בעיות בזיקפה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

18/04/2014 | 11:21 | מאת: מאיר

לפני כשנה עברתי תאונת דרכים שבה נחבלתי בצוואר ובגב. בצוואר היה צליפת שוט ונזק לצוואר . ומאז יש לי צוואר תפוס וקשיים בתנועת הצוואר. בגב התחתון היה לי איבוד גובה בחוליה בL1 אחרי כמה שבועות מאז התאונה התחלתי לסבול מבעיה של זיקפה חלשה. דהיינו יש לעיתים זיקפה אבל היא לא מספיקה לחדירה ואני חייב לקחת כדור . אין לי זיקפה מלאה כמו שהייתה בעבר וכיום אני ממש מתוסכל מזה גם בעובדה שאני די צעיר. בגיל 25. הזיקפה שלי שהיא מגיעה הכי הרבה ל70 אחוז ממה שהיה בעבר וזה ישר אחרי כמה שניות יורד. מה יכולה להיות הסיבה ומה האבחון שאני צריך לעשות? דבר שני- הכדור ויאגרה עוזר לי . אז על מה זה יכול להעיד?

צריך לבדוק אם נגרם נזק עצבי למנגנון הזקפה, אם כי נדיר שבפגיעה כגון זו שאתה מתאר זו הסיבה ללא פגיעות נלוות. ייתכנו סיבות אחרות כגון, כאב או חרדת ביצוע (שנובעת מתפקוד כושל סמוך לאירוע). העובדה שויאגרה מסייעת אינה מעידה לגבי מקור הבעיה שכן הכדור יעיל במקרים גופניים, אך גם כאשר המקור חרדתי. כדאי שתיגש לאבחון מתאים במרפאה מוסמכת לבריאות מינית ותקבל טיפול מכוון מתאים. רשימת מרפאות באתר איט"ם - www.itam.org.il

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים