הקמת עמותה/ ארגון/ משהו שנוכל לסמוך עליו

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/11/2014 | 23:26 | מאת: ש.ש.מ

שלום לכולם! כבר תקופה ארוכה אני מנסה להבין למה ומדוע אין ארגון שיכול לסייע להלומי הקרב והפוסט טראומתיים בישראל אל מול השלטונות. ברור לי שאין לאף אחד כוח או משאבים לפעול בהתנדבות. הדבר היחיד הוא שאני מעוניין לדעת, באם אתחיל בתהליך ואפעל התנדבות יש שיהיו מעוניינים להצטרף. אם כן, אשמח לתגובות ותשאירו לי מיילים כדי שנוכל להתארגן, נתכנס ונבצע דיון בקשר לדברים שאותם אנחנו צריכים באופן כללי בכדי שלא נצטרך להתחנן בכל פעם מחדש לרופא טוב הלב של משרד הביטחון להפניה לפסיכיאטר או לטיפול שיחתי מהעובדת הסוציאלית. מוזמנים ליצור איתי קשר במייל [email protected]

13/11/2014 | 20:50 | מאת: א

שלום ש.ש.מ קיים ארגון יציג לנכי-צה"ל שאמור לסייע להלומי-הקרב. אנ"צ ממנה נציגים מתוך נכי-צה"ל הלומי-הקרב, אשר תפקידם לסייע בפתרון בעיות הלומי-הקרב. אם אתה מחפש עמותה, אזי קיימות לא מעט עמותות שקהל יעדן הלומי הקרב. החל מעמותת נט"ל הידועה, הפועלת בארץ ובעולם, ועד לעמותת H2H האמריקאית, ששמחה על כל לוחם ישראלי הלום קרב שמצטרף לשורותיה. רוב פעילותן של העמותות בטיולים בארץ ובחו"ל, בפרויקטים שונים, טקסים, ערבי יח"צ והתרמה, ועוד. מן סוג של פטרון למי שאוהב פעילויות מסוג זה, אך בהחלט אינו פתרון למי שבעייתו הפניה רפואית לפסיכיאטר, או טיפול שיחתי עם העובדת הסוציאלית וכדומה. במידה ותצליח להקים עמותה, שמתרכזת בצרכים הבסיסיים והטיפוליים של הלומי-הקרב מול אגף השיקום, אשמח להיות הראשון שמצטרף. בהצלחה, א

שלום לשניכם, התארגנות של הלומי-קרב חשובה וחיונית ביותר. אין צורך בעוד עמותה המגייסת כספים ומחלקת תפקידים, אלא בקבוצת כוח של מתנדבים, ללא משכורות וללא היררכיה, שמיועדת ליצור בסיס כוח להגנת זכויותיהם של הלומי-הקרב. לצערי, רוב הלומי-הקרב חוששים, ובצדק, מפגיעה מכוונת של אגף השיקום בזכויותיהם. אני עצמי התנסיתי בכך. לאחר שפניתי למבקר המדינה, שכפה על ראש אגף-השיקום להיפגש איתי, עצר ראש אגף-השיקום את התגמולים המגיעים לי למשך יותר מחצי שנה. הקמתי אתר מיוחד, המיועד להתארגנות של הלומי-קרב, אך לצערי עד היום לא היתה היענות של הלומי-הקרב להפעיל אותו. אשמח לסייע ולהשתתף בכל התארגנות כזו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב