פליטת פה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2015 | 13:51 | מאת: מאי

היי אודי, אמרתי למטפלת שאני מרגישה שהיא לא רוצה שאני אהיה פה (בטיפול), אז היא אמרה לי שלפעמים אני מרגישה דברים שהם לא לגמרי מדוייקים. התשובה שלה עיצבנה אותי. אמרתי לה מזה לא לגמרי מדוייקים? כלומר כמעט מדוייקים? היא התעצבנה עליי ואמרה לי שאני לא אכנס איתה למקומות האלה.. היא מתעצבנת שאני נתפסת למילים מסוימות ולקטנות.. ואומרת שאני צריכה לראות מכלול של דברים ולא להיתקע על הדברים הקטנים.. אודי אני אדבר על הדברים בטיפול ויודעת שזה שייך לטיפול.. אבל בכל זאת צריכה איזו התייחסות מבחוץ.. באימרה שלה שאני מרגישה דברים שלא לגמרי מדוייקים יש איזשהי פליטת פה שהיא לא רוצה שאני אהיה בטיפול? סליחה על האורך ותודה. מאי

הי מאי, תני למעשים לאורך זמן לקבוע. אל תתפסי באופן אובססיבי למילה כזו או אחרת ולכל כשל קטן ככל שיהיה כי זה יהיה להתעסק בטפל, והאמת שזה יכול להוציא בסופו של דבר מהדעת... וחוץ מזה - מותר גם להתעצבן קצת אם את מציקה ועדיין לאהוב אותך, לא? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית