אישיות של מטפלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2014 | 01:31 | מאת: מימה

אודי לדעתך ומידיעתך, האם מטפלים צריכים להיות אנשים עם סמכותיות ובטחון עצמי? או לפחות להקרין איכות כזאת כלפי חוץ כדי למלא את תפקידם? האם עליהם להתפס ככריזמטים ומוצלחים בעיני המטופלים? או שמטפלים צריכים להיות צנועים ולהפגין חולשות בגלוי גם מול המטופלים שלהם? לפעמים יש לי מן דימיון כזה של מטפל שמול המטופל מציג את עצמו בשליטה ובפוקוס ומדבר בטון בטוח, אבל בהדרכה שלו חושף מלא מתח ולחץ שהוא מרגיש שמול המטופל לא חושף אותם. איך זה באמת במציאות? והאם מטפלים נחשבים לאנשים עם כושר תפקוד גבוה יותר מהממוצע? הרי למשל כדי ללמוד מסלול כמו פסיכולוגיה צריך הרבה יכולת לשאת אי וודאות לא? (וגם זמן וכסף..).

23/11/2014 | 09:42 | מאת: נעמה.

היי מימה, שאלה מעניינת (אשמח אם תעני לי), למה זה או-או? אי אפשר להיות בעל ביטחון עצמי גבוה וגם צניעות ופתיחות גם לטעויות וחולשות? נעמה.

הי מימה, מטפלים יכולים להיות מכל הסוגים והמינים. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית