מחלת ריאה אינטרסטיציאלית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2016 | 18:26 | מאת: יערה

שלום התחלתי היום ליטול טאגריסו 80 מ"ג לאחר שמיציתי את הטיפול באירסה לאחר שנה וחצי. ברשימת האזהרות אני מוצאת אזהרה בנטילת התרופה למי שחולה במחלת ריאות אינטרסטיציאלית. אני חולה גם בברונכואקטזיס עם עליות ומורדות ומשתמשת במשאף RELVAR וכן באנטיביוטיקה כטיפול מונע. למרות שמחלתי זו נמצאת כרגע ברמה נמוכה, יש לי חשש לגבי השימוש בטאגריסו. המיפגש עם האונקולוג יהיה רק בעוד חודש והייתי רוצה לדעת אם יש סיבה לחשש.

שלום רב, לפי מה שקראתי - מחלת ריאות אינטרסיציאלית הופיעה רק בכ 3% ממטופלים בטגריסו. עדיין מדובר בשיעור נמוך. לך אין מחלה אינטרסיציאלית כל שבכל מקרה אין מניעה מהטיפול, יש לשים לב אם מתפתחים קשיי נשימה. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה