עזרה בנושא של לימודים

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

03/09/2015 | 01:36 | מאת: סול

שלום לכולם! אשמח לקבל עזרה\מידע בנושא הבא: מזה כבר מעל שנתיים שאני מנסה לקבל מביטוח לאומי עזרה בנוגע ללימודים. לפני שנתיים ניסיתי להתקבל לתוכנית שנקראת "אשנב" שזו מכינה שמתקיימת חמישה חודשים ובסופה ביטוח לאומי שוקל את האופציה האם לממן את הלימודים של אותו מועמד. ביטוח לאומי בשיתוף של משרד הבריאות לא קיבלו את הבקשה שלי להצטרף לתוכנית זו בטענה שעלי לקדם את ענייני התעסוקה בחיי. עכשיו זה לא שלא ניסיתי לחפש עבודה פשוט לא הצלחתי למצוא וקיבלתי הרבה שלילות. עובדת השיקום שלי לא מוכנה לשמוע על נושא הלימודים כלל. בקרוב מאוד אני עוברת להתגורר בקהילה תומכת בחיפה אז עובדת השיקום אמרה שעלי להעביר את כל הטיפול בתיק שלי לשם. אני כבר נואשת מהמוסד הזה ומקבלת כל הזמן רק תשובות שליליות מהם כשנוגע לעתיד המקצועי שלי. מה עלי לעשות? אני כבר בת 30 ושום דבר לא זז. אני מרגישה שאפספס את הרכבת ולא אלמד לעולם. יש למישהו עצה או פתרון להתמודדות מול המוסד הזה?

04/09/2015 | 14:52 | מאת: משה

הי סול החבר'ה בביטוח לאומי באים כנראה לא בגישה סוציאלית אלא בגישה של "למה שווה לנו להשקיע בך כסף בכלל ?" ובגלל שכל מימון ללימודים שלך בא על חשבון המדינה, הם מרשים לעצמם לחקור אותך בשבע עיניים. אני יודע, הייתי בסיפור הזה. למה שלא תנסי לבקש קורס של הכשרה מקצועית דרך לשכת התעסוקה במקום להיאבק בנבלות מביטוח לאומי ? שם לפחות לא ייתייחסו אליך כמו סחורה סוג ב' שעושים לה טובה ש"משקמים" אותה ובודקים אותה בציציות. אם את מוגדרת כ"בעלת תיפקוד גבוה" (כזו שיודעת מה היא רוצה ומודעת לזכויות שלה וכו'), אז זו כנראה עוד סיבה לכך שביטוח לאומי מקשה עלייך. וטוב שלא הציעו לך עבודה ב"מפעל מוגן"... אני מציע לך להיזהר מכל מיני עמותות שמציעות קורסים ושיקום מקצועי (כמו "אשנב"), כי בסוף יכול לקרות מצב שביטוח לאומי ייאשר ויממן לך קורס דרכם, אבל לא תצליחי למצוא עבודה ומצד שני בביטוח לאומי יגידו לך שכבר ניצלת את הזכאות שלך למימון השכלה. ואז באמת תהיה לך בעיה ! לא יזיק אם תתייעצי בעו"ד שיוכל ללוות אותך (תבדקי בש"יל או ארגון אחר שמסייע לבעלי מוגבלויות). אל תתייאשי מחיפוש עבודה ותזכרי שאפשר ללמוד היום ולרכוש ידע גם בצורה עצמאית. לא יודע אם את בקטע של תואר ראשון, אבל זה לא פשע לחיות גם בלי זה. גשי למרכז צעירים בעיר שלך - תבקשי עזרה בעבודה, קורס או שניהם, אולי אפילו תבדקי אפשרות למילגה (ואם יש שם עוסי"ת, אולי תנסי לפנות אליה אישית). אני לא יודע מה זה אומר "קהילה תומכת" אבל מציע לך להתייחס לכל גורם בצורה של "כבדהו וחשדהו" - אני מאמין שהבנת כבר למה בעצמך. הכי חשוב : אל תרימי ידיים ואל תתני למנוולים לייאש אותך, לא משנה מה ! לא משנה מה עברת ומה עשית ואיזה איבחון יש לך, זכותך להרגיש טוב ולהתקדם ולהצליח. ולגבי הגיל שלך ? ילדה, יש לך זמן, אל תלחצי. :-) כל זמן שיש לך רצון ושאיפה, את בסדר גמור (וגם אם יש זמנים קשים, לא נורא). שלום לכולם! אשמח לקבל עזרה\מידע בנושא הבא: מזה כבר מעל שנתיים שאני מנסה לקבל מביטוח לאומי עזרה בנוגע ללימודים. לפני שנתיים ניסיתי להתקבל לתוכנית שנקראת "אשנב" שזו מכינה שמתקיימת חמישה חודשים ובסופה ביטוח לאומי שוקל את האופציה האם לממן את הלימודים של אותו מועמד. ביטוח לאומי בשיתוף של משרד הבריאות לא קיבלו את הבקשה שלי להצטרף לתוכנית זו בטענה שעלי לקדם את ענייני התעסוקה בחיי. עכשיו זה לא שלא ניסיתי לחפש עבודה פשוט לא הצלחתי למצוא וקיבלתי הרבה שלילות. עובדת השיקום שלי לא מוכנה לשמוע על נושא הלימודים כלל. בקרוב מאוד אני עוברת להתגורר בקהילה תומכת בחיפה אז עובדת השיקום אמרה שעלי להעביר את כל הטיפול בתיק שלי לשם. אני כבר נואשת מהמוסד הזה ומקבלת כל הזמן רק תשובות שליליות מהם כשנוגע לעתיד המקצועי שלי. מה עלי לעשות? אני כבר בת 30 ושום דבר לא זז. אני מרגישה שאפספס את הרכבת ולא אלמד לעולם. יש למישהו עצה או פתרון להתמודדות מול המוסד הזה?

04/09/2015 | 23:48 | מאת: סול

משה, אני מודה לך על המענה המקיף שלך. אמנם יש עוד הרבה פרטים שהחסרתי כי לא רציתי לכתוב מגילה. רק אציין שקורס מקצועי כבר עשיתי בעברי והוא לא תרם לי שום דבר לנסיון המקצועי וגם לא הצלחתי להתקבל לאף מקום עבודה ראוי. מקווה לימים טובים יותר כי כרגע אני מרגישה על הקרשים. שיהיה לך סופ"ש נעים :) סול

05/09/2017 | 17:10 | מאת: אייל

אני מבין שהייתה בועדה של סל שיקום אתה יכול לספר מה היה שם ומה שאלו אותך

שלום, קראתי את התשובה של משה והיא בהחלט מקיפה אפשרויות. אני יודעת שיש קורסים דרך משרד התמ"ת, לשכת תעסוקה ואפשר להעזר בבזכו"ת שזו עמותה שעוזרת למצות את הזכויות שלך מול ביטוח לאומי לי הם מאוד עזרו מול רווחה בעבר. כמו כן אני יודעת שאשנ"ב התפתחו אולי תנסי דרכם שוב. חוץ מזה את יכולה להירשם ולחפש מילגות ולקבל סיוע דרך השלמת השכלה של סל שיקום. נהורה

06/09/2015 | 15:08 | מאת: סול

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה