דופיקר ואופן נטילתו לפני או אחרי האוכל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/09/2016 | 09:02 | מאת: יפה

בעלי קיבל תרופה בשם דופיקר, בעלון כתוב לקחת את התרופה לפני האוכל והרופא ציין מספר פעמים לקחת את התרופה כחצי שעה אחרי האוכל. ברצוני לשאול מדוע אמר כך הרופא והאם יש חשיבות מתי התרופה ניטלת. בתודה מראש , יפה

16/09/2016 | 19:19 | מאת: מתמצא

שלום יפה, באופן כללי, יש תרופות שניתן לקחת בכל עת ויש אחרות שיש להתחשב באוכל ולפעמים במרכיבים שונים במזון. כך, לדוגמא, מומלץ להימנע מתזונה עשירה בחלבונים כשמטפלים בדופיקר. ההמלצה, באופן כללי, היא ליטול את הדופיקר זמן קצר לפני האוכל. אינני יודע מדוע המליץ הרופא אחרת. יתכן שמדובר באי-הבנה