שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2015 | 11:30 | מאת: גלית

שלום, רציתי להתייעץ אני בת 29 נשואה ללא ילדים לפני כחודש חשתי בטשטוש בראיה ולאחר מכן תחושה של לחץ שאני לא יכולה להיות בבית וחייבת ללכת בחוץ (מאוד נלחצתי מזה שאני לא רואה טוב באופן פתאומי) אלא שמאז אני פשוט לא אותו הדבר אני חשה בתחושות של זרמים בראש, חולשה והמון פחדים!! שבוע אחרי המקרה ישבתי במסעדה כשפתאום הרגשתי שוב פעם לחץ ותחושת נימול בראש וקישרתי את זה שאולי אני נלחצת ממקומות סגורים שגורמים לי להרגיש מחנק ומאז אני לא מפסיקה לחשוב על זה הפחד שלי מהפחד הראשוני יוצר אצלי מצב שאני מביאה את זה על עצמי שוב מהרגע שאני יוצאת מהבית זה הדבר היחידי שאני חושבת עליו וזה גורם לי סבל רב!! כאילו החוויה הראשונית נחקקה בתת מודע וכל סיטואציה של מקום סגור רק גורמת לי לרצות לברוח!! איך משתחררים מהמחשבה הזאת? אני מרגישה שלא משנה מה אעשה תמיד אני אזכור שפעם פחדתי מזה וזה יעורר אצלי את הפחד שוב כמעין נבואה שמגשימה את עצמה! מה לעשות?? איך יוצאים מזה??

שלום גלית, זה נשמע כמו התקפי חרדה. קל יחסית לטפל בזה, ואני ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע. מנסיוני - הטוב ביותר זה שילוב של טיפול היפנוטי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי (יש לוודא שמדובר במהפנט בעל רישיון וניסיון בעבודה עם חרדות). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית