוא שלאחר מכן הפרופיל הרפואי שלו ירד ל=21 ואילו הוא לא קיבל ואף לא רבע אחוז נכות בטענה שהמקרה אירע בעקבות מום מולד. פנינו לעו"ד ידוע בתחום התביעות למשרד הביטחון אך הוא טען שאין סיכוי לקבל קצבת נכות ואין טעם לתביעה. מאחר ובעלי היה לאחר המקרה שבר כלי ומאחר ולא היינו משופעים באמצעים כספיים העדפנו להניח לנושא וכך הוא לא הוכר כנכה ולא קיבל אחוזי נכות ומה שיותר גרוע פיצוי על הרשלנות הרפואית. יחד עם הכרת התודה לגורלנו כי הוא יצא מכל הסיפור יחסית בשלום תמיד נשארנו בהרגשה מזופתת כי "עבדו" עלינו, לפני כשלוש שנים בעקבות פרסום של חברה מסוימת המעסיקה רופאים ועורכי דין המתמחים בתביעות מהסוג הזה החלטנו לנסות ולחדש את התביעה אך נאמר לנו כי חל על המקרה חוק ההתישנות. שאלתי היא מה ניתן לעשות, אם בכלל?

07/12/2002 | 02:39 | מאת: עדי

BNCXY TYRT

07/12/2002 | 03:03 | מאת: עדי

שלום רב בתי כיום בת 5 נולדה בלידה רגילה במהלך הלידה הרופאים משכו אותה כתוצאה מהמשיכה נקרעו שרירי הכתף והילדה משותקת חלקית בן הכתף למרפק הימני כל טיפולי הפיזיוטרפיה לא הואילו מגיל 0 עד עכשיו ונגרמה נכות של 40% לפני שהגשנו תביעה לבית משפט פנינו לבי''ח כדי להגיע לפשרה לטענתם הפגיעה נגרמה בהריון . ההוצאות בתיק זה לחוות דעת מסתכמות באלפי שקלים שאלתי היא כדאי להשקיע בתיק מסוג זה , האם יש פיסקאות של זיכוי בתביעות כאלו אודה עם תענה על שאלתי

11/12/2002 | 08:16 | מאת: טליה

עדי - אני רואה שאת חדשה בפורומים.. שאלה חדשה כדאי להתחיל כנושא חדש כי אחרת היא "נופלת בין הכסאות". לגופו של עניין - צריך לדעת למה הרופאים משכו את בתך, האם החלופה היתה למשל שהיא תמות במהלך הלידה, אז יתכן שהם עשו את מה שהיו חיבים. אין מנוס בתיקים מסוג זה להתחיל בבדיקה של התיק הרפואי על ידי עו"ד שמתמחה בתחום, ורופא מומחה במיילדות. לא ניתן בלי הפרטים המלאים לקבוע אם המשיכה היתה ברשלנות (או עצם ביצוע המשיכה, או אופן הביצוע, או הטיפול מיד אחר כך.. כל שלב צריך להבחן), או לא. לגבי תקדימים - אפשר לחפש, אבל שוב - כל מקרה הוא שונה מהשני ולא בהכרח העובדה שמישהו אחר הצליח, או לא הצליח בתביעה - אומר משהו לגבי המקרה שלך. ועוד הערה קטנה - בניגוד לדעה הרווחת, ש"לידה זה דבר הכי טבעי וכון עושות את זה", שיוצרת רושם שלידה היא דבר בטוח, ושאם קרה משהו זו "אשמת" מישהו - כדאי לדעת את האמת - לידה היא אחד התהליכים הכי מסוכנים שישנם היום בעולם הרפואה, ולא בגלל רמתם הנמוכה של הרופאים המיילדים חס וחלילה. מספיק שנלך חצי מאה אחורה ונבדוק כמה תינוקות מתו או נפגעו קשות במהלך לידה, וכמה אמהות מתו בלידה, כשהרפואה היתה פחות מתקדמת וכשנשים ילדו בית - וניזכר עד כמה זה תהליך מסוכן. אני לא אומרת שהמקרה שקרה לך לא היה רשלנות - אבל מדגישה שזה שנגרם נזק לא אומר שבהכרח היתה רשלנות.

11/12/2002 | 23:04 | מאת:

עדי שלום, המקרה המתואר על ידך מכונה "פרע כתפיים בלידה" זהו מצב שבמהלך הלידה נתקעות הכתפיים בתעלת הלידה לאחר שהראש יצא ודרושה מיומנות רבה של רופא עם ניסיון כדי לחלץ את היילוד בשלום בלא לגרום לנזק כמתואר עלידך. הטענה שהנזק ארע בהריון היא טענה דחוקה וקיימות כנגדה טענות רבות כמפורט בספרי דין ופסיקה במשפט הרפואי . אינני יודע באיזה מסגרת ניהלת מו"מ עם ביה"ח אך רצוי שהמו"מ ינוהל ע"י עורך דין שיש לו ניסיון בתביעות רשלנות רפואית בכלל ותביעות "פרע כתפיים בלידה" בפרט. אשמח למסור לך מידע נוסף אם תתקשרי אלי.

14/12/2002 | 13:16 | מאת: עו"ד אורנית סמסון

הסיפור שאת מתארת נקרא תסמונת ארב - פרע בכתפיים. יש הרבה פסיקה בעניין וחשוב לבדוק את הפרע היה בלתי נמנע - ברוב המקרים מדובר ברשלנות רפואית שכן ניתן למנוע את הנכות ע"י ניתוח קיסרי הרבה פחות פוגעני. את יכולה להתקשר אלי לפרטים נוספים 055388132.

15/12/2002 | 20:17 | מאת: אור

שלום עדי, מה שאת מספרת קרה גם בלידה של דודתי, כשילדה בן לפני כ- 13 שנים לערך. אינני יודעת אם פרטי המקרה זהים, אך גם אצלה כתוצאה ממשיכת התינוק החוצה, נגרם לו נזק בלתי הפיך. הוא נשאר נכה ביד אחת, היד הפגועה לא גדלה כפי שגדלה היד השניה. אני יודעת שאחרי שנים של הליך משפטי היא זכתה בפיצויים הולמים. בברכה, אור

08/12/2002 | 23:49 | מאת: סילבי

נטע שלום! אני מציעה לך, אל תשגי אחר פרסומות של כל מיני חברות. חוק הנכים [תגמולים ושיקום] [נוסח משולב] תשי"ט 1959 אומר: "נכות" - איבוד הכושר לפעול פעולה רגילה, בין גופנית ובין שכלית, או פחיתתו של כושר זה, שבאו לחייל משוחרר או לחייל בשירות קבע כתוצאה של אחת מאלה שאירעה בתקופת שירותו עקב שירותו 1. מחלה. 2. החמרת מחלה 3. חבלה. "נכה" חייל משוחרר או חייל בשירות קבע. ז"א חייל בשירות קבע זכאי להכרה בנכותו לפי חוק זה כתוצאה משלושת הדברים הנ"ל, אם החייל יוכיח או שהמחלה אירעה בשירות ועקב השירות ו/או החבלה ו/או החמרת המחלה. כך שאם בעלך היה בריא וגוייס עם פרופיל גבוה והיה גורם בשירות שגרם לו לשטף הדם יש להניח שהנכות נגרמה לו עקב השירות הצבאי והורד הפרופיל ל-21, לא ברור מדברייך על סמך מה התבסס קצין התגמולים שהמקרה אירע עקב מום מולד. כמו-כן, אם בעלך בריא כעת לשם מה להגיש תביעה נגד משרד הבטחון? אם בעלך נותר נכה וחלה בשירות בגלל גורם שהיה בשירות ולא פנה למוסד לביטוח לאומי לדעתי אין מניעה בחוק שיגיש בקשה/תביעה מבוססת בראיות תומכות ויוכיח שנכותו נגרמה עקב השירות. מה יש לו להפסיד, אם הוא מגיש בעצמו תביעה מבוססת.? אם תרצי פרטים נוספים לגבי החוק ותקדימים בעניין, בחינם, בחינם, תקליקי על שמי והייתי שמחה כמוך לשמוע מה עו"ד דייויס יענה , אם בכלל קיימת התיישנות תביעות לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום] הנ"ל. בברכה , סילבי.

10/12/2002 | 16:56 | מאת: סילבי

לנטע מסילבי.

11/12/2002 | 08:08 | מאת: טליה

לא רק שקיימת התיישנות לפי חוק הנכים - היא אפילו קצרה יותר מההתיישנות הרגילה. אמנם, במקרים מסויימים ניתן להאריך את משך הזמן אבל צריך סיבה טובה. קודם כל - אם כפי שהבנתי לא נותרה נכות ממשית או מחלה ובעלך החלים לחלוטין - אני לא רואה טעם במאבק. אבל אם לא זה המצב - הדבר הראשון שאתם צריכים היא חוות דעת ממומחה רציני ובעל שם שקובעת שיש קשר סיבתי מובהק בין השירות לבין האירוע הרפואי. בלי זה - חבל"ז גשג"ש כמו שאומרים הילדים.

11/12/2002 | 23:05 | מאת:

סילבי שלום, האם את זקוקה למידע נוסף מעבר לזה שכבר נמסר בפורום? אם כן מה שאלתך הספציפית?

12/12/2002 | 21:25 | מאת: ליאורה

אני חושבת שזה לא בסדר מה שהם עושים

03/12/2002 | 04:48 | מאת: שי

לעו"ד דוויס היקר שלום , יש לי שאלה , האם לאחר שמומחה רפואי בדק אותי ונתן לי נכות מסויימת שהיא נמוכה ממה שמגיעה לי ע"פ דברם של עשרות אוטופדים מומחים כי יש בעיה רצינית בשבר ושינויים רציניים בשבר ובמבנה שלו , האם לאחר בדיקה חוזרת שהייתי אצל אותו מומחה (בעקבות אותם שינויים) יש סיכוי שהוא בכל זאת לא ישנה את החלטתו כי הוא לא ירצה לרדת מעץ או סתם בלי סיבה , כלומר השאלה היא האם יש בעיה לאדם שהיא בעיה ממשית שלא ניתנת ליותר מדי ויכוח ורואים אותה בצילום עדכני פשוט בצורה ברורה ולמעשה עד כמה הנפגע יכול להיות בטוח שהוא מקבל "רסמי" ובדיוק את מה שמגיע לו? אודה מאוד על תשובה בהקדם, תודה. שי.

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2002 | 10:03 | מאת:

שי שלום, לא ציינת בשאלתך מהי התביעה שהגשת תאונת דרכים או תביעת נזיקין. יש הבדל מהותי בין התביעות מבחינת סדרי הדין. אניח לצורך התשובה כי נפגעת בתאונת דרכים. הגשת תביעה. מונה מומחה רפואי מטעם בית המשפט ואינך מרוצה מחוות הדעת. יתר על כן רופאים אחרים סבורים כי שגה. ובכן, הדרך לתקוף חוות דעת מומחה רפואי שמונה ע"י בית המשפט היא באמצעות חקירה נגדית בבית המשפט. קיימת דרך נוספת והיא בקשה למינוי מומחה רפואי נוסף אך זאת ניתן לעשות רק לאחר שהמומחה ייחקר. העובדה שמומחה חיווה דעתו בבניגוד לדעתם של רופאים אחרים אינה רלבנטית כי הוא המומחה והרופאים האחרים לא חיוו דעתם. אם ברצונך לתקוף את חוות הדעת עורך הדין שלך צריך לעשות זאת בדרך החקירה הנגדית. בהצלחה.

07/12/2002 | 03:25 | מאת: שלו

עו"ד יונתן דייויס כתב/ה: > > שי שלום, > לא ציינת בשאלתך מהי התביעה שהגשת תאונת דרכים או תביעת נזיקין. > יש הבדל מהותי בין התביעות מבחינת סדרי הדין. אניח לצורך התשובה > כי נפגעת בתאונת דרכים. הגשת תביעה. מונה מומחה רפואי מטעם בית > המשפט ואינך מרוצה מחוות הדעת. יתר על כן רופאים אחרים סבורים כי > שגה. > ובכן, הדרך לתקוף חוות דעת מומחה רפואי שמונה ע"י בית המשפט היא > באמצעות חקירה נגדית בבית המשפט. קיימת דרך נוספת והיא בקשה > למינוי מומחה רפואי נוסף אך זאת ניתן לעשות רק לאחר שהמומחה > ייחקר. העובדה שמומחה חיווה דעתו בבניגוד לדעתם של רופאים אחרים > אינה רלבנטית כי הוא המומחה והרופאים האחרים לא חיוו דעתם. אם > ברצונך לתקוף את חוות הדעת עורך הדין שלך צריך לעשות זאת בדרך > החקירה הנגדית. > בהצלחה.

01/12/2002 | 13:48 | מאת: אדם

נמסר מידע שלא ברשות החולה מרןפא המושב לרופא תעסוקתי איפה אפשר למצוא את החוק שאומר שאסור לעשות דבר כזה

01/12/2002 | 20:31 | מאת: טליה

החוק הוא "חוק זכויות החולה". אבל יתכן שיש מצבים בהם מותר למסור מידע. אם אתה רוצה תשובה ממש - צריך לפרט מהו המקרה?

