מתביישת מרופאים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/10/2015 | 10:53 | מאת: ביישנית

שלום. בת 24. כבר שנתיים יש לי שתי בעיות רפואיות במקומות אינטימיים בגוף ואני מאוד מתביישת ללכת לרופא ולעבור בדיקה. אחת מהבעיות מאוד מדאיגה אותי כי אני לא יודעת מה זה. והבעיה השניה אני יודעת מה יש לי ואני יודעת שככל שעובר הזמן אני מזיקה לעצמי בלי טיפול ואני פשוט לא מסוגלת ללכת להיבדק. זה מתסכל. התכונה של הביישנות נמצאת אצלי מגיל קטן. תמיד התביישתי מדברים שאחרים זרמו איתם.. ועכשיו אני חייבת לעשות בדיקה אינטימית ולא מסוגלת להתגבר על הבושה. אשמח לעצות איך אפשר להתגבר? מתביישת גם מרופאה אישה. אגב, חשבתי ללכת לפסיכולוג על זה אבל אשמח להבהרה מה הוא יוכל לעזור לי. ההבנה שאני חייבת בדיקה כבר בתוכי וההבנה שאין לי מה להתבייש כי יש אלפי כמוני גם בתוכי. אבל מהבנה למעשה המרחק גדול מאוד מבחינתי. איך פסיכולוג יגרום לי להגיע "למעשה"? תודה מראש.

שלום, אפשר להבין את החשש והבושה, אבל תעשי הפרדה. תלכי להבדק, תוכלי לומר אולי שקשה לך ושאת מתביישת - רופאה טובה ורגישה תדע להרגיעך. הרופאים לא רואים בעבודה זו משהו מיני כלל (אני משער שבזה מדובר) אלא ראייתם מכאנית ומקצועית לגמרי. תנסי לראות זאת גם בצורה כזו. אחרי שתעברי את זה, אפשר יהיה לדבר הלאה. בהצלחה, אודי

07/10/2015 | 16:26 | מאת: ביישנית

זה יותר מבושה רגילה. כבר שנתיים אני דוחה את זה. כל היום אני חושבת על זה ובזמן האחרון אני לא ישנה בלילות מדאגה. רוצה ללכת להיבדק אבל יש מחסום.. למרות שהבנתית אני כבר משוכנעת. קשה לי מאוד.. :( מרגישה שהחיים שלי נהרסו. תודה רבה על התגובה מקודם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית