שאלה: אני צמחונית שאוכלת דגים. אני מודעת לסכנות הכספית שבדגים וכן יודעת שיש דגים שיותר מועדים לפורענות מאחרים מבחינה זו. שאלתי הינה, האם זה בסדר שאוכל שלוש פעמים בשבוע סלמון ובשאר הפעמים אגוון עם אמנון או הליבוט? כלומר מטרתי היא לאכול דג כל יום. אם אני מייצרת גיוןן כזה, האם זה בסדר מבחינת חשיפה לכספית? וכן, אשמח להצעות נוספות לדגים שסכנת הכספית בעקבות צריכתם הינה נמוכה. תודה.
תשובה: שלום טל, הכספית נמצאת בריכוז גבוה בעור של הדג, אז כל עוד לא אוכלים אותו זה יותר בטוח. שנית, סלמון בעיקר מגודל בבריכה, אז אין סיכון, לגבי דגים אחרים זה תלוי באזור הגידול. בברכה,דנה