30/11/2002 | 15:23 | מאת: איריס

בני בן שנתיים נימול על ידי רופא מוהל, לאחר הברית הבחנו כי משהו לא תקין בברית ובעוד שבועיים מנותח לתיקון הברית. המוהל חתך מעט מדי. אנו מעוניינים לתבוע את הרופא הנ"ל על כל הסבל ועוגמת הנפש שנגרמת לילד ושעליו לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. רציתי לדעת האם יש "קייס" במקרה כזה? ומה עלי לעשות. אנא תשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2002 | 12:10 | מאת: טליה

אתם צריכים לקבל חוות דעת של מומחה (עדיף רופא-מוהל אחר, ולא כל כירורג). אבל - בשלב הזה עוד קצת מוקדם לתבוע, חכו ותראו איך זה יגמר, ואם הכל יסתדר (אמן) אחרי הניתוח הנוסף או שחו"ח יהיה נזק קבוע.

04/12/2002 | 09:54 | מאת:

איריס שלום, כפי שהעריכה טליה על פני הדברים יש מקום לבירור הנזק והאם מקורו ברשלנות. מוצע כי לפני שתתבעו תסיימו את סידרת הטיפולים הרפואיים. מכל מקום רצוי שתתייעצו עם עו"ד שיש לו מיומנות בניהול תביעות ר"ר.

07/12/2002 | 00:05 | מאת: עדי

איריס כתב/ה: > > בני בן שנתיים נימול על ידי רופא מוהל, לאחר הברית הבחנו כי משהו > לא תקין בברית ובעוד שבועיים מנותח לתיקון הברית. המוהל חתך מעט > מדי. > אנו מעוניינים לתבוע את הרופא הנ"ל על כל הסבל ועוגמת הנפש שנגרמת > לילד ושעליו לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. > רציתי לדעת האם יש "קייס" במקרה כזה? ומה עלי לעשות. > אנא תשובתך המהירה.

27/11/2002 | 20:06 | מאת: ניסים

רופא שיניים שכח אצלי בפה מחט קידוח בתוך השן לפני חצי שנה בערך ורק עכשיו גיליתי זאת . אני לא יודע מה לעשות ומאיפה להתחיל?

07/12/2002 | 19:26 | מאת: .דר' גרינבאום משה

ניסים שלום. תתחיל מחידוש טיפול השורש אם יש בכלל צורך בכך(אם אין שום דלקת בשורש השן אין צורך אפילו בחידוש טיפול השורש) .פנה לאנדודונט מומחה לבדיקה וחוות דעת בנושא תוחלת החיים של השן בפיך .אם אכן אין פתרונות לשן אלא עקירתה יש לך אולי CASE אתי בלבד נגד הרופא שטיפל בך ולא מסר לך על החלק השבור בשן . שבירת מחטים ןפוצריםבטיפולי שורש קורה באחוז מסויים מהטיפולים ואיננה נחשבת לMALPRACTICE אלא אם כן הרופא לא נקט בכל אמצעי הזהירות שרופא שיניים סביר היה נוקט(זה נושא מאוד מסובך למצוא רופא שיניים ישראלי סביר ).סיכויי הצלחתך בתביעה כזו הם 5% בלבד

27/11/2002 | 12:07 | מאת: ע.מ

ברצוני לשאול לגבי בדיקת שאיבת נוזל בעמוד השידרה אשר בוצעה ללא הסכמתי (לא הוחתמתי על טופס הסכמה), וללא הסבר על הבדיקה והשפעותיה. האם יש בכך סיבה לטביעה משפטית???

28/11/2002 | 20:35 | מאת: טליה

טיפול רפואי לא תמיד מחייב חתימה על טופס הסכמה אבל הוא תמיד מחייב קבלת הסכמה מדעת - כלומר הסכמה לאחר קבלת הסברים ומידע מתאימים. נשאלת השאלה למה לא הוסבר לך ולא הסכמת - האם היה מצב חירום או שזה נעשה אגב טיפול אחר וכו או מה. לגבי תביעה משפטית - בד"כ תביעות - גם על מה שנקרא "פגיעה באוטונומיה" של המטופל - מצריכות להראות שנגרם נזק - אבל יתכן שבמקרים מתאימים בית המשפט יפסוק פיצוי גם על עצם הטיפול ללא הסכמה - בפרט אם הוא לא היה חיוני - גם אם לא נגרם נזק. אולי עו"ד דיוויס יודע יותר על הפסיקה העדכנית בתחום זה.

24/11/2002 | 23:20 | מאת: שמואל

24/11/2002 | 23:22 | מאת: שמואל

שלום רב אבקש את עזרתכם בפיענוח הסעיף הרפואי 14043 ן14344 בברכה הרשקוביץ שמואל

26/11/2002 | 22:47 | מאת: טליה

רופא צבאי, או רופא בבית חולים שעובד עם הצבא, אולי בר"מ 2. צריך את "ספר הפרופילים" של צה"ל.