לעלות למודע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/04/2015 | 15:37 | מאת: מימה

אודי אם בטיפול פסיכולוגי עולות טראומות הנטישה והשמטות למודע.. זה מספיק שזה קרה פעם אחת ונעשים מודעים לזה שהטראומה בכלל הייתה קיימת ברקע או שצריך עוד משהו? ומה אם המטפל מתנשא ומבזה את כבוד המטופל? ומה אם לא הייתה הסכמה מדעת? תתיחס ברצינות לזה בבקשה. למה מותר לכם לטפל ללא הסכמה מדעת? למשל לעובדה שפרידה היא שלב בלתי נמנע בכל תהליך טיפולי וגם שבמהלך התהליך יכולים להשתחזר חוויות רגשיות קשות. - למה לא מסבירים מראש? אודי איבדתי 7 שנים מהחיים בכעס וזעזוע והרגשה שביזו אותי כי הרי רציתי להיות פסיכולוגית ובעצם המטפלת אפילו לא הסבירה לי מה זה באמת העיסוק הזה.. זה נקרא לכבד? למה ללא הסכמה מדעת? למה להגיד למטופל 'העלות היא × שח ומגיעים כל שבוע... זה נחשב חוזה מספיק? אם היא הייתה מסבירה לי מה זה טיפול פסיכולוגי אולי לא הייתי מזדעזעת ככ. ובייחוד שאמרה לי 'עבדתי קשה' בהתנשאות אטומה ולי תפקוד היה בעיה כי התמודדתי עם מלא קשיים וחרדות ותמיד ניסיתי . תמיד. רק עכשיו אני כבר לא שמה זין כי בעולם כזה צבוע ונטול שיווין כבר לא מזיז לי 'סמכויות'. להיפך. בא לי לרצוח את הסמכות. אני לא עושה את זה במציאות אבל בא לי... זה נורמלי להסתובב עם ככ הרבה כעס תוקפני בתוכך? אם היא לא הייתה מבזה אותי לא נראה לי שזה היה קורה... גם עכשיו מעצבן שהטיפול החדש עולה מאות שקלים לפגישה.. איך אפשר להתמיד ככה.. לא נראה לי שאתמיד הרבה. אין לי כספים כאלה

הי מימה, אני לא יודע איך להתייחס לזה, לא ברצינות ולא בכלל. זה תקליט שבור של חוויות סובייקטיביות שלך, שכוללות ביזוי והשפלה וזעם. ותרומתי כאן אינה רלוונטית כלל. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית