קפיצות בחבל לאומת הליכה , כושר בסיסי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/11/2015 | 21:22 | מאת: עמית

אני רוצה להכניס את עצמי למסגרת כושר בסיסית שתיהיה לתחזוקת הגוף ולא למטרת כושר ספורטיבי , השאלה - אם קפיצה בחבל למשך 20 דק (עם הפסקות והפסקת סטופר ) שווה ערך להליכה של 45 דק ? או שווה ערך לפעילות כושר מומלצת לפחות 3 פעמים בשבוע? או עדיף משהו אחר?

עמית שלום, ההחלטה על סוג הפעילות תלויה בגורמים שונים. בגדול פעילות אירובית מומלץ לבצע 3 פעמים בשבוע למשך של בין 30 ל 60 דקות. על פי תיאורך אין לך העדפה מסוימת לכן הייתי ממליץ לשלב גם הליכה וגם קפיצה בחבל, זאת לסירוגין בין הימים. אכן קפיצה על חבל היא פעילות עצימה יותר ובכל מקרה יהיה קשה לבצעה בהתחלה למשך של 20 דקות - לכן המנוחות חשובות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה