עזרה בהבנת תוצאת בדיקה וטיפול במקרה כזה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/08/2014 | 11:07 | מאת: שרה

שלום. אני בת 65, ברקע קוליטיס, מטופלת כבר 20 שנה ברפאסל 2000 מ"ג ליום. מצבי רגיל אין דימומים. נשלחתי לבדיקת סיגמוסקופיה ולקחו ביופסיות. רוצה עזרה בהבנת התוצאות. אבחנה: 1. sigmoid colon, muscosal biopsy: - fragments of colonic mucosa with focaL heperplastic changes, chronic non active inflammation. - no dysplasia is seen - small ill defined non keratinizing granuloma is defined. 2. rectom and colon 20cm depth, mucosal biopsy: -slightly hyperplastic colonic mucosa with mild chronic non active inflammation. האם יש סיבה לדאגה? האם לדעתך במקרה כזה יש צורך טיפולי? מה הכוונה במילה small ill ? תודה מקרב לב שרה

שלום שרה לא מטפלים בבדיקה אלא בחולה. בבדיקה רואים שיש עדות לקיום מעט מחלה דלקתית של המעיים. מאחר ואת מרגישה בטוב על הטיפול הקיים השארי איתו ותפסיקי לדאוג. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת