תופעות פיזיות ללחץ נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/03/2001 | 12:23 | מאת: שלי

שלום רב. אני בת 27 וסובלת מבעיות עיכול וגזים בעקבות מצבי לחץ. אני אדם עצבני ולחוץ מאוד באופן כללי. שאלתי היא האם ניתן לקבל תרופות להורדת לחץ, והאם הורדת הלחץ יביא להפחתת התופעות הפיזיות (גזים ושילשולים) הנובעות מהם?

12/03/2001 | 16:39 | מאת: adi

לשלי, את יכולה לנסות גם טכניקות שחרור לחצים. לתרופות יש גם השפעה ממכרת. עדי

12/03/2001 | 21:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום אני מסכים עם עדי. עדיף לטפל בלחצים ובשיטות הרגעה מאשר לקחת תרופות. בטווח הארוך זו הדרך היחידה היעילה. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי בנושא. יתכן ותרצי לטפל במקורות הלחץ, במקרה כזה סביר להניח שמדובר בטיפול ארוך יחסית. יתכן שבשלב ראשון תרצי לקבל כלים להתמודדות טובה יותר עם לחצים, ואת זה ניתן לעשות גם בטיפול ממוקד וקצר יחסית. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/03/2001 | 20:40 | מאת: ד"ר אבי פלד

לדעתי אם מדובר בתופעות של חרדה תכשירים תרופתיים ממשפחת התרופות של SSRI הם יעילים, לא ממכרים, ללא תופעות לוואי, ויפתרו את הבעיה ביעילות ומהירות גדולה בהרבה מטיפולים התנהגותיים לא תרופתיים אבל ואני מדגיש - לפני שאת בכלל פונה לכיוון הפסיכולוגי - לכי לרופא גסטרואנטרולוג אולי מדובר ב Irritable bowle syndrome ואינך זקוקה לנו כלל תהיי בריאה בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית