הוא אלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2015 | 21:16 | מאת: sunday

עשיתי הפסקה בטיפול... כי רציתי לאסוף את הרגשות שלי, ולמחוק אותו מבחינה רגשית. זה הצליח. תמיד אני פוחדת ממנו בטיפול, אמרתי לו את זה פעם, ואז הוא שאל אם זה בגלל שאני פוחדת לפתח תלות, אמרתי שלא, רצה לדעת מה מפחיד בו, ולא רציתי להגיד, אמרתי לו למה שאפגע בך כדי שתעיף אותי אחר כך? אני צריכה אותך. עכשיו הגעתי לטיפול, אחרי כמה שבועות של הפסקה, בקשתי ממנו להקליט, (רציתי לשמוע את הכל אחר כך באופן אובייקטיבי 'חיצוני'), הוא הסכים והקליט הכל, שמעתי את ההקלטה בבית לאט לאט, וראיתי שאני לא מדמיינת, בתחילה הוא נשמע ממש אלים, אחד שמתאים לו שהוא מכה את אשתו, אחר כך רואים שהוא 'טופס' את עצמו והטון שלו משתנה, אבל זה מפחיד, אני יודעת שהוא לא יעשה לי שום דבר רע, אבל יש בו משהו ממש מפחיד וזה מערער אותי.

הי סנדיי, איני יודע אם הוא אלים. מדברייך עולה שהוא "נשמע" (לך) אלים. זה לא אותו הדבר. אודי

27/08/2015 | 01:00 | מאת: sunday

האמירה שלי אין לה משמעות פרקטית אלא רק מסבירה אינטראקציה מסוימת

סנדיי, אין לי מושג מה קורה אצלך ומה ה"סיפור" שלך, מול המטפל ובכלל, אבל אצביע בזהירות על אפשרות נוספת, שלא מדובר דווקא ב"הזדהות עם התקפן" אלא אולי ב"טרנספרנס". אבל אין לי את היכולת לדעת ולכן אני נשאר עם ההרגשה שלך ולא נכנס לעובדות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית