אודי יקר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/04/2015 | 07:59 | מאת: מיכ

אתה מדבר עם כלנו על להתחבר לרגש...אבל אני תוהה איך? לא תמיד אני יודעת להגדיר, זה די מוזר כי אני מדברת המון בטיפול, אני ממש לא שותקת..לפעמים אני לומדת גם לשתוק...כאילו אצלי זה הפוך. האם דרך מדיטציה? דרך דמיון מודרך? היפנוזה שאתה כל כך דוגל בה אפשרי להרגיש יותר? תמיד אכלתי...צוחקים עליי שאף פעם אין אצלי דבר כזה חוסר תאבון אפילו לא כשאני חולה.....מה עושים? איך לדבר ממש את הרגש? איך למלא ולנחם במקום לאכול? מחכה לה שתחזור ונפגש..

הי מיכל, הטיפול יכול מאוד לסייע בזה, דרך ההמללה שעושה המטפל/ת לתחושות שהוא חש יחד עם המטופל/ת. זה דומה קצת למ השהורים עושים עם תינוק - מכנים בשם את התחושה שלו. זה נקרא שיקוף, ועל זה נבניית אח"כ היכולת לזהות בעצמנו את עצמנו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית