שאלה כיצד מחליטים בועדה על אחוזים להלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/03/2014 | 16:36 | מאת: חיימון

מתחלק ל 10 % 20 % 30 % 50 % ונידמה לי שיש גם 70 ו 100 % איך קובעים ?

שלום חיימון, אם תפנה לפסיכיאטר המומחה בפוסט-טראומה, הוא ימליץ על אחוזי הנכות הקבועים בחוק או בהוראות, כפי שמגיע לך. עם זאת, הפסיכיאטרים בוועדות מתעלמים מן החוק ומן ההמלצות, מתייחסים אל כל הפונים אליהם כאל שקרנים ובמקרה הטוב מאשרים 19 או 20 אחוזי נכות. (הם מעדיפים 19 אחוז, כדי למנוע ממך לקבל תגמולים קבועים). כדי לקבל אחוזים גבוהים יותר (תמיד פחות ממה שבאמת מגיע לך), עליך להגיש תביעות להחמרה, וערעורים, שוב ושוב, במשך שנים אחדות, לעתים באמצעות עורך-דין ובהשקעה כספית גדולה. כל התהליך הזה מחמיר את הטראומה, ואינני ממליץ עליו כלל. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב