בן זוג עם פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/06/2015 | 17:24 | מאת: ***

שלום, חבר שלי היה במילואים בצוק איתן ומאז סובל מפוסט טראומה בה החל לטפל בשבועיים האחרונים, מאז המבצע השתדלתי להיות מאוד חזקה בשביל שנינו, להרים אותו כשהוא נכנס לדכאון, לעזור לו לא לאבד את זה לגמרי, להגיע ללימודים ולמלא את החובות שלו. לאחרונה אני מתחילה להרגיש שנגמרים לי הכוחות להחזיק את שנינו, להיות גיבורה כל הזמן ולא להשבר. זה ממש מזיק לקשר שלנו כי אנחנו במין נקודה ששנינו מושכים אחד את השני למטה. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב הזה, והאם באופן כללי בדרך כלל טיפול אכן עוזר לחזור לשגרה? במידה ובאמת התחיל יחסית קרוב למבצע. האם אני צריכה להתכונן נפשית לכך שזה יהיה המצב פחות או יותר תמיד? או שכדאי פשוט להתאזר בסבלנות והדברים ישתפרו?

שלום לך, החיים עם הלום-קרב קשים מאוד, וכדאי שתתייעצי עם איש מקצוע כדי להבין טוב יותר את הסימפטומים, ואת הדרך להתמודד עם הטראומה. פוסט-טראומה אינה מחלה, ולכן טיפול אינו 'מרפא' אותה. זו פגיעה קשה בתחושת הביטחון, ולכן התמיכה המשפחתית והזוגית חשובה ביותר. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב