כאבים בריאות בצד ימין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/10/2015 | 11:23 | מאת: לירון

שלום, מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בריאות בצד ימין. בהתחלה הכאב הורגש רק בזמן נשימה בשכיבה בתנוחות מסוימות וחשבתי שמדובר בשריר תפוס. לפני כשבועיים חליתי בברונכיט מלווה בקוצר נשימה. מאז הברונכיט עברה אך אני עדיין מתקשה לנשום לעיתים קרובות והכאב הולך ומתגבר ומורגש בכל תנוחה. בזמו שהייתי חולה עשו לי צילום חזה שיצא תקין (הצילום לא כלל צילום צדדי בצד ימין). קבעתי תור לצילום נוסף בצד ימין. האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות? מה יכול לגרום לכאבים מתגברים לאורך תקופה כל כך ממושכת? תודה רבה

שלום לירון, כאבים בחזה הקשורים לנשימה קשורים לרוב לדלקת בקרום שעוטף את הריאה שנקרא פליאורה. לעיתים הדלקת מופיעה לאחר התקררות. אני ממליץ לך להיבדק אצל רופא המשפחה כדי לוודא שאין בעיה אחרת. ניתן לקבל טיפול בתרופה אנטי דלקתית מסוג ארקוקסיה או אטופן למספר ימים. במידה שאין שיפור לשקול המשך בירור עם סיטי חזה. רפואה שלמה!

13/10/2015 | 03:50 | מאת: לירון

תודה רבה על התשובה. במידה ואכן מדובר בדלקת בקרום הריאה האם זה יופיע בצילום חזה? עשיתי צילום נוסף ויצא תקין. תודה מראש!!

מנהל פורום מחלות ריאה