חרדה בעקבות המצב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2014 | 21:23 | מאת: שירה

שלום, בת 36 נשואה אמא ל3 ילדים קטנים. תמיד היה לי קשה לשמוע על חיילים הרוגים. היום כאמא אני מסתכלת על בני הקטן והמחשבה שמחר גם הוא יהיה חייל מקשה עליי נפשית. אני מוצאת את עצמי שומעת ורואה על החיילים ההרוגים ובוכה בצורה קיצונית ברמה שאני מרגישה שהגוף שלי הופך נוקשה ואני לעיתים מתקשה לטפל בילדים. אני איתם בבית. אחיין שלי נמצא בעזה מה שעושה את המצב הלכאורה מרוחק הזה למאוד קרוב. אני מרגישה שבר כלי. מה עליי לעשות?

שלום שירה, המצב אכן קשה ומעורר חרדה. זה אנושי וטבעי. בעיקר המחשבה שלילדינו עלול לקרות משהו רע. אל מול החרדה הזו, הקשה, יש לעתים תחושות של חוסן (פנימי או חיצוני). על החוסן יכולים להשפיע גורמים שונים, כמו אמונה, אחריות וסיוע לאחרים. החרדה עצמה - אינה בעיה, מאחר והמצב אכן מסוכן ומפחיד. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית