קבלת קצבת נכות

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

31/07/2015 | 18:13 | מאת: אורי

שלום. אני בן 21, לפני הרבה שנים כשהייתי בחטיבת ביניים אבחנו אותי כסכיזופרן ולקחתי תרופות לזמן מה. אני יתום מאמא ולא בקשר טוב עם אבא ואחותי, גר מזה שנים רבות בדירות שכורות. האם מגיע לי לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי? ואם כן איך זה עובד? רק לאחרונה עקב הקשיים התחלתי להתעניין ורציתי לדעת איך אפשר לקדם את העניין? והאם אני חייב לקחת תרופות פסיכיאטריות על מנת לקבל קיצבת נכות? תודה שבת שלום

שלום, בוודאי יש סיכוי שתקבל קצבת נכות. אתה צריך לפנות לביטוח לאומי ולעבור ועדה רפואית אשר תגדיר כמה אחוזי נכות יש לך. לפי האחוזים תקבע לך גובה הקצבה. למיטב ידעתי אתה לא חייב לקחת טיפול תרופתי בכדי להיות זכאי לקצבה, אך הוועדה הרפואית לא מקלה ויושב בה פסיכיאטר שצריך להבין שאתה סובל מפגיעה נפשית שפוגעת ביכולתך לתפקד בתחומים שונים: ניהול משק בית, עבודה, חברה ועוד. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה