אספירציה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/10/2014 | 02:16 | מאת: ענת

שלום האם חולה סיעודי מבוגר שמקבל הזנה ישירות לקיבה, הגיוני שיימצא בפה שלו תוכן קיבה מהאוכל? למזון הרפואי שמקבל הוסיפו צבע מאכל כחול בכדי לזהות האם השיעולים קשורים לאספירציה. בשיעול לפעמים יוצא החומר הכחול מהפה, אך האחות שעשתה את הסקשנים אמרה שכל עוד זה בפה זה נורמלי, אך בסקשנים עמוקים לא זוהה החומר הכחול, מה שאומר שלא היתה אספירציה (אף שיצא בסקשן חומר כחול אך לא ממקום עמוק לדבריה) האם זה אכן כך? למה בכלל אוכל מהקיבה עולה לפה? (הספיגה תקינה), אצל אדם רגיל אוכל לא עולה בחזרה. זה משנה אם מדובר בזונדה או דרך פיום הקיבה (פאג)? והאם יש דרך למנוע את זה ואת הסיכון לאספירציה? תודה

01/11/2014 | 13:56 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

הדרך האמינה ביותר לשלול או לאשר אספירציה היא על ידי בליעת חומר ניגוד ולראות בשיקוף האם חומר הניגוד מגיע לדרכי האוויר. PEG או זונדה אינם מונעים אספירציה.

מנהל פורום מחלות ריאה