תסמינים שונים - סימן ללחץ נפשי?‬

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2010 | 17:53 | מאת: rain

שלום רב, לפני כחודש התחילו אצלי כאבי ראש נורא חזקים בצד ימין, לאחר מס' ימים התחלתי להרגיש גם תחושת נימול ברגל וביד שמאל מלווה לפעמים בחוסר תחושה/דקירות לסירוגין בנוסף, לחץ דם ודופק מאוד לא יציבים (דופק עד 120 כשהרגיל אצלי הוא בסביבות ה65 ולחץ דם הגיע עד 150/90 כשהרגיל אצלי הוא 117/70) וכמובן חולשות כלליות. הייתי מאושפז במשך שבוע במחלקה נוירולוגית, ושוחררתי ללא אבחנה עם המלצה לבצע מס' בדיקות במהלך האשפוז שלי נאמר כי ישנה אפשרות שמדובר במשהו שהוא יותר נפשי, איזשהו סטרס שנכנסתי אליו וכו' לכן ביקשו ממני כל הזמן להרגע וכו' וכו' אני כרגע לפני סבב נוסף של בדיקות, בכדי למצות את כל הסיבות הפיזיות שיכולות לגרום לתופעות האלה (שאני עדיין סובל מהן, ללא שיפור ניכר) יש לציין כי מאז האשפוז אני נמצא בבית, במשמר מנוחה, אני רגוע באופן כללי ובגדול אני לא חושב על איזשהו אירוע מלחיץ בסדר גודל משמעותי שיכל ל"הפיל" אותי בצורה כזו. שאלתי אליכם היא כזו - האם תסמינים אלה הם אכן תסמינים שיכולים להצביע על לחץ נפשי? האם יכול להיות שהלחץ הנפשי כלל אינו מודע? במידה וכל הבדיקות הבאות גם יצאו תקינות וההנחה תהיה כי מדובר בבעיה נפשית, מהן דרכי הטיפול? תודה מראש :-)

שלום לך, תסמינים אלו יכולים בהחלט להיות תוצאה של סטרס נפשי. הם לא נחווים כתוצר נפשי אלא "מתורגמים" לשפה הגופנית-סומטית. ראשית - יש כמובן לסיים את הליך הברור הרפואי. בהמשך ניתן לעבוד טיפולית בשני כיוונים: הראשון הוא נסיון "להחזיר" את הדיבור למישור הרגשי (ולא "לדבר עם הגוף") והשני מתמקד בתסמינים עצמם (למשל, באמצעות היפנוזה, אם יימצא שאתה מתאים לכך). בהצלחה, אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית