diastasis recti

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/04/2014 | 08:35 | מאת: נטע

שלום למתמצא. בעבר מאוד סייעת לי, על כן אני פונה אליך שוב בנושא רפואת פנים ולאו דווקא תרופות. בעקבות דיפורמציה בבטן עליונה נשלחתי ע"י כירורג לבצע US, ונמצא diastasis recti. אודה על הסבר לגבי הממצא, כמו גם לאיזו דיסציפלינה הוא שייך (גסטרו? אחרת?) ומה עושים לגבי זה בדרך כלל... תודה מראש וחג שמח.

19/04/2014 | 17:00 | מאת: מתמצא

שלום נטע, שני צידי דופן הבטן מחוברים בקו האמצע בציר האורך של הבטן העובר דרך הטבור בדרכו מטה על ידי רקמת חיבור היוצרת מעין תפר בין שני הצדדים. לעיתים חלה התרופפות בתפר טבעי זה. מצב כזה נקרא נקרא diastasis recti. בדרכ, לא עושים דבר אבל, לפעמים, שוקלים אפילו לנתח. לצורך האבחנה ניתן להסתפק, בדרכ במראה עיניים ואין צורך באולטרסאונד. יתכן שזאת הדפורמציה בבטן העליונה אותה תיארת.