פרדניזון - דחוף !ומדדי סי פי אר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/02/2016 | 16:20 | מאת: אדי

יש לי דלקת בקרום הלב - לאחר שטיפול קולחיצין ואספירין לא עזרו מטופל כעת בפרדניזון - הכוונה לטיפול קצר מתחיל ב20 מ"ג והכוונה לרדת כל שבוע ב5 מ"ג - מדדי הדלקת crp ללא שינוי כבר למעלה משבוע בסביבות 7.5 כשמקסימום אמור להיות 0.5 : האם על פי רוב השינוי בפרדניזון אמור להיות מיידי במדדי הדלקת להורדת ערכים אלו ?

11/02/2016 | 02:21 | מאת: מתמצא

שלום אדי, הטיפול הפרדניזון צפוי לשפר את התלונות ואת מדדי הדלקת כמו CRP בפריקרדיטיס די מהר. לפעמים יש צורך במינון גדול מ- 20 מג ביום