ציפרלקס - לפרופ' חרותי

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

18/05/2015 | 14:20 | מאת: גבי

שלום פרופ' חרותי, אני בן 60 סובל מדיכאון עשרות שנים והתרופה היחידה שעוזרת לי היא ציפרלקס (אפילו במינון 10 מ"ג). לצערי, התרופה פוגעת אצלי קשות הן בחשק המיני והן בשפיכה (היעדר מוחלט). ניסיתי להפסיק את התרופה ל-24 וגם ל-48 שעות, אך הפסקות אלו לא הספיקו להחזרת הליבידו והיכולת לשפיכה. כמו כן, תוספות של תרופות אחרות (למשל, בונסרין) לא עזרו ורק הפסקה של שבוע ומעלה עוזרת, אך אז הדיכאון חוזר. כאמור, זו התרופה היחידה שעוזרת לטיפול בדיכאון שלי. אודה מאוד על כל רעיון.

הקשר בין SSRI לבין התפקוד המיני ידוע ומורכב. נראה שאתה מודע לקשר בין ציפרלקס להפרעות מהן אתה סובל והן לפתרונות האפשריים, שהם הפסקת התרופה ליום יומיים לפני אקט מיני ו/או תוספת טיפול תרופתי שסותר את תופעות הלוואי (דוגמת וולבוטרין או בונסרין). תוספת קטנה שאוכל לתת היא להתחיל גם בלי ליבידו ולהתמקד בהנאה שבמשחק המיני. גם כאשר החשק ירוד ניתן ליהנות. תמיד שווה לברר עם הפסיכיאטר/ית לגבי תרופות חדשות ולנסות גם אותן, כי יוצא מדי פעם דור חדש או סוג חדש (כגון, SnRI) ואז יש פחות תופעות לוואי ואולי זה כן ישפיע על הדיכאון (כי סה"כ אתה מאוזן היטב עם מינון מאוד נמוך). צר לי שאיני איש בשורות.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים