על חלקיות משאלות ושינויים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/05/2016 | 23:07 | מאת: גלי2

ערב טוב חברים וחברות. הרבה זמן נראה לי שלא כתבתי. נראה לי שאני בתקופה של שינויים והתקדמות, יש בכך מצד אחד משהו מרגש ומשמח ומחייה, ומצד שני אני דואגת מכך שאולי צריך לעשות זום אאוט כדי לזהות שגם ההתקדמות הזאת היא חלק מאותה הבעיה, שאני משתפרת בצורה קיצונית ומקדמת את הנפילה הקיצונית הבאה... וזו בעיה שאי אפשר לשמוח מהתקדמות בגלל חשש שאפילו ההתקדמות היא לא מי יודע מה בריאה אצלי... וגם , אני הולכת לקראת פרוצדורה רפואית מפחידה, אני אהיה כמה ימים באשפוז, והיום שאלתי את המטפלת אם היא תבוא והיא ענתה שהיא לא תבוא. וזה עצוב מאד. ואני לא באמת מבינה את זה עד הסוף, למה לא בעצם? אמרה משהו על כך שזה מתאים שאנשים מהמעגל הקרוב יבואו אלי, ושאלתי אם היא אומרת שהיא לא מעגל קרוב והיא ענתה שכן קרוב. אני יודעת ומכירה את המשאלה לטוטאליות ולאימוץ ולהתמזגות איתה, ולמרות זאת לא יודעת אם כואבת או כועסת או לא מבינה, למה לא בעצם? אשמח לשמוע מה דעתכם על שתי הסוגיות, גם ההתקדמות שאולי משקפת משהו רע וגם ביקור המטפלת (חנה , גם אני זוכרת שכשקראתי את יאלום קינאתי בכך שהוא מבקר בבית המטופל...) גלי

26/05/2016 | 11:19 | מאת: אביב 22

התחיל מהסוף אולי מבינה את הפנטזיה אבל האמת לא הייתי רוצה שהמטפלת תתערבב במעגל הקרוב שלי . כן היא קרובה בלב אבל יש מקומות שלא הייתי רוצה שתהייה בהם. אולי תסכמו על סמס או שיחת טלפון במועד שיתאים לשתיכן. לגבי ההתקדמות כן זה מבאס אבל עדין בספירלה זה נפילה גבוהה יותר מהקודמת. אני עשיתי בתקופה האחרונה שני צעדים ענקים וכן יש סוג של נפילה אבל זוכרת שזה טוב כי זה מצמיח ...איתך בטיפול בקושי ויופי שאת מטפלת בעצמך .

הי גלי, יש אמביוולנטיות גם בהתקדמות. צריך וחשוב לתת לה מקום. לגבי ביקור המטפלת, זה נראה לי בסדר גמור לרצות שהיא תבוא ולהרגיש עצב על כך שאין זה משהו שהיא עושה... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית