בירור לגבי שיעול ממושך

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/09/2016 | 22:44 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 37. מזה 5 שבועות סובל משיעול ביום ובלילה. השיעול הוא יבש ולעיתים רחוקות עם ליחה. כאשר השיעול התחיל, הוא היה קשה יותר ועם הרבה ליחה, לווה בחום עד 38 מעלות למשך יומיים. בספירת דם נראו מונוציטים גבוהים.צילום ריאות שעשיתי היה תקין. הריאות נקיות ללא צפצופים או חרחורים. כפי שרשמתי, 5 שבועות עברו ואני עדיין משתעל (בצורה קלה יותר מהמצב האקוטי שתואר). אני מטופל באופן כרוני בנקסיום 20 מ"ג2X לטיפול בריפלוקס (3 שנים), ליפיטור 40 מ"ג, טופמקס 50 מ"ג לטיפול מונע לכאבי ראש, סימבלטה 60 מ"ג לטיפול בחרדות. מה הסיבה שיכולה להיות לשיעול? אילו בדיקות יש לבצע להמשך בירור? תודה רבה.

ערב טוב רוב הסיכויים שמדובר בשיעול בעקבות זיהום נשימתי וזה ילך וייעלם. אם יש שיפור מציע להמתין עוד שבועיים שלושה.

מנהל פורום מחלות ריאה