תחליף לוזודיפ 10 ללחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/12/2016 | 12:50 | מאת: ויקי

שלום רב, ההורים שלי עברו לגור בארהב והם מתחילים להחליף את כל התרופות הכרוניות שלהם מישראל לתרופות אמריקאיות. לכולם כמעט יש תחליף אבל אחת התרופות שאמא שלי לוקחת ללחץ דם זה ואזודיפ 10 מג+ ראמיפריל 2.5 מג. ראמיפריל קיים בשוק האמריקאי אבל ואזודיפ לא קיים שם לצערי. האחות האחראית הציעה תחליף של נורבאסק 5 מג. השאלה שלי היא האם באמת התחליף הזה ראוי. אני יודעת ששניהם עובדים על חסימת תעלות סידן. אך האם יש תחליף טוב יותר לוזודיפ 10 מאשר נורבאסק 5? ואם לא, האם המינון 5 של נורבאסק הוא האנלוג המתאים של 10 מג של ואזודיפ? והאם להמשיך לקחת ראמיפריל 2.5 יחד עם נורבאסק 5? תודה רבה!!

30/12/2016 | 16:37 | מאת: מתמצא

שלום ויקי, השאלה חשובה אבל דורשת התאמה אישית למטופל. תיאורטית, החלופה שהוצעה אפשרית אבל יש עוד נוספות אפשריות. אין נוסחה מדוייקת. לשם כך, בסופו של דבר, יהיה צורך ברופא