ובכל זאת אודי-אם מטופל היה מקליט חלק מהפגישה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/09/2014 | 23:18 | מאת: סמבדי

https://www.youtube.com/watch?v=ANk7lp3fT5k ושולח לך רק כדי לשתף אותך בכך שעשה זא. "להתוודות" על כך. היית אוטומטית מסיים את הטיפול איתו? בשבילך אביב גפן מילים ולחן: אביב גפן אקורדים מה שלומך? איך את מרגישה? האם את עדיין רק שלי? לפעמים אני פוחד קצת, לאבד אותך פתאום. איך אני משתדל תמיד למלא לך כל משאלה, שלא יהיה לך ריק בלב. בשבילך, בשבילך... יהיה לנו קשה, אך גם מזה נצא את לא תהיי לבד לעולם בשבילך, בשבילך... ניפול אל התהום, אבל בסוף היום אנוח בחיקך מצטער שפגעתי בך, גם הים טיפה אכזר. גם שם קר, את יודעת אני עוד לומד להיות מישהו טוב, או רק לפחות לא לפגוע בך עמוק, שלא תלכי רחוק-רחוק בשבילך, בשבילך.. יהיה לנו קשה, אך גם מזה נצא את לא תהיי לבד לעולם בשבילך, בשבילך... ניפול אל התהום, אבל בסוף היום אנוח בחיקך צד אל צד הפרחים שבך בין כל הקוצים שבי מנסים לגדול ביחד, מחפשים מקום שקט.

19/09/2014 | 00:01 | מאת: סיגלללל

שלום סמבדי, צר לי מאוד לשמוע מה שקרה. אני זוכרת היטב את הסיפור מול הפסיכולוגית והמחליפה. מקווה שהסיפור לא ישנה. על פי מיטב ידעתי להקליט שיחה עם אדם שכשאת נמצאת בחדר אינו מנוגד לחוק. יחד עם זאת יתכן שיש כאן עניין של אמון. בדרך כלל - לכל מעשה בודד בתוך מערכת יחסים קרובה ומורכבת יש קונטקסט. כמעט ולא ניתן לבודד מהלך ולשפוט לגביו. יתכן שזה היה "הקש ששבר" בתוך מערכת שלמה. אני מניחה שגם מבחינתה, היא נותרה בסערת רגשות לאחר ש"התוודית" בפניה. אני חושבת שהייתי מבררת מה המטרה שלך , להוכיח שטעתה? ששקרה? שהבטיחה ולא קיימה? שלא דייקה? מה המטרה? לשמוע אותה גם שאינה? מה קרה קודם? מה קרה אחר כך? חשוב שתבררו לפני כל החלטה. בהצלחה חמודה.

הי סמבדי, ובכל זאת, הייתי רוצה להבין מדוע מישהו מקליט אותי ללא ידיעתי? את נמנעת מלתת את הקונטקסט, ואני מכבד את זה ואענה לשאלתך למרות שאני "מריח" כאן משהו מניפולטיבי: יש טיפולים שאני מבקש שהמטופל יקליט, ולעתים אפילו מצלם (סוגים מסויימים של היפנוזה) כשזה נחוץ. אבל זה גלוי לגמרי. אני משער שאם מישהו היה מקליט אותי ללא ידיעתי - היה בזה משהו מאוד לא נעים, לא ישר ופוגע מאוד באמון. אודי

19/09/2014 | 00:26 | מאת: סמבדי

הי אודי(וסיגל), תודה לשניכם. לא נמנעת מלתת את הקונטקסט. אתן אותו. רק שזה ארוך, ואני בעצמי מבולבלת עד מאד. אז אתן. בהמשך. רק שתדעו. לא חשבתי/ידעתי שתרצו בכך... ותודה גם על כך. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית