מחפש מידע על קולוניק

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/10/2015 | 18:03 | מאת: רוברט

1. באילו מצבים מומלץ קולוניק? 2. לאיזה עומק מוחדר הצינור ומה הסיכון לחירור המעי? 3. כמה ליטרים מים מחדירים כל פעם? 4. כמה טיפולים עושים בסדרה אחת ומה המחיר?

שלום הצינור מוחדר לעומק של מספר מילימטרים. מה שמבצע את הניקוי הוא זרם המים. מומלץ כמעט בכל מצב כחלק מתהליך ניקוי. השטיפה נעשית באמצעות כמה עשרות של ליטרים-וזה משתנה ממקרה למקרה. אין תוכנית קבועה לכל המקרים וההחלטה לגבי מס הטיפולים תלויה בממצאים בניקוי הראשון ובממצאים יש תמיד סיכון לחירור ולכן לפני כל פעולה על המטופל לפתוח תיק רפואי אצל רופא והפעולה חייבת להיות מבוצעת עיי בעל מקצוע מנוסה דר דיין

08/10/2015 | 21:00 | מאת: רוברט

1. מה זאת אומרת קולוניק מומלץ כמעט בכל מצב? לאילו מצבים ספציפיים הוא מומלץ, והאם יש הוכחה קלינית -מדעית מבוססת שזה עוזר? ואם כל כך עוזר בהרבה מצבים, מדוע אין זה טיפול שיגרה בבתי החולים? 2. אם הצינור מוחדר רק כמה מילימטרים לפי הטבעת, איך זה שקולוניק עלול לגרום לחירור המעי? 3. כמה עולה טיפול קולוניק אחד?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת