התאמה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2014 | 13:25 | מאת: מיכ

אודי, נכון שכתבתי שזה כייף שיש ספה, כריות שמיכה...אבל האם בטיפול רגיל של פסיכולוגית קלינית שאמור להיות פנים מול פנים מכניסים את כל זה? הרי זה שייך לאנליזה...הכל נעשה בהדרגה ויש לי הרגשה שהיא חותרת לאנליזה...אני לא רוצה אנליזה, זה כואב פולשני ומפחיד!! ואין לי כסף לפגישות מרובות, גם לא מתאים לי... האם יש בטיפול רגיל מקום לספה, שמיכה וכריות? מה דעתך? אני יודעת שבהשתלמות שהיא למדה אומרים שיש לספק צרכים וכו'.....אולי זה קשור..וחוץ מזה אני יושבת איתה בחדר פנימי שרוב המטופלים בחדר אחר עם כיסא מולה...האם היא מנסה עליי דברים חדשים שוב? בטח תאמר לשאול אותה.. הבעיה שאין כרגע את מי לשאול היא בחו"ל... ואותך אני רק רוצה לשאול אם מקובל להכניס את כל זה לטיפול רגיל ולא אנליטי? אתה מוכן לענות בלי קשר לחששות שלי, בסדר?

23/07/2014 | 11:11 | מאת: נעמה.

היי מיכל, אני לא יודעת מה אודי יענה בנוגע למחשבות ה"רשמיות" יותר, אבל אני יכולה לספר שהמטפלת שלי רחוקה מלהיות דינאמית (ומעידה על עצמה שהאופי שלה מתאים לטיפול מסוג אחר) ובכל זאת יש בקלינקה ספה וכריות ופעם בחורף גם שמיכה, לבקשתי. אני לא שוכבת על הספה ולדעתי היא שם גם משיקולים של טיפולים זוגיים וכו', אבל נעים לשבת ולהתרווח, שיש מרחב. :) נראה לי שחשוב לזכור שהיא לא "עושה לך טיפול", אלא שאתן "עושות טיפול" יחד, לא? ואז אם היא תציע משהו שלא יתאים לך, יהיה מקום חשוב ומהותי לדעתך. עוד מעט היא תחזור ואני מקווה שזה ישקיט קצת... נעמה.

23/07/2014 | 15:09 | מאת: -חנה

לי יש שמיכה וכרית.. ספה לא. יש כורסא שנשכבת, נוסה פעם אחת(: ספה ממש יש בחדר הכניסה. לפעמים רוצה לבקש, אך לא נראה לי שייך לבקש וגם לא שייך להיות שם במהלך הפגישה. לא יודעת לענות לגבי מה ששאלת, אך יודעת לומר על עצמי שלאנליזה לא נגיע (ככל שתלוי בי).

23/07/2014 | 18:35 | מאת: מיכ

תודה ששיתפתן....מעניין שיש גם אצלכן...חנה אצלי היא שינתה בשלבים עד שפתאום יש ספה ממש כריות ושמיכה פתאום מקופלת בצד..

23/07/2014 | 20:46 | מאת: -חנה

כרית הייתה לי גם אצל זו הקודמת, סתם כרית סטנדרטית שהייתה מונחת בכ"מ על הכורסא... לא נראה לי שתהיה ספה כי הקליניקה היא לא רק שלה.. אגב, גם בעלה מטפל שם.. עדיף שלא אחשוב על זה בעצם...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית